Afleveringen

 • De Champions League staat op het punt van beginnen. Ajax reist naar Lissabon voor de eerste confrontatie met Sporting. Waar 'staat' Ajax precies in Europa en wat voor tegenstander krijgt de ploeg in Portugal tegenover zich? Die vragen komen aan bod in de nieuwe aflevering van de Ajaxpodcast Branie. Presentator Menno Pot legt ze voor aan Dick Sintenie (Het Parool) en Thijs Zwagerman (Ajax Showtime).


  Maar er staat meer op het programma bij Branie. PEC Zwolle - Ajax natuurlijk, maar de meeste aandacht gaat uit naar speciale gast Guido Albers, de zaakwaarnemer die twee spelers in zijn portefeuille heeft die deze zomer zeer veelbesproken waren: Donny van de Beek, de geliefde ex-Ajacied die bij zijn club Manchester United maar zo lastig aan de bak komt (maar er wel bleef) en Steven Berghuis, de neo-Ajacied die de controversiële overstap van De Kuip naar de Johan Cruijff Arena maakte.

  Hoe moet het verder met Donny van de Beek? En met de beschadigde ex-bondscoach Frank de Boer, óók een gerespecteerde ex-Ajacied? En met Kenneth Taylor, het grote Ajaxtalent dat maar geen speeltijd in Ajax-1 krijgt? Dat en veel meer in de nieuwe Branie.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vanwege de 'Ajaxloze' interlandbreak deze week geen reguliere aflevering van Branie, maar een special over het logo. Hoe keerde het oude logo na 30 jaar weer terug op het thuisshirt van Ajax? 

  Te gast is Sander Huisman, voorheen woordvoerder van Supportersvereniging AFCA en jarenlang het belangrijkste gezicht was van de campagne ‘Geef Ajax z’n gezicht terug’.

  Huisman blikt in deze aflevering uitgebreid terug op 15 jaar strijd voor de terugkeer van het oude logo. Hoe verliepen bijvoorbeeld destijds de eerste gesprekken met het bestuur van Ajax? “Ze keken ons met glazige ogen aan. Waar hadden we het over?”

  De andere gast is Paroolredacteur en fervent Ajaxsupporter Josien Wolthuizen. Hoe denkt zij over de terugkeer van het logo dat stamt uit een tijd waarin ze nog niet eens was geboren? 

  Ook aan bod komt de geschiedenis van het oude én het nieuwe logo. Want waarom verving Ajax het oude logo in 1991 eigenlijk na 63 jaar? En hoe zit dat met die talloze versies van het oude logo, dat nooit echt stabiel was? Menno Pot vertelt er uitgebreid over.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Zijn er afleveringen die ontbreken?

  Klik hier om de feed te vernieuwen.

 • Een week na de zwakke vertoning tegen FC Twente (1-1) kwam Ajax tegen Vitesse heel wat beter voor de dag: heerlijke staaltjes voetbal en 5-0 winst. Behalve Ajax-Vitesse gaat Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, ook in op de Ajacieden in de Oranjeselectie én natuurlijk de Champions Leagueloting. Dick Sintenie en Bart Veenstra krijgen gezelschap van Sam Planting voor een eerste analyse van Ajax’ tegenstanders. Hoe schatten zij de kansen in? 

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het ‘Bob Marleyshirt’ van Ajax is een klaterend succes: de verkoopcijfers, de aandacht op de sociale media, het kan niet op. Alleen jammer dat de Amsterdammers tegen FC Twente slecht speelden en de eerste averij van het nieuwe seizoen opliepen. En dus stelt Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, de vraag: hoe kwam dat nou? En komt het nog goed met Sébastien Haller, de langs spits die weer scoorde, maar verder hulpeloos ploeterde?

  De oplossing zou Mohammed Daramy kunnen zijn, de 19-jarige aanvaller van FC Kopenhagen die Ajax snel hoopt te presenteren. Wat voor speler is hij? Jesse en Dick verdiepten zich al in hem en laten hun licht ook nog even schijnen op de loting voor de groepsfase van de Champions League, op donderdag 26 augustus.

