Afleveringen
-
Cathérine Vandoorne en Evelien Van Malderen zijn collega’s bij Radio2, maar in de wandelgangen praten ze niet over ‘de radio’, maar over ‘de royals’. Ze volgen alles wat er verschijnt in de pers, ze lezen boeken over koningen en prinsessen en ze volgen de ‘royal socials’. Waar zijn koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen van nu mee bezig? Welke gekroonde hoofden van vroeger spreken tot de verbeelding? Cathérine en Evelien geven je een wekelijkse update over je favoriete koningshuizen.
-
Charles was er eindelijk. Een gewicht viel van zijn schouders: Koning 'at last'! Charles III was van plan om toch zijn stempel te drukken op die relatief korte tijd dat hij koning zal zijn. Hij zat amper 515 dagen op de troon toen het nieuws kwam dat hij ziek was. Wat betekent dat voor de Britse Monarchie? Journalist en royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne gaan na wat de gevolgen zouden kunnen zijn op zijn koningschap.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Charles is wereldrecordhouder wachten op de kroon. Hij zou dan ook goed voorbereid moeten zijn. Eén ding is zeker: hij gaat het anders doen dan zijn voorgangers. Moderner, diverser, groener en met een deels afgeslankte monarchie. Dat kon je al zien tijdens de kroningsplechtigheid van Charles III op 6 mei 2023. Wordt hij een zogenaamde overgangskoning of is hij van plan om daadwerkelijk zijn eigen stempel te drukken op dit koningsschap?
-
Op 8 september 2022 wordt Charles, Prince of Wales, koning van het Verenigd Koninkrijk. Hij is dan bijna 74 jaar. Hij staat op dat moment voor de grootste uitdaging van zijn leven want zijn voorgangster, Queen Elizabeth, was ‘a hard act to follow’. Hoe pakt hij deze loodzware taak aan? Waar legt hij de nadruk op bij zijn koningschap en slaagt hij erin om de koninklijke familie en the Commonwealth bijeen te houden?
-
Charles heeft meer dan 70 jaar moeten wachten op de troon. Hoe kan hij het verschil maken met zijn voorgangers? Wat voor een Koning moet Charles zijn in het moderne Verenigd Koninkrijk en voor welke uitdagingen staat hij?
-
Als troonopvolger zat Charles allesbehalve stil. Met zijn stichting ‘The Prince’s Trust’ heeft Charles duizenden jongeren een kans gegeven om iets van hun leven te maken. We leren Charles kennen als een geëngageerde, geïnteresseerde man met een eigen mening.
-
Charles heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Hij heeft geleden onder het feit dat zijn ouders vaak afwezig waren, maar hij ging ook gebukt onder de strenge regimes in de kostscholen waar hij naar toe moest gaan van zijn vader. Hij voelde zich heel alleen.
-
De piepjonge Lady Diana Spencer kon - in tegenstelling tot Camilla - blijkbaar wel de juiste adelbrieven voorleggen om de toekomstige koningin van het Verenigd Koninkrijk te worden. Zowel Charles als Diana wisten vooraf dat hun huwelijk geen ‘match made in heaven’ zou worden. En toch huwden ze. Waarom?
-
Charles is 57 als hij met de liefde van zijn leven kan en mag trouwen. Waarom heeft dit zo lang geduurd? Waarom mocht Camilla niet de vrouw worden van de troonopvolger?
-
De Britse troonopvolger Charles zit al heel lang in de wachtkamer van troonopvolgers. Dat heeft natuurlijk met de sterke genen van zijn moeder te maken. Heel zijn leven lijkt wel uit wachten te bestaan: wachten op de troon, op de liefde van zijn leven, op erkenning. Niemand heeft de kunst van het wachten zo goed onder de knie. Wat doet dat wachten met een prins en welke koning krijg je dan op de troon? Journalist en royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne vertellen zijn unieke verhaal.