Afleveringen
-
Onverwachts was er ineens een deal. Of nou ja een pre-deal, want de echte deal moet nog komen. Hoe dan ook, China en de VS nemen even een pauze in de handelsoorlog. De tarieven worden enorm verlaagd en in de tussentijd gaan ze met elkaar onderhandelen.
Deze aflevering kijken we wat de Chinezen en Amerikanen nog meer inbrengen in de onderhandelingen. Wordt China meer open voor de VS bijvoorbeeld, zoals Trump zegt. En wat heb jij er als belegger aan?
De meeste beleggers lopen de polonaise deze beursdag, behalve die in de farmaceutische industrie. Trump kwam (totaal onverwachts) met de mededeling dat de prijzen van medicatie naar beneden moeten. En dat betekent: drastisch.
Voor Elon Musk ziet het er ook niet goed uit. Een deel van zijn personeel is gaan muiten en wil dat Musk ontslagen wordt. Deze uitzending kijken we hoe Musk deze hobbel nu weer moet nemen.
Maar ook hebben we het over vliegtuigen, want we bespreken de flinke bonussen bij 'De Blauwe Zwaan'. Verder gaat het over een peperduur vliegtuig dat Trump krijgt en brengen we hem wat topografische kennis bij. Mattel beste Trump, is geen land.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Het is alweer bijna zo ver. In Zwitserland wordt er stevig onderhandeld tussen China en de VS, maar jij zit lekker in je luie stoel. Eén tegenvaller: de beursweek staat alweer om de hoek. Een week met aandeelhoudersvergaderingen bij ASM International en Just Eat Takeaway, en met kwartaalcijfers van ABN Amro, NN Group en Alfen.
Maar Bob Homan van ING Investment Office kijkt naar liever naar China. Niet naar die onderhandelingen met Amerika, maar naar een heel aantal bedrijven dat daar met de cijfers komt. Want die kunnen nog wel eens van invloed zijn op de stemming in Zwitserland.
In Beurs in Zicht stomen we je klaar voor de beursweek die je tegemoet gaat. Want soms zie je door de beursbomen het beursbos niet meer. Dat is verleden tijd! Iedere week vertelt een vriend van de show waar jouw focus moet liggen.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Sloot Trump gisteren ineens een handelsdeal met de Britten, dit weekend gaat 'ie heel ver voor een deal met de Chinezen. Zo ver zelfs dat 'ie bereid is de tarieven drastisch te verlagen.
Ze staan er in China zelf ook van te kijken. Waarom wil Trump zo graag? We bespreken het deze aflevering. Dan hoor je ook waarom China het (ondanks die handelsoorlog) extreem veel exporteert. Sterker nog: de binnenlandse vraag valt nauwelijks terug.Verder vertellen we je over BP. Het aandeel zit in een diep dal en dat zet concurrenten aan het denken. Die zijn allemaal aan het berekenen of zij de Britse oliereus willen overnemen. Shell zegt dat het ze niet waard is, maar is dat ook echt zo?
We hebben het ook over de Duitse beurs. Beleggers daar hebben een nieuwe bondskanselier en die zal dit succes vast willen claimen: de DAX-index tikt namelijk een nieuw record aan. En Elon Musk vindt de 260.000 ontslagen die hij bij de Amerikaanse overheid regelde nog niet genoeg. Hij heeft een stukje software ontwikkeld die zijn taken daar kan overnemen.
En we blikken terug op de week waarin Jelle eindelijk analisten meekreeg in zijn enthousiasme over Disney. Ook een beursweek waarin Ahold zei geen last te hebben van de handelsoorlog. En die waarin de eerste deal in die oorlog gesloten werd.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Eindelijk weten we waar Trump het al dagen over had: het is een handelsdeal met de Britten. Die 'major announcement' is volgens de Amerikanen en Britten zelfs een 'historische deal'. Veel details kregen we nog niet. Die moeten nog worden uitgewerkt, zegt Trump.
De hoofdlijnen krijgen we wel: het is vooral de Amerikaanse landbouw die erg profiteert. De deal is ook een opsteker voor Boeing, want de Britten kopen voor 10 miljard dollar aan vliegtuigen van dat bedrijf. Trump belooft daarnaast dat er ook druk wordt onderhandeld over handelsdeals met andere landen. Wanneer Europa (of misschien zelfs China) eindelijk aan de beurt is bespreken we deze aflevering.