   

    

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Een nieuw seizoen Ajax, een nieuw seizoen Branie. De Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime is er ook deze jaargang weer: elke maandag, rond lunchtijd.

  De ploeg van Erik ten Hag is vlammend aan de competitie begonnen: 5-0 tegen NEC. Wat betekenen die cijfers, na de 0-4 zeperd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal? Presentator Menno Pot gaat erover in gesprek met Dick Sintenie (Het Parool) en Thijs Zwagerman (Ajax Showtime).

  Waar staat Ajax precies? Wordt Tadic-Haller-Berghuis Ajax’ vaste aanvalslinie? En Antony en Neres dan? Moeten er nog spelers worden aangetrokken? Wie gaan er nog weg? Hoe staan de concurrenten PSV, Feyenoord en AZ ervoor? Branie inventariseert.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De laatste Ajaxwedstrijden zijn gespeeld, het succesvolle Ajaxseizoen 2020-2021 zit erop. Ook Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, gaat na vandaag met zomerreces, maar eerst praat presentator Menno Pot met Josien Wolthuizen (Het Parool) en Bart Veenstra (Ajax Showtime) over de laatste loodjes tegen VVV en Vitesse. De landstitel was al veiliggesteld, maar toch stond er nog wel iets op het spel: Ajax kon eindigen op hoogste aantal punten van deze eeuw (88) en de grens van honderd doelpunten overschrijden. Dat het allebei lukte, zegt iets over de wilskracht die Ajax een seizoen lang heeft gekenmerkt.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Een erehaag voor de landskampioen kwam er niet, in De Kuip, maar Ajax kreeg wel twee eigen goals van Feyenoord cadeau, om daarna uit te lopen naar kinderlijk eenvoudige zege (0-3). Reden genoeg voor Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, om de vraag op te werpen hoe de gedoodverfde concurrenten van Ajax er eigenlijk voor staan. Wat kunnen we volgend seizoen verwachten van PSV, AZ en de oude erfvijand Feyenoord?
  Gastheer Menno Pot gaat erover in gesprek met Jesse ter Haar (Ajax Showtime) en Braniedebutant Dries Muus, die behalve seizoenkaarthouder van Ajax en literatuurrecensent van Het Parool ook fictieauteur is. Zijn verse romandebuut De afwijking  heeft de wereld van het profvoetbal als decor. Ook Muus heeft met verbazing naar de Klassieker, en dan vooral Feyenoord, zitten kijken: "Vooral bij dat tweede eigen doelpunt zag je de totale chaos in die ploeg. Dat Feyenoord met zó slecht aan de tweede helft begon terwijl Ajax met tien man speelde, heeft me echt verbaasd."
  Hoe belangrijk zijn de wedstrijden tegen VVV en Vitesse nu nog? Toch wel belangrijk, vinden ze aan de Branietafel. Ter Haar: "Ten Hag wil serieus toewerken naar volgend seizoen. Hij zal die twee wedstrijden willen benutten, bijvoorbeeld om Mohammed Kudus speeltijd te geven."
  Nog twee wedstrijden in Ajax' bekroonde 'tussenjaar'. En daarna nog een Branie.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • "Ajax is kampioen, Ajax blíjft kampioen," zong Danny Lukassen ooit, maar is dat laatste ook zo? Is Ajax de eredivisie ontgroeid en heeft de club afstand genomen van de concurrentie? In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, buigen Thijs Zwagerman (Ajax Showtime), Dick Sintenie (Het Parool) en presentator Menno Pot zich over die vraag. Spoiler alert: ze vinden het alle drie maar onzin. Ajax doet het goed, maar neemt ook grote risico's. Voor de toekomst zijn er weinig garanties.
  Dat maakt het heden natuurlijk niet minder glorieus: de 35e landstitel is met overmacht veroverd. In de officiële kampioenswedstrijd speelde het dappere FC Emmen een halfuur goed mee, maar scoorde Ajax er toch weer oogstrelend op los. Dick Sintenie zat op de perstribune en zag de onwerkelijke kampioenshuldiging in de lege Johan Cruijff Arena: "Dat was een beetje een trieste bedoening natuurlijk. Hoewel het ook wel weer grappig was om te zien: geen fans om gek mee te doen, dus de spelers gingen maar onderling gek doen."
  Branie belicht de hoofdrolspelers: de jonkies Timber en Rensch, die in de kampioenswedstrijd een doelpunt meepikten. Verloren zoon Davy Klaassen, die wéér scoorde, en wéér op aangeven van de man die altijd speelt, nooit verzaakt, nooit geblesseerd is en onwaarschijnlijke statistieken kan overleggen: aanvoerder Dusan Tadic. Die spelers zullen allemaal bij Ajax blijven," zegt Thijs Zwagerman. "Ajax is niet het Bayern München van Nederland, maar het fundament voor volgend seizoen is wel heel stevig." 
  Ajax en Branie zijn nog niet klaar met dit seizoen: zondag aanstaande wacht de Klassieker. 

