Afleveringen

 • Het vaste mediapanel is na al het tumult in Turijn weer compleet en natuurlijk wordt het Europese liedjesfestijn besproken. Met onder andere de vraag: Als Oekraïne het Songfestival niet kan organiseren, moet het dan weer naar Rotterdam komen?

  En ook wordt er teruggekeken naar Vandaag Inside en met name het optreden en de af- of aanwezige zelfreflectie van Johan Derksen. 'Johan Derksen is geen strijder van het vrije woord, maar vooral van zijn eigen ijdelheid!' 

  Verder is het BZV-café voor de laatste maal dit seizoen geopend om de seizoensfinale te evalueren, de seizoensopener van Even Tot Hier komt voorbij en er was een screentest... 

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Dit is de vierde aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Met een vooruitblik op de grote finale van aankomende zaterdag

  We blikken eerst terug op de tweede halve finale in Turijn. Hoe was de show? Wat viel ons op? Ook heeft Alexander van Eenennaam gesproken met commentatoren Jan Smit en Cornald Maas. Hoe beleven zij het festival in Italië, dat toch wel met enkele problemen te kampen heeft. Zo viel de commentaarverbinding kortstondig weg donderdag.

  Natuurlijk kijken we ook naar de finalisten uit de tweede halve finale. Polen en Zweden maakten indruk. San Marino deed dat ook met de act, alleen de rodeostier zien we niet terug in de finale, jammer!

  Ook is er een update over S10. Ze loopt nog steeds ontspannen door Turijn en maakt op de Nederlandse delegatie een enorme indruk. Ze pakte zelfs even het woord om iedereen toe te spreken. Niet eerder gezien bij andere inzendingen. 

  In de finale heeft ze een spannende startpositie. Ze zit ingeklemd tussen favorieten Italië, Spanje en Oekraïne. Maar juist tussen die uitgesproken acts, kan het ingetogen liedje van S10 wel eens extra gaan opvallen. 

  We voorspellen wie er gaat winnen en op welke positie S10 gaat eindigen. En wie gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen? 

  Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special IV. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Gebruik je liever je favoriete podcastapps via Spotify of Apple? Dat kan! Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Zijn er afleveringen die ontbreken?

  Klik hier om de feed te vernieuwen.

 • Dit is de derde aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Met een terugblik op de eerste halve finale waarin Stien den Hollander (S10) de finale bereikte!

  We blikken terug met tv-columniste Angela de Jong op de eerste show in Turijn van het Eurovisie Songfestival. Het valt op dat het muziekspektakel een stuk minder in beeld wordt gebracht dan vorig jaar in Rotterdam. Ook de presentatoren - en met name Laura Pausini - maken weinig indruk. ,,Dan ga je terugverlangen naar Chantal Janzen, Nikkie de Jager, Edsilia Rombley én ook Jan Smit.”

  Ook wordt er natuurlijk uitgebreid stilgestaan bij het optreden van S10. Ze ontroerde - met misschien zangtechnisch niet haar allerbeste optreden - door een gevoelige versie van De Diepte. Maar niet alleen het nummer, sprak tot de verbeelding. Angela is ook onder de indruk van de sterke persoonlijkheid van de pas 21-jarige zangeres.

  Het valt ook op hoe benaderbaar de Nederlandse inzending is. Een dag na haar optreden gaat ze alweer picknicken met de pers in een park in Turijn. Verslaggever Alexander van Eenennaam is daar natuurlijk bij en zal met S10 spreken.

  Daarnaast blikken we terug op de andere acts uit de eerste halve finale en gaan we in sneltreinvaart door de optredens in de tweede halve finale. Op welke landen moet je letten en waar kan je juist even wat hapjes en nieuw drinken gaan pakken? Zweden is in ieder geval topfavoriet voor die halve eindstrijd. 

  Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special II. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Gebruik je liever je favoriete podcastapps via Spotify of Apple? Dat kan! Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Natuurlijk blikt het vaste mediapanel terug op dé mediarel van afgelopen week: het ontploffen van Vandaag Inside. De rookwolken zijn enigszins opgetrokken. En hoe staat het ervoor? Mediaverslaggever Dennis Jansen bracht vorige week het nieuws dat er achter de schermen gewerkt wordt aan doorstart van het programma. De vraag is: gaat dat gebeuren? 'Niemand is verrast als Vandaag Inside terugkeert, zeker de kijker niet!'

  Daarnaast aandacht voor de nieuwe dramaserie van omroep Max 'Tweede Hans' over de 64-jarige Hans die zijn pensioen ziet naderen. Het panel is onverdeeld enthousiast. 

  Verder: Een laatste vooruitblik vanuit Turijn op de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Kort over Think Inside The Box, de finale van Make Up Your Mind en het BZV-café is in de laatste minuten van de podcast heel eventjes geopend voor de fans!

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Dit is de tweede aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Hoe bereidt Stien den Hollander (S10) zich voor op de eerste halve finale op het Songfestival?

  Songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam bevindt zich in Turijn en sprak met S10 op de turquoise loper bij de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. Daar vertelde de zangeres hoe ze ontspant voor haar grote optreden. Zo luister ze onder meer naar een liedje van Nick Drake, spreekt ze zichzelf moed in en heeft ze de Nederlandse stage manager gevraagd dit ook te doen.

  Verder worden de bookmakers besproken en de uitslag van de poll bij de landelijke songfestivalfanclubs. Ook wordt de Big Five (Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) behandeld. Zij staan al automatisch in de finale en op Duitsland na komen ze allemaal met een goede inzending.

  Daarnaast is er een blokje met copycats. Zo blijkt Litouwen wel erg fan te zijn van de Nederlandse zangeres Caro Emerald. En wordt uiteraard de line-up van de eerste halve finale besproken. Welk liedje moet je horen en wanneer kan je even een toiletpauze nemen? Inclusief een prognose van welke landen de finale halen.

  Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special II. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. 

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het vaste mediapanel zat ook deze week weer aan de buis gekluisterd. Onder andere voor de Verraders en Make Up Your Mind. Twee programma's die zich onderscheiden, maar toch geen grote kijkcijferhits meer zijn. De Verraders hebben juist het beste verraders-drietal uit de korte historie, maar voor Make up your mind is wel een verbeterpunt te noemen.

  Verder worden de grootste plannen rond Videoland besproken. Al wordt de podcast ook tot twee keer toe onderbroken. Een keer voor een verrassing met taart. Even later door een brandalarm. Goed moment om daarna het over het nieuwe programma Mediastorm te hebben.

  Uitgebreid wordt er stilgestaan bij die andere mediastorm rond Ali B en The Voice of Holland. Hoe zat het nou met die podcast? En nu er verdachten zijn aangemerkt, merkt Angela de Jong op: 'Het zou fijn zijn als er nu eindelijk gerechtigheid komt voor de slachtoffers van The Voice.'

  Ook het overlijden van Henny Vrienten wordt besproken in het radiohoekje. Zeker de manier hoe Rob Stenders het behandelde op Radio Veronica. Maar ook het gemis van Matthijs van Nieuwkerk op zo'n moment op de televisie.

  Ook wordt aan het einde van de podcast uiteraard weer het BZV-café geopend. 

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het vaste mediapanel zat ook deze week weer aan de buis gekluisterd. Onder andere voor de nieuwe dramaserie met kersverse ouders Jelka van Houten en Henry van Loon die hun eigen Tropenjaren dramatiseren op NPO3. Helaas is het panel niet positief: ‘Tropenjaren is niet grappig, benieuwd hoeveel kijkers er nog zijn volgende week!’

  Verder aandacht voor de op handen zijnde fusie tussen RTL en SBS. Mediajournalist Dennis Jansen heeft zijn oor te luister gelegd in de wandelgangen. Angela de Jong heeft Tom Egbers gesproken, backstage bij Jinek, over een mogelijk vervolg op 'Tom's Engeland'. 'Cruijff 75' komt voorbij en ook het BZV-café is weer geopend: Rillingen van Rob en complimenten voor Maud!