Daarnaast hebben we het over de Amerikaanse chipbeperkingen. Die worden ietsje soepeler dankzij deze president Trump. Volgens Bloomberg komt er een uitzondering voor AI-chips op de beperkingen die zijn voorganger Joe Biden heeft ingevoerd. Wat Trump zelf te winnen heeft met deze versoepeling, gaan we bespreken. De chipaandelen profiteren in ieder geval: ze staan allemaal hoger vandaag.
En Trump heeft voor de zoveelste keer uitgehaald naar Fed-baas Jerome Powell. Trump schrijft op zijn eigen Truth Social dat Powell een 'fool' is, die geen enkel idee heeft. Maar zegt Trump ook: 'Verder mag ik hem heel erg!'
Verder hoor je wat de nieuwste tegenvaller voor Elon Musk is en hoe Chinese aandelen profiteren van het oplaaiende conflict tussen India en Pakistan. En we kijken naar de koffieprijzen, want die stijgen gigantisch volgens koffieboer JDE Peets. Dat betekent in Nederland waarschijnlijk weer ruzies met de grote supermarkten.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Ahold Delhaize is heel erg afhankelijk van de Amerikaanse markt en toch doen ze daar iets bijzonders. Ze hebben de prijzen verlaagd, zonder dat hun winstmarge er aan moet geloven. En ook de handelsoorlog raakt ze niet echt. Let je op, Elon?
Deze aflevering hebben we het namelijk over de tactiek van de topman waar Musk wat van kan leren: Frans Muller. Hoe komt het dat Ahold geen echte last heeft van de importtarieven van president Trump?
Over Trump en tarieven gesproken: China en de VS gaan met elkaar om de tafel over de handelsoorlog! In (toepasselijk) Zwitserland gaan de kemphanen met elkaar in gesprek. China zegt nu al dat je er niet teveel van moet verwachten, maar wij kijken of er tóch gestunt gaat worden.
Stunten doet Disney ook. Met de streamingtak bijvoorbeeld. Netflix wil géén abonneecijfers delen, Disney doet dat wél. Er komen miljoenen klanten meer bij dan verwacht. En topman Bob Iger werkt nog even aan zijn erfenis. Er komt een themapark bij. De zevende van Disney op de wereld en die wordt gebouwd in een golfstaat.
Ook hebben we het over Oprah Winfrey, de kwartaalcijfers van Uber, over een goedkoop model van Tesla en over twee landen die elkaar bestoken met raketten.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Veel bedrijven durven de schade van de handelsoorlog nog niet in te schatten, maar Philips hoort daar niet bij. Het bedrijf geeft toe dat het dit jaar minder winst gaat maken. Sterker nog: misschien eindigt ook dit jaar weer in de verliezen. Dat komt vooral door die heffingenoorlog tussen China en de VS. Alles bij elkaar gaat dat Philips tussen de 250 en 300 miljoen euro kosten. Desondanks boekt Philips het eerste kwartaal nog een kleine winst. Maar voor hoe lang nog? Dat bespreken we deze aflevering.
Daarnaast hebben we het over Palantir, dat ondanks giga-groei wordt afgestraft op Wall Street. Het bedrijf dat software maakt, vooral voor het Amerikaanse ministerie van Defensie, boekte bijna 40 procent meer omzet dan een jaar geleden, ruim boven de verwachting. En die verwachting voor de rest van het jaar wordt ook verhoogd. Eén analist noemt de cijfers zelfs 'om in te lijsten en in het Louvre te hangen'. We vertellen je waarom beleggers toch niet onder de indruk zijn.
We kijken nog even naar het nieuwe superwapen van de EU in de strijd tegen Trumps handelsoorlog: een nieuw pakket aan tegenheffingen, ter waarde van 100 miljard euro.
Verder heeft Ebusco wéér op het laatste moment een faillissement afgewend: daar was wel de zoveelste kapitaalinjectie voor nodig.
