• Margretha van de Laar is zangeres, fitnessgoeroe én eigenaar van het grootste en meest beruchte escortbureau van Nederland. Met haar miljoenenimperium laat ze een spoor van vernieling achter. Ze spint een web van misleiding, oplichting en bedrog, maar bleef jarenlang uit handen van justitie. Hoe kon dat gebeuren?

    Onderzoeksjournalisten Klaas den Tek en Jerry Vermanen, van KRO-NCRV Pointer, zoeken het uit in deze nieuwe podcast.

    Credits

    Onderzoek: Klaas den Tek en Jerry Vermanen

    Journalistieke eindredactie: Rene Sommer

    Audio-eindredactie: Evelien Veldboom

    Dramaturgie: Marjon Moed en Evelien Veldboom

    Coördinatie: Myrthe Klaus

    Productie: Tharisia Koorndijk

    Vormgeving: Mark Jan van Tellingen

    Muziek: Bram Kniest

    Audiodesign en audionabewerking: Michaël van Putten

  • Journalist Gijs Groenteman, zanger Thomas Oliemans en musicoloog Thomas de Jonker bespreken Bachs Matthäus-Passion. En dat doen ze uitgebreider dan ooit: 13 uur lang, in 69 in elkaar overlopende afleveringen wordt Bachs grootse meesterwerk volledig uitgeplozen.

    De analyses worden door Oliemans zingend en spelend achter zijn vleugel muzikaal geïllustreerd, naast geluidsvoorbeelden uit de orkestrale uitvoering van de Matthäus-Passion. Zo ontstaat een podcast-naslagwerk dat een 'must-hear' is voor elke liefhebber van de Matthäus.

    Dit is een podcast van Het Concertgebouw. Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw.

    De opname van het Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer die in deze podcast wordt gebruikt is terug te luisteren en terug te kijken op de website van het Concertgebouworkest.

    Techniek en montage: Bart Geeraedts, txt-producties

  • Maarten van Rossem en Tom Jessen geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit.

    Ook wisselende onderwerpen uit de geschiedenis komen voorbij.

    Reageren op de podcast?
    Mail naar [email protected].

    ✉️ Meld je aan voor de nieuwsbrief: https://bit.ly/3vtTqqW

    Geproduceerd voor Streamy Media.

    Kijk voor meer info op streamy.audio.

  • De Zwembadmoord is een truecrimepodcast van NU.nl. Daarin vertelt misdaadverslaggever Joris Peters het verhaal rond de dood van Jan Elzinga in het Groningse Marum in 2012. Hoe kan het dat een op het oog doodnormale man is vermoord op een manier die alles wegheeft van een liquidatie in het criminele milieu? Wat is de dubieuze rol van het OM in deze zaak? Wat is waar van het verhaal van een omstreden kroongetuige? En wie zit er achter Jans dood?

  • Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.

  • Een halve eeuw waren de levens van Mina en Mevrouw innig met elkaar verstrengeld. Mevrouw een gravin op een kasteel bij Middelburg, Mina haar inwonende dienstbode. Als achterkleindochter van Mevrouw voelt Maartje Duin al een leven lang ongemak over hun verhouding, die in haar familie wordt voorgesteld als een liefdevolle vriendschap. Kan er liefde zijn, als er zo’n grote ongelijkheid is?

    Na 'De plantage van onze voorouders' duikt podcast documentairemaker Maartje Duin opnieuw in haar familiegeschiedenis. Haar nieuwe negendelige documentaire podcast ‘Mina & Mevrouw’ is een epische Zeeuwse vertelling over de voor vrouwen revolutionaire twintigste eeuw. 

    Een productie van Maartje Duin, Prospektor en OVT (VPRO) voor NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO Fonds, het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, het Ithaka Stipendium, Cultuurfonds Zeeland en een heleboel andere fondsen, zie vpro.nl/mina.

  • Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bellen elke dag en praten je bij over de dagelijkse actualiteit. In 12 minuten nemen ze het nieuws door maar klagen tussendoor ook over het leven, vieren hun succesjes en halen herinneringen op. Elke dag opnieuw.



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Uit het niets wordt op 20 juni 2023 een medewerkster van de Albert Heijn aan de Haagse Turfmarkt doodgestoken. De verdachte is Jamel L., iemand voor wie al tientallen keren is gewaarschuwd.
    ‘Hij is een groot en direct gevaar voor de samenleving’, schrijft een psychiater. Op Curaçao krijgt Jamel tbs opgelegd, maar omdat het eiland geen tbs-kliniek heeft, wordt hij niet behandeld en komt hij op vrije voeten.
    Hoe kan dit? Waarom liep de verdachte vrij rond? Op deze vragen proberen journalisten Chris van Dijk en Liza Janson antwoorden te vinden in de Omroep West-podcast ‘De Supermarktmoord’. Ze duiken in het leven van Jamel en komen uiteindelijk oog in oog te staan met de verdachte.

  • In 10 seizoenen Over Mijn Lijk hebben we dappere, inspirerende jonge mensen leren kennen waarmee vele levensthema's zijn besproken, maar nooit eerder bespraken mensen uit verschillende seizoenen dit met elkáár.

    In deze speciale podcastserie van Over Mijn Lijk horen we hoe het nu met iedereen is maar komen ook deelnemers en nabestaanden uit verschillende seizoenen samen om een onderwerp te bespreken: bonustijd, het hiernamaals of wat als je partner of kind doodgaat? Presentator Tim Hofman leidt het gesprek maar het podium is voor de OML helden!

  • Vandaag is de dagelijkse podcast van NRC. Elke werkdag hoor je hét verhaal van de dag, verteld door onze beste journalisten. De presentatie is in handen van Floor Boon, Egbert Kalse en Gabriella Adèr.

    Zie meer over Vandaag op NRC.nl

  • "Wanneer de zee op z'n slechts is, zijn wij op ons best"
    Redders op Zee - een podcast over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, gesteund door Fisherman’s Friend. Presentator Roelof Hemmen neemt luisteraars in 30 afleveringen mee langs de mooiste, heftigste en meest emotionele reddingsverhalen.

    Elke maandag een nieuwe aflevering!
    Geproduceerd door: PnP Media

  • De wereld verandert in rap tempo: we voelen de gevolgen van klimaatverandering, er woedt een oorlog in Europa en de koopkracht is historisch gedaald. Om die nieuwe wereld beter te begrijpen praten Pieter Klok, Sheila Sitalsing, Gijs Groenteman en de specialisten van de redactie je dagelijks in 20 tot 30 minuten bij. Op vrijdag luister je naar een langere aflevering, waarin we terugblikken op de politieke week.

  • Misdaadjournalist Wouter Laumans, Christian Flokstra en Ayse Çimen, allebei strafpleiter, praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze BNR- podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.

    De podcast bestaat sinds het najaar van 2021 en wist vorig jaar als winnaar uit de bus te komen bij de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.

    In Napleiten hoor je de ene week alles over aan wietplantages gerelateerde ripdeals. In andere afleveringen word je meegenomen naar een crime passionel óf een ex-TBS-er die opnieuw in de fout gaat. Ook wordt regelmatig teruggekeken op gebeurtenissen die heel Nederland nog helder voor de geest staan. Denk aan de schietpartij in het winkelcentrum in Alphen a/d Rijn of de Damschreeuwer. Napleiten beperkt zich bovendien niet tot alleen maar strafprocessen in Nederland. Ook buiten onze landsgrenzen zijn immers volop interessante zaken te vinden!

    Napleiten: wekelijks op BNR Nieuwsradio op zaterdag van 10.00-11.00 uur. Daarnaast zijn ook alle voorgaande afleveringen van de podcast beschikbaar op het BNR-platform of andere bekende podcastplatforms. Napleiten is in november 2023 uitgeroepen tot de Beste Podcast van Nederland.

    Over de makers:

    Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Je kent hem waarschijnlijk als auteur van de bestseller ‘Mocro Maffia’ uit 2014. In 2019 verscheen het vervolg op dit boek: ‘Wraak’. In het verleden schreef Laumans voor NRC, Panorama en Nieuwe Revu.

    Christian Flokstra is in 2008 in de advocatuur begonnen nadat hij eerst een jaar als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit verbonden was. De eerste vijf jaar werkte hij bij Cleerdin & Hamer Advocaten. Sinds 2013 is hij strafpleiter bij advocatenkantoor Ficq & Partners. Flokstra was als strafrechtadvocaat onder meer betrokken bij grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris.

    Ayse Çimen begon haar carrière in 2008 bij Spong Advocaten, waar ze zich heeft gespecialiseerd in het strafrecht. Sinds 2017 is Ayse partner bij Takens Admiraal Advocaten te Amsterdam. De praktijk van Çimen bestaat o.a. uit georganiseerde misdaad, witwaszaken, drugshandel, overvallen, inbraken, diefstal, moord, doodslag en overige geweldsdelicten. Op dit moment verdedigt Ayse één van de verdachten van de moord op Peter R. de Vries.

  • Het is 16 januari. Verslaggever Sebastiaan Quekel begint aan een rustige dienst tot er een melding binnenkomt van, wat aanvankelijk lijkt op, een verkeersongeluk. Zijn dag eindigt in een wervelwind. In het kleine Drentse dorpje Weiteveen, vlakbij de grens, heeft zich namelijk een drama voorgedaan. Ineke en Sam, de kopers van het ouderlijk huis van de Drentse Richard K., zijn vermoord.

    In de podcast Weiteveen duiken verslaggevers van het AD dieper in dit drama. Waarom steunden de dorpelingen in Weiteveen Richard K. na zo'n verschrikkelijke daad? Wie waren Ineke en Sam en wat was hun aandeel in de langlopende burenruzie? Waar ging de ruzie over en waarom greep de politie niet eerder in?

    Weiteveen is een podcast van het AD en wordt gemaakt door Sebastiaan Quekel, Victor Schildkamp, Raymond Boere, Davine Lambert en Thomas Brouwer.
    Meer over het drama in Weiteveen vind je via ad.nl/weiteveen
    Wil je de volgende aflevering niet missen. Abonneer je dan; dat kan via Spotify of Apple Podcast.

  • In deze serie podcasts biedt Jort Kelder radiotherapie tegen hypes en hysterie, op basis van een gesprek uit de uitzending van dr Kelder en Co.

  • Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

    Reageren? Mail [email protected].

  • Op scherpzinnige wijze nemen middelbare schoolvrienden Teun van de Keuken en Gijs Groenteman zichzelf en de wereld om hen heen onder de loep; van klein huiselijk leed tot grote levensvragen, van anekdotes uit hun feministische links-elitaire opvoeding tot bespiegelingen over vriendschap, uiterlijk en carrière. Met de vaste kookrubriek van Teun, het Beatles-college van Gijs en de wekelijkse telefoontjes met godmother Hanneke Groenteman.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In de true crime podcast De Zaak X bespreken we met de misdaadverslaggevers van het AD iedere week een spraakmakende of juist minder bekende rechtszaak. Welke indruk maakte de verdachte in de rechtbank? Wat dreef deze verdachte tot zijn daad? Hoe is het nu met de slachtoffers? In elke aflevering hoor je direct welke straf de verdachte krijgt.

  • Stel, iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? Het overkwam schrijver, muzikant en journalist Frans Pollux. 



    Nu is hij een man op het spoor gekomen die in zijn garage een apparaat heeft staan waar de mensheid eeuwenlang tevergeefs naar zocht. Maar de uitvinder is bang dat zijn idee gestolen wordt. Hij houdt het angstvallig geheim en weigert nog met Frans te praten. 
    Het apparaat tart wat we denken te weten over tijd en eeuwigheid, over leven en dood.



    De Laatste Dans
    In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood?

  • Vandaag Inside is de dagelijks talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Ze bespreken de actualiteit, de meest opvallende randzaken en lachen om kolderieke momenten. Ook vliegen de meest smaakvolle anekdotes je om de oren. Vandaag Inside is elke werkdag om 21:35 uur te zien op SBS6 en terug te luisteren via deze podcast.

  • Carrie & Eddie bespreken tweewekelijks op een toegankelijke manier spraakmakende opgeloste Nederlandse moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft? 

  • Het Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.

  • Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk zijn al jaren bevriend en hebben heel wat met elkaar meegemaakt. In de podcast Aaf en Lies lossen het wel weer op bespreekt het duo de wereldproblematiek, problemen van de luisteraars maar ook hun eigen problemen. Ze geven hun week een cijfer en komen tot rust in Lies' rubriek over de natuur.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In Achter de Frontlinie spreekt Bram Vermeulen met reizigers: journalisten, wetenschappers en experts die kritisch kunnen kijken naar onze rol aan de frontlinies van onze tijd. Wat zijn de gevolgen van Nederlands (buitenland)beleid? En welke plek nemen we in, in Europa, het Westen en de wereld? 

    Meer Frontlinie vind je op vpro.nl/frontlinie

  • Alles wat eindigt, laat iets na: een erfenis. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder opgelijst op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen. Mirke, Nele en Siona van AudioCollectief SCHIK volgen mensen die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap, en daar iets aan proberen te doen.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Een podcast over wielrennen met Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton.

  • Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

  • Aan wie kun je beter vragen hoe spindoctors in de politiek werken dan aan spindoctors zelf? Voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters en politicoloog en voormalig campagnestrateeg bij de VVD Raymond Mens, 'ontspinnen' alle frames en spins in de politiek. Heb je vragen? Stel ze aan Julia en Raymond via [email protected].

