Afleveringen
-
Levensveld voor de Wereldvrede
In deze Podcast komt de essentie van het creëren van je eigen wereld tot leven. Het werk symboliseert de reis van innerlijke groei, waarin de wereldbol niet alleen de aarde voorstelt, maar een metafoor is voor onze persoonlijke realiteit, omgeven door de onmeetbare ruimte van mogelijkheden. Het kunstwerk resoneert met het innerlijk licht in ons. Essentieel voor onze verbinding met het universum en de Ene. Madama verklankt het kunstwerk op de vleugel en die opname speelt op de achtergrond. www.madama.nl
-
In deze podcast gaat het over het thema stilte, waarbij Madama haar gedicht "Blissful Silence" deelt, waarin ze de diepe betekenis van stilte onderzoekt als een staat van Zijn die ons verbindt met de werkelijkheid. Ze legt uit dat stilte niet alleen een innerlijke ervaring is, maar een manier om licht en realiteit te creëren. Madama bespreekt de uitdaging van het vinden van die stilte in een drukke wereld en de waarde van acceptatie en bewustzijn in dit proces. Ze benadrukt dat de ware realiteit niet in ons dagelijks doen ligt, maar in ons Zijn, en dat we door ons bewustzijn te richten, onze werkelijkheid kunnen creëren. Het gesprek eindigt met het voorlezen van Madama’s gedicht "Geboorterecht", dat de kosmische en onsterfelijke aard van ons bestaan weerspiegelt.
www.madama.nl
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
In aflevering 40 gaat het over de diepere betekenis van collages en de krachtige symboliek die ze dragen. Madama vertelt over haar collage "Niets houdt mij meer tegen. Ik ben vrij om mij overal te bewegen", waarin ze de thema's van weerstand, veerkracht en transformatie verkent. Ze legt uit hoe collages voor haar een manier zijn om levenservaringen te verwerken en te herstructureren. Het gedicht "Ritmische Cadans". en haar collage "De ziel is onaantastbaar", weerspiegelen een voortdurende zoektocht naar eenheid, transformatie en de levensdans die uiteindelijk leidt tot zelfrealisatie. #collages#transformatie
www.madama.nl
-
In aflevering 39 neemt Madama ons mee op een inspirerende reis door haar gedicht "Stabat Mater," geschreven in 1989. Dit krachtige werk gaat niet alleen over lijden, maar verkent ook de diepgaande verbinding tussen mensen en het kosmische vrouwelijke. Madama benadrukt het belang van eenheidsbewustzijn en de transformatie van pijn o.a. door kunst.
Ze reflecteert op de universele pijn die ons allen raakt, en hoe creativiteit haar hielp deze emoties te verwerken. Ze nodigt ons uit om na te denken over de keuze om vanuit liefde te leven in plaats van angst. Hoe maken we deze transformatie mogelijk? We zijn de scheppers van onze eigen ervaringen. Dat is het geheim!
Als klap op de vuurpijl zingt Madama haar gedicht "Stabat Mater," waardoor de woorden en emoties nog intenser tot leven komen. Laat je inspireren door haar boodschap van hoop, creativiteit en verbinding!
-
Madama bespreekt de betekenis van mystiek. Madama legt uit dat mystiek voor haar een verbinding is met het onzichtbare en een multidimensionale werkelijkheid. Deze verbinding is niet zweverig, maar kan juist in het dagelijks leven worden toegepast, zoals in haar concept van de "5D": Daily Divine Discipline Devotion Dance.
Madama deelt haar inspiratie van mystici zoals Teresa van Avila en Johannes van het Kruis, die haar hebben geholpen inzicht te krijgen in de innerlijke zoektocht naar essentie en het Ik Ben. Ze benadrukt dat mystiek een intrinsiek onderdeel van ons Zijn is en dat het essentieel is om deze verbinding in ons dagelijks leven te ervaren.
Daarnaast gaat het gesprek over haar kunst en de schilderijen die de mystieke ervaringen weerspiegelen, zoals het werk "Sukhavati," dat de concepten van zuiverheid en verbinding met het innerlijke licht vertegenwoordigt.
Madama biedt coaching aan, waarin ze zich afstemt op de persoon en hen helpt om hun innerlijke kracht te ontdekken. Dit proces is dynamisch en afgestemd op de behoeften van de individuen. Dit kan telefonisch of live, zie www.madama.nl
-
In de 37e aflevering van de podcast Madama Beyond Art & Spirit I AM bespreekt Madama een kunstwerk genaamd "Ritual Art Construction", dat sterk verbonden is met Madama's persoonlijke verhaal over een bijna-doodervaring op 12-jarige leeftijd. Madama legt uit dat haar oeuvre altijd een rituele benadering heeft, waarbij kunst niet alleen esthetisch is, maar ook een diepere betekenis heeft.