En lang verwacht, toch gekomen: bezorgreus DoorDash doet een bod op concurrent Deliveroo, en het bestuur van Deliveroo is akkoord. Voor een kleine 4 miljard dollar koopt het Amerikaanse DoorDash de Britse concurrent. Daarmee heeft Deliveroo er dus nog een paar honderd miljoen dollar extra uitgesleept.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De beste belegger op aarde gaat met pensioen. Dus daar moest Jochem maar even over praten met Reinder Wietsma van het Centive Global Equity Fund van IBS Capital Allies. Die laatste is tevens gecertificeerd Buffettoloog, want beroepsbeoefenaar en bezoeker van de jaarvergadering.
Lees ook | Waarom duizenden beleggers jaarlijks op Warren Buffet-pelgrimage gaan
We nerden over een hele berg dingen:
De toekomst van 'zijn' Berkshire Hathaway en dat van opvolger Greg Abel Ons kleurrijke bezoek aan die doldwaze jaarvergaderingen De methode(n) van Buffett en waarom zelfs de meester zich soms misdroeg Wat het je persoonlijk kost om monomaan belegger te zijn, een leven lang Buffett's Pulitzerprijs Waarom spoornetwerk Burlington Northern Santa Fe zo'n bizar goeie koop was Een bijzondere relatie met twee vrouwen tegelijk En, oh ja, het waarderen van bedrijvenHave fun, folks!
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Je hebt nog een extra dag weekend, maar de beurs gaat gewoon door. Dus zorgen we alvast dat je goed voorbereid bent. Het hoogtepunt van het cijferseizoen mag dan wel achter ons liggen, maar het blijft toch nog even spannend. Met bijvoorbeeld cijfers van Philips en Novo Nordisk, maar ook met een rentevergadering in de VS.
Toch vindt Errol Keyner van de VEB één ding belangrijker: hij trilt nog na van de AI-investeringen van Microsoft en Meta. Die blijven maar stijgen. En dat voorspelt veel goed nieuws voor de cijfers van AMD deze week, en die van Nvidia.
In Beurs in Zicht stomen we je klaar voor de beursweek die je tegemoet gaat. Want soms zie je door de beursbomen het beursbos niet meer. Dat is verleden tijd! Iedere week vertelt een vriend van de show waar jouw focus moet liggen.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Alleen al één deal met Google kan Apple een kwart van de winst kosten. Die deal brengt ze nu nog 20 miljard dollar per jaar op. Maar daar kan snel verandering in komen. Als de Amerikaanse overheid en de EU het techbedrijf echt willen aanpakken kan die winst zomaar verdwijnen. Als dat nog niet dreigend genoeg is, heeft Apple nóg twee grote problemen.
Die bevinden zich allebei in China. Daar daalt de omzet voor het zesde kwartaal op rij, omdat de iPhone er niet meer goed verkoopt. En het moet ook nog eens de productie uit China verplaatsen om niet aan Trumps tarieven te moeten geloven. En dat laatste grapje kost de iPhone-maker het komende kwartaal al bijna een miljard dollar. Wat kan en moet Apple doen om aan al die gevaren te ontkomen?
Dat zoeken we in deze aflevering voor je uit. En dan kijken we ook naar de problemen bij Amazon. De cloudtak van Amazon stelt voor het derde kwartaal op rij teleur. En dat terwijl het geluk bij de concurrentie niet op kan. Daarnaast staat ook de webwinkel nog onder druk van de handelsoorlog. Volgens de topman valt er 'geen peil op de toekomst te trekken'.
Verder hebben we het over ING. Dat koopt voor twee miljard euro aan eigen aandelen in, omdat het anders te veel geld op zak heeft. En ondertussen blijft de topman zoeken naar leuke bedrijven om over te nemen. Eerder waren er geruchten over een overname in Italië, maar daar wil de topman bij BNR niks over zeggen. De VEB is er in ieder geval niet blij mee dat ING zo serieus op overnamepad is.
En je hoort over Shell. Ook daar worden rijkelijk cadeaus uitgedeeld. De topman komt zijn belofte van historisch veel teruggeven aan aandeelhouders na met een inkoopprogramma van 3,5 miljard euro aan eigen aandelen.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Elon Musk beloofde bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers dat hij weer meer tijd aan Tesla gaat besteden, maar die belofte lijkt te laat. Al een maand daarvoor is het bestuur van Tesla gestart met een zoektocht naar een nieuwe ceo, meldt The Wall Street Journal, die de zoektocht als ‘serieus’ bestempelt.
Deze aflevering bespreken we hoe nijpend de positie van Elon Musk is geworden en of zijn vertrek weer voor rust kan zorgen binnen Tesla en een eind kan maken aan die dalende koersen.