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ajax is officieus landskampioen. Bij de wedstrijd tegen AZ (2-0) waren - na een halfjaar voetballen in lege stadions - weer supporters welkom, 7500 om precies te zijn. Het is lente in Amsterdam. Bij Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, zijn ze er maar wat blij mee. 

  Met zijn gasten Michiel Couzy (adjunct-hoofdredacteur van Het Parool) en Finn Dekker (Ajax Showtime) blikt gastheer Menno Pot terug op de kampioenswedstrijd, want zo mogen we Ajax-AZ toch wel min of meer noemen.

  De reddingen van Maarten Stekelenburg en Edson Álvarez in de intense, gelijkwaardige eerste helft. Het ijzersterke spel van Lisandro Martínez. De beslissende doelpunten van Davy Klaassen, die tegen AZ niet alleen ‘Mister 1-0' maar ook ‘Mister 2-0' was en een geweldig seizoen speelde. “Door zijn komst kon Ten Hag de puzzel op het middenveld weer kloppend maken,” zegt Michiel Couzy, “hij scoort belangrijke goals, maar je ziet hem ook achterin belangrijke dingen doen. Heel erg knap.”

  Hoe goed was Ajax dit seizoen? Wie was eigenlijk de beste speler de jaargang? Welke jeugdspelers moet Ajax de komende weken, als de titel officieel is, lekker veel speeltijd geven? En wie gaan er deze zomer vertrekken? Wat zegt het aantrekken van doelman Remko Pasveer over Ajax’ plannen met Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen? Genoeg te bespreken, ook als de kaarten geschud zijn. Zondag tegen FC Emmen kan het kampioenschap officieel worden gemaakt. De dag erna is er weer een een nieuwe Branie.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De eerste prijs is binnen, de twintigste KNVB-beker uit de Ajaxhistorie staat in de prijzenkast. In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, wordt natuurlijk teruggeblikt op de finale in De Kuip, die Ajax in de blessuretijd met 2-1 won van Vitesse. Presentator Menno Pot en zijn gasten Dick Sintenie (Het Parool) en Bart Veenstra (Ajax Showtime) genoten van Ryan Gravenberch en Antony: een paar dagen eerder in Rome nog onzichtbaar, maar excellerend in De Kuip, waar Ajax opvallend genoeg fitter oogde dan tegenstander Vitesse.
  Maar er is meer te bespreken. De uitschakeling in de Europa League ligt nog vers in het geheugen. Wat ging er mis in Rome? En natuurlijk gaat het over de Super League, die maandag ineens in het nieuws kwam: twaalf grote Europese clubs willen zich afscheiden van de UEFA en hun eigen lucratieve, besloten competitie van twintig teams oprichten. Wat betekent dat voor Ajax? De club liet maandag weten het voorbarig te vinden er al iets over te zeggen. "Een beetje laf," vindt Dick Sintenie. "Dit is het moment om te onderkennen wat voor club je bent, wat je identiteit is en waar je voor staat."
  Ondertussen is de tweede hoofdprijs binnen handbereik. Nog twee keer winnen, dan is Ajax landskampioen. Als donderdag FC Utrecht wordt verslagen, is het thuisduel tegen AZ op zondag 25 april de kampioenswedstrijd. "Saillant," zegt Sintenie, "want vorig jaar ruzieden Ajax en AZ over wie nou precies de nummer één was, toen de competitie stopte." 
  "AZ zal niets liever willen dan het kampioensfeestje van Ajax verpesten," weet Bart Veenstra. Wat er zondag ook gebeurt: er zal over worden nagepraat in een nieuwe Branie. 

