Gerelateerd aan
-
Op 23 januari 2006 komt Eigen Wereld uit. Het beste, meest geroemde album van hiphopformatie Opgezwolle. Het was ook meteen ook hun laatste album. 15 jaar later is nog steeds onbekend waarom de succesformule ophield te bestaan. Kees de Koning gaat opzoek naar antwoorden en spreekt met Delic, Sticks en Rico.
Locatie: Hedon Zwolle
Redactie, samenstelling en regie: Iddo Havinga
Edit, sounddesign en mixage: JP Geersing/Audiochef
Interviews en voice-over: Kees de Koning
Eindredactie: Noortje Veldhuizen & Kees de Koning -
-
Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest.
Het Metropole Orkest begeleidde in de jaren 50, 60 én 70 met z’n swingende, lichtklassieke geluid elk denkbaar programma. Songfestivals, musicals, radioprogramma’s... En dirigent Dolf was één van de beroemdste muzikale Nederlanders.
Nu kent bijna niemand hem meer. Terwijl het Metropole Orkest, the world’s leading pop & jazz orchestra, nog altijd heel populair is. Hoe komt dat?
In deze podcast gaat presentator Carine Lacor op zoek naar het antwoord, samen met Dolf-biograaf Bas Tukker. Een muzikale tijdreis die begint bij een jonge Dolf, die droomt van een eigen orkest. Een droom die uitkomt en zijn leven bepaalt. Met grote successen en, uiteindelijk, de pijnlijke scheiding van ‘zijn’ Metropole.
Zes afleveringen bomvol oude interviews, smakelijke anekdotes en vooral: heel veel muziek!
Vragen? Reageren? [email protected] (mailto:[email protected])
Luister naar 'Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest' via Apple (https://podcasts.apple.com/nl/podcast/dolf-van-der-linden-en-zijn-metropole-orkest/id1687489714?ign-itscg=30200&ign-itsct=podtail_podcasts), Spotify (https://open.spotify.com/show/4kxmRo1E3OY9LaSE2uWNMJ), Google (https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9wb2RjYXN0Lm5wby5ubC9mZWVkL2RvbGYtdmFuLWRlci1saW5kZW4tZW4temlqbi1tZXRyb3BvbGUtb3JrZXN0LnhtbA) & NPO Klassiek (https://www.nporadio4.nl/podcasts/dolf-van-der-linden-en-zijn-metropole-orkest) of NPO Luister. -
In de podcast “Als Muren Konden Praten” neemt presentator Justin Verkijk (bekend van NTR show the Beat op 3FM) je mee naar de legendarisch clubs die Nederland heeft gekend. In 6 afleveringen gaan we terug in de tijd, naar verschillende steden. Naar iconische plekken waar DJ’s leerden draaien, nieuwe genres werden ontdekt en waar bezoekers hun zorgen bij de deur konden achterlaten en konden zijn wie ze wilden zijn.
-
-
Voor de ANWB reist podcastmaker Pascal van Hulst naar alle uithoeken van Nederland, op zoek naar mysteries: raadselachtige natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes. Verhalen die vaak al eeuwen van mond-tot-mond gaan. Zijn het fantasierijke sprookjes? Of ligt er op deze plekken werkelijk een geheim verscholen? Pascal zoekt het voor je uit. Wil je meer weten of zelf eropuit? Kijk op anwb.nl/podcast
Verborgen Verhalen wordt geproduceerd door audio agency Airborne in samenwerking met Pascal van Hulst. -
Alles wat eindigt, laat iets na: een erfenis. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder opgelijst op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen. Mirke, Nele en Siona van AudioCollectief SCHIK volgen mensen die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap, en daar iets aan proberen te doen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Stel, iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? Het overkwam schrijver, muzikant en journalist Frans Pollux.
Nu is hij een man op het spoor gekomen die in zijn garage een apparaat heeft staan waar de mensheid eeuwenlang tevergeefs naar zocht. Maar de uitvinder is bang dat zijn idee gestolen wordt. Hij houdt het angstvallig geheim en weigert nog met Frans te praten.
Het apparaat tart wat we denken te weten over tijd en eeuwigheid, over leven en dood.
De Laatste Dans
In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood? -
Diep in de bossen van Belgisch Limburg ligt een verlaten begraafplaats waar zo’n 1800 psychiatrische patiënten liggen. In Monsters in het bos proberen bram ieven en Aafke Romeijn verhalen van deze patiënten te redden van de vergetelheid. Ze raken al snel verstrikt in een web van tragische en avontuurlijke levensverhalen dat hen confronteert met hun eigen verleden.
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: 'Help, bel 112'. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn? Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
Wie is Swift? Ze is de grootste popster ooit. Haar Eras Tour breekt alle records en landen smeken haar langs te komen vanwege de economische boost die haar komst teweegbrengt. Al 18 jaar lang zet Taylor Swift de muziekindustrie op zijn kop. Hoe doet ze dat? Waar komt de devotie van haar 500 miljoen fans vandaan? En waarom roept ze ook zoveel weerzin op?