  • De cijfers kan niemand meer ontkennen: elke acht tot tien dagen wordt er een vrouw gedood door haar man, vriend of ex-partner. Vrouwenmoord komt in Nederland aanzienlijk vaker voor dan in de landen om ons heen en toch lijkt er nauwelijks iets te veranderen. Waarom gaat het juist hier zo vaak mis achter de voordeur? In de achtdelige podcast ‘Zij is van mij’ onderzoekt Saskia Belleman hoe het beter kan. Want waarom kunnen sommige mannen niet accepteren dat een vrouw een punt zet achter de relatie? Waarom komt hulp vaak als het te laat is? En welke lessen kunnen we trekken uit het buitenland? In gesprekken met slachtoffers, nabestaanden, plegers, de politie, het OM, strafrechtadvocaten en wetenschappers gaat de rechtbankverslaggever van De Telegraaf op zoek naar antwoorden.

  • Was 't niet Joop! die zei: “De fiets, de fiets, en verder niets”? Nou, niet voor Laurens ten Dam en Stefan Bolt. Zij gaan verder! Het leven óp, maar vooral ook naast de fiets.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Wat moeten we met voetbalgeweld? Hoe koop je een auto? Wat geef je iemand cadeau die je niet kent? Wat doen we aan het tekort aan personeel? En hoe kom je eigenlijk op tijd? De wereld is gevuld met problemen. Maar hoe lossen we dat op? Geen zorgen. In Zo, Opgelost gaan wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop de meest complexe onderwerpen te lijf en lossen het voor je op. Elke maandag hoor je in een nieuwe aflevering welke oplossingen ze hebben bedacht.

    Heb jij een probleem dat je graag opgelost zou zien? Stuur ons een dm via @zo_opgelost of een maitje naar [email protected]. En misschien ben jij binnenkort een probleem armer!

    Jingle: Bovenburen (@bovenburen) met Anna Gimbrère.

  • Een jonge AIVD'er neemt het op tegen Russische infiltranten in Nederland. Volg de 6-delige serie en mis geen aflevering.


    Jonathan is een nieuwe serie van Inse Martin – een pseudoniem waarachter een oud aivd-medewerker schuilgaat.


    Meer avonturen van Jonathan? Bekijk ook het boek Jonathan - De Achterblijvers.




    Jonathan is een productie van VBK AudioLab, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, en Wim Pel Productions.

    Met Kiefer Zwart, Channah Hewitt, Alex van Bergen, Hymke de Vries, Danique Graanoogst, Rutger Le Poole, Valentijn Benard, Marek Glapinski, Ad Knippels, Nine Meijer, Janneke Rinzema en Stephan Holwerda.

    Een scenario van Janneke Rinzema en Inse Martin. Redactie: Tom Harmsen en Maarten Basjes. Productie: Wim Pel Productions. Regie: Stephan Holwerda. Techniek: Ronald Bijlsma en Tijn van de Wetering. Mixage: Ronald Bijlsma.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Sociaal afvalputje. Crimineel nest. Poel des verderfs. De bijnamen van de beruchtste camping van Nederland liegen er niet om. Hoe kan het in hemelsnaam zo ver komen?

    De erfenis van Engel geeft luisteraars een uniek inkijkje in werelden, waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven. Je maakt kennis met de rafelranden van de samenleving.

    Journalisten Peter Ullenbroeck, Pieter van den Akker en Fieke Nobel doken een jaar lang in het leven van de omstreden campingbaas Cees Engel. Zo ontstaat voor het eerst een compleet beeld van de camping. Wie was Cees Engel? Hoe kwam hij aan zijn bijnaam ‘krottenkoning’? En is het toeval dat zijn zoon Willem Engel voorman werd van het landelijke coronaprotest?

    De Erfenis van Engel is een podcast van het AD, BN DeStem en de aangesloten regionale dagbladen.

    Credits:

    Onderzoek, interviews en script: Peter Ullenbroeck, Fieke Nobel en Pieter van den Akker

    Script, regie en montage: Dija Kabba

    Eindredactie: Daan Hofstee

    Mixage en sound design: Olivier Nijs

    Muziek: Eric van der Westen

    Artwork: Guido van der Mark

    Projectmanagement: Manon van der Knaap

    PR: Emilie van Kinschot

    Contentmanagement: Kelly de Jong

  • Je wekelijkse reddingsboei in turbulente tijden. Japke-d. Bouma, de koningin van de kantoorjungle, geeft advies over het dagelijks leven.

    Elke dinsdag spreekt Japke-d. Bouma twintig minuten met haar favoriete NRC-collega Peter Leijten over de grote kwesties van ons bestaan, zoals thuiswerken, boomers op kantoor, kinderen krijgen of leiderschap.

    Wil je dat Japke-d. met jou mee denkt? Mail je vraag naar [email protected].

  • In 'Lieve...' beantwoorden bekende therapeuten, auteurs en filosofen brieven van luisteraars over het leven en de liefde. Onder begeleiding van host Rachel van de Pol biedt 'Lieve..' verheldering, troost en nieuwe perspectieven.


    Tot nu toe verschenen in deze serie:

    Marian Mudder (auteur van de bestseller Wat ik eerder had willen weten)Hannah Cuppen (bekend van het boek Liefdesbang)Frank Meester, auteur van het boek Feminisme voor mannen en andere wezens.Nu te beluisteren: Els van Steijn

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • 'De Heks van Anjum' is de titel van het boek van journalist Margriet Brandsma over de beruchte pensionmoorden in het Friese Anjum. Het roept zoveel reacties op dat er nu een vervolg is in de vorm van een podcast. De zaak in het kort: in de tuin van pension 'Het Station' wordt op kerstavond 1997 na een tip het lichaam van een vermoorde man gevonden. Twee dagen later graaft de politie op het terrein van het pension een tweede lijk op, deze man is een half jaar eerder met geweld om het leven gebracht. Pensionhoudster Marjan van der E. wordt voor de moorden veroordeeld maar heeft altijd ontkend. De ongewone moordzaak leidt tot veel ophef en publiciteit. Waarom sloeg de 52-jarige vrouw twee mannen die veel jonger, groter en sterker waren dan zijzelf de schedel in? Welke rol speelt de hennepkwekerij die een week eerder werd opgerold? Waarom is die rol nooit meegenomen in het onderzoek naar deze zaak? Is de onverwachte dood van Marjan vlak voor de verschijning van het boek toeval of speelt er meer? In de podcast ' De heks van Anjum' spreekt Margriet Brandsma met mensen die reageerden op haar boek. Dat leidt tot weer nieuwe bevindingen over de moordzaak, tot (nog meer) verbazing over de manier waarop politie en justitie te werk zijn gegaan. In de podcast leren we Marjan van der E. beter kennen, horen we belastende verklaringen over een van de mannen die de hennepkwekerij in haar schuur exploiteerde en vertelt de advocaat van de pensionhoudster over de mogelijkheden deze zaak heropend te krijgen.   'De Heks van Anjum' is de titel fan it boek fan sjoernalist Margriet Brandsma oer de beruchte pensjonmoarden yn Eanjum. It ropt safolle reäksjes op dat der no in ferfolch is yn de foarm fan in podcast. De saak yn it koart: yn de tún fan pensjon 'Het Station' wurdt op krystjûn 1997 nei in tip it lichem fan in fermoarde man fûn. Twa dagen letter wurdt in twadde lyk opgroeven. Dizze man is in heal jier earder mei geweld om it libben brocht. Pensjonhâlder Marjan van der E. wurdt foar de moarden feroardiele mar se hat altyd ûntkend. De nuvere moardsaak soarget foar in soad opskuor en publisiteit. Wêrom sloech de 52-jierrige frou twa manlju dy't folle jonger, grutter en sterker wiene as sysels de holle yn? Hokker rol spilet de himpkwekerij dy't in wike earder oprôle waard? Wêrom is dy rol nea meinommen yn it ûndersyk nei dizze saak? Is de ûnferwachte dea fan Marjan flak foar de ferskining fan it boek tafal of spilet der mear? Yn de podcast 'De heks van Anjum' praat Margriet Brandsma mei minsken dy't reägearren op har boek. Dat liedt ta wer nije ynsjoggen yn de moardsaak, ta (noch mear) fernuvering oer de wize hoe't plysje en justysje ûndersyk dien ha. Yn de podcast leare we Marjan van der E. better kennen, hearre we belêstende ferklearringen oer ien fan de manlju dy't de himpkwekerij yn har skuorre behearde en fertelt de abbekaat fan de pensjonhâlder de mooglikheden dizze saak opnij foar it gerjocht te krijen.

  • Nachtelijk gesprek van Femke van der Laan met een gast uit de kunst of actualiteit. Cultuurpodcast van de VPRO. Vijf afleveringen per week. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

  • Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor Echt Gebeurd is ontleend aan het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij Echt Gebeurd ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

    Wil je een keer een verhaal vertellen of leren hoe je dat moet doen? Ga dan naar onze website, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe vertellers. Onze redactie leest alle inzendingen en neemt contact op.

    Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kun je hier Vriend van de Show worden.

    Om te adverteren in onze podcast kun je contact opnemen met Dag en Nacht Media.

    De illustraties tot en met aflevering 387 zijn afwisselend gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis, de illustraties van aflevering 388 tot en met 439 door Jill Heesbeen en onze illustrator sinds aflevering 440 is Eline Veldhuisen.

  • In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voert met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken? 

    ✨ Wist je dat deze podcast ook in het Engels bestaat? Zoek op 'Flip Thinking Podcast in je favo podcast-app!✨

    Berthold Gunster is de grondlegger van het Omdenken en schreef 13 boeken over het gedachtegoed. Berthold en zijn team spelen daarnaast ook de theatershow 'Zoals verwacht loopt alles anders', geven zakelijke trainingen en maken jaarlijks de Omdenken scheurkalender. Wil je meer Omdenken? Op social media delen we dagelijks quotes en mooie Omdenkverhalen. Wil je iets met ons delen? Mail naar [email protected] of kijk op www.omdenken.nl.

  • In De Hete Brij bespreken Alex Ploeg, Pepijn Schoneveld en Christine de Boer wekelijks een onderwerp waar ze het liefst omheen zouden willen draaien. Drie comedians in een eerlijk gesprek over hun levens in de theaterwereld en thuis, met spullen, en meningen en gevoelens en buren en een kind en liefde of het totale gebrek daaraan. Want Pepijn is er ook.

  • Tien jaar lang doet jeugdzorgdirecteur Koos Föllings zich voor als een ervaren psychotherapeut. Hij runt een instelling waar honderden jonge mensen zorg krijgen. Maar achter het masker van de hulpverlener schuilt een gevaarlijke man met een duister verleden. Hoe kon Koos de wereld zo lang misleiden?

    De wetten van Koos is een podcast van Follow the Money, een platform voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Luister alle afleveringen in één keer via onze app: https://www.ftm.nl/ftm-download-onze-app-ios-android. Ben je nog geen lid? Maak dan op www.ftm.nl/koos een gratis account aan. Je krijgt dan ook direct toegang tot alle onderzoeksjournalistiek van Follow the Money.

  • PODCAST - Jonas, Filip, Benjamin en Laurent duiken als gepassioneerde geschiedenisliefhebbers diep in het verleden, om het heden te begrijpen. Deze historische podcast - over oude beschavingen, recente wereldconflicten en alles daartussenin - serveert met veel enthousiasme heldere verhalen en kritische inzichten op maat van iedereen die geschiedenis wil (her)ontdekken. Geen debat te complex, geen huisje te heilig. Volg de reeks ook op Facebook en Instagram.

    Wil je adverteren in deze podcast? Neem contact op met [email protected]

  • The world’s most popular history podcast, with Tom Holland and Dominic Sandbrook.

    They question the nature of Greatness, why the West no longer has civil wars and whether Richard Nixon was more like Caligula or Claudius. They're distilling the entirety of human history, or, as much as they can fit into about fifty minutes.

    Join The Rest Is History Club (www.restishistorypod.com) for ad-free listening to the full archive, weekly bonus episodes, live streamed shows and access to an exclusive chatroom community.

    Here are some of our favourite episodes to get you started:

    WATERGATE/NIXON apple.co/3JrVl5h


    ALEXANDER THE GREAT apple.co/3Q4FaNk


    HARDCORE HISTORY'S DAN CARLIN apple.co/3vqkGa3


    PUTIN & RUSSIA apple.co/3zMtLfX

  • Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat dagelijks met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

    Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.

  • Huberman Lab discusses neuroscience — how our brain and its connections with the organs of our body control our perceptions, our behaviors, and our health. We also discuss existing and emerging tools for measuring and changing how our nervous system works.
    Andrew Huberman, Ph.D., is a neuroscientist and tenured professor in the department of neurobiology, and by courtesy, psychiatry and behavioral sciences at Stanford School of Medicine. He has made numerous significant contributions to the fields of brain development, brain function and neural plasticity, which is the ability of our nervous system to rewire and learn new behaviors, skills and cognitive functioning. 
    Huberman is a McKnight Foundation and Pew Foundation Fellow and was awarded the Cogan Award, given to the scientist making the most significant discoveries in the study of vision, in 2017. His lab’s most recent work focuses on the influence of vision and respiration on human performance and brain states such as fear and courage. He also works on neural regeneration and directs a clinical trial to promote visual restoration in diseases that cause blindness. Huberman is also actively involved in developing tools now in use by the elite military in the U.S. and Canada, athletes, and technology industries to optimize performance in high stress environments, enhance neural plasticity, mitigate stress and optimize sleep.  
    Work from the Huberman Laboratory at Stanford School of Medicine has been published in top journals including Nature, Science and Cell and has been featured in TIME, BBC, Scientific American, Discover and other top media outlets. 
    In 2021, Dr. Huberman launched the Huberman Lab podcast. The podcast is frequently ranked in the top 5 of all podcasts globally and is often ranked #1 in the categories of Science, Education, and Health & Fitness.