Het kunstwerk "Klaar Over" herinnert aan een traumatische gebeurtenis: een auto-ongeluk dat haar bijna het leven kostte. Madama vertelt over de symboliek in het werk, zoals elementen die herinneren aan haar moeder en de impact van hun gezamenlijke geschiedenis. Het gebruik van alledaagse voorwerpen in het kunstwerk weerspiegelt de verbinding tussen leven en dood en de invloed van een zogenaamde 'vloek' die haar moeder heeft ervaren.
De podcast gaat verder in op thema's van zelfrealisatie, de zoektocht naar de zin van het bestaan, en de rol van kunst als helende kracht. Madama benadrukt dat elk individu zelf betekenis moet geven aan zijn of haar leven. Madama sluit de aflevering af door te benadrukken dat de innerlijke werkelijkheid cruciaal is en dat de rest onzin is.
De podcast zal voortaan elke twee weken verschijnen, met meer inhoud in de vorm van schilderijen, gedichten en muziek. Luisteraars worden aangemoedigd om hun reacties en vragen te delen.
-
In deze boeiende aflevering duiken we diep in de wereld van kunst en creativiteit met Madama. Na een eerdere hommage aan Dalí, richten we nu onze aandacht op de legendarische Pablo Picasso. Madama bespreekt haar bewondering voor Picasso's kunst van transformatie en zijn vermogen om telkens nieuwe vormen en stijlen te verkennen.
Het gesprek gaat dieper in op de thema's van verandering en creativiteit. Madama spreekt over de constante evolutie in Picasso's werk en hoe hij met eenvoudige objecten, zoals een fietszadel, kunst creëerde. Ze prijst zijn vermogen om verschillende vormen en stijlen te verkennen en benadrukt het belang van visie en hoe dat de perceptie van de werkelijkheid bepaalt. We bespreken ook de uitdagingen van constant evolueren in een vaak statische wereld en de kritiek die daarmee gepaard gaat.
Madama leest vervolgens het gedicht "Coronation of Matter" voor, waarin ze onderwerpen zoals creativiteit, transformatie, en de relatie tussen kunstenaar en materie verkent. Het gedicht, oorspronkelijk in het Engels geschreven, weerspiegelt haar filosofie over kunst en bewustzijn. De opname van een concert waarin Madama haar gedicht heeft gezongen is als bonus toegevoegd.
Daarnaast werpen we een blik op een van Madama's meesterwerken, een indrukwekkend tweezijdig schilderij genaamd "Matter is Energy", dat de voortdurende fluctuatie van energie en creativiteit weerspiegelt.
Aan het eind van de aflevering wordt vermeld dat er een zomerreces aankomt, maar dat er tijdens deze periode nog steeds nieuwe podcastafleveringen zullen verschijnen. De luisteraars worden aangemoedigd om vragen, ideeën en suggesties in te sturen.
Klik HIER voor YouTube filmpje Klik HIER om de tekst te lezen in de Blog
-
In episode 35 van de podcast refereert Madama aan het eerder uitgezonden Requiem voor Dalí (aflevering 34), een concertregistratie van 25 jaar geleden, en introduceert een op Dalí geïnspireerd kunstobject. Dit object, een schedel met elementen van een klok, symboliseert de vloeibaarheid en rekbaarheid van tijd, een thema dat Dalí beroemd maakte met zijn schilderijen van smeltende horloges.
Tijdens het gesprek benadrukt Madama het belang van het loslaten van controle en het omarmen van een flexibele benadering van tijd. Ze benadrukt dat ware perfectie ligt in het aanwezig zijn in het moment en het accepteren van de natuurlijke flow van het leven. Het gedicht sluit af met de gedachte dat tijd en ruimte alleen bestaan binnen de grenzen van onze perceptie, en dat ware vrijheid wordt gevonden in de bevrijding van deze beperkingen.
Klik HIER om de tekst te lezen in de Blog, Klik HIER om het YouTube filmpje te zien.
-
In deze aflevering bespreekt Madama haar Requiem voor Salvador Dalí, dat ze in 1988 creëerde, vóór zijn overlijden. En vaak heeft geëxposeerd en gezongen. Zo ook als bonus aan het eind van de podcast! Uniek materiaal!
