Afleveringen
-
Terwijl Carolien na een klus voor haar werk richting de snelweg bij Utrecht rijdt, weet ze niet precies waar ze heen moet. Moet ze nou voor of na het viaducht naar links? Terwijl ze zoekt, ziet ze niet dat het verkeerslicht al 6,3 seconden op rood staat. De botsing die volgt, wordt Ezra (5) en zijn oppas Betty (66) fataal.
In de rechtbank is Carolien emotioneel onder de gebeurtenissen op deze beruchte weg: ,,Het maakt me niet uit wat er met mij gebeurt, of welke straf ik krijg. Ik zit hier niet te huilen uit zelfmedelijden, maar omdat het me aangrijpt, voor de nabestaanden en slachtoffers.‘’
Maar de nabestaanden twijfelen aan de oprechtheid van Carolien. Na het fatale ongeluk in april 2023 is ze nog betrapt op bellen achter het stuur, en het spoor oversteken terwijl de spoorbomen al dicht waren. In de rechtbank is de sfeer dan ook zeer emotioneel, zeker rond de slachtofferverklaring van Ezra's achtjarige broertje, en die van de kinderen van Betty
Verslaggever Ard Schouten volgt de zaak namens AD Utrechts Nieuwsblad. ,,Het was heel heftig om die te horen. Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt, maar als je dit dan hoort.. Dan is dat gewoon niet zo.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Na een relatie van ruim een jaar gaan Rudy en Iris uit elkaar. Maar als de twee elkaar een paar weken later weer tegenkomen, gaat het helemaal mis. Minutenlang slaat hij in op zijn ex.
Rudy is met zijn broertje in de hal van het appartementencomplex waar hun oma woont. Daar is Iris ook. Rudy vertelt in de rechtbank dat de twee een discussie hebben, waarna hij hoog in zijn emotie zit: ,,Ik had mezelf niet meer onder controle.” Op camerabeelden is te zien dat hij vijf minuten lang inschopt en slaat tegen zijn ex: hij schopt in haar buik en in haar gezicht. Ook trekt hij haar aan haren door de hal.
Het broertje van Rudy is zo onder de indruk dat hij in shock raakt en in elkaar zakt. Na een aantal minuten komt Rudy weer bij zinnen. In de rechtbank zegt hij dat de discussie de oorzaak was: ,,Ik vind het natuurlijk vervelend.”
Rechtbankverslaggever Niels Dekker volgt de zaak namens AD Rotterdams Dagblad: ,,Op zijn gezicht zag ik een zweem van schaamte als het over die vijf minuten ging. De vrouw is echt ernstig toegetakeld, ze was bont en blauw.”
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Een verdachte die politieagenten bedreigt, een molotov-cocktail naar ze toegooit en zelfs met een kruisboog beschiet: in april 2023 gaat het goed mis in Wijk bij Duurstede.
De verdachte is de dan 48-jarige Alex. Hij is verward, en later concluderen deskundigen dat hij vaak agressief wordt als hij angstig is. Dat is hij op die avond. Zijn moeder belt op die avond de politie na een ruzie over een deur. Maar als er agenten voor de deur staan, vertrouwt de man het niet en wordt hij agressief.
De agenten proberen de man te kalmeren, maar dat mislukt. Het gaat zelfs zo ver, dat hij op de agenten schiet met en kruisboog. . In de rechtbank heeft de man spijt van alle gebeurtenissen, zo legt hij ook uit aan de rechters: ,,Nou meneer, dit had never nooit niet mogen gebeuren.‘’
Verslaggever Ard Schouten volgde de zaak namens AD Utrechts Nieuwsblad: ,,Het is een bijzondere verdachte, hij heeft overal een mening over. Zijn advocaat zei het ook wel mooi: ‘Dit is de witte raaf onder de verwarde mensen. Ja, meneer is een wijsneus. Maar zeker niet crimineel geworteld’.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De stichting van Peter en Ali leek zieke kindjes te helpen: een doos speelgoed voor het ziekenhuis, een reisje naar de Formule1 in Boedapest voor Sep en ook kaartjes voor de Efteling. Maar in werkelijheid was het goede doel de portemonnee van het duo zelf.