  • Hélène Hendriks, bijgestaan door vaste sidekick Rutger Castricum, ontvangt wekelijks andere gasten en spreekt met hen over de actualiteit.

  • Formule 1 Aan Tafel is de podcast van Grand Prix Radio, die je achtergronden, discussies en anekdotes uit de F1-wereld brengt. Olav Mol, experts, journalisten, coureurs en Grand Prix Radio-deejay's praten je bij over alles wat je moet weten over de koningsklasse van de autosport. Stuur je vragen in via [email protected].

    Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke deugdelijke bronvermelding met link.

  • Wekelijks ontvangt presentator Pieter van der Wielen een toonaangevende gast uit een, voor deze tijd, belangrijk veld. Hoe staan zij in het leven? Wat zien zij als dé uitdagingen van deze tijd? En wat kunnen wij van hen leren?

    https://www.nrc.nl/hetuur/

  • Pubers: de gekste, grappigste en meest frustrerende wezens die er bestaan. Kluun schreef een heuse handleiding over hoe je met ze om gaat. Maar... laten we eerlijk zijn: ligt de werkelijkheid niet anders? 

    In Help, ik heb een puber! de podcast hoor je hoe het er bij Kluun en co-host Yvanka van der Zwaan thuis aan toe gaat. Pubers met paarse wallen aan de ontbijttafel, een vloedgolf aan Tikkies en altijd maar die telefoon als een verlengstuk aan de puber vastgeplakt. Heerlijk herkenbare situaties, maar hoe ga je d'r mee om? 

    Elke week bespreken Kluun en Yvanka een nieuw puberthema met ook elke week een nieuwe expert, zij leggen het uit! Huispuber Teun vertelt wat hij ervan vindt in "Teuns Tirade" en Kluun deelt verschillende scenario's waar je als luisteraar en/of puberouder vast een mening over hebt.

    Volg @helpikhebeenpuber op Instagram en laat ons weten hoe jij erover denkt!

    Vanaf vrijdag 26 januari te beluisteren in jouw favoriete podcast app!

  • Onbehaarde Apen is de wekelijkse wetenschapspodcast van NRC. Gemma Venhuizen bespreekt met de wetenschapsredactie kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.

  • Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

  • Veldheren is dé podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.

    Luister je graag naar Veldheren? Kom dan vooral ook naar onze theatertour:

    28 mei 24 - Theater de Stoep in Spijkenisse

    Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters of kijk op cortimedia.nl/live! Hopelijk zien we je daar!

    Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/Veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen.

  • Van kroegbaas tot koning. Dit is het bizarre, waargebeurde verhaal van Jan van Leiden.


    Deze acteur, kroegbaas en kleermaker werd in de zestiende eeuw leider van een beweging, de wederdopers, die verkondigde dat de wereld ten onder zou gaan. In afwachting van de eindtijd werd in Münster een heilstaat opgericht. Die radicaliseerde binnen de kortste keren tot een dictatuur.


    In deze podcastserie volg je journalist Max Boogaard in zijn zoektocht naar Jan en ontdek je wat er zo'n 500 jaar geleden in Münster is gebeurd. Zo leer je Jan van Leiden steeds beter kennen: van zijn aanvankelijke bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap tot aan zijn laatste biecht in een dodencel.


    Een krankzinnig stukje Nederlandse geschiedenis. Voor liefhebbers van: Alle Geschiedenis Ooit, Klassieke Mysteries en Geschiedenis voor Herbeginners.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Opvliegers kennen we wel, maar dat je ook last kunt krijgen van paniekaanvallen, een gejaagd gevoel, depressieve buien, slapeloosheid en hartkloppingen, weten de meeste vrouwen niet. Het vervelende is: de huisarts vaak ook niet. Waardoor er allerlei misdiagnoses ontstaan met soms verstrekkende gevolgen. Vrouwen voelen zich tekortschieten. En soms ernstig in de war. Omdat ze zichzelf totaal niet meer herkennen. Gelukkig is er nu de podcast 'We zijn toch niet gek?' Die wijsheid en verlichting brengt aan iedereen.

    suzannerethans.substack.com

  • De NOS-voetbalcommentatoren nemen de week door. Met aandacht voor de laatste voetbalwedstrijden, het voetbalnieuws en vooruitblikkend naar de komende wedstrijden. Anekdotes van de voetbalexperts die ter plekke waren en er de hele week bovenop zitten. Presentatie is in handen van Arno Vermeulen.

  • Behalve een geniaal componist, toont Johan Sebastian Bach zich met de Matthäus-Passion ook een meesterlijk verhalenverteller. Maar wat bedoelde hij nu echt te zeggen? En wat vertelt zijn magnun opus over zijn diepgewortelde geloof? Bach-expert Klaas Vos neemt je mee tot in het hart van de Matthäus-Passion.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Spraakmakende podcast die je meeneemt in de wereld van media, politiek en communicatie met mediakenner Victor Vlam en communicatie-expert Lars Duursma. Genomineerd voor Dutch Podcast Awards 2023.

    Mediacourant: “Gezaghebbend en gevreesd”
    Alexander Klöpping: “Ik luister elke week!”
    Het Parool: “Heldere denkers die het vaker niet dan wel met elkaar eens zijn, zéér de moeite waard”
    Rob Goossens: “Een podcast die ik stiekem zelf had willen maken, zó goed”
    Advocaat Marjan Olfers: “Uw ongefundeerde speculaties zijn gevaarlijk”
    Marc Chavannes: “Mijn favoriete podcast”

    Elke zondagochtend online!

  • Wat als je een lijk moet identificeren aan de hand van 28 losse lichaamsdelen? Of in moet breken op de meest gevaarlijke plekken om bewijs tegen criminele bendes te verzamelen? Wat zeg je dan ’s avonds tegen je partner als die vraagt: “En? Hoe was je dag?!”


    In de True Crime Pro’s vertellen oud forensisch rechercheur John Pel en voormalig undercover-agent Marcel van de Ven hoe dat was.


    Zij waren los van elkaar betrokken bij spraakmakende zaken als de Hells Angels, MH17, de polder- en mocro maffia en de moord op Theo van Gogh. Wat gebeurde er nou écht achter de schermen? En wat deed (en doet) dit werk met Marcel en John als mens?


    Meer verhalen? Bekijk hier de boeken van John Pel en Marcel van de Ven:

    📚 John Pel - Sporen liegen niet

    📚 Marcel van de Ven - De Kooi


    Volg de podcast en mis geen aflevering.



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


  • De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen. Zo leer je binnen 15 minuten waarom muggen altijd jou moeten hebben en hoe robots ons leven redden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

    Deze podcast heeft een Creative Commons-licentie (CC BY). Deel onze podcast dus zo veel als je wil, maar vergeet onze naam zeker niet te vermelden.

  • Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes verwonderen zich over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor wordt er geroddeld en moderne etiquette besproken. Maar het draait uiteindelijk allemaal om hun eindoordeel: de recensie.


    🎧 Geproduceerd door Tonny Media.


    ❤️ Instagram

    ⭐️ TikTok

    🎥 YouTube

    📧 Mail ons


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In december 2020 komt de geliefde supermarktondernemer Chris Grinwis plots om het leven. De omstandigheden lijken verdacht. Het OM richt haar pijlen al snel op Chris’ kersverse vriendin Yvon K. Heeft zij Chris Grinwis vergiftigd omdat ze uit was op zijn erfenis? Of is zij juist het slachtoffer van een heksenjacht?

    Eén ding staat inmiddels vast. In deze zaak, zo ontdekken podcastmaker Renée van Heteren en misdaadverslaggevers Hessel de Ree en René van der Lee, is niet alles wat het lijkt. De Gifdode is een podcast van Brabants Dagblad, BN DeStem en het AD. Wekelijks een nieuwe aflevering.

  • Jacques Klöters en Carolien Borgers onderzoeken hoe het werk van zanger en cabaretier Wim Sonneveld precies 50 jaar nadat hij overleed aan een hartaanval, nog leeft. Ze spreken grote artiesten en collega’s van toen, zoals Gerard Cox, Freek de Jonge, Barrie Stevens, Karin Bloemen, Tony Neef, Alex Klaassen en Kiki Schippers, maar ook opkomende talenten als Valentina Töth en Siawaash Cyrroes. Ook praten ze met journalisten, theaterdocenten en -studenten over hoe het oeuvre van een van Nederlands grootste artiesten de tand des tijds heeft doorstaan.

  • Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin we je wekelijks bijpraten over alles wat gebeurt op en om het Binnenhof. De presentatie is in handen van politiek verslaggever Guus Valk.

  • TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken bespreken wekelijks zaken in de mediawereld. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  • Teun van de Keuken en Yvette van Boven bespreken hun lievelingskost. Van een spannend — of juist doodgewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van horeca-ervaringen tot kooktips. En wat gaan ze vanavond zelf eten?

    Teun en Yvette vertellen het elke maandag- en donderdagmiddag in 20 hapklare minuten, zo vlak voor etenstijd, rond de klok van 5. Aan tafel!


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In Europa Draait Door kijken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit wekelijks naar alles wat Europa teistert, beweegt of beter maakt.

    Kan de nieuwe Duitse bondskanselier Scholz zijn stempel drukken? Hoe hard raakt de Brexit de Britten? Lukt het Poetin om Europa uit elkaar te spelen? En wordt de relatie tussen Washington en ons continent ooit nog zoals ie was?
    Daarom is dit dé podcast voor iedereen die Europa beter wil begrijpen.

    We zijn er elke week op vrijdag!


  • De podcastversie van de atlas. Per aflevering bespreken 3 geografen 1 land. Nooit volledig, wel origineel. Geen experts, wel liefhebbers.


  • In mijn nieuwe podcast, 'Tot Het Uiterste', ga ik, Denise Anna, in gesprek met medecursisten van het televisieprogramma 'Kamp van Koningsbrugge'. Eén ding hebben we gemeen: we deden allemaal mee aan een uniek experiment en proefden aan de zwaarste opleiding die ons land kent, die van de special forces. Verken samen met mij de momenten waarop mijn gasten en ikzelf tot het uiterste gingen, onze fysieke en mentale voorbereiding, maar ook de tegenslagen en momenten waarop juist de zwaarste uitdagingen ons als groep samenbrachten. Een podcast over vriendschap, doorzettingsvermogen en persoonlijke groei.

  • Meningen en scherpe analyses, feiten en opvallende verhalen. Met vanzelfsprekend aandacht voor de prestaties van Max Verstappen. Dat en meer is te horen in de NOS Formule 1-Podcast. Presentator Dione de Graaff neemt samen met oud-coureur Jan Lammers en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door.

    Reageren? [email protected] (mailto:[email protected])

  • Een diepgravend gesprek over een actueel onderwerp, gepresenteerd door Coen Verbraak. Vier ervaringsdeskundigen geven een blik in de binnenkamers van Nederland. Luisteren staat voorop, daarna komt de opinievorming.

  • Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt. Met elke week de resultaten van ons onderzoek en onder meer een persoonlijk verhaal van een betrokkene. 

  • In de achtdelige podcastserie 'De plantage van onze voorouders' onderzoekt Maartje Duin sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis.

    Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Duin zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage.

    Een productie van Prospektor, VPRO en NPO Radio 1, Maartje Duin i.s.m. Peggy Bouva.

  • Vanuit het tuinhuis van zijn uitgeverij Atlas Contact komt Adriaan van Dis met zijn eigen podcast. In Van Dis Ongefilterd praat hij over alles wat hem bezighoudt met Simon Dikker Hupkes, bekend van de Wie is-podcastreeks en als redacteur bij de uitgeverij. Verschijnt elke twee weken op zaterdag.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Bach moet van zijn voetstuk. Pas als we de man van vlees en bloed zien, gaan we zijn muziek eindelijk echt begrijpen.

    Door Bach zijn we Johann Sebastian uit het oog verloren. Als we hem alleen maar zien als die strenge, afstandelijke, zware componist, vergeten we helemaal dat Johann Sebastian ook vol bravoure, zwoelheid en humor zat. In Altijd Weer Die Bach neemt de jonge dirigent Anthony Scheffer je mee in zijn fascinatie voor de Duitse componist (https://www.nporadio4.nl/componisten/e99952a5-46c4-49cc-9f79-224cd2765754/bach-johann-sebastian). Hij vertelt je over de jonge wilde jaren van Johann Sebastian, over zijn grote trauma en hoe de gevolgen daarvan revolutionair door heel zijn oeuvre heen klinken. Bovenal laat hij zien dat als we Bach weer als mens gaan zien, zijn muziek op een compleet nieuwe manier tot leven komt en misschien zelfs wel gaat klinken!

