Afleveringen

 • Eten tijdens het fietsen. De meest gemaakte fout: veel te weinig eten. Maar hoeveel moet je dan eten? En wat? En wanneer? 🤔


  We mogen weer! Een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. In deze aflevering leren Stefan en Laurens alles over eten en drinken op de fiets. 

  Laten we beginnen bij het begin, maar waar is dat begin eigenlijk? Voeding op de fiets is volgens onze trainer namelijk een extreem complexe situatie. Het gaat namelijk veel verder dan hoeveel bananen je per km moet eten. Zo is er ook hydrateren en zijn er daarnaast extra supplementen die je kan nemen.  Om het daarom overzichtelijk te houden, staat in deze aflevering één belangrijke vraag centraal: ‘Hoeveel moet ik op de fiets eten?’


  Wil jij er dus voor zorgen dat je niet onverwachts een hongerklop krijgt en ook nog dat laatste uur door kan beuken? Slinger dan snel deze nieuwbakken aflevering aan van Live Slow Ride fast: De Beter Worden podcast.


  Delen, sharen, reviewen, liken, abonneren, je kent het wel... ✌️


  Beter Worden doe je met de kortingscode van de trainingsapp Join: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9


  Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg. 


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Nog 7 dagen tot je doel… en nu? Wat moet je doen op het gebied van trainen, eten, mentale voorbereiding en overige praktische zaken? 🤯


  Het is weer tijd voor je wekelijkse Beter Worden podcast. Stefan en Laurens krijgen deze week te horen van Jim hoe ze zich moeten voorbereiden in de laatste week voor hun doel. Het is nogal een lastig onderwerp. Je hebt namelijk ergens volle bak naar toe getraind en dan opeens heb je nog maar zeven dagen!? Wat doe je dan zodat je in je beste vorm aan de start verschijnt? Je moet dan niet alleen zorgen voor goede benen, maar ook voor mentale rust. En dat je materiaal uiteraard in orde is: van je voeding tot aan je fiets. 


  Wil jij dus weten wat je allemaal moet doen in die laatste week zodat jij zo goed mogelijk aan de start staat van jouw doel? Luister dan nu deze kersverse aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.


  Vergeet niet de podcast met je trainingsmaten te delen en schrijf een review, zo worden we beter gevonden ✌️


  Pak je gratis maand JOIN: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9


  Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg. 


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Trainingsschema’s! Hoe kom je tot een goed schema en hoe ga je er vervolgens mee om? 🗓️💡

  In aflevering 7 van de Beter Worden podcast deelt Jim alle ins en outs over trainingsschema’s. Spoiler alert: stel een doel, plan vooral niet te ver vooruit en wees flexibel!


  In de aankomende 45 minuten worden Stefan en Laurens bij de hand genomen door Jim en leren ze alles over trainingsschema’s. Dat is blijkbaar nodig. Jim ziet namelijk dat helaas een hoop amateurs trainingsschema’s niet snappen, terwijl er in principe geen slechte trainingsschema’s bestaan. Het hangt alleen volledig af van het doel en van de persoon die het schema volgt. 


  In deze aflevering kom je erachter aan welke knoppen er gedraaid moeten worden zodat jij een trainingsschema hebt waar je ook daadwerkelijk mee vooruit gaat. Ook hoor je wat het zogeheten ‘butterfly effect’ voor grote invloed kan hebben op jouw schema en hoe jezelf kan behoeden voor een burn-out. Helaas, ligt ‘overreaching’ namelijk al snel op te loer wanneer jouw schema te weinig rekening houdt met rust. 

  Dit allemaal en meer hoor in deze nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. 


  💥 Trainen maarrrr, pak die kortingscode voor de trainingsapp JOIN: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9 💥


  De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf. 


  Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Intervallen: dé sleutel om beter te worden💥


  Het was weer een weekje wachten, maar daar is die eindelijk weer: een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. Twee afleveringen geleden hadden we het al kort besproken toen het ging over polarized trainen, maar nu gaan we er eindelijk dieper op in: intervallen.