Madama's fascinatie voor Dalí komt voort uit zijn unieke combinatie van figuratieve en sacrale kunst, zijn zoektocht naar meerdimensionaliteit en zijn rol als performer. Ze bewondert zijn vermogen om de alledaagse realiteit te transformeren en zijn concept van paranoïde kritiek. Hoewel Dalí bekend staat als surrealist, ziet Madama hem meer als een alchemist die meerdimensionaliteit en spirituele diepgang in zijn kunst nastreefde. Haar Requiem voor Dalí, bestaande uit negen werken en een gedicht, reflecteert op zijn leven, filosofie en impact. Madama ziet parallellen tussen haar eigen artistieke reis en die van Dalí, waarbij ze benadrukt hoe hij het goddelijke in zichzelf erkende en uitdrukte.
Klik HIER voor de tekst in de Blog, Klik HIER voor het YouTube filmpje
-
In deze episode bespreekt Madama het concept van "bestemming" en hoe dit vaak terugkomt in Madama's werk en in de vragen van mensen die Madama coacht. Madama legt uit dat bestemming kan worden geassocieerd met het Engelse woord "be" (zijn) en "stem" (stemming), wat wijst op een frequentie en harmonie, zoals bij het stemmen van een piano. Ze introduceert drie kernbegrippen: bestemming, afstemming en instemming, waarbij afstemming betekent dat men zich bewust is van zijn innerlijke stem en in harmonie komt met zichzelf.
De aflevering sluit af met een discussie over hoe het vinden en volgen van je bestemming leidt tot vervulling en geluk. Madama benadrukt dat het belangrijk is om je af te stemmen op je innerlijke stem en niet te worden beïnvloed door externe factoren of vergelijkingen met anderen. Ze moedigt aan om in overeenstemming met je eigen essentie te leven, wat leidt tot een diepere connectie met je ware zelf en een harmonieuze uitdrukking van je innerlijke potentieel.
Klik HIER als je de tekst wil lezen in de Blog. Klik als je het YouTube filmpje wil zien.
-
In aflevering 32 bespreekt Madama het ontstaan van het boek "Ik Ben Maria Hoop, de kwetsbare kracht van dienstbaarheid in gelijkwaardigheid", Madama vertelt over haar persoonlijke connectie met Maria, vooral geïnspireerd door een ontmoeting met La Macarena in Sevilla. Ze beschrijft ook hoe ze de opdracht of vraag van Maria ervoer om haar boodschap door te geven. Madama leest voor uit het boek boek "’k Ben Maria Hoop,’ op de manier van lectio divina om het meditatieve karakter te benadrukken.
Klik HIER om de tekst te lezen in d BLOG en Klik HIER om het YouTube filmpje te bekijken.
-
In deze episode is het thema violet, geïnspireerd door de bloeiende lila rododendron in mei. Madama vertelt over de schoonheid van de rododendron en de symboliek van het violette vuur, een reinigende kracht die geassocieerd wordt met Saint Germain Ascended Master. Een ander aspect van violet verbeeldt het tempeldoek "Grace". En in het gedicht "Overpeinzing", verkent Madama de betekenis van breuken als katalysator voor persoonlijke groei.
Madama benadrukt het belang van het streven naar eenheid in verbondenheid met anderen dat o.a. heeft geleid tot het ontstaan van "Madama Movement" MAMMSA.
Klik HIER om de tekst te lezen in de Blog en Klik HIER om de YouTube film te zien met alle afbeeldingen
-
In deze Podcast gaan we een thema behandelen, dat eigenlijk de kern is, niet alleen van je werk, maar ook van je leven. En zoals je zelf ook vaak zegt wezen en werk verweven. Dat is namelijk The Art of Selfrealization, de Kunst van Zelfrealisatie. Het leuke is dat in de expositie gehouden in het ECI waarin je dus ook heel veel werk hebt laten zien, onder andere de collage The Art of Selfrealization en daar heb je toentertijd ook een heel mooie uitleg bij gegeven en dat is op de film gezet. Dus we hebben dat stukje film met geluid en daarna loop je naar jouw portretten en zie je daarin eigenlijk een enorme ontwikkeling. Daar vertel je ook iets over. Dus dat zijn eigenlijk de twee hoofdthema's voor deze podcast Kunst van Zelfrealisatie en hoe dat zich ook weerspiegelt in je portretten.
Klik HIER om het na te lezen in de BLOG en Klik Hier om het te zien op YouTube
-
In deze episode gaat Madama dieper in op de betekenis van de witte roos als alchemistisch symbool in haar werk naar aanleiding van het boek Rosarium Philosporum uit de 16e eeuw.
