Gerelateerd aan
-
Megalieten uit de Steentijd is een podcast van Hendrik Gommer over het leven in de Steentijd en de lessen die we daar nu uit kunnen trekken. In het omvangrijke boek 'Megalieten' wordt geopperd dat mensen in de steentijd grote stenen gebruikten om ordening in hun leven aan te brengen. Megalieten, grote stenen, gaven hen houvast in roerige tijden. Het blijkt dat vergelijkingen met de steentijd veel inzicht kan opleveren in onze samenleving. Wat zijn de megalieten van onze tijd?
-
HOI, IK BEN NIEUW! is een 7-delige podcast over genderidentiteit. Journalist Lara Billie Rense en acteur en regisseur Fabian Claes Jansen zijn beiden non-binair en redelijk nieuw in deze gendervorm. In deze podcast serie gaan zij in gesprek met te gekke en fijne trans, non-binaire en cisgasten over alles wat met genderidentiteit te maken heeft. Van geschiedenis tot taal, politiek tot activisme, jeugd tot ouderen en expressie tot identiteit. Ze stellen alle vragen die zij zelf hebben en die jullie wellicht ook hebben over genderidentiteit, om zo nog meer kennis en begrip te krijgen over hun nieuwe gendervorm en die van anderen. Tijdens elke aflevering bellen we ook even met Dr. Margriet van Heesch, Cultuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) om haar visie te horen op het thema van de aflevering. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering! De laatste aflevering gaat over de theatervoorstelling GEMMA: een voorstelling van Fabian Claes Jansen over de zoektocht naar genderidentiteit, waar deze podcast uit ontsproten is. Onze fijne gasten zijn: Ryan Ramharak, Romy Loe a Foe, Senn van Beek, Nanaoh Struik, Tijn de Jong, Pascal de Vormer, Sharmila Vooren, Laura Hermans, Margriet van Heesch en Geertje Mak. Deze podcast is onderdeel van het project GEMMA van inclusief film- en theaterproductiehuis Fabuch Social Cinema. Abonneer je op deze podcast en geef ons je duim, like of sterren, om zo door anderen ook beter gevonden te worden in het woeste woud op de podcast-apps! Kijk voor meer informatie op www.fabuch.nl/gemma.
-
Bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) wordt veel onderzoek gedaan naar maatschappelijke en gedragswetenschappelijke vraagstukken. Door middel van deze podcast serie maken we deze kennis toegankelijk voor geïnteresseerde burgers, bestuurders, professionals, studenten en collega onderzoekers.
De diversiteit van de faculteit reflecteert zich in de varieteit aan onderwerpen die op deze podcast serie te vinden is.
At Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) a lot of research is done on social and behavioral science issues. This podcast series makes this knowledge accessible to interested citizens, administrators, professionals, students, and fellow researchers. -
Ryan and Jamie talking about people talking about Marx, and occasionally Marx himself.
In this podcast, Ryan and Jamie analyse and go into talks about Marx from great scholars.
We got a lot to get through, so on your Marx, get set, let’s go! For more Marx, go to the website: https://www.articulationsofdesire.com/ -
Justin Riddle explores the nature of consciousness from the perspective of recent breakthroughs in neuroscience, biology, computer science, and physics. Quantum computers and quantum biology are revolutionizing technology and science. What can these new advances teach us about ourselves?
-
'Weg met de belasting!' is een reeks podcasts die aantoont dat het woord 'belasting' een slechte aanduiding is voor een bijdrage die het leven van de burgers lichter, veiliger en gelukkiger maakt. Een bijdrage waardoor we onderwijs, defensie, zorg, politie en justitie goed kunnen organiseren. Waardoor er een sociaal vangnet is. Op www.wegmetdebelasting.nl vind je meer informatie en de petitie.
-
-
-
-
Our mission is to help every man become A Better Man Today™.
We do this by providing educational and inspiring content to help men navigate the complexities of being a man and gentleman in the 21st Century.
We seeks to inspire the modern man to continuously pursue excellence in all areas of his life. To lead by example by living life as a true gentleman.
#masculinity #manners #gentleman
The Gentlemen's Brotherhood is hosted by Col. Juan Sepúlveda. Artist, Podcaster and Public Speaker. Juan Sepúlveda is a Husband, Father, Kentucky Colonel, and .:Master of The Royal Secret:. -
Hoe kunnen we goed leven binnen de grenzen van de planeet, op een manier die voor iedereen eerlijk is? Dat is de vraag waar steeds meer mensen zich mee bezig houden. Hoe moet het wèl met ons voedselsysteem en onze landbouw? Wageningen Economic Research (WEcR) – onderdeel van Wageningen University & Research – is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich buigt over kwesties als consumentengedrag, true pricing, ketenverantwoordelijkheid, verdienmodellen van boeren of de eerlijke verdeling van inkomen en voedsel wereldwijd. Samen met steeds wisselende experts van binnen en buiten de organisatie, gaan we in deze podcast op zoek naar antwoorden op prangende vragen.
Kijk voor meer informatie over ons werk op https://www.wur.nl/nl/onderzoek-resultaten/onderzoeksinstituten/economic-research.htm. -
Ervaringsdeskundo's Lizzy van Hees en Emma de Thouars bespreken de lusten én lasten van het leven als single.
En heb je interesse om te adverteren in onze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected].
-
In de podcast 'Na de daad' volg je de dader van seksuele uitbuiting. Je leert meer over het misdrijf dat hij heeft begaan en het juridische aspect. Daarnaast duik je in zijn jeugd. Het is belangrijk om te weten wat de achtergrond van de dader is. Om zo ook beter in te kunnen spelen bij het slachtofferschap, wat vaak ook weer bij de daders speelt.