  • Elke maandag geven Frank Evenblij en Erik Dijkstra op geheel eigen wijze hun kijk op het afgelopen sportweekend, en blikken ze vooruit op de week die komen gaat. Vrijuit en ongezouten, zonder aanziens des persoons maar met veel inside information over sport en de sportwereld. 

  • A few years ago I was a broke, university dropout, at 18 I built an industry leading social media marketing company, and at 27 I resigned as CEO. At 28 I co-founded Flight Story – a marketing and communications company, and thirdweb - a software platform, making it easy to build web3 applications. I then launched private equity fund, Flight Fund, to accelerate the next generation of European unicorns. During this time I decided to launch 'The Diary Of A CEO' podcast with the simple mission of providing an unfiltered journey into the remarkable stories and untold dimensions of the world’s most influential people, experts and thinkers. Thank you for listening.
    My New Book: https://g2ul0.app.link/DOAC
    IG: https://www.instagram.com/steven
    LI: https://www.linkedin.com/in/stevenbartlett-123

  • Maarten van Rossem en Gijs Rademaker geven je een nieuw beeld van dinosauriërs! Elke week worden er nieuwe dino's opgegraven en wordt er razendsnel méér bekend over deze dieren. In Dinocast bezoeken Maarten en Gijs de grootste dino-musea en dino-kenners van Nederland en België en stellen ze alle vragen die ze kunnen bedenken.

    We bespreken gepantserde planteneters als Stegosaurus en Triceratops, slimme vleeseters als Tyrannosaurus rex of Velociraptor en langnekken zoals Diplodocus. Aan het eind van iedere aflevering bespreekt het Dinocast-team ook de Jurassic park films: wat klopt er van de dinosaurussen die we daarin zien verschijnen?

    Dinocast is een vlotte en toegankelijke podcast, gemaakt uit liefde voor dinosauriërs en bedoeld deze dieren bekender te maken voor een breed publiek. Voor iedereen die vroeger al van dino's hield, en nu nog steeds een beetje!

  • De criminele wereld is meedogenloos en voor buitenstaanders met mysteries omgeven. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts zitten erbovenop en duiken erin. Onder leiding van Corrie Gerritsma praten ze je elke twee weken in de Parool Misdaadpodcast bij over grote en kleine misdaadzaken. Van internationale kopstukken als Ridouan Taghi tot drillrappers uit Amsterdam-Zuidoost en van drugsmiljoenen tot Rolexrovers.

  • Over Routines is een platform van Arie Boomsma waar gezondheid en sport de kern vormt. Arie spreekt wekelijks op maandag met uiteenlopende gasten als Badr Hari, Rachel John of Ilja Gort over thema's als zweethutten, ademhaling en het bouwen van structuur.
    In de subserie Over Voeding krijg je antwoord op al je vragen over Voeding.
    In Over Rennen onderzoekt radio DJ en fanatiek hardloper Sander Hoogendoorn de praktische en wetenschappelijke kant van hardlopen.
    De soundtracks zijn gemaakt door Sticks, Sim Fane, Nnelg en Blanks.
    Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected]

  • In twee minuten levenswijzer: filosoof Stine Jensen serveert dagelijks nieuwe inzichten aan de hand van één quote. Van Erasmus tot Dolly Parton en van Hannah Arendt tot Jochem Myjer.

  • DOCS is de podcast voor audiodocumentaires van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Onze host Mina Etemad presenteert iedere week een bijzonder verhaal.

  • Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

    📱 Volg @DeOngelooflijke ook op Instagram (http://www.instagram.com/deongelooflijke/)

  • In van Bekhovens Britten praten Lia van Bekhoven en Connor Clerx elke week over de grootste nieuwsonderwerpen en de belangrijkste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk.

  • Hier hing een schilderij vertelt het verhaal van een controversiële roofkunstzaak rond een topstuk uit het Stedelijk Museum Amsterdam. Het schilderij, een Kandinsky ter waarde van 60 miljoen euro, is overhandigd aan de erfgenamen van een Joodse vluchteling. Is dat terecht? Pieter van Os en Emmie Kollau zoeken naar een antwoord in een achtdelige podcast over nazi-roofkunst, nationaal schuldgevoel en exorbitante prijsstijgingen op de kunstmarkt. 

    Iedere woensdag verschijnt een nieuwe aflevering. Meer informatie: nrc.nl/schilderij

  • Het geheim van Mallorca is de eerste true crime podcast van NU.nl. Daarin vertelt misdaadverslaggever Joris Peters het verhaal rond de dood van Carlo Heuvelman op Mallorca. Hij reist af naar Mallorca en zoekt uit waarom er na een jaar nog steeds zo veel onduidelijk is over wat er op het Spaanse eiland gebeurde. Wat klopt er van de geruchten rond de "jongens uit Het Gooi"? En waarom lijkt niemand iets te weten over wat er met Carlo is gebeurd of houden ze elkaar de hand boven het hoofd?

  • In 'Held in Eigen Verhaal' staan verschillende inspirerende gasten centraal met ieder een uniek en een bijzonder verhaal. Wil je geen enkele aflevering missen? Vanaf 16 april luister én kijk je Held in eigen verhaal exclusief op Podimo. Ga naar podimo.nl/iris en probeer Podimo 60 dagen gratis.

  • Een podcast voor wielerkijkers. Met voor- en nabeschouwingen, interviews en gezelligheid. Het Rode Lantaarn peloton: Tim de Gier, Jonne Seriese, Maike van Leeuwen, Frank Heinen, Benja Bruijning en Bram Tankink.

  • Aan de hand van zes persoonlijke voorwerpen en de verhalen die ze meedragen, neemt podcastmaker Reinjan Prakke je mee door de geschiedenis van de Holocaust in Nederland. De serie begint vlak voor de Tweede Wereldoorlog en laat zien hoe er met systematische uitsluiting van Joden stap-voor-stap wordt toegewerkt naar de grootschalige deportaties naar concentratiekampen. Het werpt daarbij een nieuw licht op de jaren na de bevrijding.

    De voorwerpen die de aanleiding vormen voor de persoonlijke verhalen in deze serie zijn te zien in het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam. Meer informatie over het museum en deze podcast vind je op holocaustmuseum.nl.

    ‘Vergeet me niet’ is een podcast van het Nationaal Holocaustmuseum, geproduceerd door audio agency Airborne, in samenwerking met Mick Groeneveld.

  • De scherpste voetbalanalyses met een flinke dosis humor. Met Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee. Elke maandag en vrijdag een nieuwe aflevering.

  • Het is 1628: het vlaggenschip Batavia begint aan haar lange reis naar het Oosten. De mensen aan boord bidden om een veilige vaart. Maar dat is buiten één man gerekend.

    Batavia vertelt het waargebeurde verhaal van de gruwelijkste scheepsreis uit de geschiedenis. Een ongelooflijk audio-epos over verraad, wreedheden en vriendschap.
    Zeil mee met de Batavia en ontdek hoe gekrenkte eer en ongebreideld winstbejag alles op de klippen doen lopen. Volg het gruwelijke schrikbewind van psychopaat Hieronymus Corneliszoon en zijn handlangers vanaf de eerste rij. En sluit je aan bij de dappere enkelingen die in opstand komen.

    Batavia is een Hollywoodfilm in luistervorm met een ijzersterke internationale cast. Je herkent onder meer Jan Decleir, Raymond Thiry, Jonas Vermeulen, Martin Schwab, Robby Cleiren, Teun Luijkx, Bart Hollanders, Joke Emmers en vele anderen. Productie: Het Geluidshuis.

  • Hoe is het om lief te hebben in deze tijd? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In 'De liefde van nu' vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.

  • Welkom op ons hoofdkanaal! Hier luister je naar alle Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer, de Rudi & Freddie Show, al onze voorgelezen verhalen en meer.

    Wil je liever los abonneren? Al onze shows zijn te vinden op een eigen kanaal.

    Word ook lid van De Correspondent voor 9,50 euro per maand, 95 euro per jaar of 180 euro per twee jaar. Je krijgt dan toegang tot het platform met alle verhalen en je steunt onze journalistiek. De Correspondent is afhankelijk van de steun van onze leden. Heel erg bedankt! www.decorrespondent.nl

  • Two men who’ve been at the heart of the political world - former Downing Street Director of Communications and Strategy Alastair Campbell and cabinet minister Rory Stewart - join forces from across the political divide. The Rest Is Politics lifts the lid on the secrets of Westminster, offering an insider’s view on politics at home and abroad, while bringing back the lost art of disagreeing agreeably.

    October Election Tour - buy tickets:
    www.aegpresents.co.uk/event/the-rest-is-politics

    Twitter:
    @RestIsPolitics

    Instagram:
    @restispolitics

    Email:
    [email protected]

  • Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In de podcast Betrouwbare Bronnen praat Jaap Jansen met politieke hoofdrolspelers en hooggekwalificeerde deskundigen. Betrouwbare Bronnen koppelt Nederlandse politiek en beleid aan Europese en internationale ontwikkelingen.

    De host van de podcast is Jaap Jansen, een politieke journalist die al zo’n dertig jaar op het Binnenhof werkt. In veel afleveringen koppelt historicus Pieter Gerrit Kroeger met diepgravende betogen en smeuïge anekdotes politieke geschiedenis aan de actualiteit van nu.

    Nieuwe afleveringen van Betrouwbare Bronnen verschijnen doorgaans op dinsdag en vrijdag.

    Reacties zijn welkom via Twitter @jaapjansen @pgkroeger en via [email protected]

    Betrouwbare Bronnen heeft ook een website met actuele informatie.

    Wilt u informatie over de mogelijkheid om te adverteren of te sponsoren, stuur dan een mailtje aan: [email protected] en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Wie denkt dat klimaatproblemen, feminisme of superrijken typisch dingen van nu zijn, heeft het mis. De Romeinen hadden er ook mee te maken. In de podcast Rare Jongens vertelt historicus Olivier Hekster (Radboud Universiteit) hoe de Romeinen omgingen met dingen waar we ook nu mee te maken hebben. Samen met Merijn Doggen (hoofdredacteur Universiteit van Nederland) bekijkt hij wekelijks onze tijd door de bril van de Romeinen.

  • Dagkoers is de dagelijkse podcast van het FD. Binnen een kwartier word je bijgepraat over wat er speelt in de wereld van het FD.

    Presentatie: Paulien Sewuster en Anna de Haas

    Redactie: Jildou Beiboer, Ilse Eshuis en Albert Wagenaar

    Audio-vormgeving: Visionair Ordinair

  • Wiwa en Freddy gooien elke aflevering muntjes in een jukebox in ruil voor nummers, waar ze wat over willen vertellen. Elke aflevering krijgen ook de luisteraars één kwartje, want deze oude mannen zijn de beroerdste niet.


    🎧 Playlist met alle kwartjes.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Talkshow met prominenten uit de kunst, cultuur en media.

  • Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.

  • Nederland kent Rian van Rijbroek als ‘cybercharlatan’. Toch heeft ze IT-miljonair Gerard Sanderink in haar macht. Wie is deze Rian van Rijbroek, waarom doet ze wat ze doet en hoe kan ze al zo lang haar gang gaan? In de podcast ‘In de ban van Rian’ zoekt Tubantia-journalist Angelique Kunst het antwoord op die vragen.

  • De Dienst is een podcastserie van en over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Liesbeth Rasker kruipt in de huid van een nieuwe medewerker van de AIVD. Ze doorloopt in de podcastserie de basistraining die iedere inlichtingenofficier volgt. Liesbeth doet onderzoek naar een dreiging en ontmoet haar nieuwe collega’s. Iedere collega brengt haar een stap verder in het onderzoek.

    De AIVD ontwikkelde deze podcast om een goed beeld te geven van wat werken bij de dienst inhoudt. In de podcast kan iedereen meeluisteren met het werk van de AIVD.

    Na seizoen 1 (De Dienst) zijn er nog 2 seizoenen uitgebracht. Seizoen 2 heet 'Positron' en gaat over een cyberaanval. Seizoen 3 heet 'SCUBADIVE' en gaat over contraproliferatie.

    Dit zijn fictieve verhalen. Alle overeenkomsten met bestaande mensen of organisaties berusten op toeval.

  • Collega’s, voormalig teamgenoten en vrienden, maar zelden rijdend in hetzelfde peloton. De verhalen van Dylan van Baarle en Wout Poels zijn even vergelijkbaar als contrasterend. Ze delen hun borrelpraat vanuit het wielerpeloton met elkaar, maar voortaan ook met iedereen die wil meeluisteren via de nieuwe podcast ‘In Koers’.

  • Conversations about science, technology, history, philosophy and the nature of intelligence, consciousness, love, and power. Lex is an AI researcher at MIT and beyond.


  • Chris Bajema presenteert een onafhankelijk radioprogramma vol bijzondere verhalen.

  • De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. DNW TV is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek.

  • Welkom aan boord bij de avonturen van Jort Kelder en Yvo van Regteren Altena, waarin zij het grauwe heden verwisselen voor het nostalgische toen. Stoorzender tegen het egalitaire, geste aan de exuberantie en ode aan mannen die de bocht uitvliegen.


    ❤️ Insta: @desnobcast

    🎥 YouTube

    📧 [email protected]


    Geproduceerd door: Tonny Media.