De twee zetten hun acties professioneel op: verkopers gaan langs de deuren, gekleed in een hesje met het logo van de stichting. Ze dragen een keycord met een pasfoto van zichzelf, en ook hier staat het logo op. De kalenders en ansichtkaarten die ze hebben kosten 9,99 euro, ende opbrengst zou gaan naar zieke kinderen.
De verkoop moet ongeveer een miljoen euro opgeleverd hebben, stelt het OM. Maar in de praktijk ging er maar heel weinig geld naar de zie kinderen. In de rechtbank geeft verdachte Ali toe dat er te weinig geld naar de kinderen gingen, maar dat hij zelf tonnen zou hebben verdiend? Nee, dat klopt ook weer niet, zegt hij.
Verslaggever Sander Sonnemans volgt de zaak namens AD Rotterdams Dagblad: ,,Ze hebben dit een paar jaar achter elkaar gedaan. En als je dat dag in dag uit doet, kan dat aardig wat opleveren. Mensen geven vaak gul als het om zieke kinderen gaat.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De 38-jarige Yusuf plaatst op seksjobs.nl een advertentie voor vrouwen die in de prostitutie willen werken. Er komt een aantal reacties binnen en waar de vrouwen eerst erg blij zijn met Yusuf als werkgever, slaat dat al gauw om.
In het begin zorgt Yusuf goed voor zijn werkneemsters. Ze krijgen cadeautjes, gaan met hem uit eten en krijgen massages. Zelf vertelt Yusuf in de rechtbank zijn motto: ,,Bij de Albert Heijn is de klant koning, hier zijn jullie de koning en de klanten zijn de honden.‘’ Hij doet alles voor zijn vrouwen, maar dat duurt niet lang.
Want na een tijdje gaat hij steeds meer eisen van de vrouwen. Ze moeten dagen achter elkaar werken, moeten seksuele handelingen uitvoeren die ze niet willen en houden minder geld over. Meerdere vrouwen doen aangifte, en dus moet Yusuf zich verantwoorden in de rechtbank.
Verslaggever Eric Oosterom volgt de zaak namens AD Rotterdams Dagblad: ,,Twee van de vrouwen waren zelfs verliefd op hem, daarna voelden ze zich bedrogen en in de val gelokt. Eerst wilden ze alles voor hem doen, maar daarna sloeg alles om. Dat was heel heftig.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Ruim twee jaar na de moord op de 9-jarige Gino van der Straeten uit Kerkrade staat verdachte Donny M. terecht. Hij heeft bekend Gino te hebben ontvoerd, misbruikt en gedood. Wat bezielde Donny M.? Was dit drama te voorkomen? En wat gebeurde er precies op 1 juni 2022? Voor deze podcast spreken we met vele betrokkenen en volgen we de strafzaak. De Zaak XL Donny M. is een podcast van het AD en wordt gemaakt door Chris van Mersbergen, Raymond Boere, Thomas Brouwer en Sanne Beijer.
Meer info ad.nl/dezaakxl
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Midden in de nacht schrikt een horlogereparateur uit het dorpje Melissant in Zuid-Holland wakker van een harde knal. Er staan drie gemaskerde mannen in zijn huis, en ze willen dat hij de kluis opent.
De horlogemaker wordt met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen, waarna ook zijn vrouw en twee zoons op het geluid afkomen. De man staat doodsangsten uit en bloedt hevig. ‘Ik ga dood, ik ga dood’, roept hij. De overvallers nemen hem mee naar zijn werkkamer en nemen de inhoud van de kluis mee: zilverbaren, munten en negen peperdure horloges van Panerai en Tag Heuer.
In de rechtbank vertelt een van de twee verdachten dat hij slechts werkte als taxichauffeur. Hij zegt niet te weten dat deze overval het plan was, maar dat gelooft de rechtbank niet.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Na een leuke avond in het café bij haar op de hoek loopt, heeft de Rotterdamse Iris het gevoel dat een man haar achtervolgt. Ze steekt een drukke straat over, maar ziet dat hij nu weer vlak achter haar loopt. Snel loopt ze naar haar huis en doet de deur op slot. Ze denkt dat ze veilig is, maar dan hoort ze een harde klap.
De 34-jarige Suleman, staat in haar appartement op de begane grond. Terwijl Suleman op haar afloopt en begint te schoppen en slaan, belt Iris (55) 112. Hij schreeuwt naar haar dat ze haar kleren uit moet trekken, en hij verkracht haar in haar eigen huis.
