Afleveringen
-
Smakelijk eten! Een veelgehoorde uitdrukking die vaak over de lippen rolt. Maar wat als die simpele woorden hun betekenis verliezen? Wat als smaak en geur, de essentiële ingrediënten van een heerlijke maaltijd, opeens verdwijnen?
In deze aflevering nemen we je mee in de wereld van verloren zintuigen en de impact daarvan op onze eetervaring. Én we kijken naar oplossingen zoals geur, prikkeling en smaak.
Eric-Jan Wissink, bekend als Eric-Jan de Smaakman, deelt zijn kennis en ervaringen om zorginstellingen te inspireren in de begeleiding van patiënten en cliënten met smaak- en geurverlies. Ook geeft hij tips hoe je door geur, prikkeling en smaak weer lekker kunt eten.
Wil je meer informatie over de inhoud van deze podcast óf wil je concreet aan de slag met het vergroten van de gastvrijheid binnen jouw zorginstelling? Stuur dan een mail naar [email protected]
-
Rudi Martens en Mark Maes werken allebei bij zorginstelling Tragel en zijn de bedenkers van de Versbox. Tragel is een zorgorganisatie in Zeeland die mensen met een beperking ondersteunt, verzorgt en begeleiding biedt op ruim zeventig woon- en dagbestedingslocaties. Participatie en zorg staan hierbij hoog in het vaandel, zowel op het gebied van wonen, werken, leren als recreëren.
Een van de uitdagingen waar Tragel mee te maken kreeg, was hoe zij vers kunnen blijven koken en tegelijkertijd tijd overhouden voor zorg. Zeker gezien een tekort aan gekwalificeerd personeel een groeiend probleem is. In samenwerking met Van Hoeckel hebben zij de Versbox ontwikkeld. Deze innovatie is een succes gebleken en heeft voordelen voor zowel de zorginstelling, de zorgmedewerkers als de bewoners.
Wil je meer informatie over de inhoud van deze podcast óf wil je concreet aan de slag met het vergroten van de gastvrijheid binnen jouw zorginstelling? Stuur dan een mail naar [email protected]
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
In Andere Kost duiken we in de wereld van eten, drinken én de gastvrijheid die zo essentieel is in de zorg. Het belang hiervan wordt vaak nog onderschat. Maar goed eten en drinken, en daar ook écht van kunnen genieten, is zó belangrijk! Patiënten herstellen sneller door goede voeding, en bewoners en cliënten blijven er langer vitaal door. Daarom is het ook zo belangrijk om alle kennis die er over dit onderwerp is, met elkaar te delen.
Myrian Ermes gaat in gesprek met inspirerende mensen uit de zorg- en foodsector. We delen veel kennis en gaan het vooral hebben over alles wat met innovatie en inspiratie te maken heeft. Verwacht een heleboel eyeopeners, superhandige tips, en inspirerende verhalen.
Elke aflevering een nieuw onderwerp én een nieuwe gastspreker. Dus geef je oren de kost en duik mee in de wereld van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg.
Het initiatief voor deze podcast komt van grossier en maaltijdproducent Van Hoeckel.