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Op 9 november 1939, even na drieën, vindt in Venlo een gebeurtenis plaats die rechtstreeks uit een spionagethriller lijkt te komen. Een incident waarbij twee Britse en een Nederlandse spion in een val van de Gestapo worden gelokt en er een dode valt. Een incident dat vervolgens wordt ingezet voor spinning, framing en propaganda; en dat voor Nederland het verloop van de geschiedenis bepaalt. Wat gebeurde daar aan de grens?

  • Pauline Dakin’s childhood was marked by unexplained events, a sense of unseen menace, and secretive moves to new cities with no warning. When Pauline was a young adult, her mother finally told her what they were running from – organized crime, secret police and double lives.

    It was a story so mind-bending, so disturbing, Pauline’s entire world was turned upside down. Run Hide Repeat is the story of Pauline’s life on the run, her quest for the truth – and her search for forgiveness. Based on the best-selling 2017 memoir, this powerful 5-part journey spans decades and an entire country — and it will leave listeners questioning what’s real and who they can trust.

  • In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

    Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar www.volkskrant.nl/podcastactie

    Presentatie: Gijs Groenteman

    Montage: Daan Hofstee

    Redactie: Tamar Bot, Fanny van der Reijt en Corinne van Duin

  • This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro and Sabrina Tavernise. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

    Listen to this podcast in New York Times Audio, our new iOS app for news subscribers. Download now at nytimes.com/audioapp

  • Alexander Klöpping en Wietse Hage duiken samen dieper in de wereld van AI en bespreken wekelijks de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ze filosoferen en proberen in de toekomst te kijken, maar zijn ook scherp op het heden.

  • Alles wat zich afspeelt in de kosmos - en dus ook op planeet Aarde - wordt in deze podcast besproken door de wetenschapsredactie van de Volkskrant. Tonie Mudde, zijn verslaggevers en academici bekijken de wereld met een onderzoekende bril.

  • Bernard Hammelburg brengt je scherpe analyses over de internationale politiek.

  • De Matthäus-Passion (https://www.npoklassiek.nl/klassiek/topstukken/092b914c-0983-438a-aaaa-d04e8f5d03cd/topstukken-de-matthaus-passion-van-bach) is ongetwijfeld het meest geliefde klassieke werk van Nederland. Het staat niet voor niets ieder jaar op nummer 1 in de Klassieke Top 400 (https://www.npoklassiek.nl/programmas/klassieke-top-400). Maar er is zoveel meer!

    KRO-NCRV neemt je in de podcastserie 'Meer dan Matthäus' mee door de religieuze meesterwerken uit de afgelopen 10 eeuwen.

    In het nieuwe seizoen duiken presentator Wilfred Kemp en programmamaker Carel den Hertog in de Johannes-Passion. De Johannes-Passion (https://www.nporadio4.nl/klassiek/topstukken/d22e2af8-c45f-40a0-8809-7d50e7335dd0/topstukken-de-johannes-passion-van-bach) staat vaak in de schaduw van de beroemde Matthäus-Passion. Maar de Johannes is zeker net zo dramatisch, flitsend én ontroerend. 

    Ook in deze podcast: een 2-delige luistergids in het feestelijke Weihnachtsoratorium van Bach (https://www.npoklassiek.nl/componisten/e99952a5-46c4-49cc-9f79-224cd2765754/bach-johann-sebastian)(seizoen 2) en alles over passiemuziek (seizoen 1). 

    Abonneer je nu op 'Meer dan Matthäus' en mis niks van de verhalen, muziekgeschiedenis en verrassende anekdotes.

  • BNR Perestrojkast is de enige echte podcast van BNR over Midden- en Oost-Europa. Van Praag tot aan Vladivostok, en van Riga tot Tbilisi. Elke 14 dagen een nieuwe, verse aflevering met grote, internationale onderwerpen.

  • Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je stopt met het continu checken van je Instagram? De Podcast Psycholoog bespreekt elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geeft tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

    In de serie Hoofdverhalen gaat Marissa in gesprek met mensen die een fikse tegenslag voor hun kiezen kregen die hun leven (tijdelijk) op z’n kop zette. In elke aflevering blikken zij terug op hun meest moeilijke momenten en geven ze een kijkje in hun hoofd. Hoe gingen ze om met verdriet en onzekerheid, en wat hielp hen uiteindelijk hun leven weer op te pakken?
    Sound design De Podcast Psycholoog: No.Pia.No, sound design Hoofdverhalen: KLOAQ Audio Design, artwork: Tim Straver

  • Elke woensdag ontvangt Paul de Leeuw bij hem thuis een aantal gasten waarmee hij de week doorneemt. Onder hen de vaste meelullers: acteur Hans Kesting en cabaretier Richard Groenendijk. 

  • Het is een vergeten vliegramp. Op 30 mei 1961 stortte een gloednieuw straalvliegtuig van KLM kort na opstijgen in de Portugese zee. Niemand overleefde de klap. Decennia later zitten nabestaanden nog vol vragen. Wat ging er mis? En is er ergens nog tastbaar bewijs te vinden? Journalist Julia Bokdam onderzoekt het verhaal.

    Credits:

    Presentatie, research, interviews, scripts: Julia Bokdam

    Opnames, scripts, montage: Renée van Heteren

    Muziek en mixage: KLOAQ audio design

    Artwork: Guido van der Mark

    Eindredactie: Daan Hofstee

    Projectmanagement: Manon van der Knaap

    PR: Emilie van Kinschot

  • In de podcast Veldheren behandelt generaal buiten dienst Mart de Kruif actualiteiten op het slagveld, in Veldheren Historisch duikt hij, samen met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar), de geschiedenis in. 

    De meest geniale, fascinerende of overschatte veldheren uit het verleden komen in deze podcast langs. Verder kijken vader en zoon De Kruif naar de meest legendarische veldslagen ooit gevoerd. De ene week een veldslag, de andere week een veldheer. Hoe dan ook, een mooi stukje militaire geschiedenis met ook altijd een link naar de wereld vandaag de dag.

    Over de makers:

    Mart de Kruif (65) is voormalig luitenant-generaal in de Koninklijke Landmacht. Van 2011 tot en met 2016 was hij Commandant Landstrijdkrachten. De Kruif was tussen 2007 en 2008 een jaar lang verantwoordelijk voor zo’n 45.000 NAVO-militairen tijdens de missie in Afghanistan. Hierover schreef hij het boek ‘Zandhappen’ (2018).

    Tom de Kruif (36) is docent geschiedenis aan het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. In 2017 werd hij uitgeroepen tot Geschiedenisleraar van het jaar.

    Iedere donderdag een nieuwe veldslag of veldheer - exclusief bij Podimo.

    Luister nu de eerste 60 dagen gratis via podimo.nl/veldherenhistorisch

  • ‘Ons gezin van acht is niet meer. Dat is pijnlijk voor ons én de kinderen. We hadden elkaar en God wat anders beloofd.'


    Gebroken Gelofte is een podcast van het Nederlands Dagblad over scheiden in christelijk Nederland. 

    In Nederland gaan zo’n 26.000 echtparen per jaar uit elkaar. Onder christenen neemt het aantal scheidingen toe. In deze 7-delige podcastserie gaat journalist Daniël Gillissen, 45 jaar en vijf jaar geleden gescheiden, vanuit zijn ervaring in gesprek met christelijke experts en ervaringsdeskundigen. Zodat jij begrijpt wat scheiden betekent en om scheiden onder christenen beter bespreekbaar te maken.


    Druk op volgen en het belletje en krijg een herinnering als de afleveringen verschijnen!


    Presentatie: Daniël Gillissen

    Redactie en conceptontwikkeling: Marien Korterink, Judith de Ruiter en Hermen Loonstra

    Adviseur: Anje Slootweg

    Visuele vormgeving: Koen Janssen

    Audiovormgeving: Robin de Wever


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • De Vogelspotcast zorgt ervoor dat je vanaf nu wat vaker omhoog kijkt! Wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis gaat wekelijks op vogelsafari met jeugdvriend Gisbert van Baalen, die nog geen kraai van een ekster kan onderscheiden. Samen ontdekken ze de meest uiteenlopende vogelsoorten, aangevuld met veel beginnersvragen en mooie anekdotes. Van de meest spannende natuurgebieden tot het park waar je dagelijks doorheen wandelt.

  • In FOUT gaan historici Rick Blom en Tijmen Dokter in gesprek met kinderen van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de bezetter stonden. Hun ouders waren lid van de NSB, de SS of stelden zich op een andere manier in dienst van de Duitsers. Waarom maakten hun ouders die keuze? En hoe verhoud je je daar als kind toe?  

    De kinderen van ‘foute’ Nederlanders groeiden veelal op met gevoelens van schaamte en schuld, terwijl ze niets aan de keuze van hun ouders konden veranderen. Ze vragen zich nog altijd af: ben ik medeplichtig? 

    Hun persoonlijke verhaal helpt ons de oorlog, waarvan de gevolgen nauwelijks te bevatten zijn, beter te begrijpen. Kan het zo zijn dat ook deze mensen slachtoffer zijn van de vreselijke gebeurtenissen tussen 1940-1945? In deze podcastserie hoor je hún verhalen. 

    Over de makers:

    Rick Blom (1965) is journalist en historicus. Hij schreef onder meer het boek 'Vader zat bij de SS, gesprekken met kinderen van Nederlandse SS'ers. De Engelstalige editie van zijn boek Champagne in Sarajevo, Meelsoep aan de Marne behaalde zilver bij de toonaangevende Britse Military History Awards en brons bij de Amerikaanse Foreword Indies Book of the Year Award.

    Tijmen Dokter (1993) is theatermaker en publiekshistoricus. De Tweede Wereldoorlog is zijn grote fascinatie. Tijmen maakt de podcast 'Radio Oranje' waarin de hele oorlog maand voor maand wordt besproken, en met zijn solovoorstelling 'Mijn Strijd' stond hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

    FOUT is vanaf zaterdag 9 maart elke week te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts. 

  • Ook in seizoen 4 nemen BFF's Monica Geuze en Kaj Gorgels de taak van 'Problem Solvers' opnieuw op zich. Dit doen zij aan de hand van statements en persoonlijke verhalen. En alles onder het genot van een goede dosis, soms wat platte, humor.

    Dit is Geuze & Gorgels: First World Problem Solvers.

    Onze spin-off 'Geuze & Gorgels Extra - De Inbox' is exclusief te beluisteren én bekijken op Podimo. Gebruik deze link voor 30 dagen gratis Podimo!

     

    Geproduceerd door: Tonny Media.

    Volg de Instagram & TikTok van Geuze & Gorgels!


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Welkom bij Wat een week, de podcast van Maxim Hartman, Willem Treur en René van Leeuwen. Hier posten we iedere donderdag een nieuwe aflevering, om je te helpen om het nieuws van afgelopen week te verteren, zonder er aan onderdoor te gaan. In samenwerking met Dag en Nacht Media.

    Bekijk de hele aflevering met beeld, krijg toegang tot onze besloten Telegramgroep en support ons via https://petjeaf.com/wateenweek

  • Dit is LUST! Een podcast waarin Jacqueline van Lieshout (49 jaar) na een relatie van 14 jaar sinds een tijd weer vrijgezel is en daar uitgebreid over vertelt. In deze nieuwe fase van haar leven is Jacqueline actief op het dating-pad en verrassend genoeg met een grote voorkeur voor jongere mannen! Dat is natuurlijk erg spannend, leuk en lekker maar voorbij al het date-plezier loopt zij onbedoeld ook tegen allerlei vraagstukken aan over (vrouwelijke) seksualiteit en relatievormen.

    Deze bespreekt Jacqueline elke week samen met bijvoorbeeld een intimiteitscoach, relatietherapeut, ervaringsdeskundige en nog veel meer! 

    Of je nu vrijgezel bent, in een relatie, of ergens daar tussenin; deze podcast is voor iedereen die zichzelf LUST gunt.

  • Veronica Offside voelt als een gezellige voetbalkantine, met amateurclubs in tenue in het publiek en een biertje op tafel. De sfeer is luchtig en er is ruimte voor een grap. Maar als het om voetbal gaat, is de toon bloedserieus. Veronica Offside is elke maandag en vrijdag om 20:30 uur te zien bij Veronica en terug te luisteren via deze podcast.

  • In ‘ESG: even samen gevat’ gaan we in gesprek met versnellers van de duurzame transitie. Marloes Bergevoet en Aldert Veldhuisen duiken in de E van groene energie, CO2 uitstoot, grondstoffen en biodiversiteit, de S van gezondheid, diversiteit en inclusiviteit en de G van wet- en regelgeving en internationale samenwerking. Samen met experts praten we je bij over de laatste ontwikkelingen, de belemmeringen en de kansen.

    💬 Praat door over de podcast in de exclusieve ESG WhatsApp Groep. Word gratis lid: https://bit.ly/499wPlR

  • Een inspirerende kinderpodcast voor jong en oud, over bijzondere vrouwen en hun opmerkelijke levens, gebaseerd op het Amerikaanse bestseller-concept Good Night Stories for Rebel Girls. Deze 12-delige podcast is een moderne en interactieve vertolking van originele verhalen, vertolkt door Nederlandse rebellen, met o.a. Sterrin Smalbrugge, Merel Westrik, Laura Dekker, Yara Michels, Natasja Gibbs e Tatjana Almuli, waarin kinderen vragen stellen en inspiratie kunnen opdoen.
    #kinderpodcast #verhalenpodcast #luisterverhalen #bedtijdverhalen
    Volg ons en mis geen enkel verhaal!
    @here_is_abel

  • In Afhameren bespreken politiek commentator Wouter de Winther en presentator Pim Sedee het laatste nieuws uit Den Haag. Met wekelijks scherpe analyses, opmerkelijke fragmenten en een blik achter de schermen.