  In de aankomende driekwartier leren Laurens en Stefan van Jim waarom intervallen de sleutel is om beter te worden. Niet alleen in het wielrennen, maar in alle duursporten. En, wat dat precies te maken heeft met de drie belangrijkste energiesystemen van jouw lichaam. Ook hoor je waar je op moet letten tijdens het uitvoeren van je intervallen. En dat Laurens, zonder dat hij het door had, vroeger ook al intervaltrainingen deed. 

  Dit allemaal en meer hoor je in deze nagelnieuwe aflevering van van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.


  Vergeet niet met je maten te delen en schrijf een review, zo worden we beter gevonden ✌️


  Gratis 1 maand JOIN krijg je via deze link: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9


  Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg. 


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Als je beter wil worden ontkom je er niet aan: testen. Jim neemt Laurens en Stefan mee in de wereld van FTP en testen. Want wat is nou eigenlijk de beste manier om jezelf te testen zodat je kan zien of je daadwerkelijk vooruit gaat? 📈


  Er bestaat namelijk een oerwoud aan testen dat eigenlijk allemaal onder dezelfde noemer wordt gegooid, terwijl iedere test een ander doel en meetmethode heeft. Zo zijn er medische testen, veldtesten en ramptesten om je hartslagzones te berekenen. Soms wordt die laatste ook gebruikt om je vooruitgang te meten, terwijl dat volgens onze trainer eigenlijk helemaal niet de bedoeling is.

  Daarom gaat Jim ons meer vertellen over de FTP-test, want tot zover een standaard is in het wielrennen om je vooruitgang te meten dan is dat wel deze test. Maar hoe voer je deze test het beste uit? Moet je dat binnen of buiten doen? Moet je een uur lang afzien of is twintig minuten ook voldoende? En hoe deel je dat dan goed in? En als je dan uiteindelijk de uitslag hebt van je FTP-test wat zegt dat dan eigenlijk allemaal? 

  Wil jij alles helder op een rijtje krijgen en je vooruitgang op de perfecte manier kunnen meten luister dan nu deze brandnieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast de Beter Worden podcast.


  Abonneren, liken, sharen, je kent het wel... Goed voor je karmapunten. 💯


  Gratis een maand JOIN krijg je via deze link: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9


  Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Laat dat ‘half wieltje voor’ voorlopig maar even zitten. Want je kunt beter álles of niets geven in een training. 🔥


  Dit is weer een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. Zodat jij weer effectiever en efficiënter kan trainen en daardoor je maten naar de vaantjes rijdt, je doel behaalt of omdat je gewoon lekkerder wil trainen.


  Deze week gaat het over polarized trainen. Jim vertelt dat je beter álles of niets kunt geven in een training. Maar waarom dan? Waar komt dit vandaan en hoezo moet je niet altijd volle bak gaan op je training, en waarom is het juist beter om vooral op lage intensiteit te fietsen met af en toe een maximale inspanning? Eindelijk ga je ook leren wat nou het precieze verschil is tussen een anaerobe training en een aerobe training en waarom dat nou zo belangrijk is.


  Je hoort het allemaal in deze gloednieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. 


  🔥 Een gratis maand JOIN vang je via deze link: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9


  Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waarom heb je eigenlijk niets aan je snelheid, kun je je hartslagmeter in de prullenbak gooien en moet je investeren in een vermogensmeter? 


  We mogen weer. Dit is de derde uit de reeks hoe jij efficiënter en effectiever kan trainen waardoor je bijvoorbeeld een snellere tijd kan halen op je favoriete klim. In deze kersverse aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast gaan we het hebben over welke meetlat je beste tijdens je trainingen kan gebruiken. Hartslag of vermogen?