En we hebben het over Microsoft en Meta: die twee kwamen met cijfers die alles meevielen. Beleggers waren bang voor tegenvallers door Trumps kamikaze-acties, maar van een anti-Trump-effect hebben Meta en Microsoft vooralsnog geen last.
Ze trokken de Amerikaanse beurs omhoog, ondanks een nieuwe tegenvaller uit de VS. Het aantal werklozen is toegenomen, opnieuw een teken dat die economie onder druk staat.
En Apple mag van de rechter geen commissies meer heffen over apps van buiten de Appstore. Die uitspraak volgt in een rechtszaak die al jaren speelt. Nog brisanter is dat een bestuurder van Apple onder ede gelogen heeft in die zaak, en dus stafrechtelijk vervolgd kan worden. Je hoort het allemaal in deze aflevering.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De Amerikaanse economie staat met één been in een recessie. Een krimp in het eerste kwartaal, terwijl er juist op groei was gerekend. Er is recessie-angst op Wall Street en kortstondig zelfs even paniek.
Adyen. Houdt zich aan z'n beloftes en tóch zijn beleggers ontevreden. Air-France-KLM. Zelfs een partner komt met een waarschuwing, maar de eigenaar van KLM maakt zich geen zorgen. ASMI. Groeit 'gewoon' door, ondanks de handelsoorlog. Met dubbele cijfers!
Deze aflevering kijken we wat er gebeurt als de Amerikanen in een recessie belanden. Wat betekent dat voor (je) Amerikaanse aandelen? Je hoort ook wie zijn schuld het is. Volgens Trump is het niet zijn schuld, maar de schuld van voorganger Biden.
Ook gaat het over de stortvloed aan kwartaalcijfers. Kwakkelende autobouwers (Volkswagen, Mercedes en Stellantis), maar ook Nederlandse beursbedrijven:Daar stopt het niet, want we hebben het ook nog over Ebusco. Dat wederom op een rand van faillissement staat én je hoort waarom Bol.com achter Amazon aan gaat.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Woedend is het Witte Huis op Amazon. De webwinkel wilde op een deel van de website laten zien hoe erg die handelstarieven van Trump er in hakken. Dat kan de president er niet bij hebben, niet nu hij aan die tarieven aan het morrelen is.
Trump komt namelijk de autosector tegemoet. Een aantal heffingen bouwt hij af. Daarmee maakt hij wéér een draai. Deze aflevering kijken we of hij nog meer concessies gaat doen en wat er over blijft van zijn plannen voor de handelsoorlog. En of het nog goed komt tussen hem en Amazon-oprichter Jeff Bezos.
Spanningen zijn er ook tussen Microsoft en OpenAI. Jarenlang waren ze de beste vrienden van Sillicon Valley. Zelfs toen de topman van OpenAI ruw op straat werd gezet, ving Satya Nadella van Microsoft hem op. Maar die tijd is voorbij.Ook bespreken we de problemen van chipmaker NXP. Dat waarschuwt voor een 'zeer onzekere omgeving'. En juist van die onzekerheid zijn beleggers niet gecharmeerd. Ook niet van het feit dat de topman ineens met pensioen gaat.
Hebben we ook nog goed nieuws en dat komt van de maker van het favoriete drankje van Trump. Coca-Cola zegt dat het (tegen de verwachtingen in) géén last heeft van de tarieven van diezelfde Trump. In tegenstelling tot aartsrivaal Pepsi.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Nadat Prosus maaltijdbezorger Just Eat Takeaway overnam, dreigt nu hetzelfde te gebeuren bij het Britse Deliveroo. De Amerikaanse concurrent DoorDash wil het bedrijf kopen voor dik 3 miljard euro. Doordash is in de VS al de grootste, maar wil met de inlijving van Deliveroo ook z'n positie in Europa verder uitbouwen.
Maar doe je er wel verstandig aan om de eeuwige nummer 2 te kopen? Tegelijk is het een mooi moment om te kijken of beleggers in Just Eat wel een eerlijke prijs krijgen. Of komen die er bekaaid vanaf?