In de rechtbank vertelt Suleman dat hij spijt heeft. ,,Wat ik heb gedaan.. Ik zou niet willen dat het met mij gebeurd.‘’ Ook vertelt hij de rechters dat hij zich schaamt.
Verslaggever Eric Oosterom volgt de zaak namens AD Rotterdams Dagblad: ,,Wat bij mij echt bleef hangen was een deel van Iris’ slachtofferverklaring. Ze vertelde dat ze de ‘vieze lucht van de verdachte nog weken in haar neus bleef hangen. Weken later kon ze haar verkrachter nog ruiken. Verschrikkelijk’.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Als een beveiliger in december 2021 zijn ronde doet op een afgesloten terrein waar veel containers van vrachtwagens staan, begint zijn hond te blaffen. Het dier is gespecialiseerd in het opsporen van mensen tussen de lading, en dus is het vermoeden dat er in deze container mensen worden gesmokkeld. En dat blijkt ook als het doek opengesneden wordt.
Eerst springen drie mensen naar buiten, gevolgd nog vijf anderen. Wanneer de laadklep opengaat, blijkt dat er nog veel meer mensen in de trailer zitten. Op een gegeven moment ziet een agent twee kinderen van nog geen vijf jaar oud op zich aflopen, en een man van 85 jaar oud.
In de vrachtwagen van chauffeur Johnny, een 61-jarige man uit Dordrecht zouden hout en machines moeten zitten. Van mensen weet hij niks, zegt hij: ,,Ik vind het erg. Ik heb zelf ook kleinkinderen, ik vind het vreselijk.‘’
Verslaggever Niels Dekker volgt de zaak namens AD Rotterdams Dagblad: ,,Die kleine kinderen maakten blijkbaar echt heel veel indruk op die agent. Twee van die hummeltjes, dat raakt je in je ziel.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Als je rustig in je bed ligt en ineens glasgerinkel hoort, schrik je natuurlijk. Het is wat Joris* overkwam in augustus 2023. Hij stapt uit zijn bed en begint te filmen hoe zijn overbuurman door de straat loopt en met stenen gooit.
Deze overbuurman, de 22-jarige Shirak, is verward. Hij gooit met stenen, trekt de hendel van een zonnescherm van de muur en sloopt auto’s. Terwijl Joris de politie aan de telefoon heeft, maakt hij beelden van Shirak. ,,Kom alstublieft, hij slaat alles kapot. Ga gewoon op het geluid af”, hoor je hem zeggen.
In de rechtbank moet Shirak uitleggen wat er die nacht gebeurde: ,,Ik was niet mezelf, ik was in een psychose.” En over Joris zegt hij dat de agressie niet op hem gericht was: ,,Ik snap dat hij bang was, maar ik ken hem eigenlijk helemaal niet, ik heb niks tegen hem.”
Verslaggever Steven de Groot volgde de zaak namens AD Amersfoortse Courant. ,,Je ligt rustig te slapen en vervolgens ligt je hele huis in puin. Je kunt je voorstellen hoe heftig dat is.”
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Als vier vrouwen na een ruzie met een kassamedewerker van de Blokker de winkel verlaten en de roltrap naar boven nemen, gaat het pas écht verkeerd. De kassamedewerkster rent de roltrap op, naar eigen zeggen om een paar vervelende jongens aan te spreken. Maar als ze zich op de roltrap tussen de vrouwen door wringt, wordt ze naar de grond geduwd en krijgt ze klappen en schoppen.
Het gebeurt allemaal bij de Blokker in Dordrecht. De vier vrouwen, worden ervan verdacht dat ze met z'n vieren de kassamedewerkster hebben mishandeld. Op beelden is ook te zien dat de vrouw een paar tellen lang wordt geschopt en geslagen, maar zelf ook terugschopt.
Maar is dat geweld uit het niets begonnen, of hebben ze zich verdedigd tegen de kassamedewerkster? Een van de verdachten is bovendien zwanger. Zij vertelt in de rechtbank dat ze zich bedreigd voelde en bang was vanwege schoppen in haar buik.
Rechtbankverslaggever Niels Dekker volgt de zaak namens AD De Dordtenaar: ,,Je ziet inderdaad dat de vrouw geschopt en geslagen wordt, maar het is echt vijf tot tien seconden.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Als de zwarte Peugeot 206 van Robbert (63) en Marit (62) niet wil starten, heeft Robbert een idee. Hij duwt de auto van het parkeerdek af om deze rollend te starten. Echter, het plan mislukt faliekant: de auto is onbestuurbaar en een voorbijkomende fietser komt om het leven.