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het vaste Mediapanel heeft gekeken naar de Verraders. Er was ophef over de scene waarin de kandidaten een spel moesten spelen op de uitvaart van de eerste afvaller, inclusief rouwkaart met zwart-wit foto. Gaan de programmamakers hiermee te ver?  

  Mediaverslaggever Dennis Jansen sprak afvaller Giel de Winter. De presentator van StukTV vertelt over zijn quote (over Stefano Keizers en Ortál Vriend) die het programma niet haalde en de scene van zijn 'eigen uitvaart'. ,,RTL heeft netjes gevraagd of dat oké was. Ik vond het wel mooi. We leven in een tijd waarin niet veel meer kan en mag, maar complimenten aan de makers dat ze dit durfden." 

  En een discussie over het aanblijven van Johnny de Mol als talkshow-host bij HLF8. 'Hij zou alleen mogen blijven zitten omdat hij het zoontje van de baas is!' Angela de Jong was deze week te gast bij Vandaag Inside: 'Talpa is niet blij met wat Johan Derksen over Johnny de Mol riep.'

  Verder is het BZV-café weer geopend, passeert Make Up Your Mind de revue en is er in het radiohoekje aandacht voor de break van Marieke Elsinga bij Q Music. En het verplichte stoppen van 3FM DJ Sander Hoogendoorn.  

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het mediapanel bespreekt de kersverse zaterdagavondshow van Nikkie de Jager op RTL4 dat meer weg heeft van een proefuitzending, een zogenaamde pilot-aflevering. Het programma en ook de jury laat te wensen over, Nikkie komt er wel goed uit. Angela de Jong: 'Het verbaast me dat Nikkie de Jager ja heeft gezegd tegen De Enige Echte!'

  Ook krijgen Khalid & Sophie en hun gelijknamige talkshow een tussentijds rapport. En daar kan alleen Sophie mee thuis komen. Toch lijkt het programma na de zomer door te mogen. 

  Verder laat het nog altijd aanwezige (irritante) nep-vuur in de studio bij 'Onmogelijke Duetten' vooral de minachting naar de kijker zien en zijn er onmogelijke liefdesavances bij Boer Zoekt Vrouw, maar sprankelt er hoop voor de onmogelijk geprogrammeerde stand-ups van de Avondshow op NPO1, die natuurlijk veel beter zouden passen op NPO3. 

  En aan het einde wordt er een 'Slimste Mens'-spoiler gegeven. Komt daar ook een all-star-seizoen van? Doet Angela de Jong mee?

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

   

   

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Nog een goede maand en dan staat het Eurovisie Songfestival weer op het programma. Hoog tijd om vooruit te blikken op het evenement dat dit jaar in Turijn plaatsvindt. Dat doen we met enkele specials van de AD Media Podcast. Deze eerste aflevering is een totaaloverzicht van alle liedjes die er dit jaar toe doen. Goeie liedjes, mooie liedjes, aparte liedjes, wanstaltige folklore, copycats en natuurlijk onze Nederlandse inzending.

  Uiteraard komt de inzending van S10 aan bod. Wat zijn de kansen voor de pas 21-jarige zangeres op het liedjesfestijn in Turijn? De act lijkt allesbepalend. Ze maakte al indruk met haar optredens bij de tv-shows Matthijs gaat door en De Avondshow met Arjen Lubach. ,,Met een goede act kan S10 in de top drie van het songfestival eindigen.”

  Ook wordt er stilgestaan bij de reden waarom het muziekspektakel plaatsvindt in Italië. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de overwinning van de rockers van Måneskin vorig jaar. Bij de editie van 2022 gaat het land voor een gevoeligere inzending en dat bezorgt het ene panellid kippenvel op de verkeerde manier, terwijl het andere panellid juist geraakt wordt door de hoge zangpartijen.