En niemand had dat gedacht: het oer-conservatieve ExxonMobil dreigt nog groenere praatjes te krijgen dan de 'Jesse Klaver' onder de oliebedrijven. Eerder deed ExxonMobil al dat duurzame gedoe nog af als een 'schoonheidswedstrijd', die klimaatverandering niet zou stoppen.
Ook waarschuwt Klaas Knot dat zijn laatste ECB-vergadering 'echt een ingewikkelde' wordt. Verfmaker AkzoNobel staat op het punt om de grootste overname in jaren te doen. En Apple raakt steeds verder op achterstand in China.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Aan cijfers geen gebrek. De komende dagen bereikt het cijferseizoen z'n hoogtepunt. Vier van de Magnificent Seven komen met de cijfers, en ook in Nederland komen grote namen zoals Adyen en ASM International langs. Maar echt belangrijk is en blijft Donald Trump, die eindelijk iets te vieren heeft. Hij heeft namelijk de eerste 100 dagen van zijn termijn erop zitten. Voor Han Dieperink van Auréus betekent dat dat ook beleggers iets te vieren hebben. Want volgens hem is de zwaarste periode nu bijna achter de rug.
In Beurs in Zicht stomen we je klaar voor de beursweek die je tegemoet gaat. Want soms zie je door de beursbomen het beursbos niet meer. Dat is verleden tijd! Iedere week vertelt een vriend van de show waar jouw focus moet liggen.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
We hebben geen leugendetector, maar die zouden we voor deze aflevering maar wat goed kunnen gebruiken. Want wie spreekt nu de waarheid. Is dat Trump of toch Xi Jinping? Trump zegt namelijk dat ze aan het onderhandelen zijn, zelfs nu China dat ontkent.
Ziet of hoort Trump dingen die er niet zijn? Of is het gewoon een tactiek van de Chinezen? Volgens Amerikaanse media zouden de Chinezen achter de schermen namelijk importtarieven aan het verlagen zijn. Deze uitzending proberen we te kijken waar de handelsoorlog staat en wat het voor jou betekent.
De handelsoorlog betekent nog niet zoveel voor Alphabet. De eigenaar van Google zou er heel veel last van hebben, was de gedachte. Maar uit de kwartaalcijfers blijkt iets anders. Ook hoor je over een onderdeel van een Amerikaans bedrijf dat al 60 miljard (!) dollar verlies heeft gemaakt. En toch wil de topman er mee doorgaan.
Apple maakt geen verlies, maar gaat z'n iPhones wel ergens anders maken. Het gaat China voor India inruilen. Al is de vraag of dat wel zo'n slim besluit is.
Over slim gesproken: Trump heeft geen zin om te stoppen. Hij heeft de petjes en shirtjes voor 'Trump 2028' al laten drukken.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De brutalen hebben de halve wereld. Dat moet ASML hebben gedacht toen het op hoge poten bij Donald Trump aanklopte. ASML wil namelijk vrijstelling van Amerikaanse invoerheffingen.
ASML verscheept onderdelen heen en weer tussen de VS en Europa, maar wil volgens het FD een opeenstapeling van heffingen voorkomen. Deze aflevering kijken we hoe ASML de onderhandelingen met Trump aan moet gaan. De president wil altijd iets terug, wat moet de maker van chipmachines geven aan de Amerikanen?
Verder is het de aflevering waarin ceo's een hoofdrol opeisen. Bij IMCD en FlowTraders stappen de ceo's onverwachts op. Bij FlowTraders was de paniek onder beleggers zo groot dat de beurshandel stilgelegd moest worden. De exit van de topman en de slechte cijfers zorgen daar voor paniek.
Bij ABN Amro en Unilever zijn de hoogste bazen al vervangen en de nieuwe bazen hebben grote plannen. Zo wil de ceo van ABN nu écht beter op de kosten gaan letten. Die van Unilever ook, maar daarnaast komt hij ook met een bijzondere voorspelling. Die importtarieven, die raken het bedrijf niet echt.
Opvallend, helemaal omdat grote concurrent Procter & Gamble waarschuwt dat die handelsoorlog er wél in hakt. Net als een paar andere Amerikaanse bedrijven, die zelfs hun hele outlook intrekken.See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Al wekenlang jaagt de FBI op Tesla terroristen, mensen die Tesla's in de brand steken. Maar de échte terreur vindt plaats in de financiën van het bedrijf. Het eerste kwartaal was ronduit dramatisch. Topman Elon Musk geeft daarbij toe dat hij de reden is.