  • De leukste voetbalpodcast van Nederland is elke maandagavond, woensdagavond en zaterdagochtend te luisteren via jouw favoriete podcastplatform.Hoor alle ins en outs, analyses en meningen van onze experts over de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker in Voetbalpraat.

  • Welkom bij de School of Human Design Podcast! Wij -Ellis & Lion- nemen je in deze podcast mee op onze Human Design reis. Stap voor stap ontrafelen we alle mysteries van dit bijzondere systeem, om jou te inspireren je eigen experiment aan te gaan.

    Ben jij benieuwd naar JOUW unieke design? Download gratis je chart via schoolofhumandesign.nl en ontdek onze producten.

    Doneer en support de School of Human Design Podcast! Ben jij geïnspireerd geraakt door onze podcast? En wil je graag dat we meer afleveringen maken? Steun ons en doneer via schoolofhumandesign.nl/doneer

    Volg ons op Instagram: instagram.com/schoolofhumandesignnl
    Vragen of suggesties: [email protected]

  • Dit zijn de Wilde Eeuwen. Een podcast over het ontstaan van een Europese beschaving, over krijgsheren en troubadours, over koningen en filosofen, over pestepidemieën en ketterijen. 

    In acht afleveringen vertelt Hendrik Spiering dat de Middeleeuwen echt geen richtingloze rotzooi waren, zoals vaak te zien in films en geschiedenisboeken. Het was geen wrede tijd vol wraakzuchtige heersers en mensen in lompen, en evenmin een harmonische tijd van vrome christenen en tevreden boeren. Integendeel, aan de hand van acht verhalen uit originele middeleeuwse bronnen schetst Wilde Eeuwen een betekenisvolle tijd, vol groeiende orde en cultuur.

  • In Italië heb je Silvio Berlusconi, in Engeland Rupert Murdoch. Iedereen kent ze. Maar de perstycoon die regeert over de Lage Landen is relatief anoniem. Tot nu. Wie is Christian van Thillo, de eigenaar van DPG Media, de grootste uitgeverij van de Benelux? Hoe doet hij zaken? Hoe werkt dit familiebedrijf? Bepaalt hij wat we zien, lezen of horen? 

    De vraag is legitiem nu zijn bedrijf, met een omzet van 1,8 miljard euro, bijna 80 merken exploiteert en dagelijks een miljoenenpubliek bereikt. Overal is hij aanwezig. Overal staat hij in contact met ons. Het bedrijf bereikt naar eigen zeggen 91% van de Nederlanders. 

    Miljoenen Nederlanders gebruiken ‘zijn’ media dagelijks. Ze lezen het AD of de Volkskrant, ze luisteren naar Q-Music, klikken op het laatste nieuws op NU.nl of lezen een van de DPG-tijdschriften. RTL, de grootste commerciële tv-zender van Nederland, is de meest recente grote overname van DPG.

    Een bijna failliete tent kopen, oppoetsen en uitbouwen, na een flinke saneringsronde. Dat lijkt de klassieke van Thillo methode. En dat werkt goed. Maar het slim ondernemerschap, of speelt er iets anders? Wat wil de Belgische Christian van Thillo?

    Over de maker

    Journalist Mark Koster volgde van Thillo bijna twee jaar lang. Hij sprak met vertrouwelingen, concurrenten, bewonderaars en critici. Tijdens deze zoektocht kwam hij tot nieuwe en onthullende inzichten over dit media-mysterie, waarin hij je graag meeneemt.

    Over Hoge Bomen

    In Hoge Bomen halen we elk seizoen een ander groot bedrijf door de BNR Audit. Hoe is het ontstaan, hoe gaan ze te werk, wat is het belang voor Nederland. Dit seizoen gaat over DPG.  Het grootste mediabedrijf van de Benelux.  Het nieuwe seizoen gaat op 7 februari van start. Abonneer je nu en mis niets!

  • Veertig jaar lang stonden er in de rubriek Achterwerk, achterop de VPRO Gids, brieven van kinderen en jongeren. Vol vragen, problemen, wensen en frustraties. Sommige hilarisch, andere hartverscheurend. In deze podcast onderzoekt voormalig Achterwerkredacteur Elja Looijestijn wat er met de briefschrijvers en hun brieven is gebeurd.

  • Jacob Menko opende voor de oorlog vier warenhuizen. Na de oorlog zijn de winkels verdwenen, net als Jacob zelf. Hij is vermoord, samen met zijn vrouw en twee kinderen. Eén dochter, Emmy, overleeft de oorlog. Zij heeft nog steeds geen idee wat er met de winkels van haar vader gebeurd is.

    In deze podcast achterhaalt haar kleindochter, Rose Heijnen, welke duistere deals er in de oorlogsjaren rondom de winkels gesloten werden. Ze zoekt in vijf afleveringen antwoorden op vragen die al meer dan 75 jaar onder het oppervlakte sluimeren, maar die nu pas gesteld worden. Waar zijn die winkels gebleven? 

  • Doortje Smithuijsen en Perre van den Brink houden de jonge stedeling elke week een spiegel voor. We maken ons allemaal druk om gentrificatie, maar we willen ook een koffiebar met havermelk in de straat. En we vinden duurzaamheid belangrijk, maar vliegen ook het liefst drie keer per jaar naar de andere kant van de wereld. Een podcast voor alle jonge mensen in de stad op zoek naar houvast.

    Iedere donderdag om 16.00 een nieuwe aflevering.

  • Blik vooruit én terug op elke Grand Prix met Formule 1-podcast De Boordradio. Coureur Ho-Pin Tung, verslaggevers Joost Nederpelt en Patrick Moeke en presentator Bas Scharwachter nemen elke donderdag en zondag rond een race alle ontwikkelingen in de koningsklasse door. In de Boordradio bespreken ze uiteraard de verrichtingen van Max Verstappen, Charles Leclerc, Lewis Hamilton en hun collega’s, en wordt er dieper ingegaan op de technische kant van de sport, de ervaringen op het circuit en de algehele koers van de F1.

  • Dit is de podcast van het tv-programma Rondo dat iedere maandagavond te zien is bij Ziggo Sport.

    In Rondo is het voetbal, voetbal en nog eens voetbal dat de klok slaat. Aan tafel bij Wytse van der Goot sluiten analisten als Marco van Basten, Ruud Gullit, Rafael van der Vaart, Youri Mulder en Jan van Halst regelmatig aan om over de actualiteit van het nationale en internationale voetbal te discussiëren. De deskundigen schuwen de scherpe meningen niet. Met wie ben jij het grondig eens of oneens?

    Klik hier voor meer informatie over Rondo

  • De podcast over mentale gezondheid. We nemen jullie mee in onze wereld over relaties, dilemma’s en depressies.
    Het komt allemaal aan bod in deze podcast. Met deskundig advies, luistervragen en veel zelfspot. @mindmattersdepodcast

  • Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

    De Cryptocast bestaat uit een A-deel en een B-deel. In deel A nemen Herbert Blankesteijn en Daniël Mol het belangrijkste cryptonieuws van de week door. Deze aflevering wordt ook wekelijks uitgezonden op BNR Nieuwsradio. De Cryptocast legt het doorgaans ingewikkelde cryptonieuws begrijpelijk uit en plaatst het in de context van de echte wereld, voorbij coins en blockchains. Wat zijn de belangrijkste headlines van de afgelopen week? Hoe kijken regeringen wereldwijd naar de ontregelende opmars van cryptovaluta? Welke bedrijven lopen voorop in deze revolutie? En hoe positioneert Nederland zich in al dit geweld?

    Bert Slagter belt wekelijks in voor een prijsanalyse op de radio. Hoe staat het ervoor op de altijd bewegelijke cryptomarkt? Hoe interacteren Bitcoin, Ethereum en de andere munten met de rest van de financiële wereld? En welke impact heeft de rest van de economie juist weer op de cryptomarkt?

    In deel B zoeken Herbert Blankesteijn en een co-host van dienst de verdieping op met één gast uit de wereld van cryptovaluta, economie of technologie. Hoe veranderen deze ontwikkelingen ons economisch verkeer van de toekomst?

    Want: cryptovaluta worden steeds volwassener en zullen niet meer verdwijnen. Financiële instellingen bemoeien zich in steeds grotere mate met bitcoin. Inmiddels kan je niet alleen via gereguleerde cryptobedrijven, maar ook via traditionele beleggingsproducten beleggen in crypto. Daarmee krijgt Bitcoin een plek in het traditionele financiële systeem.

    Ook andere blockchaintechnologie heeft een steeds grotere impact op onze samenleving. Grote groepen mensen krijgen toegang tot het financiële systeem door stablecoins, bitcoin of andere cryptovaluta. Dat geldt niet zo zeer voor de westerse wereld, maar juist voor alle landen daarbuiten. Adoptie van cryptovaluta stijgt het snelst in zogeheten 'lower middle income'-landen, vaak met onzekerheid op politiek of economisch vlak als ondergrond.

    Centrale banken wereldwijd zitten ook niet stil. De uitrol van digitaal centrale bankgeld wordt steeds realistischer. Het ontstaan van een 'CBDC', in welk land of continent dan ook, is een direct gevolg van de revolutie die cryptovaluta teweeg heeft gebracht. Daarom doet de Cryptocast met open blik verslag van de verschillende overheidsprojecten die achter deze oude munten in een nieuw jasje zitten.

    Met kritische interviews geeft de Cryptocast kleur en duiding aan de volatiele maar altijd kleurrijke cryptowereld.

    Het team

    Herbert Blankesteijn is oprichter en presentator van de Cryptocast. Vanaf 1982 doet hij verslag van de techwereld. Bitcoin behandelde hij voor het eerst in 2011, tijdens een uitzending van BNR Digitaal. Hij begon de podcast in februari 2018, samen met Madelon Vos en Boris van de Ven.

    Daniël Mol is redacteur en co-host van de Cryptocast. Hij is sinds 2017 met Bitcoin bezig en kwam in 2021 bij het team van de Cryptocast.

    Bert Slagter is co-host en de prijsanalist bij de Cryptocast. Hij schreef in 2021 het boek 'Ons Geld is Stuk', is host bij Satoshi Radio en analist bij kennisplatform Bitcoin Alpha.

    Disclaimer

    De inhoud van de Cryptocast is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.

  • Wie vermoordde in 1986 de stiefmoeder van de 15-jarige Samir Sabri? Op basis van zijn eigen schuldbekentenis wordt Samir veroordeeld voor het plegen van de moord. Maar anderhalf jaar later trekt hij zijn verklaring in. Hij beweert hij onschuldig te zijn. In een diepgravende journalistieke zoektocht probeert journalist Anders Johansson de waarheid boven tafel te krijgen.

    De Stiefmoedermoord is de Nederlandse versie van de Zweedse podcast #Fallet. De originele inhoud is met behulp van acteurs naar het Nederlands omgezet.

    De Stiefmoedermoord is een podcast van het AD en de aangesloten regionale bladen.

    Copyright: Podster

    Productie: audio agency Airborne

  • Radio Ramkraak is de gezamenlijke misdaadpodcast van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Iedere week bespreken we verhalen over trends in de onderwereld, drugslabs, moord en belangrijke rechtszaken in het noorden. De verslaggevers van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden hebben een veel expertise in huis op het gebied van criminaliteit. We hebben het niet alleen over de feiten, maar leggen ook uit waarom en hoe misdrijven gepleegd worden. Presentator is Jeroen Kelderman.

  • Elf studenten, één moordzaak. In deze zevendelige podcastserie volgt NRC elf studenten in hun maandenlange analyse van een zaak uit 2012. Antonio zit een gevangenisstraf uit van 24 jaar voor de moord op zijn jeugdvriend Guido. Zowel de rechtbank als het gerechtshof is ervan overtuigd dat hij zijn vriend in een Maastrichtse loods doodmartelde, en daarna probeerde te verbranden om de sporen te wissen. Maar klopt dat wel? Heeft justitie het verhaal van Antonio voldoende onderzocht? Wat schreef de politie allemaal níet op?

    De studenten vormen de nieuwste lichting van het project Gerede Twijfel, dat mogelijke rechterlijke dwalingen onderzoekt en in ruim twintig jaar meerdere baanbrekende onthullingen deed. Gaan ook deze elf studenten voldoende aanwijzingen vinden voor een heropening van de zaak? Is er sprake van Gerede Twijfel?

    https://www.nrc.nl/gerede-twijfel/

  • Op een dag vindt Sander in het bos achter zijn huis in Venlo een pakketje. Erin zitten een dagboek, een Poolse bijbel en pasfoto's. Een vrouw met donker haar en donkerbruine ogen kijkt hem vanaf de foto's strak aan. Wie is de vrouw en wat is er met haar gebeurd? Samen met documentairemaakster Naomi Steijger gaat Sander op zoek naar haar. Ze vinden meer achtergelaten spullen en slaapplaatsen. Ze zijn van arbeidsmigranten, die hun werk en onderdak zijn kwijtgeraakt en aan de grens bij Venlo zijn gestrand.

