Afleveringen
-
Liefde en vriendschap, het zijn ook in 2025 belangrijke hoekstenen in het leven van onze jongeren. Daarnaast kun je ook het portret van Ine Staelens beluisteren maar we besteden deze maand ook aandacht aan AIESEC, een heel bijzondere studentenorganisatie die volop inzet op netwerken én sociaal engagement.
-
Vrijwilligerswerk, sociale cohesie en duurzaamheid, zijn maar enkele van de kernwaarden van AIESEC. Stefan ontving drie enthousiaste jonge vrouwen die zich vol passie inzetten voor deze internationale jongerenorganisatie met vertakkingen over de hele wereld.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Onlangs ruilde Ine haar job in de zorgsector in voor een nieuwe uitdaging in het onderwijs. Bij Stefan vertelt de jonge vrouw met roots in het Waasland ook over de (te) grote druk die op de hedendaagse jeugd wordt uitgeoefend.
-
Geboren in het Nederlandse Maassluis maar het voetbalgeluk én de liefde gevonden in Vlaanderen. Het levensverhaal van Aad Koudijzer leest als een roman. Stefan ging dan ook maar wat graag bij hem langs.
-
Petra De Sutter zwaaide onlangs af als vicepremier en lijkt zelfs klaar om afscheid te nemen van de nationale politiek. De lokroep van de UGent klinkt te luid en daarom stelt ze zich samen met professor Herwig Reynaert kandidaat voor de rectorverkiezingen aan de Gentse universiteit.
-
Louise D’Eer is een succesvolle wetenschappelijke onderzoekster aan de UGent maar timmert ook aan haar loopbaan als fotografe. Volgende maand pakt ze alvast voor het eerst uit met haar eigen werk!
-
CP Moors en INP Morton staan met beide voeten in het politiewerk maar maken sinds kort ook vlogs en podcasts. Reken maar dat Stefan hen graag opzocht in het politiekantoor van Ekkergem.
-
Evelien Bekaert is sinds een jaar actief als ombudsvrouw van de Stad Gent. Haar eerste jaarverslag verscheen onlangs en daarom ging Stefan bij haar langs!
-
Belastingen, 'beden', veldslagen en heuse strafexpedities waren tijdens de middeleeuwen schering en inslag. Voeg daar ook nog een snuifje zout én een flinke portie Gentse koppigheid aan toe en je hebt meteen de voornaamste ingrediënten voor de 3e aflevering van 9000 Smaken!
-
Hoe breng je een verdwenen paleizencomplex opnieuw tot leven? Dat is een kolfje naar de hand van Dirk Van Wittenberghe die via 3D-printing jong en oud laat kennismaken met tal van prachtige Gentse gebouwen van weleer. Wij gingen alvast 'virtueel' met hem op stap in het Prinsenhof.
-
Krokusvakantie of niet, deze week hebben Florence en de panelleden het echt gewoon over hun 'favoriete' bezigheid: onderwijs! Daarnaast komen we meer te weten over 'bankzitter' Daan en Axelle vertelt in 'Bumpy roads' dan weer over de uitdagingen die zij elke dag opnieuw moet zien te overwinnen.
-
Axelle Daem heeft DCD en vertelt in 'Bumpy roads' uitgebreid over deze aandoening waardoor haar studietraject ook zeker geen 'walk in the park' is maar ook daarnaast komt ze vaak voor flinke uitdagingen te staan.
-
Zakenman, vader, partner, voetbalcoach en nog zoveel meer. Daan Rodts kun je niet zomaar in één hokje vatten. Stefan ging in gesprek met deze 'nieuwe' bankzitter en kwam terug met dit bijzonder boeiend portret.
-
In de eerste aflevering van Numero 7 gaat Stefan op bezoek bij Richard Orlans. 'De Gentse Hazewind' blijkt ook op 93-jarige leeftijd nog steeds rad van tong. Noem hem gerust een garantie op sterke verhalen en unieke anekdotes! Daarnaast zoekt Stefan ook contact met een Noorse oude bekende.
-
Isabelle De Wulf ging vorige week aan de slag als Algemeen directeur van de Arteveldehogeschool. Stefan ging langs op campus Hoogpoort voor het allereerste interview van Isabelle in haar nieuwe functie.
-
Trefpunt organiseert BUCK UP en roept hiervoor artiesten op om een eigen versie te brengen van een nummer van Walter De Buck. Ine Van Nuffel vertelt er bij Stefan alvast vol enthousiasme over!
-
Het gonst van de bedrijvigheid in het anders zo stille 'Klein Begijnhof'. Jan Vermassen vertelt ons waarom de charmante kerk momenteel in de steigers staat. Bovendien onthult hij wat er nu precies te lezen viel in de oude briefjes die werden ontdekt tijdens deze werken.
-
Wat denken de bezoekers van de Gentse feesten nu echt over dit unieke volksfeest? Frederik Loys en de studenten van de Arteveldehogeschool gingen op zoek naar alle antwoorden op de meest prangende vragen.
-
Graan als motor van de Gentse economie. Dankzij een gunst van de Graaf van Vlaanderen, verwierf de Arteveldestad haar toppositie in de middeleeuwse Europese economie. Noël en Annelies hebben uiteraard ook nu weer de nodige leuke weetjes en boeiende inzichten klaar.
-
Wat aten de Gentse patriciërs en hoe groot was hun rijkdom eigenlijk? Kom dit en nog veel meer te weten dankzij Marc Boone, onze tweede 'Wijze van Gent'.
- Laat meer zien