Deze aflevering hebben we het over de onmogelijke positie van Tesla. Het blijft afhankelijk van een topman die toch bij blijft klussen voor de Amerikaanse president. Een president die tarieven oplegt waar Tesla dan weer enorme last van heeft.
We kijken of Musk een list weet te verzinnen. Hoe (en vooral waar) kan hij meer Tesla's verkopen, met betere marges? Tesla drijft nu alleen nog maar op de verkoop van emissierechten...
Verder hebben we het over héél veel kwartaalcijfers van eigen bodem. AkzoNobel, Randstad, Just Eat Takeaway en Besi komen voorbij. Vooral die laatste is interessant. Het aandeel stond even 11,5 procent in de plus, maar de koers stortte daarna als een kaartenhuis in elkaar. We onderzoeken waar de angst van beleggers vandaan komt.We vertellen je ook meer over boekhouding en personeelszaken. Saai? Nee! Het bedrijf dat zich daarmee bezighoudt is het meest waardevolle beursbedrijf van Europa.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
President Trumps afkeer tegen Jerome Powell begint steeds serieuzere - maar ook gevaarlijke - vormen aan te nemen. Bijna dagelijks scheldt hij de Fed-baas uit. Deze keer voor 'enorme loser'. Ook geeft ie Powell de bijnaam 'meneertje te laat', omdat Powell de rente niet snel genoeg zou verlagen.
Het blijft niet alleen bij schelden: Trump onderzoekt of er manieren zijn om Powell daadwerkelijk te ontslaan. Deze aflevering hebben we het over de gevolgen van dat ontslag. En waarom een Kennedy het voor Powell opneemt.
Even zou je de handelsoorlog vergeten, maar ook dat economische gevecht speelt nog op de achtergrond. Al is er wel een trio topmannen dat achter de schermen voor verandering kan zorgen. De baasjes van Walmart, Home Depot en Target onderhandelen namelijk met Trump.
Verder hoor je meer over Novo Nordisk. Is het over en uit voor de afslank-goeroe, nu het aandeel Novo Nordisk ZELF aan de Ozempic zit? Alleen al vandaag ging de beurskoers tot 10 procent lager. Reden: concurrent Eli Lilly heeft een pil gemaakt die net zo effectief is als Ozempic.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Het is wachten op de kwartaalcijfers van grote namen. Onder meer van Unilever, Alphabet en SAP. Maar Jean-Paul van Oudheusden van eToro kijkt juist naar die van chipmachinemaker Besi. Hij betrapt de topman op het geven van een opmerkelijke hint.
In Beurs in Zicht stomen we je klaar voor de beursweek die je tegemoet gaat. Want soms zie je door de beursbomen het beursbos niet meer. Dat is verleden tijd! Iedere week vertelt een vriend van de show waar jouw focus moet liggen
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Het lijkt wel een Paaswonder. Op Goede Vrijdag deelt president Trump uit. Hij zegt dat China een deal met hem wil sluiten en belooft de tarieven op Chinese producten niet te verhogen. Ook zegt hij dat er een deal met Europa aanstaande is. De handelsoorlog, zo lijkt het, wordt opgelost.
Deze aflevering kijken we of er daadwerkelijk vrede komt tussen de VS en China. En of hij de komende weken een deal bereikt met andere landen die hij bestookt met importtarieven.
Over tarieven gesproken: Netflix blijkt er geen last van te hebben. Het gaat veel en veel beter met het bedrijf dan analisten dachten. De omzet, de winst én marge zijn beter dan gedacht. Netflix blijkt handelsoorlog-proof én recessieproof te zijn.
Oekraïne komt ook voorbij deze uitzending, want het land heeft een mineralendeal gesloten met de Verenigde Staten. Mineralen die het nieuwe goud worden genoemd, want ze zijn nodig voor chips. Een bodemschat van ongekende waarde: volgens de VN ligt er voor 11.000 miljard dollar onder de grond.We hebben het trouwens ook over eigen land. Over de minister van Infrastructuur. Die wordt door Brussel op de vingers getikt vanwege zijn plannen voor Schiphol. En het gaat over ABN Amro. Dat ligt onder vuur, omdat ze op een lompe manier personeel ontslaan. Dat doen ze via het intranet.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
- Laat meer zien