  Het panel bestaat anders dan in de reguliere podcastafleveringen uit songfestivalverslaggever Alexander van Eenennaam en mediaverslaggever en songfestivalfanaat Mark den Blanken. Presentatie is nog altijd in handen van Manuel Venderbos.

  Alexander en Mark delen ieder hun persoonlijke top drie. Er worden copycats onder de huidige inzendingen gespot. Daarnaast nog enkele eervolle vermeldingen en tips, maar ook worden de takkeherrie, folklore en slechte slogans die op het Eurovisie-podium te horen zullen zijn besproken. Tot slot wordt er ook nog een winnaar gekozen. Welk land volgt Italië op?

  In de week van het songfestival zijn we er met drie specials op maandag, woensdag en vrijdag. Daarin blikken we op maandag vooruit en op woensdag en vrijdag terug op de halve finales. Bij die laatste twee afleveringen is er een gastoptreden van tv-columniste Angela de Jong. Nee, ze gaat niet zingen, maar wel haar licht laten schijnen op de halve finales.

  Lees alles over het songfestival via ad.nl/songfestival.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het vaste mediapanel is lyrisch over de dramaserie 'Het Jaar van Fortuyn' met glansrollen van Fedja van Huet als Mat Herben, Ramsey Nasr als Ad Melkert en Jeroen Spitzenberger die de naamgever van de serie speelt. De beste mannelijke bijrol is voor Niek Barendsen die een uitstekende Harry Mens in huis heeft.

  Natuurlijk is ook deze week het BZV-café geopend en het meest opvallende radiofragment was te horen bij 538 in de middag bij Coen & Sander die Anouk de vergelijking hoorde maken tussen de contentbaas van RTL, Peter van der Vorst en een gillend speenvarken.

  Daarover gesproken, niet over het varken, maar wel over de content van RTL4, die is behoorlijk saai en voorspelbaar aan het worden. De kijkcijfers van Jinek worden geanalyseerd en de conclusie is: 'Als RTL4 zo door gaat,  dan jagen ze alle kijkers weg!'

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het mediapanel bespreekt heet van de naald de media-transfer van de week: presentator Renze Klamer tekent een 2-jarig contract bij RTL en wordt toegevoegd als talkshow-host. 'Opvallend dat Renze als NPO-jongen voor RTL kiest!'

  Er wordt een audio-monumentje opgericht voor weerman Piet Paulusma, de Hoge Bomen van Jeroen van der Boom vangen weer veel wind, een pluim voor Amber Brantsen en mediaverslaggever Dennis Jansen wordt vrolijk van de levenslust van Hans Kazan.

  Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij het stoppen van de talkshow van Margriet van der Linden. Staat dit lot ook haar opvolgers Khalid & Sophie te wachten. Er wordt teruggeblikt op de eerste uitzending met Sophie Hilbrand en vooruitgeblikt op de toekomst van het programma.

  Ook is het BZV-café ook deze week weer geopend. Er wordt nagepraat over het jurkje van Wendy en de zelfreflectie van Maud. Voorspelling: Rob blijft met lege handen over en Jeanine gaat voor de Friese 'Stef Bos'.  

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Chateau Bijstand ging maandagavond in première en dat leverde meteen een stevige column van Angela de Jong op. Daarom ook de stelling: ‘De voelsprieten van Talpa reiken - aan Chateau Bijstand te zien - niet verder dan het Mediapark of het Gooi.’ Angela vult aan: ,,SBS moet veel zorgvuldiger omgaan met het imago van de Meilandjes.’’

  Verder aandacht voor de zaterdagavond van Jeroen van der Boom. De presentator heeft het lastig qua kijkcijfers, maar ook met zijn gasten. Met Ronald Koeman en Frans Bauer had hij nog twee topgasten in huis, maar de Hoge bomen lijken nu wel op. Najib Amhali was al een tegenvaller en Sonja Bakker lijkt ook niet te passen in het programma.