    Zwermelingen is een podcast van VPRO en NPO Radio 1 en kwam tot stand dankzij steun van ViaZuid, Fonds Bijzondere Journalistieke projecten, het Lira Auteursfonds Reprorecht en Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

    Idee, opnames & montage: Naomi Steijger

    Advies & research: Olaf Oudheusden

    Coach: Randy Vermeulen

    Muziek & sounddesign: Charlotte Dommershausen & Timo Tembuyser

    Vertalingen: Josephina Beuten

    Eindmix: Alfred Koster

    Productie: Ymke Kreiken & Katja Sokolova

    Eindredactie: Remy van den Brand

  • Veilig en verantwoord leren beleggen met Pim en Milou. Welke rendementen behalen zij als beginnende beleggers en belangrijker: welke risico’s nemen ze daarvoor? Om de donderdag om 16:00 uur een nieuwe aflevering, met zo nu en dan een deskundige gast. Ruim 8 miljoen ✨ plays. Investeer in je kennis en beleg met beleid!

  • Drie vrouwen, drie generaties, één gesprek: dat is Generatie Vrouw, de nieuwe podcast van Flair, Libelle en Margriet. Margriet-columnist Noraly Beyer (77), Libelle-columnist Roos Schlikker (48) en Flair-columnist Eva Breda (26) gaan in gesprek over vrouwenzaken. Wat vinden we van blote borsten op het strand? Zijn jongere vrouwen brutaler? En is het echt zo dat je makkelijker nee zegt als je ouder wordt? Samen ontdekken ze hoe vrouwen door de jaren heen zijn veranderd en wat we van andere generaties kunnen leren. Beluister iedere vrijdag een nieuwe aflevering!

  • Nare Jongens Podcast is de podcast van Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf.

  • Wat deden onze ouders vroeger wat nu echt niet meer kan? En wat doen we nu zelf waarvan we dachten dat we dit niet zouden kunnen doen?

    In Vroeger vs Nu gaat comedian Fleur Overgaag (@fleur.overgaag) op tijdreis in de wereld van opgroeien. Met haar nuchtere, scherpe en humoristische blik gaat zij samen met haar gasten op zoek naar antwoorden op de vraag: 'Was vroeger alles beter?'.

    Van ouders van uitgebreide gezinnen tot kindvrije gasten. In deze podcastreeks gaat Fleur in gesprek met uiteenlopende gasten. Heb je geen kinderen? Geen probleem! Deze podcast is voor iedereen die is geweest, dus ook voor jou.

    Volg Fleur op Instagram & TikTok : @fleur.overgaag

  • Wij zijn Femke en Barbara van Saar Magazine. In deze podcast bespreken we alles, maar dan ook echt alles waar je als vrouw van rond de 50 tegenwoordig tegenaan loopt. Doe je beugel bh maar uit, zet je rode oortjes op. Dit is de Saarpodcast: 50+ maar nog lang niet dood. Voor meer informatie kijk op saarmagazine.nl Deze podcast is gratis. Je kan ons steunen door een abonnement te nemen op ons heerlijke magazine dat 6x per jaar verschijnt of ons nieuwe Premium abonnement met exclusieve podcasts, specials en live-events. Kijk op saarmagazine.nl/abonnement. Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: ⁠[email protected]

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Formule 1-watcher van De Telegraaf Erik van Haren en voormalig coureur Christijan Albers analyseren elke Grand Prix en brengen uiteraard al het nieuws rond Max Verstappen.

  • Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen.
    Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld.

    Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen?
    Als eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit podcastmaker en acteur Simon Heijmans een zoektocht te ondernemen. Wat is feit en wat is fictie?

    De Brand in het Landhuis is een podcast van Simon Heijmans.
    Eindredactie en research: Marion Oskamp
    Sounddesign en titelsong "Places": Amir Vahidi
    Geluidsmixage: Sam Huisman

    Luister de titelsong 'Places' op Spotify: https://spoti.fi/2E2qBaM

  • Iedere werkdag van 13.30 tot 14.00 uur op NPO Radio 1 met nieuws en achtergronden uit het buitenland.

  • Gelukkig zijn ze er nog, de mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen, zich mengen in het publieke debat of zonder enige terughoudendheid het openbare toneel betreden. Mischa Blok gaat op zoek naar de drijfveren van deze mensen door middel van een echt en gelijkwaardig gesprek. Oprechte interesse. Geen draaiboek, geen enkele vraag op papier. Een uur lang met één gast de diepte in, een reis langs inzichten en kwetsbaarheden. Persoonlijke gesprekken met verrassende wendingen die zowel de gast als de presentator ontregelen.

  • Geregeld voeren Rutger Bregman en Jesse Frederik gesprekken over economie en politiek waarvan ze achteraf denken: was dit niet ook een leuke podcast geweest? Die gesprekken zijn ze voor De Correspondent gaan opnemen.

    Wil jij deze podcast mogelijk maken? Je kunt ook lid worden van De Correspondent voor 9,50 euro per maand. Als lid krijg je toegang tot nog veel meer journalistieke artikelen, podcasts en documentaires die voorbij de waan van de dag gaan. Heel erg bedankt! www.decorrespondent.nl/wordlid

  • The stories they don’t want told. Delve into a World of Secrets – major BBC global investigations and gripping storytelling. Holding the powerful to account and exposing scandals around the globe.

    Season 2: The DisciplesThe cult of Nigerian prophet TB Joshua. A story of miracles, faith and manipulation, told by people from around the world, who gave up everything for one of the most powerful religious figures of the century. Lured by TB Joshua’s claimed healing powers, and the promise that one day they could be like him, they live as disciples in a guarded Lagos compound, cut off from family and friends.

    Season 1: The Abercrombie GuysAn investigation into claims of sexual exploitation made against the former CEO of fashion giant Abercrombie & Fitch. He and his British partner were accused by several men recruited for sex events they hosted around the world.

    #WorldofSecrets

  • In V4der probeert Pepijn Lanen samen met andere bekende vaders én moeders uit te vogelen hoe het vaderschap in elkaar steekt. Hoe proberen zijn gasten elk op hun eigen manier de allerleukste en beste ouder ter wereld te zijn? Van vroeg opstaan en flesjes geven tot lange puberende slungels aan je keukentafel.

    Wil je adverteren in V4der? Dat kan! Neem contact op via [email protected]

  • In KUKURU gaat Giel iedere week in gesprek met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit. KUKURU staat voor kort, groots en innerguru (innerlijke drijfveer). De gesprekken zijn dan ook gebaseerd op de thema’s slaap, voeding, beweging, ademhaling, inspiratie, muziek en andere lifestyle. Giel is bezig met zijn persoonlijke ontdekkingstocht om het optimale uit het leven te halen. KUKURU gaat je helpen met doelen stellen, je mindset en handige tools voor een gezonde optimale levensstijl. De belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen: ‘Wie ben je en wat wil je nou écht?’. Met KUKURU wil Giel niet vertellen wat je moet doen, maar wat je kán doen!

  • Ervaring voor Beginners is een podcast-serie waarin Theo Maassen (Oegstgeest, 1966) exact 60 minuten praat met makers over de kunst van het maken. Instagram: @comedytrain.in.toomler

  • You can change your life and Mel Robbins will show you how.

    Mel Robbins is one of the world’s most widely booked and followed podcast hosts and authors. She’s trusted by the world’s leading brands and medical professionals who use her research-backed tools and strategies in clinical and corporate settings. She’s amassed millions of followers online, with her videos going viral almost daily.

    143 Studios Inc., her female-led media company, produces provocative and award-winning content with unprecedented results: millions of books sold, billions of video views, seven #1 audiobooks, and original courses and programming for clients like Starbucks, JP Morgan Chase, LinkedIn, Spotify, Headspace, and Audible.

    Mel’s work has been translated into 41 languages, her podcast is syndicated in 194 countries, and her TEDx Talk is one of the most viewed of all time. A New York Times bestselling author and self-publishing phenom, Mel’s work includes The High 5 Habit and The 5 Second Rule. Most importantly, her science-backed tools and relatable advice have changed the lives of millions of people worldwide.

    Despite all this, Mel is one of the most down-to-earth and caring people you’ll ever meet. The person you see every day online is exactly the same in real life. Probably because she learned everything she teaches the hard way: by first screwing up her own life, and out of necessity, discovering the tools and research that transformed her life and got her to where she is today.

    In The Mel Robbins Podcast, Mel gets more personal than ever, welcoming you into her life and taking you behind the scenes in real time. Every episode is packed with deeply relatable topics, tactical advice, hilarious screwups, compelling conversations, and the tools and inspiration you need to create a better life.

    Tune in and buckle up – your life is about to change. New episodes of The Mel Robbins Podcast drop every Monday and Thursday.

    To learn more about Mel, go deeper into every episode, find the resources and research she mentions, or submit a topic or question, check out https://www.melrobbins.com.

  • Het is nog niet te laat! In de spoedcursus Eerste Hulp Bij Uitsterven leer je wat je wél kunt doen in de strijd tegen de klimaatcrisis, in plaats van alle dingen die je niet meer mag. Cursusleiders Carice van Houten en Sieger Sloot ontvangen bekende cursisten in hun lokaal en vragen experts om raad. Die geven praktische tips over hoe je de aarde én je hoofd koel kunt houden.
    In zes cursusdelen word je bijgepraat over de huidige klimaat situatie. Je leert over kapotte systemen en ondertussen kun je op zoek naar jouw superpower. Want de klok tikt en we kunnen samen echt iets doen. De spoedcursus die je misschien liever niet wil volgen, maar beter doe je het wel!
    Deze podcastserie is gemaakt in samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Kijk op cordaid.nl/ehbu voor meer informatie over de podcast.

    Makers: Carice van Houten & Sieger Sloot
    Eindredactie & montage: Ivo Duijsings
    Concept & scenario: Josephine Hoogland & Evelien Veldboom
    Sketch: Eva Crutzen
    Productie: Kaylee Swiers & Janneke Breekveldt
    Titelsong: Merol - Het feest is al voorbij

  • Het pad naar zakelijk succes is bezaaid met valkuilen. In ‘Mijn eerste miljoen’ vraagt Quote de succesvolste ondernemers van ons land hoe zij die omzeilden. En welke waardevolle lessen ze verder leerden. De presentatie van de serie is in handen van redacteur Lotte Verheul en hoofdredacteur Paul van Riessen.

  • BNR In de Diepte is terug! Een nieuw seizoen, een nieuwe wetenschapper, een nieuw onderwerp. In Baan door het Brein neemt psychiater en neurowetenschapper Iris Sommer ons mee op een fascinerende reis door de menselijke hersenen.

    Over BNR In De Diepte

    Na het succes van Terug naar de Oerknal met Govert Schilling is BNR In de Diepte terug met een nieuw seizoen, en een nieuwe wetenschapper. In vijf afleveringen neemt Iris Sommer, psychiater, neurowetenschapper aan het UMCG en auteur, je mee op een baan door het brein. Je leert alles over onze zintuigen, de linker, en de rechterhersenhelft, of mannen een ander brein hebben dan vrouwen, en welke invloed je darmen hebben op je persoonlijkheid.

    Seizoen 1: Terug naar de Oerknal

    Wat was er voor de oerknal? Wat ligt er buiten het heelal? En wat is onze plaats in die wonderlijke kosmos? In de verhalende podcast Terug naar de Oerknal neemt Govert Schilling je mee naar de grenzen van ruimte en tijd en maak je kennis met het uitdijende universum.

  • I’m Jay Shetty host of On Purpose the worlds #1 Mental Health podcast and I’m so grateful you found us. I started this podcast 5 years ago to invite you into conversations and workshops that are designed to help make you happier, healthier and more healed. I believe that when you (yes you) feel seen, heard and understood you’re able to deal with relationship struggles, work challenges and life’s ups and downs with more ease and grace.

    I interview experts, celebrities, thought leaders and athletes so that we can grow our mindset, build better habits and uncover a side of them we’ve never seen before. New episodes every Monday and Friday. Your support means the world to me and I don’t take it for granted — click the follow button and leave a review to help us spread the love with On Purpose. I can’t wait for you to listen to your first or 500th episode!

  • Rob Timmerman vaart de helft van het jaar op een reddingsschip op de Middellandse Zee, op zoek naar mensen in verdrinkingsnood. Met name één drenkeling houdt hem nog dagelijks bezig. De pasgeboren baby Sarah, die hij in 2016 uit een rubberboot redde. 'Wat is er van haar geworden?', vraagt Rob zich af. Radiomaker Laura Stek vraagt zich op haar beurt af: 'Waarom wil Rob zo graag op zoek naar het inmiddels zeven jaar oude meisje?'

    De zesdelige podcastserie 'Waar is Sarah?' is een persoonlijke zoektocht naar houvast, binnen het grotere verhaal van ons Europese migratiebeleid.

    Een productie van Laura Stek, Rob Timmerman, Prospektor, Bureau Buitenland en VPRO voor NPO Radio 1. Deze productie is mede mogelijk gemaakt door het NPO-Fonds.

  • De Matthäus-Passion (https://www.npoklassiek.nl/klassiek/topstukken/092b914c-0983-438a-aaaa-d04e8f5d03cd/topstukken-de-matthaus-passion-van-bach): nergens ter wereld wordt dit werk zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Maar wat hoor je precies in Bachs (https://www.npoklassiek.nl/componisten/e99952a5-46c4-49cc-9f79-224cd2765754/bach-johann-sebastian) meesterwerk? Hoe boetseert de meester koren, solisten en orkesten tot een dramatisch geheel? Hoe schept hij verraad, vertwijfeling, liefde en troost?

