We gaan experimenteren met groentes als voedsel. Van aardappel tot cashewnoot, allemaal dragen ze iets lekkers bij. In deze podcast zoomen we elke aflevering in op een andere plant (of schimmel of bacterie), of de vrucht van een plant, of de wortel, of het blad. Whatever, als we het uiteindelijk maar kunnen eten. Hoe maken we het klaar? En welke combinaties benadrukken elkaar op een mooie manier?
Het gaat over genieten van smaken en over hoe mooi eten mensen bij elkaar kan brengen. Dat is het mooie van eten, iedereen houdt van lekker eten met een verhaal. En wat we eten heeft ook een enorme invloed op onze planeet, en op ons lichaam en of we daarbij dieren nodig hebben. Zo proberen we zo holistisch mogelijk te kijken naar alles wat we in onze mond proppen. Maar het is geen manifest, het is een onderzoek. Alles is goed.
Jars Schalkx en Cas Schalkx zijn broers en co-Chefs van thuisrestaurant møde, het dining concept waarbij zes mensen die elkaar niet kennen zes gangen samen optrekken. In deze podcast verkennen ze samen hun passie voor de wereld en alles wat daarop leeft. Het cadeau wat ons per ongeluk in de schoot is geworpen…. die wereld dan hè.