Gerelateerd aan
-
-
De gemiddelde Nederlander kent zeven recepten uit het hoofd, wij zorgen voor de achtste! Elke week geven culinair historicus Kiriko Mechanicus en culinair veelvraat Jasper Gottlieb antwoord op de vraag: Wat eten we vanavond? Luister voor heerlijke, smeuïge verhalen, praktische kooktips en natuurlijk dat achtste recept.
Alle recepten zijn te vinden op @hetachtsterecept op Instagram.
-
De Groene Winkelkar zoekt de verbinding en bewustwording tussen de consument en de boer.
Om het jou als consument makkelijk te maken om bewust te winkelen, online of offline, is het belangrijk dat er kennis beschikbaar komt van het product.
Hoe fijn zou het zijn wanneer jij voor de keuze staat welk doosje eieren jij wilt kopen. dat jij snel kunt zien van welke kip het ei in het winkelschap ligt. Dat jij weet of dit ei door een kip is gelegd, die buiten kan lopen en zijn wormpjes kan zoeken. Of dat jij weet dat de kip van dit ei niet buiten komt. Het is gewoon fijn te weten hoe het zit. Dan kun jij als consument beslissen of afwegen welk doosje eieren jij in jouw winkel kar gaat doen.
Op dit moment ontbreekt deze kennis over vele producten in de winkel. De groene winkelkar vindt dat het nu het moment is daar verandering in aan te brengen.
De Groene Winkelkar is nog in ontwikkeling, daarom neem ik jou als luisteraar mee en heb ik jou ook nodig om er een succes van te maken.
Kijk voor meer informatie op www.groenewinkelkar.nl
Wil je dat ik jou op de hoogte houd van de ontwikkelingen van De Groene Winkelkaar laat het mij weten via [email protected] -
The #1 podcast for designers who animate, animators who design, and anyone who is 3D-curious. We interview Designers, Animators, 3D Artists, Producers, Studio Owners and other folks related to motion design and creativity. We get deep into the geeky world of Adobe After Effects, Cinema 4D, Photoshop and Illustrator. We talk about the business and art of Motion Design. Dig in.
-
-
“Klare wijn schenken, kent u die uitdrukking”, zou dominee Gremdaat zeggen. Het betekent: eerlijk en duidelijk vertellen hoe de situatie in elkaar steekt. En dat is precies wat ik probeer te doen als het om wijn gaat. Geen snobistische taal, geen technisch geleuter, geen gezever over terroir. Nee, gewoon in normale taal uitleggen wat je van een bepaalde wijn vindt. Dat doe ik als wijnliefhebber al een tijdje op mijn Instagram-account Klare_wijn en nu ook via deze podcast. Samen met wijnvriend Ernst-Jan Overduin bespreek ik om de twee weken een thema uit de wondere wereld. We zijn altijd op zoek naar fascinerende verhalen en grappige weetjes die zelfs de verstokte wijndrinker nog niet kent. Heb je tips, opmerkingen, kritiek of complimenten? Mail naar Antoin Peeters ([email protected]) Bezoek ook onze website voor alle leuke extra info: www.klarewijnpodcast.nl
-
How can our food system rebuild and reimagine amid the unprecedented crisis of COVID-19 and a long overdue reckoning with generations of inequity? As every corner of the food world grapples with issues that will define its future, The Big Food Question will tackle practical and philosophical questions alike for eaters, operators, and workers across food business sectors and topics. From restaurants and bars, to processors and distributors, from farms to food banks, The Big Food Question will feature expert guests who help us understand how industries can move forward while prioritizing safety, equity, and economic stability.
-
-
-
IJsmaker Mastos neemt je in deze podcast over de Smaak van Vakmanschap mee in de bijzondere wereld van het ambachtelijke ijs. Dat doet hij door de eigen kennis en ervaringen met je te delen, maar ook door op bezoek te gaan bij andere ijsbereiders, grondstoffenleveranciers en bijzondere gasten. Zo kan je Mastos zomaar eens tegenkomen tussen de Jersy koeien of onder een perenboom. Wanneer je de Smaak van Vakmanschap proeft, proef je de passie en trots van de ijsbereider die deze unieke smaak maakt. Daarom delen ze ook recepten en gaan ze verder de diepte in.
-
Zlim Bezig, de podcast. Waarin een moeder en een dochter samen leefstijlonderwerpen bespreken die ons allemaal bezig houden. Aniek (28) en Karine (60) zijn hier om hun ervaringen, inzichten en zlimme tips met jou te delen!
Wat is Zlim? Wij zijn een keten van vrouwenportscholen: Women's gym's. Een totaalconcept waarbij body-food en mind centraal staat. www.zlim.nl
Disclaimer:
Alle gesprekken in deze podcast zijn enorm geïnspireerd door Zlim en de Zlim methode (www.zlim.nl). Aniek en Karine praten echter vanuit zichzelf en hun persoonlijk leven. En ze steken hun eigen mening niet onder stoelen of banken! Deze persoonlijke mening zal zeker niet altijd gelden voor de andere Zlim-studio's in Nederland en België. Liever niet zelfs: wij houden van een goede discussie en de eigenheid van elke studio! -
-
-
Dans GEMS waar experts praten over dans vanuit een ander perspectief...