    In deze podcast gidst violist en Matthäuskenner Carel den Hertog je met presentator Lex Bohlmeijer door de onmetelijke rijkdom van de Matthäus-Passion (https://www.npoklassiek.nl/klassiek/topstukken/092b914c-0983-438a-aaaa-d04e8f5d03cd/topstukken-de-matthaus-passion-van-bach).

  • We hebben het leven allemaal cadeau gekregen. Ongevraagd. En zonder dat er een gebruiksaanwijzing bij zat. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leven? Heeft het leven zin? Of is dat onzin? Is een mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk? Hoe ga je om met tegenslag? Waar put je troost uit als het tegenzit? In de podcast Over Leven praat Coen Verbraak met uiteenlopende gasten als strafpleiter Gerard Spong, zangeres Naaz Mohammad en voetbalcoach Vera Pauw, over wat het leven -ondanks alles- de moeite waard maakt.

  • Op 23 januari 2006 komt Eigen Wereld uit. Het beste, meest geroemde album van hiphopformatie Opgezwolle. Het was ook meteen ook hun laatste album. 15 jaar later is nog steeds onbekend waarom de succesformule ophield te bestaan. Kees de Koning gaat opzoek naar antwoorden en spreekt met Delic, Sticks en Rico. 

    Locatie: Hedon Zwolle 
    Redactie, samenstelling en regie: Iddo Havinga
    Edit, sounddesign en mixage: JP Geersing/Audiochef
    Interviews en voice-over: Kees de Koning
    Eindredactie: Noortje Veldhuizen & Kees de Koning

  • Welkom bij de beleggingspodcast van het Investment Office van Rabobank! Hierin nemen onze ervaren experts je mee in de belangrijkste ontwikkelingen in de wereldwijde financiële markten. Benieuwd naar de strategische keuzes die wij maken in onze aandelen- en obligatieportefeuilles? Luister dan de meest recente aflevering.

  • Podcast met de mooiste radio-documentaires en hoorspelen, geselecteerd door bevlogen radiomakers. Host Stef Visjager, bezorgd door NPO Radio 1 en VPRO.

  • Als de politie écht geen andere mogelijkheid ziet om een zwaar misdrijf op te lossen, is er nog een laatste strohalm: de inzet van undercoveragenten. Maar hoe ver mag dat gaan? In Grijs gebied duikt Volkskrant-journalist Elsbeth Stoker in de schimmige wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen.  

    Grijs gebied is een podcast van de Volkskrant. Kijk voor meer informatie op volkskrant.nl/grijsgebied

  • Presentatoren Diana Matroos en Art Rooijakkers gaan in gesprek met de hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland.

  • Trust Nobody is een podcast over De Mol. De drie Nederlanders Elger, Mark en Nelleke begonnen ooit met een podcast over de Nederlandse variant van dit televisieprogramma, maar presenteren daarnaast ook een podcast rondom het Belgische origineel. Wekelijks spreken ze de aflevering na en gaan ze op jacht naar De Mol.

  • The day’s top stories from BBC News. Delivered twice a day on weekdays, daily at weekends.

  • In de Grote Gwen en Geraldine Show leert het duo elkaar goed kennen door stellingen, clichés, fascinaties en vooroordelen met elkaar te bespreken. Ze stellen zich kwetsbaar op, vertellen anekdotes voor het leven en proberen de wereld wat mooier te maken.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Wat blijft als we er niet meer zijn?

    Wat Blijft is een radioprogramma en een podcast van Omroep HUMAN. In de podcastserie Wat blijft volgen we het spoor terug van recent overleden Nederlanders. Wat hebben zij écht betekend? Wat kunnen we leren van hun leven? En hoe leven zij voort?

  • Presented by Uninterrupted and ThreeFourTwo Productions, Mind The Game is an entry into the heralded basketball minds of LeBron James and JJ Redick. The two sit down weekly to discuss the state of the game, dissect X’s and O’s, and wax poetic about the game they love.

  • Een kinderpodcast vol met spannende, grappige en leuke luisterverhalen met de allerleukste stemacteurs! Volg ons en mis geen enkele aflevering.
    Leuke bedtijdverhalen, en luisterverhalen voor kinderen, die je meenemen in een andere wereld. Voor liefhebers van luisterboeken.

    Ga mee op avontuur met Felicity de Vis en beleef samen met Alex de rappende papegaai een nieuwe dag op het eiland Euforia!
    In onze audioverhalen worden jonge luisteraars meegenomen naar verschillende werelden. Tijd voor audio, tijd voor Abel.

    Zie meer info op ⁠www.abel-studios.com⁠ en volg ons op @here_is_abel


  • De Hard Gras Podcast gaat over voetbal en het schrijven erover aan de hand van de mooiste voetbalverhalen van de beste schrijvers. Besproken door Hugo Borst, Frank van der Lende, Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan.

  • After midnight on July 6th, 2012, three teenage girls walked into the thick Appalachian woods somewhere along the Mason-Dixon county line. Hours later, under the glow of a nearly full moon, only two walked out.

    The very last time Dave and Mary Neese saw their only child Skylar was in a grainy black-and-white video. In it, she's sneaking out of her ground-floor bedroom in the middle of the night, her purse over her shoulder, her brown hair swinging as she hurries across the small parking lot to a waiting car.

    What happened to Skylar Neese has become gothic American lore: the odd girl out in a vicious teenage triangle. But in the ten years since that fateful night beneath the West Virginia stars, a fuller portrait of what happened has emerged. From award-winning journalists Justine Harman and Holly Millea comes a gripping 10-part series featuring Skylar's family, closest friends, and law enforcement who lived the case—and are still living it.

  • Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg gaan wekelijks in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.

    Technologie is overal. In onze broekzak, om ons heen en soms zelfs op ons hoofd. De Technoloog duikt iedere week in een nieuw aspect van deze eeuwig fascinerende wereld. De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Hoe veranderen nieuwe regels de technologische wereld om ons heen? En zijn die regels wel effectief? Technologie is niet neutraal. Een groot deel van de gadgets, software en andere toepassingen die we in Europa gebruiken komt ofwel uit de Verenigde Staten ofwel uit China. En dat is een probleem, weet ook de Europese Unie. Lukt het ons continent om een voet tussen de deur te krijgen en bijvoorbeeld te werken aan eigen oplossingen voor de cloud, chips of andere technologie?

    En wat gaat technologie doen met onze manier van werken? Bijvoorbeeld door digitale transformatie, waarbij we op veel meer professionele manieren gebruik kunnen maken van technologie. Of verplaatsen we ons steeds meer naar spatial computing, waar bedrijven als Apple (met de Vision Pro) en Meta (met hun Quest-lijn) van dromen?

    De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Iedere week met de beste experts en beslissers uit hun werkveld. In een nieuwsgierig gesprek van een uur krijgt de luisteraar wekelijks een mini-college over het desbetreffende onderwerp. De presentatoren proberen, samen met de luisteraar, iedere week nieuwe dingen te leren over technologie en innovatie.

    Over de podcast

    Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg bedachten De Technoloog na een uitzending van een ander programma: BNR Digitaal. Herbert wilde, samen met Ben, langer en uitgebreider doorpraten over technologie, zonder de restricties van een radioformat. De Technoloog werd geboren.

    Aan het eind van ieder jaar interviewen Herbert en Ben traditiegetrouw elkaar. Over hun eerste techverhalen, hun belangrijkste momenten van het jaar of over de toekomst. In de zomer van 2023 vierde De Technoloog zijn 350ste aflevering.

    Het team

    Herbert Blankesteijn is oprichter en presentator van de De Technoloog. Vanaf 1982 doet hij verslag van de techwereld. Herbert is gek van internet, mobiliteit, ruimtevaart en slimme klimaatoplossingen. Naast De Technoloog begon Herbert ook het programma BNR Digitaal. Hij maakt nog wekelijks de Cryptocast en Space Cowboys voor BNR.

    Ben van der Burg is IT-ondernemer en voormalig topschaatser. Ben is bezeten door technologie en wordt enthousiast van gadgets, elektrische auto's, goede businessmodellen en de toekomst. Naast De Technoloog is hij wekelijks te horen als co-host in BNR Digitaal. Ook schuift hij regelmatig aan bij Vandaag Inside, Op1 of andere talkshows, om te praten over het laatste nieuws rond technologie.

    Mark Beekhuis is de vervangend presentator voor De Technoloog. Hij presenteert ook regelmatig andere programma's voor BNR Nieuwsradio en is tevens redacteur en podcastmaker voor die zender.

    Daniël Mol is redacteur van De Technoloog. Hij voegde zich in 2021 bij het team en is ook redacteur van de Cryptocast en BNR Digitaal.

  • www.tpopodcast.nl

    TPO - ThePostOnline - Podcast -Roderick Veelo - Bert Brussen -

  • Elke week bespreekt Kees van den Bosch een diepgravend artikel uit De Groene Amsterdammer en interviewt betrokken journalisten. In Buitenlandse Zaken komen onze buitenlandspecialisten aan het woord over geopolitieke ontwikkelingen. Verder bespreekt De Groene Amsterdammer de boeken uit de Paradigma-reeks: frisse, nieuwe uitgaven van boeken die ons denken onherroepelijk hebben veranderd.

  • De 6-delige podcast Bob is het verhaal van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?

    Bob is een podcast van NPO Radio 1, Audiocollectief Schik en VPRO Dorst.

  • De wekelijkse Formule 1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk, autocoureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers. Met het laatste nieuws en achtergrondverhalen uit de wereld van de Formule 1 en over Max Verstappen.

  • Alles wat je wilt weten over geloof en kerk met elke week interessante gasten en altijd Dick Schinkelshoek en Daniël Gillissen. Elke vrijdag een nieuwe aflevering.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Peter en Peter - twee hardcore punks uit de bible belt - praten je elke twee weken bij over die andere obsessie van ze: countrymuziek. Aan de hand van 12 onderwerpen die dit genre - en de cultuur die erbij hoort - kenmerken gaan ze in volle galop door ruim een eeuw aan muziek. Van stokoude en krakerige blues en bluegrass zoals The Carter Family en Blind Willie Johnson tot gelikte en met glitter overladen hedendaagse tailgate hits van Taylor Swift en Morgan Wallen. Twee dingen zijn zeker. Na dit uur weet je een hoop meer dan daarvoor. En heb je zin in bier, barbecue en banjo's

  • De weergaloze Lama’s van weleer presenteren een podcast! Een radio-improvshow met Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer. Elke week nemen de drie vrienden verhalen mee uit verschillende categorieën.

    Hier hoor je voor het eerst álles over de normaal ondergeschoven belevenissen van witte mannen van middelbare leeftijd, worstelend met de belangrijke zaken des levens, zoals kaalheid, de showbizz en Insta.


    Geproduceerd door: Tonny Media.

    🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via petjeaf.com/rubentijlruben


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Eén straathoek. Drie waargebeurde verhalen in de Antwerpse Joodse wijk. Een tunnelroof op een bank in 2019. Een aanslag op een Joodse jeugdbeweging in 1980. En een kleutertje dat in 1942 op miraculeuze wijze aan deportatie ontsnapt. Een podcast over de lagen van de geschiedenis. Over het wonderlijk verbonden zijn van alles. En over de kunst van het verdwijnen, voor even of voor altijd. Een co-productie van VRT MAX & MartHa!tentatief

  • Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

  • In VI ZSM praten we je elke werkdag zo snel mogelijk bij over het voetbalnieuws. Wat is er gisteren gebeurd? Waar moet je vandaag op letten? Je hoort het in VI ZSM!

  • Het politieke succesverhaal van Richard de Mos eindigt op 1 oktober 2019 door een inval van de rijksrecherche. De Haagse wethouder en verkiezingswinnaar wordt verdacht van corruptie, deelname aan een criminele organisatie, omkoping en lekken.

    Binnenkort begint de rechtszaak. Maar ondertussen leven er nog altijd tal van vragen. Wat drijft de oud-PVV'er? Welke belangen dient hij werkelijk: is hij er voor iedereen of is hij toch meer de loopjongen van mannen met veel geld? Speelt hij een spelletje met ons, of spelen anderen een spelletje met hem?

    Bij AD Haagsche Courant zag verslaggever Niels Klaassen de opkomst van De Mos van dichtbij en neemt in deze podcast O, o, De Mos de methode-De Mos onder de loep. Volg zijn zoektocht naar antwoorden binnen en buiten de politiek, langs vriend en vijand én De Mos zelf.

  • Follow the Money is een platform voor radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. We hebben een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Of het nu gaat om de zorg, de woningmarkt of de politiek: wij volgen het geld.

  • Een podcast serie waar ik (Jorn Luka) met verschillende gasten op zoek ga naar onze verbindende factor, de problemen van onze huidige maatschappij en onze ideale toekomstige wereld.

  • Over films, series, boeken en andere popculturele verschijnselen die ons blij maken, verbazen of hebben ontroerd. Over wat je niet mag missen, maar vooral: wat je van kunst kunt leren over het leven zelf. Met host Esma Linnemann word je samen met de cultuurexperts van de Volkskrant elke week bijgepraat.