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Wat kan Ajax nog, na de pijnlijke en vooral onnodige thuisnederlaag tegen AS Roma? Is de halve finale van de Europa League nog steeds in zicht of hoopt Amsterdam tegen beter weten in op een stunt? In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, lopen de inschattingen een beetje uiteen. 

  Jesse ter Haar (Ajax Showtime) ziet het even niet zitten. Josien Wolthuizen (Het Parool) denkt dat Ajax een ‘Wonder van Rome’ nodig heeft. Presentator Menno Pot, daarentegen, is stellig: Ajax kan de klus klaren, een wonder is daarvoor niet nodig.

  Over de eredivisiewedstrijd van dit weekend, uit tegen RKC, zijn ze het bij Branie wel eens: moeizaa, stroef, pover, flets, gewoon slecht, ondanks de schitterende goal van Sébastien Haller en het redelijke optreden van Kjell Scherpen, die opnieuw in het doel stond na zijn vreselijke misser tegen AS Roma. “Respect voor de kalmte waarmee hij de media te woord stond,” zegt Josien Wolthuizen. Over vreselijke keepersfouten in Europese wedstrijden gesproken: Stanley Menzo maakte tegen Auxerre een klassieker in het genre, in 1993. De biografie van de geliefde Ajaxkeeper is verschenen: Menzo, gevecht onder de lat. Branie geeft een door Menzo gesigneerd exemplaar weg via Twitter. 

  In Rome zal het beter moeten dan in Waalwijk, wat Branie betreft met spits Brian Brobbey in de basis en Jurriën Timber als rechtsachter in plaats van de geschorste Devyne Rensch. En hoor, Jesse ter Haar en Josien Wolthuizen draaien bij en scharen zich in kamp-Menno Pot: Ajax kan AS Roma alsnog elimineren. Als dat lukt, bejubelt Branie volgende week misschien wel een halvefinaleplaats én de winst van de KNVB-beker.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • In de nieuwe aflevering van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, buigt presentator Menno Pot zich over die vraag met gasten Thijs Zwagerman (Ajax Showtime) en Sam Planting (Het Parool).

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Voor het eerst sinds begin januari verstreek er een hele week zonder Ajaxwedstrijd. Maar over Ajax valt altijd geanimeerd te praten - en dus is er natuurlijk gewoon een nieuwe aflevering van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime. Met Finn Dekker (Ajax Showtime) en Paroolcolumnist Jaap de Groot praat presentator Menno Pot over Ajax in april, maar ook over Oranje, dat aan de kwalificatiereeks voor het omstreden WK in Qatar is begonnen. Het 'statement' van Oranje blijft bij Branie niet onbesproken.

  Hoe deden de Ajacieden Blind, Klaassen en Gravenberch het? En hoe waren de Ajacieden in Jong Oranje? Jaap de Groot is in het bijzonder te spreken over keeper Kjell Scherpen, die bij Ajax een tik te verwerken kreeg omdat niet hij maar Maarten Stekelenburg André Onana vervangt. "Maar tegen Jong Roemenië pakte hij met twee fantastische reddingen toch echt een punt voor Nederland," vindt De Groot. Maar betekent dat ook dat Scherpen bij Ajax echt gezien wordt als de opvolger van Stekelenburg en Onana?

