Afleveringen
-
Achter de schermen van een rollebollend kabinet wordt er gestaag doorgepolderd. Worden de scheuren in het poldermodel weer wat groter?
-Michel en Roland bespreken de rol van de FNV. Die hebben een vroegpensioen voor zware beroepen uitonderhandeld. Das goed nieuws voor de mensen met versleten knieën en ruggen. Maar de eeuwige zzp-er Roland blijft kritisch op deze naar zijn zeggen 'geprivilegieerde werknemersmoloch'. En
Wordt het niet de hoogste tijd voor een AOW die gerelateerd is aan het (pensioen)inkomen? Het is een taboe maar moeten we het toch niet weer bespreekbaar maken?
De FNV stapte ook uit de corporate governance code, ook bekend als de code-Tabaksblat die behoorlijk bestuur bij beursgenoteerde bedrijven in de gaten moet houden. Wat heeft dit te betekenen? Spingt de EU in het gat dat de FNV achterlaat?
In de Tweede kamer is er dan wel een Rijnlandse motie aangenomen die tegenwicht wil bieden aan het het Angelsakische aandeelhouderskapitalisme dat Nederland al decennia in een stevige greep heeft. Gaat Nederland dat nog opleveren?
-
In deze podcast de vraag Pieter Omtzigt niet te hard van zijn sokkel wordt getrokken. Hebben we juist niet meer gevoelige types nodig in de politiek? De ongevoelige teflon types halen de top natuurlijk eerder dan de snowflakes onder ons. Maar krijgen we niet een fijnere maatschappij als juist niet alleen de onverstoorbare bikkels op de knoppen mogen drukken ?
Pieter Omtzigt en Mark Rutten zijn onderwerp in een nieuwe aflevering van Goede Zaken Slechte Zaken, waar ook de leermeester van Geert Wilders de revue passeert: Frits Bolkenstein.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
De electorale mastermove van Musk geduid door Michel Scholte. En de EU in trouble.
(even een disclaimer over de claim van Roland dat Washington Post de endorsment terugtrok: ik bedoelde daarmee dat na jaren van wel endorsments geven, dit het eerste jaar was dat Wapo geen endorsment gaf. Dus in die zin trokken ze hun traditie van endorsements in, zo bedoelde ik het)
-
Gzsz Afl 6. Kan je als werknemer met praktische opleiding nog bovengemiddeld verdienen? Michel Scholte verklaart de Maga-Trump overwinning vanuit een essentiële statistiek.
-
Roland Duong wil Bill Gates bespreken en Michel Scholte doet mee met frisse tegenzin. Michel vindt Gates een beetje conspiracy-terrein en daar wil hij graag van wegblijven. Maar na het met dubbele snelheid kijken van de nieuwe Netflix serie: What's Next, waarin Bill Gates zijn licht schijnen op de grote urgente maatschappelijke problemen van deze tijd, waaronder astronomische inkomensongelijkheid, moeten we een van de rijkste mannen ter wereld toch bespreken. Is hij met zijn filantropie heilig of schijnheilig?
Disclaimer: no conspiracy-theory inside
-
Tweede aflevering van het drieluik: van ouwe zak naar nieuwe wijn: Hoe krijgen we NL en de EU weer concurrerend met Amerika en China?
-intelligent protectionisme
-koolstofbelasting aan de EU grens voor China en de VS zodat wij geen dumpplek worden voor goedkoop staal
-CBAM Carbon Border Adjustment Mechanism helder uitgelegd in een paar minuten.
-En waarom werden de Europese maatregelen om de Amazone te redden een jaar uitgesteld ? Een kort kijkje achter de schermen van de EU deforestation regulation
-
Afl 4 staat in zn geheel al online, maar je kan m ook in drie delen luisteren als je 35 minuten te lang vindt!
Dit is het eerste deel van afl 4: Van ouwe zak naar nieuwe wijn.
Met vandaag in deel: het failliet van Nederlandse Impact ondernemers is een zeer verontrustende trend. De ooit zo succesvolle Nederlandse laadpalen start-up EV box is nu ook belly-up. Wat gaat hier mis en kunnen we er wat aan doen?
-
Alle delen van het drieluik in een aflevering: Van Ouwe Zak naar nieuwe wijn: Hoe krijgen we Nederland en Europa weer concurrerend met de andere geopolitieke machtsblokken Amerika en China?
Het failliet van Nederlandse Impact ondernemers is een zeer verontrustende trend. Na van Moof is nu de ooit zo succesvolle Nederlandse laadpalen start-up EV box ook failliet. Wat gaat hier mis en kunnen we er wat aan doen?
Een korte en bondige analyse van Michel Scholte, minister van de nieuwe economie over hoe we anders moeten kijken naar impact ondernemingen en hoe juist deze groeibriljanten Nederland en de EU juist competitiever moeten maken.
-Intelligent protectionisme
-De kracht en de zwakte van het Draghi rapport over de Europese auto-industrie
-Waarom stemde Duitsland tegen import-tarieven op Chinese elektrische auto's?
-Koolstofbelasting aan de EU grens voor China en de VS zodat wij geen dumpplek worden voor goedkoop staal
-CBAM Carbon Border Adjustment Mechanism helder uitgelegd in een paar minuten.
-Waarom werden de Europese maatregelen om de Amazone te redden een jaar uitgesteld ? Een kort kijkje achter de schermen van de EU Deforestation Regulation
-(niet saai!)Anders boekhouden blijkt een heel effectief middel om de wereld te verduurzamen en Europa economisch te versterken
-
Michel Scholte haalde als pionier van de 'echte prijs' de New York Times. In deze podcast vertelt hij over de noodzaak van echte prijzen: van biefstuk tot chocoladereep. Als we dat niet doen wordt de rekening vanzelf neergelegd bij de maatschappij en daarin vaak ook de arme en kwetsbare mensen.
-
Van bonus-aanbiedingen tot VAR-vandalen. Duong en Scholte bespreken de algoritmisering van de samenleving. Wat is dat een algoritme? En hoe bepalen ze ons leven?
Een interview met het jongste kamerlid voor de NSC, Jesse Six Dijkstra. Kan je als nette jongen in een keurige partij wel winnen in een mediatijdperk waarin algoritmes rood vlees en controverse belonen?
En natuurlijk Beursssssnieuwsssss!