Klik HIER om de tekst na te lezen op de BLOG en Klik HIER om de aflezing te bekijken op YouTube
-
Deze episode gaat over het thema wit in het werk van Madama. Madama bespreekt de verschillende aspecten van wit, zoals de symboliek ervan, de inspiratie van schilders zoals Mondriaan en Malevich, en de spirituele betekenis van het scheppingslicht. Ze legt uit dat voor haar wit staat voor zuiverheid, neutraliteit en transparantie, en het kalmerend en verzoenend kan werken. Kun jij dit ook incorporeren in je dagelijks leven?
Klik HIER om de tekst na te lezen in de en de afbeeldingen te zien BLOG, Klik HIER om het Youtube filmpje te zien.
-
In deze uitzending vertelt Madama over de Kleurentempel als doek en als Installatie van Inspiratie in de antieke en actuele opvatting van de helende kracht van kleuren. Na een hevige verkoudheid voelt Madama de intrinsieke helende kracht die als lichtlichaam je geneest en verbindt met Al dat IS. Madama maakte toen het gedicht Reconstructie dat ze ook voorleest.
Klik HIER als je de tekst wil lezen in de Blog en Klik HIER als je het wil volgen op Youtube.
-
Madama vertelt over haar schilderij de Opstanding, dat ze op uitnodiging heeft geëxposeerd in het kader van het Passion project zie afl. 25. Drie narcissen zijn als basis en symbool van vernieuwing gebruikt. De symboliek van het open graf en de opstanding uit de dood staat voor bevrijding van de materiële wereld en opstaan in het lichtlichaam.
Daarnaast bespreekt ze twee andere schilderijen: de Eeuwige Jongeling en de Kosmokrator. De Eeuwige Jongeling staat voor vernieuwing en groeikracht, terwijl de Kosmokrator de alles doordringende kosmische kracht symboliseert. Beide schilderijen tonen verschillende aspecten van de Opstanding en de Christuskracht.
Madama sluit af met een kort gedicht dat de mens beschrijft als een monade van licht, een kosmische kern, een levend gedicht. Dit benadrukt de unieke beleving van de universele levenskracht door elk individu.
Klik HIER als je de tekst wil nalezen in het BLOG met afbeeldingen, Klik HIER als je het YouTube filmpje wil zien.
-
In deze episode belichten we een workshop die gehouden werd in het kader van de Passie te Roermond, 4 jaar geleden. Mensen met verschillende achtergronden schilderden een statie uit het lijdensverhaal. Madama was gevraagd dit kunstzinnig te begeleiden. Madama benadrukt vanuit een heel eigentijdse invalshoek het lijden en sterven van Christus. Het sterven van Christus gaat niet alleen over lijden, maar ook over het offer dat leidt tot verlichting en verbinding met het goddelijke. Ze deelt haar interpretatie van de zin "Vader, waarom heeft U mij verlaten?" en benadrukt dat dit eerder een vervulling van de missie symboliseert dan een gevoel van verlatenheid. Ze citeert ook de I Tjing om haar punt te ondersteunen. Ze moedigt aan om de dualiteit te overstijgen en te kiezen voor het goddelijke licht en leven.
Klik HIER om het na te lezen in de blog. En Klik HIER om alle afbeeldingen te zien op Youtube kanaal Margareth Adama
-
In deze episode bespreekt Madama een prachtig tweezijdig beschilderd doek genaamd "Golden Fleece", dat ook de cover vormt van haar boek "De Tao van het IK BEN, Splendor solis, de kracht van de zon in jezelf". Madama legt uit waarom dit doek is gekozen en hoe het verband houdt met de vorige episode # 24 Zelfacceptatie. Ze benadrukt het belang van visualisatie en zelfexpressie als een manier om iets tot werkelijkheid te maken. Het doek "Golden Fleece" staat symbool voor waardigheid en de zoektocht naar innerlijke essentie.
Madama leest een gedicht uit haar boek "De Tao van het IK BEN" ‘goed, goud, goddelijk’ "Wees het talent dat je bent dat is je fundament." Het proces van zelfwerkzaamheid betekent de werkelijkheid vóór je te laten werken, door het Gulden Vlies van je wezen te leven.
Klik HIER als je de tekst wil nalezen in ons blog en Klik HIER als je de YouTube versie wil zien met foto's van het schilderij.
-
In deze aflevering vertelt Madama over het schilderij "Diossa del Mar" en leest het gedicht, genaamd "Sefardic song". Thema's als diaspora, verbondenheid met de zee en het zoeken naar een thuis worden aangeraakt. Madama moedigt aan tot zelfacceptatie, liefde voor jezelf en het creëren van positieve beelden en herinneringen als lichtsymbolen om je pad te verlichten, een eigen geluidsspoor!
Klik HIER om de tekst na te lezen op onze blog. En Klik om de aflevering gezien op YouTube
- Laat meer zien