In de rechtbank legt het Haagse stel uit hoe dit kon gebeuren. Nadat Marit meerdere keren aangaf dat ze écht de ANWB moeten bellen, twijfelt Robbert of hij nog wel lid is, en dus gaat hij voor zijn eigen plan. Onderweg naar beneden, van de helling die veel mensen eng noemen af, raakt hij een andere auto, de zijwand, een fietser die er nog goed vanaf komt en de fietsster die de aanrijding fataal wordt.
,,Achteraf had ik moeten luisteren, en de ANWB moeten bellen‘’, zegt Robbert in de rechtbank. ,,Ik deed het met goede bedoelingen, maar het is een hel geworden. Ik heb verschikkelijk veel spijt en wil graag mijn condoleances aanbieden aan de nabestaanden.'' Ook Marit heeft spijt: ,,Het is heel erg. Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken, nooit meer.”
Verslaggever Michiel van Gruijthuijsen volgde de zaak namens AD Haagsche Courant: ,,Toen ik hen binnen zag lopen, vroeg ik me af hoe dit kon gebeuren. Hij loopt met een rollator, zij was ook slecht ter been. Achteraf zullen ze zelf ook gedacht hebben dat het een heel dom plan was.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Tijdens een fietsritje door de duinen komt wielrenner Sander Dekker hard ten val. De grote vraag is of de oud-minister omver werd getrokken door een voetganger, of dat het om een ongeluk ging. Volgens verdachte Aathina K. was het echt een ongeluk: ,,Hij kwam snel op me af, en ik maakte een afwerende beweging.‘’
Samen met zijn vrouw fietst Dekker op het brede fietspad door de duinen. Naast het fietspad ligt een kronkelig scheldenpad, maar K. en haar man lopen op het fietspad. Omdat Dekker en zijn vrouw heuvelaf rijden, hebben ze een vaart van 37 kilometer per uur. K. zegt nu dat ze naar de fietsers gebaarde dat ze langzamer moesten rijden, en dat zij en Dekker daarna botsten.
In de rechtbank vertelt J. dat zij Dekker zeker niet bewust aan zijn arm trok. ,,Ik hoorde een hele harde knal, en voelde eerst boosheid over hoe snel hij op me af reed. Maar toen ik hem zag liggen, voelde ik angst, omdat hij er zo slecht bij lag.’’
In de rechtbank komen Dekker en het slachtoffer nader tot elkaar: ,,Ik wil graag zeggen dat ik enorm meeleef met hem. Ik heb er veel verdriet van en heb me grote zorgen gemaakt. Ik wil ook graag mijn excuses aanbeden.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Een vrachtwagenchauffeur die benaderd wordt door een onbekende man, kan snel geld verdienen door mensen mee te nemen in zijn trailer naar Engeland. Hans vervoert in twee ritjes 36 mensen en verdient hier 21.000 euro mee. Maar dan krijgt hij spijt.
Wanneer hij aan zijn contactpersoon aangeeft dat hij wil stoppen, blijkt dat niet mogelijk te zijn. Hij wordt gedwongen om nog een transport te doen, waarbij er 47 mensen in zijn trailer zitten, waaronder kleine kinderen. Op deze Sinterklaasavond mislukt het plan: speurhonden van de marechaussee ruiken de verstekelingen, en chauffeur Hans wordt opgepakt.
Bij de politie vertelt hij uitgebreid wat hij heeft gedaan en hoe het smokkelen in zijn werk gaat. Hij kan echter niet vertellen wie die man is die hem de opdrachten gaf, waardoor deze verdachte buiten schot blijft.
Verslaggever Daan de Hulster van het AD Rotterdams Dagblad volgt de zaak: “Ik vond het indrukwekkend om via Hans een inkijkje te krijgen in deze illegale wereld.”
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Als je jarenlang met elkaar samenwerkt en zelfs vrienden wordt, is het lastig als je tijdelijk níet kan werken na een verkeersongeluk. Maar hoe erg kan zoiets een zakelijke relatie beschadigen? Bij Wilfred en Finn ging dat erg ver: Finn werd zelfs ontvoerd.