  Ook krijgen we antwoord op de vraag: zien we Johan Derksen en Angela de Jong volgend seizoen terug in De Alleskunner Vips in navolging van onze presentator Manuel Venderbos. Hij krijgt de vragen toegeworpen: Hoeveel krijg je eigenlijk betaald? Is het een schoolkamp? En is er een vertrouwenspersoon?

  Er is ook uitgebreid aandacht voor Boer zoekt vrouw. ‘Ongemakkelijkheidsporno scoort, dus het mag!’ Ook worden alle uitspraken van Maud op een rijtje gezet. 

  In het radiohoekje staat de transfer van Dave Minneboo naar Talpa centraal. Hij kreeg een ‘offer you can't refuse'.  En er is een ingewikkelde rechtszaak over FM-frequenties. Mark den Blanken was erbij en geeft uitleg.

  Verder: weten we nog wie Ellen Brusse is? Een terugblik op Sterrenslag en de digitale postbus van Instagram (@ADMediapodcast) wordt geleegd. Ook is er een audio-rectificatiebericht van Qmusic's Domien Verschuuren, nummer 1-dj van de middag. 

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Onderwerpen in deze podcast:
  Finale Wie is de Mol, Arjen Lubach en VI naar de vooravond.
  TV actie Giro 555 (hoe kom je in dat belteam?)
  Million Dollar Island (vrijwillige oorlog)
  Radiohoekje: Radio 555, Mattie & Wietze en dit moet jaarlijks terugkeren. (Naar een idee van Coen Swijnenberg, Marieke Elsinga, die dat weer gepikt hebben van Mark den Blanken)
  Verder: Hazes is de basis, het natte shirt van Dennis van der Geest en De Alleskunner VIPS

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • New kid on the block is Arjen Lubach met zijn Avondshow. En hij komt binnen met een knal: 1,6 miljoen kijkers keken nieuwsgierig naar zijn dagelijkse versie van Zondag met Lubach. Het panel is onder de indruk.

  En Eva Jinek is ook weer terug. En hoe: de manier waarop zij met warmte, empathie en juiste vragen de olympische sporters interviewde stak pijnlijk af bij de collega's bij Op1, die een dweilorkest nodig hadden om de ongemakkelijke stiltes te verbloemen tijdens hun gesprek met eveneens olympische medaille-winnaars. Dat verschil was pijnlijk groot. 'Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid kregen een lesje (sport) interviewen van Eva Jinek!'

  Het bezoek van Angela de Jong bij Humberto Tan van afgelopen vrijdagavond wordt nog even aangehaald. Evenals de bom die Yves Gijrath dropte bij VI Vandaag over het grensoverschrijdende gedrag van de in 2016 ontslagen oud-topman van DPG-media Jaak Smeets.

  Tot slot aandacht voor Boer Zoekt Vrouw en de presentator van de podcast, Manuel Venderbos, onthult aan welk TV programma hij mee gaat doen. 

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het mediapanel bespreekt natuurlijk hét mediamoment van 2022 en dat is de doorbraak van Yvonne Coldewijer bij het grote RTL. Ze schoof zowel bij het best bekeken programma van de vooravond aan (RTL Boulevard), als de best bekeken talkshow (BEAU) van dit moment.

  Yvonnne maakte de afgelopen tijd naam met haar zogenaamde 'juice-channel', waarin zij niks en niemand ontziend roddel en achterklap verkondigt, die ze dan wel weer op bronnen, foto's en video's baseert. Conclusie: 'Zet Yvonne Coldewijer vaker aan de desk bij Boulevard!'

  Verder aandacht voor het meest genoemde woord met een G: Grensoverschrijdend gedrag in de TV wereld. Dit n.a.v. een uitgebreid artikel in onze krant en op de site. En moet de RTL-leiding zich achter de oren krabben met flut-programma's als Snackmasters en Volg je me nog op primetime? (Spoiler: ja!)

  Kritiek op de dramaserie 'De Verschrikkelijke jaren 80': het boek is beter en dat is jammer! Sander Schimmelpenninck krijgt een pluim. De cancelcultuur op de radio komt voorbij en er is een nieuwe feature op de website: een heuse TV gids. Daar worden sommige mensen heel blij van!