De forensische SGLVG-behandelorganisatie STEVIG wil samen met partners in de zorg- en strafrechtketen meer zicht krijgen op de biologische, sociaal/culturele en psychologische achtergronden van de daders van seksuele uitbuiting, de eventuele LVB-problematiek, recidive en mate van georganiseerdheid. Met als doel daders, en in het verlengde daarvan ook slachtoffers, zo goed mogelijk te kunnen behandelen en een bijdrage te leveren aan succesvolle resocialisatietrajecten.
Deze podcast is onderdeel van de programmatische verkenning 'Dader of slachtoffer van seksuele uitbuiting', een praktijkonderzoek dat zicht geeft op de onderscheidende en overeenkomende kenmerken van slachtoffers en daders, hoe deze informatie voor hulpverlening beter benut kan worden en hoe dit positief kan uitpakken om recidive te voorkomen. Het eindrapport hiervan is gepubliceerd onder de titel 'Weet jij wie ik ben?'.
Meer informatie vind je op stevig.nl
Deze podcast is tot stand gekomen in samenwerking met studenten van Fontys Hogeschool voor Journalistiek, o.l.v. docent en podcastmaker Marieke Boerefijn, in opdracht van STEVIG o.l.v. Marcel Lieskamp en Jelske van Leeuwen.
-
Vroeg of laat worden we geconfronteerd met het onvermijdelijke: de dood. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat er daarna gebeurt, achter de schermen van de uitvaartsector? In De Podkist ga ik, Brenda Mathijssen, op onderzoek uit. Als wetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen bestudeer ik al meer dan tien jaar hoe mensen omgaan met het levenseinde. In acht afleveirngen ga ik op bezoek bij dè uitvaart experts van Nederland, van ambachtelijke kistenmakers tot toegewijde crematorium medewerkers. Wat kunnen we van hen leren? De Podkist is jouw exclusieve backstagepas naar een wereld die ons allemaal raakt.
-
Zonder ruimte is leven onmogelijk. Immers: waar zou je moeten gaan of staan? Al het leven neemt ruimte in. Zelfs een onzichtbare bacterie. Wij mensen claimen de ruimte vaak voor onszelf. We slaan gewoon een paar palen in de grond en dan is het van ons. We noemen het dan ons land en vanaf dat moment bepalen wij de regels. Tot de natuur ons uit die waan haalt. Door land te overstromen. Of door met wind alles weg te blazen en zo nieuwe ruimte te creëren. Niet per se voor ons natuurlijk, maar voor wat er zo maar op natuurlijke wijze kan ontstaan. Als mens komen we daartegen in verweer. Door dijken op te werpen, sloten en kanalen te graven, wegen aan te leggen en wijken te bouwen. In deze wisselwerking tussen de natuur en de menselijke natuur vind je de ruimte die wij ons leven noemen. Want ruimte is niet alleen om je heen. Het is ook in je. Bijvoorbeeld in de vorm van een idee, een plan, een gedachte… Deze podcastserie gaat over ruimte in al z’n dimensies in Waterland van Friesland. Over hoe krijg je ruimte? Hoe beleef je ruimte? Hoe geef je ruimte? En hoe houd je ruimte..? Ga je mee met onze ruimtereis in Waterland van Friesland in deze podcastserie?
-
-
Voor de ANWB reist podcastmaker Pascal van Hulst naar alle uithoeken van Nederland, op zoek naar mysteries: raadselachtige natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes. Verhalen die vaak al eeuwen van mond-tot-mond gaan. Zijn het fantasierijke sprookjes? Of ligt er op deze plekken werkelijk een geheim verscholen? Pascal zoekt het voor je uit. Wil je meer weten of zelf eropuit? Kijk op anwb.nl/podcast
Verborgen Verhalen wordt geproduceerd door audio agency Airborne in samenwerking met Pascal van Hulst. -
Dr Kelder en Co, uw wekelijkse radiotherapie tegen hypes en hysterie. Met gasten van wetenschappelijk allooi onderzoekt Jort Kelder opvattingen die in de media rondgaan op feitelijke onjuistheden, live vanuit de UvA op zaterdagmiddag tussen 13.00 tot 14.00 uur. Gesprekken op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen.
Wil je een uitzending van dr Kelder en Co (en de opname van een Jortcast) bijwonen? Kom dan voor 12.45 uur naar café De Krater op Roetersstraat 13 te Amsterdam. Aanmelden is niet nodig, maar de deur sluit om 12.55 uur. -
On a remote mountain in Hawaii, there's a fake planet Mars. Six volunteers are secluded in an imitation Mars habitat where they will work as imitation astronauts for one very real year. The goal: to help NASA understand what life might be like on the red planet—and plan for the day when the dress rehearsals are over, and we blast off for real. Host Lynn Levy has been chronicling this experiment from the moment the crew set foot in their habitat, communicating with them through audio diaries that detail their discoveries, their frustrations, and their evolving and devolving relationships with each other. From those diaries, Gimlet Media has crafted an addictive serialized documentary: the true story of a fake planet.
-
Bij elke nieuwe crisis kijken we hoopvol naar wetenschappers: kunnen jullie ons hieruit redden? In Focus hoor je de beste wetenschapsverhalen, aansluitend en aanvullend op het gelijknamige tv-programma op NPO2. Onderzoekers die streven, worstelen, falen en slagen in het vinden van oplossingen van de problemen van deze tijd.
Verslaggevers van wetenschapsredactie gaan het veld en de laboratoria in om verslag te doen van het onderzoek in de praktijk. In de studio ontvangt Lara Billie Rense wetenschappers voor een verdiepend gesprek over hun vakgebied.