  Uiteindelijk komen de Branieschoppers natuurlijk toch bij Ajax uit. Zondag wacht Heerenveen, de club waar Ajax deze maand een 'rechterhand voor technisch directeur Marc Overmars' vond, in de persoon van Gerry Hamstra. Wie is hij? En wat gaat hij bij Ajax doen? "Zorgen dat er niet nog een Brian Brobbey voor Ajax verloren gaat, daar komt het simpel gezegd op neer," zegt Jaap de Groot. 

  April wordt een achttienkaraats Ajaxmaand. Branie zit al te popelen.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Op 24 maart is het vijf jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Daarom herdenkt Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, de grootste Ajacied aller tijden. David Endt (ex-perschef, schrijver, voetbalcommentator, maar bovenal Ajacied) en Bart Veenstra (Ajax Showtime) halen met presentator Menno Pot herinneringen op aan het moment waarop ze het nieuws van Cruijffs overlijden hoorden. Waar waren ze toen? Wat was hun favoriete Cruijffmoment? En hoe denken over ze de invloed van Cruijff op het Ajax van nu?

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vorig jaar werd de eredivisie na speelronde 25 abrupt beëindigd 'wegens corona'. Ajax had toen 56 punten, stond ternauwernood eerste, maar lag al uit KNVB-beker en Europa League. Nee, dan dit seizoen: 63 punten, de bekerfinale én (vrijwel) zeker een kwartfinaleplaats in de Europa League. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, kan opnieuw de Ajaxvlag uit. Met gasten Dick Sintenie (Het Parool) en Jesse ter Haar (Ajax Showtime) blikt presentator Menno Pot terug op de toch weer heel behoorlijke competitiewedstrijd bij PEC Zwolle (0-2). 

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Sam Planting (Het Parool) en Thijs Zwagerman (Ajax Showtime) blikt presentator Menno Pot terug op de laatste nationale test vóór de strijd om een kwartfinaleplaats in de Europa League.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Na het zwaarbevochten 1-1 gelijkspel bij PSV is de vraag of Ajax de landstitel nog kan ontgaan. In de nieuwe aflevering van de Ajaxpodcast Branie, een productie van Het Parool en Ajax Showtime, durven ze nog net niet volmondig ‘nee’ te roepen, maar wat ze wél roepen komt er qua strekking aardig in de buurt. In de nieuwe aflevering van de Ajaxpodcast Branie, een productie van Het Parool en Ajax Showtime, durven ze nog net niet volmondig ‘nee’ te roepen, maar wat ze wél roepen komt er qua strekking aardig in de buurt.

  Met Finn Dekker (Ajax Showtime) en Josien Wolthuizen (Het Parool) blikt presentator Menno Pot terug op de topper in Eindhoven, waarin Ajax wéér een belangrijk resultaat boekte, terwijl het stiekem misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen was.

  Ajax speelt nu al twee maanden zó veel grote wedstrijden dat de uitschakeling van Lille in de Europa League al bijna aanvoelt als oud nieuws. Ajax weet inmiddels dat het in de achtste finale het Zwitserse Young Boys tegenover zich krijgt. Een taaie, tactisch sterke ploeg, die Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit het toernooi knikkerde. “Ze spelen 4-4-2 met een paar snelle, gevaarlijke Afrikanen voorin en een paar Zwitserse reuzen achterin,” weet Finn Dekker. “Peter Bosz erkende volmondig dat zijn Bayer Leverkusen volkomen terecht werd uitgeschakeld.”

  Ajax is dus gewaarschuwd, maar eerst mag er even (heel even) nagenoten worden van de resultaten in de vooraf zo gevreesde maanden januari en februari: dertien wedstrijden, elf keer winst en twee remises, beide tegen PSV. En over genieten gesproken: PSV-Ajax leverde twee prachtige nieuwe evergreens voor het Literaire Lexicon van Tadicuitspraken op, waaronder het poëtische “Tijdens de wedstrijd jij hebt een warme hart.”