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het vaste mediapanel is uitermate positief over Het Verhaal van Nederland met verteller Daan Schuurmans. Dit is waar de NPO voor bedoeld is. En als je Daan Schuurmans als geschiedenisleraar had gehad, had niemand meer een onvoldoende voor dat vak. 

  Verder worden alle talkshows langs de kijkcijferlat gelegd. Beau & VI Vandaag zijn de winnaars. Sterker nog: 'De mannen van VI Vandaag redden John de Mol!' Maar de komst van Lubach zal opnieuw voor een steen in de talkshowvijver zorgen.  

  Better Than Ever wordt besproken, Waylon die bij Beau voor het eerst reageert op het schandaal bij The Voice en Dione de Graaf krijgt een pluim.  

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het vaste mediapanel heeft weer 'gewoon' tv gekeken. Natuurlijk wordt er door Angela de Jong nog even stilgestaan bij het statement van Linda de Mol: 'Het schandaal van The Voice is te ernstig om te verzanden in een sneue mediaruzie!’

  Er is zondagavond natuurlijk gekeken naar de documentaire over de tot dan toe geheime grote liefde van Peter R. de Vries. Er is op de vorm misschien wat aan te merken, maar het verdriet staat buiten kijf.

  Verder aandacht voor de start van het vierde seizoen van Mocro Maffia op Videoland. Dennis Jansen heeft de set bezocht en een reportage gemaakt. Ook in audio voor de podcast! 

  De omroepman van het jaar, Andre van Duin wordt geëerd, het gaat nog even over tennis, er wordt een boek besproken, een sieraad (de Gouden RadioRing) én een podcast over crime. Kortom: media in de breedste zin des woords. 

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Voor het mediapanel is er ook deze week maar 1 onderwerp mogelijk: het schandaal rondom The Voice. Nu de eerste rookwolken zijn opgetrokken na de uitzending van BOOS - die 10 miljoen keer is aangeklikt! - blijven er grote vragen liggen.

  Wat zijn de eerste consequenties? Is John de Mol tot inkeer gekomen na de paginagrote advertentie van 'de Talpa-vrouwen'? Is zijn positie nog houdbaar? En: Met 'The Voice'-rel werd meteen duidelijk welke talkshows ertoe deden: Beau is de grote winnaar, zowel qua kijkersaantallen als qua inhoud, vraagstelling en gasten. 

  In het radiohoekje aandacht voor de Taalstaat van Frits Spits die een taalkundige analyse deed met schrijfster Sara Meuleman van de gekozen woorden van John de Mol in gesprek met Tim Hofman. 

  Rennie Rijpma, de hoofdredactrice van het Algemeen Dagblad, legt in eigen woorden uit hoe de paginagrote advertentie tot stand kwam en of er voor betaald is. (Spoiler: ja!) En tot slot een batterij aan kijktips, met name van Angela de Jong die lyrisch is over 'Tot de laatste snik' en 'Naar bed'. En: GTST heeft meer actuele inhoud dan je denkt...

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het vaste panel van de Mediapodcast heeft het natuurlijk over alle perikelen rondom The Voice of Holland. Er is rondgebeld in medialand, er is onderzoek gedaan en er hebben zich vrouwen gemeld bij onze site, want daar moet het volgens het panel over gaan: de slachtoffers, want daar is het de afgelopen dagen te weinig over gegaan. 'We lijken nu wel bijna een psychologie-podcast', aldus Angela de Jong. Sorry not sorry daarvoor. 

  Deze editie draait om drie grote vragen:
  Is The Voice over (voorbij, basta, weg, definitief van de buis)?
  Hoe moet de afgelopen week van de familie de Mol geweest zijn?
  En: Waar is John de Mol senior? 

  Het optreden van Johnny junior in HLF8 wordt besproken en het panel verschilt van mening over of je Linda de Mol nu zielig moet vinden of niet.  

  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.