De twee hebben een conflict over achterstallig loon, bijna 40.000 euro. Wilfred wil niet betalen en om van het probleem af te zijn, staat hij op een avond samen met een aantal handlangers plotseling bij het huis van Finn. De mannen nemen hem mee, en laten hem een vaststellingsovereenkomst tekenen, waaruit zou blijken dat beide partijen gezamenlijk besloten zouden hebben dat er niet meer betaald hoeft te worden.
Een paar jaar later vertelt Finn hoe de ontvoering nog steeds zijn leven beheerst. ,,Elke keer dat ik thuiskom met de auto, voel ik me onveilig. Mijn vrouw durft niet alleen de deur uit, en boodschappen doen is er voor haar helemaal niet meer bij.‘’
Verslaggever Niels Dekker volgt de zaak namens AD Rotterdams Dagblad: ,,Soms heb je echt verhalen dat je denkt, zo bijzonder krijg je het echt niet verzonnen.‘’
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Vanaf volgende week iedere week nieuwe afleveringen van De Zaak X. Zorg dat je het nieuwe seizoen niet mist en abonneer je.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Als je op je achttiende een bijbaantje hebt bij een supermarkt kun je lekker wat bijverdienen. Maar is het genoeg om een Mercedes te kopen? Een dure kleding van Louis Vuitton? En dure horloges? De 18-jarige Sara werkte bij de Jumbo en had deze dure spullen. In de rechtbank moest ze uitleggen hoe dát nou kan.
Volgens het OM drukte Sara tijdens haar werk stiekem Toto-loten af, waarmee op sportwedstrijden gegokt kan worden. Daarmee zou ze het bedrijf voor 172.000 euro opgelicht hebben. Toen het werd ontdekt, solliciteerde ze bij tankstation BP. Daar drukte ze volgens het OM pakjes sigaretten achterover.
Bij een inval in het huis van haar ouders, waar Sara toen woonde, werd merkkleding gevonden van onder meer Louis Vuitton. Ook lagen er dure horloges en werd een Mercedes A250 in beslag genomen. Hoe zij aan deze spullen kwam, moest Sara in de rechtbank vertellen.
Verslaggever Ard Schouten van AD Utrechts Nieuwsblad woonde de zaak bij. ,,Ze had merkartikelen die niet zo goed passen bij deze familie. Vader werkt in de fabriek, moeder is schoonmaakster, zelf werkt ze bij de Jumbo. Hoe kan je dan zulke spullen hebben?”
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Zij vanuit haar huis in Rotterdam en hij vanuit zijn kamer in een tbs-kliniek. Urenlang belde en appte de 31-jarige sociotherapeut Denise met een van haar patiënten. Ze had een man en kinderen, maar leek haar hart de verliezen aan Ricardo B.. Samen wilden ze een nieuw leven opbouwen, maar dan moest B. wel uit de kliniek ontsnappen.
De twee leerden elkaar kennen in de tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal, een dorpje onder Rotterdam. Tijdens de therapiesessies bleken de twee al snel een klik te hebben en werden de gesprekken intiemer. De therapeut en patiënt zochten elkaar vaak op, ook buiten de sessies om. Volgens medepatiënten kwam Denise zelfs op de kamer van Ricardo B. en leken ze verliefd op elkaar.
Een relatie tussen een medewerker en patiënt is absoluut niet toegestaan in een tbs-kliniek, dus toen het stel zoenend werd betrapt in een kantoortje ging er direct een melding uit. De kamer van Ricardo B. werd doorzocht. Daar werd een roze telefoon gevonden met daarop duizenden berichtjes van de therapeut. Ook bleek dat Denise op sommige dagen meerdere keren naar het nummer had gebeld en gesprekken had gevoerd die tot diep in de nacht doorgingen.
De appjes gingen over seks, een nieuw leven en dat ze samen gelukkig wilden zijn met de kinderen van Denise. ‘Als we gewoon over een paar jaar echt samen zijn dan gaan we posters laten drukken met onze foto’s met alle kids en naar de kliniek sturen’, staat in een van de vele berichten.
Maar voor dat nieuwe leven zou Ricardo B. wel moeten ontsnappen. Naast de liefdevolle berichtjes stonden er ook appjes op de telefoon die leken te gaan over een plan om uit te breken en lagen er in zijn kamer messen gemaakt van plastic, die B. bij de ontsnapping zou kunnen gebruiken. Het mobieltje en andere spullen zou B. allemaal hebben gekregen van zijn therapeut, in ruil voor seksuele avontuurtjes volgens het OM.