  Hartslag, vermogen en gevoel. Verschillende indicatoren die meten wat je nu eigenlijk aan het doen bent op de fiets. Maar waar kun je je als renner nu het beste op focussen als je beter wil worden? Spoiler alert: als het aan Jim ligt, kun je de hartslagmeter beter links laten liggen, en je verdiepen in wattages. En onderschat daarnaast het belang van je gevoel niet. Ook komt in deze aflevering de geschiedenis van trainingsmeetlatten voorbij: vanaf het meten van de snelheid tot aan hoeveel watt je trapt. Dit allemaal en meer hoor je in de nieuwste aflevering van: Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.


  💥 Moraal gekregen na de podcast? Pak je gratis maand JOIN via de kortingscode https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9 💥


  Heb je naar aanleiding van deze aflevering een vraag aan Jim, stel ze dan via het Instagram kanaal @liveslowridefastltd. Elke maandag verschijnt er een story waar je je brandende vraag kwijt kunt. En vergeet niet een review te schrijven, goed voor je karmapunten.


  De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf. 


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sneller herstellen = sneller Beter Worden! Maar hoe herstel je als wielrenner eigenlijk het best? Herstellen is namelijk de sleutel tot goed trainen.


  Er is weer een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. Laurens, Stefan en Jim van den Berg zorgen er weer voor dat jij na deze veertig minuten effectiever en efficiënter traint dan voor je op de afspeelknop drukte.


  In deze aflevering wordt onder andere besproken wat de meest gemaakte fouten zijn bij amateurs op het gebied van herstellen. Mag je nou bijvoorbeeld wel of niet stiekem een welverdiend biertje drinken na het fietsen? En als je dat doet: wat voor soort bier moet je dan eigenlijk drinken? Ook daar kom je in deze aflevering achter.

  Verder is er natuurlijk ook altijd nog ‘Opa vertelt’ en legt Laurens uit dat niet alleen fysieke rust, maar ook mentale rust erg belangrijk is en hoe verschillende profs daarmee omgaan.

  En hoe zit het nou met die geheimzinnige ketonen, helpen die compressiekousen nou echt en is losfietsen nou belangrijk? Dit allemaal hoor je in deze fonkelnieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.


  💥 Trainen maarrrr, pak die kortingscode voor de trainingsapp JOIN: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9 💥


  De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf. 


  Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Laurens en Stefan zijn deze keer niet met z’n tweeën. Ook Jim van den Berg van JOIN is er weer bij. Na de vorige aflevering kwamen er een hoop positieve reacties, maar ook dat een hoop luisteraars nog zaten met vragen. Dat heeft de heren van Live slow ride Fast laten besluiten om maar liefst 10 afleveringen te gaan maken van Live slow ride Fast: De Beter Worden podcast. Zodat we in hapklare brokken effectieve en efficiënte manieren van trainen serveren waar elke amateur beter van wordt. Wat zijn bijvoorbeeld de meest gemaakte fouten bij amateurs en wat voor ontwikkeling heeft Laurens gemaakt in zijn denken over trainen?


  We trappen af met de vraag waarom het blijven trainen (consistentie) zo belangrijk is. Het klinkt namelijk zo simpel: ‘Gewoon blijven fietsen’. Helaas ziet Jim net iets te vaak dat amateurs ‘even’ hun fiets drie maanden niet aanraken. En dat is een kwalijke zaak, want: ‘Conditie komt te voet en gaat te paard’, aldus onze trainert. 

  Daarom bespreken we deze week waarom je moet blijven trainen, wanneer je wel rust moet houden en je hoe ervoor zorgt dat het fietsen leuk blijft in deze spiksplinternieuwe aflevering van Live slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.


  💥 En voor wie niet wachten kan met trainen, is hier de kortingscode voor de app JOIN te vinden: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9 💥


  De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf.


  En je weet het: met sharen, doorsturen, liken en reviews schrijven maak je ons intens gelukkig  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.