Afleveringen
-
Een aflevering waarin ik het eens niet voor het zeggen had. Tenminste: jullie bepaalden volledig zelf de inhoud van deze ask me anything-episode waarin ik een groot deel van jullie wijnvragen beantwoord. Over biowijn, natuurwijn, wijngaarden langs de snelweg en andere mysteries rond wijn. En ik mag ook wat babbelen over mijn eigen favorieten!
-
Wat vertelt de kleur van wijn je over de smaak, de stijl en de leeftijd? Hoe weet je of een wijn te oud is, gewoon door er naar te kijken? Kan je witte wijn maken van blauwe druiven? En wtf is oranje wijn? Wordt die gemaakt van appelsienen? De antwoorden kom je hier te weten.
En ... stuur je vraag in voor aflevering 10: ask me anything! -
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Waarom staat de druivensoort op sommige wijnlabels wel en andere niet vermeld? Kunnen ze dat niet gewoon op alle labels zetten? Gewoon, lekker handig? En hoe zit dat met appellaties?
-
Wat is het verschil tussen cheepo wijntjes en premium wijnen? De prijs? No s**t, Sherlock! Maar waarom ligt de prijs van sommige wijnen zo laag en die van andere hoog? Het mysterie wordt in deze aflevering opgelost!
-
Wat drink je wanneer het kwik boven de 25 graden gaat? Kun je dan alleen maar wit of rosé drinken? En waar kun je best op letten? Steek de BBQ maar aan, we vliegen er in in deze korte (extra) aflevering.
-
Ik neem je mee de wijnkelder in!
Jouw Casillero del Diablo Chardonnay uit 2005, is die nog drinkbaar?
Kun je elke wijn zomaar bewaren? Hoe doe je dat?
En hoe weet je of een wijn 'op dronk' is? -
Citytrippen in Bologna leverde me, naast een halve nieuwe garderobe, òòk heel interessante wijnontdekkingen op.
Want ik ging ook shoppen in de lokale wijnwinkels, vertel je over mijn oogst en hoe jij ook goeie wijn vindt in wijnwinkels zonder stress. -
Laten we een hapje gaan eten!
Hoe en welke wijn kies je best op restaurant?
Huiswijn, een fles van de wijnkaart of toch nog iets anders? -
Chileense Chardonnay aan 5 euro uit de supermarkt of beter een fles van 12 euro in de wijnwinkel?
Waar zit het verschil en is het die extra euro's ook waard?
Sulfieten-alarm! -
Frustrated much? Als student vond ik niet dezelfde kwaliteit in wijn als die ik thuis gewend was. Bovendien kwam ik op mijn eigen pad naar wijnkennis vooral veel mannen tegen. Hoe zit dat met die vrouwen?
Hoe mijn liefde voor Italië, een weekendjob en een flinke dosis female empowerment me wijncoach voor vrouwen maakten.