Was het echte liefde of gebruikte Ricardo B. zijn therapeut om uit te breken? Verslaggever Sander Sonnemans van Rotterdams Dagblad neemt je mee in deze verboden affaire in de nieuwste aflevering van Podcast Zaak X .
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
‘De groeten uit het horrorhuis’, appte 39-jarige Ron naar een vriend terwijl hij Melanie en Gerard al dagen vasthield in zijn woning. Hij liet het stel zich gedragen als honden, seksuele handelingen bij elkaar verrichten en deelde rake klappen uit. En dat allemaal omdat hij geld wilde zien, 3000 euro die Melanie hem nog schuldig zou zijn.
Melanie en Gerard werden door Ron gesommeerd om vorig jaar tijdens het pinksterweekend naar zijn huis in Den Haag te komen. Het stel kwam vaker bij hem over de vloer om samen drugs te gebruiken, maar dit keer bleek het al snel om iets heel anders te gaan. Ron richtte bij binnenkomst een pistool op het stel en zei dat ze geld moesten betalen. Hij zou namelijk voor Melanie een drugsschuld van 3000 euro bij haar dealer hebben afgetikt en wilde nu ook zelf zijn geld weer terug. Het is het begin van een dagenlange gijzeling.
‘Ik heb mij uit moeten kleden en seksuele handelingen moeten verrichten’, schreef Melanie in een verklaring die eind april tijdens de rechtszaak werd voorgelezen door haar advocaat. ‘Het zijn plaatjes in mijn hoofd die ik tot de dag van vandaag niet heb kunnen vergeten.’ Ron filmde de handelingen van het stel en dreigde de video's online te zetten.
Ook behandelde Ron het stel als honden. Ze moesten blaffen, werden in een soort bench gezet en moesten uit waterbakken drinken. ‘Als ik wat wilde drinken moest dat met mijn handen op mijn rug uit een hondenbak terwijl ik met mijn knieën op de grond zat.’ En daar bleef het niet bij. Het stel werd ook geslagen. Zo erg zelfs dat een aantal tanden van Gerard uit zijn mond viel. ‘De klappen kwamen zo hard aan dat ik witte lichtflitsen zag.’
Ron schaamde zich niet voor zijn handelen, hij appte tijdens de gijzeling zelfs naar een van zijn vrienden: ‘De groeten uit het horrorhuis’ en ‘Ik heb puppy’s.’
Pas nadat de vader van Melanie een deel van de schuld had betaald kwam er voor zijn dochter een einde aan de marteling. Gerard kon pas dagen later uit het horrorhuis ontsnappen. Misdaadverslaggever Jorina Haspels van AD Haagsche Courant geef een inkijkje in het horrorhuis in de nieuwste aflevering van De Zaak X.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Je weet nooit wanneer je iemand voor het laatst ziet. Maar voor de moeder van de 18-jarige Anna kwam het moment dat ze haar dochter voor het laatst zag wel erg vroeg. ,,Doe voorzichtig, ik hou van je. Tot volgende week.‘’
Anna woonde een deel van de tijd bij een ouder in Harderwijk, het andere deel in Utrecht. Die week zou ze in Utrecht zijn, de stad waar ze ook zou gaan studeren. Anna fietste op zaterdagavond 6 november 2021 over de Niels Bohrweg op industrieterrein Lage Weide richting een borrel, toen ze ineens werd geschept door een wit bestelbusje.
De weg staat bekend als een racebaan. Er mag 50 kilometer per uur worden gereden, maar de bestuurder van het witte bestelbusje reed te hard. Hij reed met 79 kilometer per uur richting de kruising waar Anna op dat moment fietste. De bestuurder hoorde een harde knal, stopte, stapte uit en zag wat er was gebeurd.
De klap was zo hard, dat omwonenden hun huis uit kwamen. Een van hen belde de ambulance. Anderhalf uur na het ongeluk bezwijkt Anna aan haar verwondingen.
Als de bestuurder zich die avond aan de maximum snelheid had gehouden, was Anna dan veilig aangekomen op haar borrel?
See omnystudio.com/listener for privacy information.
- Laat meer zien