Afleveringen
-
Eindelijk heeft ze tijd om bij te praten met vrienden, om lekker lang te douchen, te dansen en om te daten. 'Want voor je het weet, ben je dood.' We spreken over haar jeugd, over knuppels in het hoenderhok, taboes en we krijgen kippenvel van de muziek van Tamino.
-
We spreken over Greedy Guys, hij vertelt over de levenslessen van Alfred Jodocus Kwak en over zijn vader, die hem leerde dat succes en geluk twee hele verschillende dingen zijn.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Toen hij in de jaren zestig met cabaret begon, waren er dingen waar je geen grappen over mocht maken. En nu ziet hij dat de geschiedenis zich herhaalt. Hij is hetzelfde gebleven en neemt nog steeds geen blad voor de mond. We spreken over die mooie zomer, over ouder worden en over die ene grote liefde.
-
Af en toe dingen op hun beloop laten. Soms even niets zeggen, even geen actie ondernemen. Daarvoor pleit de Denker des Vaderlands. En ze ziet het als onze plicht om een gevoel als beginpunt te zien, te onderzoeken waar dat gevoel vandaan komt, voordat je er anderen mee lastig valt.
-
Hij droomt bijna elke nacht van Rusland, want als journalist wil hij daar zijn waar het gebeurt. We spreken over vriendschap, naïviteit ('een mooie eigenschap'), corruptie ('gewoon nee zeggen') en cynisme ('ben ik helemaal niet').
-
Hij begon helemaal opnieuw, ging terug naar start. We spreken over de reis die hij sindsdien heeft afgelegd, zijn nieuwe album. De zoektocht die nooit af is en die ervoor zorgt dat hij steeds beter weet wat hij niet is. Wat hij voelt. En wat hij nastreeft: van betekenis zijn voor een ander.
-
Geen licht, geen instructies, geen voorgesprek. Zijn documentaires zijn echte ontmoetingen, liefst zonder boodschap, zonder mening, dat laat hij liever aan de kijker over.
-
We spreken over zijn liefde voor geschiedenis, de zoektocht naar zijn eigen familiegeschiedenis. We luisteren naar Joni Mitchell en de Poema's. Hij beschrijft de geur van zijn jeugd en deelt zijn bucketlist.
-
Waarom zijn we niet liever voor elkaar? Dat vraagt hij zich zo vaak af. Want het kan vanaf nu en het kan al bij je buren. We spreken over zijn gebrek aan ambitie, zijn talent om in het nu te zijn. En over Berry, Gerri, Ferry en zijn liefde voor Brabant.
-
We spreken over haar dromen als kind (wonen in The Sound of Music), over haar huidige dromen (over Maria Callas en over Willem-Alexander) en wat kenmerkt een goede opera (waarachtig zingen) en natuurlijk ook over De Slimste Mens.
-
Hoe is het echt om een praktiserende moslim te zijn? In haar documentaireserie 'Moslims' gaat ze mee naar de moskee, naar het werk, naar de sportschool, mee naar huis. Ze trof een divers beeld aan. En een jaloersmakende mate van overgave.
-
We spreken over het welzijn van kinderen van gescheiden ouders. Hoe het nooit te laat is om dat ene gesprek nog een keer te voeren met je kinderen. Ze vertelt over de liefde, hoe ze zelf in een relatiecrisis belandde én hoe ze die overwon.
-
Hij doet al jarenlang onderzoek naar het welzijn van mensen in de creatieve sector. We spreken over veiligheid op de werkvloer, waardering, erkenning. En hoe er tot nu toe vooral aan symptoombestrijding is gedaan.
-
Gelukkig 2025! Ik wil graag met je terugblikken op enkele opvallende, ontroerende, spraakmakende fragmenten uit de gesprekken van 2024. Dank voor het luisteren in 2024 en tot volgend jaar!
-
Gelukkig 2025! Ik wil graag met je terugblikken op enkele opvallende, ontroerende, spraakmakende fragmenten uit de gesprekken van 2024. Dank voor het luisteren in 2024 en tot volgend jaar!
-
Als kind zag hij zijn opa piano spelen en dacht: 'Hoe kan dit?' En: 'Dit wil ik ook'. En toen hij jaren later het Hammond orgel ontdekte, vond hij daarin de klanken terug van de platen die zijn vader draaide. Verder bespreken we hoe verwondering klinkt, of een storm. Hoe je tijd en ruimte creërt in de muziek die je componeert.
-
Als kind wilde ze indiaan worden. Ze werd Koninklijk Huis-journalist. We spreken over haar nieuwste boek over Amalia, over de privacybescherming van het Koningspaar, over Expeditie Robinson, haar jeugd, haar veerkracht en over Justine twee punt nul.
-
De bijbel, is dat eigenlijk een goed boek? Hij vindt van wel, omdat het voor hem gaat over hoe je tot je recht komt als mens. We spreken over vergeving, over troost. En over die herdertjes die bij nachte lagen, daar in het veld.
-
Liefde in tijden van oorlog. Dat zie je in zijn documentaire 'Kerst onder vuur'. We spreken over hoop, medemenselijkheid. Onze neiging om alles heel te maken, terwijl de scheuren en de kieren ons juist herinneren aan onze veerkracht.
- Laat meer zien