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De ene na de andere grote, spannende wedstrijd dient zich aan en (afkloppen!) Ajax blijft ze maar winnen. In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, gaat het natuurlijk over Ajax - Sparta (4-2), de heerlijke goals en het geweldige spel van Dusan Tadic, maar toch vooral ook over de return tegen Lille van donderdag aanstaande.

  Moet Ten Hag dezelfde voorhoede opstellen als in Frankrijk, met Antony, Tadic en Neres? Of solliciteerde Oussama Idrissi tegen Sparta naar een basisplaats? Presentator Menno Pot bespreekt het met Bart Veenstra (Ajax Showtime) en ex-Paroolhoofdredacteur Ronald Ockhuysen, voor het te gast in Branie.
  Hoe belangrijk is de Europa League eigenlijk voor Ajax? “Financieel niet zo,” zegt Bart Veenstra, “want bij gebrek aan recettes is deelname eigenlijk nauwelijks winstgevend voor Ajax.”

  “Maar qua prestige natuurlijk wel heel erg,” vindt Ronald Ockhuysen, “en ik heb het gevoel dat Ajax, als Lille kan worden uitgeschakeld, echt iets moois kan neerzetten, zoals in 2017.”

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ajax ligt op kampioenskoers na de zakelijke 0-2 overwinning op Heracles Almelo én het nieuwe puntverlies van PSV. In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, wordt natuurlijk uitgebreid teruggeblikt op die wedstrijd door presentator Menno Pot en zijn gasten van deze week: Jesse ter Haar (Ajax Showtime) en Dick Sintenie (Het Parool). 
  Ze blikken natuurlijk ook vooruit op Lille - Ajax van donderdag aanstaande, Ajax' Europese hervatting in de Europa League. Lille is koploper in Frankrijk, maar is de ploeg écht beter dan pakweg Paris St. Germain of Olympique Lyon? Hoe erg gaat Ajax Sébastien Haller missen, de nieuwe spits wiens cijfers steeds indrukwekkender worden. En kan Davy Klaassen, Ajax' uitblinker in Almelo, ook tegen de Fransen zo dominant zijn?
  Lille - Ajax wordt een test, een Europees gevecht dat alle kanten op kan, maar van één veelgehoorde opinie wil Sintenie niets weten: dat deze wedstrijden cruciaal worden voor trainer Erik ten Hag. Sintenie: "Welnee. Het wordt spannend, maar ik vind dat Ten Hag niets te bewijzen heeft. Ik ben behoorlijk onder de indruk van wat die man heeft neergezet, ook de laatste tijd."

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ajax had gedwongen ijsvrij dit weekend: de wedstrijd tegen FC Utrecht werd afgelast. Toch was een ongekend turbulente week. In Branie, de wekelijkse Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, blikt presentator Menno Pot terug met Josien Wolthuizen (Het Parool) en Finn Dekker (Ajax Showtime).

  Vrijwel dagelijks diende zich een nieuwe affaire aan. Het vertrek van Brian Brobbey. Miljoenenaankoop Sébastien Haller die per ongeluk niet op de spelerslijst voor de Europa League werd gezet. Doelman André Onana die een jaar werd geschorst voor alle competities, wegens (volgens hemzelf onopzettelijk) dopinggebruik. In de bekerwedstrijd tegen PSV, aanstaande woensdag, zal Maarten Stekelenburg onder de lat staan. "Hij deed het tegen AZ redelijk goed," zegt Dekker, "maar het was in die wedstrijd nou ook niet zo dat hij ballen spectaculair uit de kruising moest tikken."

  Aan de Braniestamtafel is ook ruimte voor herinneringen aan Ajaxwedstrijden in de sneeuw. In winterse omstandigheden leed Ajax in het verleden weleens stevige nederlagen. Als de cupkraker Ajax - PSV woensdag doorgaat (en daar ziet het naar uit), dan kan in elk geval op een sneeuwvrij veld worden gespeeld, met dank aan het dak van de Johan Cruijff Arena. 

  See omnystudio.com/listener for privacy information.