Dans Gems zijn deze podcast begonnen: om verschillende inzichten te geven aan degenen die werkzaam zijn in het dansvak. Elke week interviewen we succesvolle dansers en choreografen over hun carrière, creatieve proces, in de danswereld. Als je op zoek bent naar inspiratie en praktisch advies in het vak, dan is dit de podcast voor jou!
Dans is een van die dingen die je niet in een hokje kunt stoppen. Zelfs niet als je je hebt toegelegd op één stijl. Het gaat om de vrijheid om je bewegingen te kiezen en jezelf uit te drukken door middel van beweging. Je bent toegewijd aan je vak en voortdurend nieuwe technieken leren. Het gaat over plezier hebben en de vreugde van beweging voelen. Het gaat over loslaten en in het moment zijn.
Dans gaat over keuzes, vrijheid en zelfexpressie.
De Dans Gems zijn iedere week te beluisteren op vrijdag ochtend.
-
Koken is leuk, kennis is leuk. Kun je nagaan hoe leuk Koken met een vleugje Kennis is. In deze podcast kook je elk Allerhande gerecht mee met Hugo Kennis. Stap voor stap neemt hij je al kokend mee door de bereiding, dus je kunt live meekoken. Podcast afgelopen? Dan kan je aan tafel!
Maar voordat je kan beginnen met koken, natuurlijk eerst je boodschappen! De ingrediëntenlijst is te vinden in de omschrijving van iedere aflevering.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
"How to Write and Speak Correctly" by Joseph Devlin is a classic reference work on the English language, focusing on grammar, vocabulary, style, punctuation, and effective communication. The book was written in the early 20th century, so some of its advice might feel a bit dated in terms of style and usage, but its core principles remain valuable for anyone looking to improve their command of the English language.Here's a summary of the topics covered by Joseph Devlin in the book:
Word Making and Word Meaning: Devlin dives into the origins of words, affixes, and how words can change in meaning over time.Sentence Structure: This section focuses on subjects, predicates, and objects. Devlin provides explanations of the various components of a sentence and how they fit together.Punctuation: Devlin goes over the various punctuation marks, like commas, semicolons, and quotation marks, explaining their correct usage.Paragraph Writing: Here, the author provides guidance on organizing thoughts into coherent paragraphs, discussing topics like unity, coherence, and emphasis.Formation of Words: Devlin examines how words are formed and the rules governing their formation, such as compound words, derivatives, and the use of prefixes and suffixes.Figures of Speech: Metaphors, similes, and other figures of speech are discussed in this section, giving readers an insight into enhancing their language.Letter Writing: A particularly practical section, Devlin offers advice on writing various types of letters, from business correspondence to personal letters.Errors: Devlin highlights common mistakes in English grammar and usage, providing correct examples alongside the incorrect ones.Choice of Words: This section is about diction, the importance of selecting the right word for the right context, and avoiding redundancy.Speaking and Pronunciation: Devlin discusses the art of pronunciation, emphasizing the importance of clear and correct speech. He offers guidance on difficult words and common mistakes.Remember that while the book is a valuable resource, language is constantly evolving. It's always a good idea to supplement older references like Devlin's with more contemporary guides, especially when it comes to style and usage in modern contexts. -
Teun van de Keuken en Yvette van Boven bespreken hun lievelingskost. Van een spannend — of juist doodgewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van horeca-ervaringen tot kooktips. En wat gaan ze vanavond zelf eten?
Teun en Yvette vertellen het elke maandag- en donderdagmiddag in 20 hapklare minuten, zo vlak voor etenstijd, rond de klok van 5. Aan tafel!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Dit is een podcast over haptotherapie. Esther heeft de opleiding tot haptotherapeut gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Zij heeft sinds 2016 haar eigen praktijk in Amsterdam: www.haptotherapie-esther.nl. In deze podcast praat zij met haar gasten over wat haptotherapie is en hoe het haar en hun leven verandert heeft. Ook gaat ze in gesprek met directeuren van opleidingsinstituten, collega-haptotherapeuten en zal ze diverse sleutelbegrippen uit de haptonomie behandelen.
-
Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters praten over hun favoriete ruilmiddel: geld. Verdienen en uitgeven. Sparen en besparen. Welke geldgewoontes krijg je mee van je ouders? Moet je naar een mannetje? Wat is Tikkie-etiquette? Wat is FIRE, gaat iedereen aan de bitcoins, en durf je als freelancer te denken aan je pensioen?
Aaf zet elke aflevering stapjes als beginnend belegger in aandelen, en Vincent doet verslag van zijn queeste om tonnair te worden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.