In Wie is Swift? onderzoeken hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol samen met experts Swift als cultureel, zakelijk en maatschappelijk fenomeen. Een must listen voor iedereen die wil begrijpen waarom de wereld in de ban is van Taylor Swift.
Wie is Swift is het vierde seizoen van de Wie is-serie met inmiddels meer dan 1 miljoen beluisteringen.
-
Maak kennis met bijzondere mensen uit de wereld van de muziek, literatuur, film, wetenschap, media, theater en politiek. Een inspirerende Nederlander geeft de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven aan Miss Podcast. In ruil daarvoor krijgt diegene een bestaande podcast kado.
Je hoort Milou Brand op maandag- tot en met woensdagnacht. Je hoort Mischa Blok iedere donderdagnacht. Miss Podcast, radio zonder zendmast die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen volledig ontspoort. -
In vijf podcasts wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders.
Hij maakt een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello, op ‘haar’ eiland Texel loopt hij met Karina Wolkers naar de Slufter en met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland 'De Woude' voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Twans’ boek Wandellust, is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat.
De serie Wandellust is geproduceerd door VISIONAIR ORDINAIR. -
Op 6 mei 2002 trekt een dan nog onbekende man op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum zijn pistool en vuurt zes schoten af op Pim Fortuyn. De moord veroorzaakt een schokgolf in Nederland. Iedereen weet nog waar hij was en wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dat geldt des te meer voor de mensen die op 6 mei aanwezig waren in en om het gebouw van 3FM, waar Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was bij de radioshow van Ruud de Wild. Paul van der Lugt was destijds de zendercoördinator van 3FM en maakte het drama van dichtbij mee. Hij spreekt met andere directe betrokkenen, waaronder Claudia de Breij, Herman van der Zandt, Filemon Wesselink en Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, over hoe zij die dag hebben beleefd. Een reconstructie van de laatste dag van Pim Fortuyn, door de ogen van de mensen die erbij waren.
-
Willem was 13 toen hij zwaar mishandeld werd door een groep leeftijdsgenoten. Dertig jaar later gaat hij op onderzoek uit en zoekt hij contact met de betrokkenen van toen: de agent, de rechter, getuigen. Wat weten zij nog? Hij spreekt een socioloog over waarom groepen jongeren dit doen, een lotgenoot en haar vader over hun ervaring met ernstig geweld, rechters over wat zij zien in de rechtszaal en een journalist over hoe berichtgeving in de media door de jaren heen is veranderd. Weet hij uiteindelijk de daders te vinden? Willen ze met hem in gesprek? Waarom hebben ze dit eigenlijk gedaan en hebben ze spijt?
-
"Wanneer de zee op z'n slechtst is, zijn wij op ons best"
Redders op Zee - een podcast over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, gesteund door Fisherman’s Friend. Presentator Roelof Hemmen neemt luisteraars in 30 afleveringen mee langs de mooiste, heftigste en meest emotionele reddingsverhalen.
Word donateur via actie.knrm.nl
PnP Media (producent): Roel Bellinga, David de la Mar, Wouter Ritmeester
Voice-over en interviews: Roelof Hemmen
Red./montage/regie: Twan Mensink
Proj beg : Mary-Jane Mensink
KNRM: Ralf van Vegten, Edward Zwitser
Mix/master: Bas Melis, Carlos Dalla-Fiore -
Geert Jan Jansen is de bekendste kunstvervalser van Nederland. Hij maakt verbluffende schilderijen in de stijl van Picasso, Matisse en Appel. En Geert Jan claimt bij De Wereld Draait Door dat er vervalsingen van zijn hand in gerenommeerde musea hangen.
Waar zou dit kunnen zijn? Podcastmakers Ieke Schout en Lieke Malcorps nemen je mee in hun zoektocht naar deze museumclaim. Maar bij iedere ontdekking vragen ze zich meer en meer af... wie is deze man? Is hij een geniale kunstenaar of simpelweg een sluwe oplichter?
De vijfdelige serie voert je naar een kasteel vol meesterwerken en brengt je langs sluipweggetjes in de kunstwereld, om via een opmerkelijke reportage van Ivo Niehe te eindigen bij een aanvoerroute uit China.
Beluister de hele serie op Podimo via podimo.nl/meestervervalser
-
-
-
Platte Grond is een onafhankelijke Nederlandse non-fictie podcast-serie over pioniers, architecten en andere cowboys. Over plannen voor de toekomst, torenhoge ambities en over het spoor soms volledig bijster zijn. Met persoonlijke vertellingen, vergezichten en stadse avonturen voor iedereen die van goede verhalen houdt. De podcast wordt gemaakt door een collectief van journalisten en radiomakers, waaronder: Nienke de la Rive Box, René van Es, Mariette Heres, Michiel van Poelgeest. Platte Grond is een productie van Studio Onzichtbaar.