Gerelateerd aan
-
Een martelvilla in Drenthe, twee moorden: tijdens de oorlog kiest een jonge twintiger de kant van de Duitsers. Een jongen die nu een man van 102 zou zijn. Wie was deze laatste oud-NSB’er van Nederland? En was hij echt de Schrik van Roden - of is dat vooral een mythe? En, waar is Jacob Luitjens gebleven?
Trouw-journalist Maarten van Gestel gaat in deze zevendelige podcast op zoek naar het echte verhaal van Jacob Luitjens. De Schrik van Roden is vanaf 27 december te beluisteren bij Trouw en alle bekende podcastkanalen.
-
iO en Nationaal Monument Kamp Amersfoort presenteren de inmiddels achtdelige podcast: De Verdwenen SS’er. Een zoektocht naar de mysterieus verdwenen SS-kampcommandant Walter Heinrich van Kamp Amersfoort.
Heinrich is een oorlogsmisdadiger, een massamoordenaar en de grondlegger van één van de gruwelijkste concentratiekampen in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. In februari 1945 verdwijnt Walter Heinrich. Spoorloos. Wat is er met hem gebeurd? In deze podcast gaan podcastmaker Jordy Hubers en Floris van Dijk, Hoofd Onderzoek bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op zoek naar het antwoord. Ze onderzoeken zijn mogelijke voetsporen en komen tot verrassende ontdekkingen.
Wil jij meer weten over Nationaal Monument Kamp Amersfoort of over Walter Heinrich? Kijk dan op kampamersfoort.nl of bezoek het vernieuwde museum over het voormalige concentratiekamp.
In samenwerking met: Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Producent: iO
Eindmixage: Podcastguru
Muziek: Bouke Hennipman
-
Op oudjaarsavond van het jaar 1921 reist de jonge advocaat Jacques Wijsman van Amsterdam naar Den Haag. Hij wil daar bij zijn ouders zijn verjaardag vieren. Maar als de trein op station Holland Spoor aankomt en de deuren opengaan, blijkt Wijsman dood. Vermoord.
Het is één van de meest geruchtmakende moordzaken van de jaren ’20. De zaak is jarenlang niet van de voorpagina’s af te slaan. Omdat er geen dader wordt gevonden én omdat Wijsman een geheim blijkt te hebben. Een geheim dat bijna niemand kent, zelfs zijn ouders niet.
Regie: Paul Ruigrok en Maartje van de Kamp
Eindredactie: Marion Oskamp
Montage: Jonathan van den Burg
Sounddesign, muziek en eindmixage: Arno Peeters
Titelsong: Mike Boddé -
We bring a new voice to the coldest Indiana crimes. Season 1 - The Burger Chef Murders, Season 2 - The Westside Park Murders, Season 3 - The Murder of Tristan Twilley
http://wordswithchris.home.blog -
-
Het is 1978 als er een eerste staatsgreep plaatsvindt op Sealand, 10 km uit de kust van Engeland. Sealand? Staatsgreep? Ja, Sealand en ja, staatsgreep.
Dit luchtafweergeschut platform uit de tweede wereldoorlog is in 1967 door ene Paddy Roy Bates uitgeroepen tot onafhankelijk prinsdom Sealand.
Toeval of niet, het zijn juist Duitsers die op dit oorlogsplatform de samenwerking zoeken met Prince Paddy Roy Bates en zijn familie. Onder leiding van de bijzondere Alexander Achenbach, benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken van Sealand, proberen zij de zaken naar hun hand te zetten ("Little Germany").
De eerste staatsgreep is slechts één van de vele avonturen. Gijzelingen, moordzaken, spionage, fraude en politieke schermutselingen zijn nooit ver weg van Sealand.
Ook diverse Nederlanders zoals o.a. Willem van Kooten ("Joost den Draaijer"), advocaat Oomen, Pistolen Paultje, Willem Ruska, hoogspringer Raymond de Vries en Hans Lavoo maken deel uit van dit laatste piratenavontuur.
Mochten al deze verhalen verzonnen zijn dan zou je ze niet eens geloven. Maar... ze hebben allemaal echt plaatsgevonden.
Deze serie is gemaakt door Rik Bouman en Elmar Hemler. Alle bij het Sealand avontuur betrokken en nog in leven zijnde Nederlanders hebben hun medewerking verleend. En zelfs Prince Michael of Sealand (zoon van Paddy Roy Bates) was bereid om mee te werken aan deze podcast serie. -
Een jonge uitvinder vertrekt tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Engeland en laat zijn vrouw en kinderen achter. Niemand weet waarom. Wat was zijn motief? In deze vierdelige podcastserie volgt Marieke de Veer het spoor van uitvinder Huibert Elkerbout. Ze neemt je mee langs theorieën en personages die allemaal iets vertellen over Huibert en over de tijd waarin hij leefde. Was Huibert Elkerbout misschien een spion, een vliegtuigpionier of was er wellicht wel meer in het spel?
-
Was de moord op John F. Kennedy een samenzwering? In JFK: The Missing Link duiken journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin in een spannend onderzoek naar de moord door de Nederlandse journalist Willem Oltmans. Die raakte bevriend met een Amerikaanse oliebaron van Russische komaf die aan het eind van zijn leven bekende Lee Harvey Oswald instructies te hebben gegeven voor de moord op JFK. Wie was deze George De Mohrenschildt en sprak hij de waarheid? In het spoor van Oltmans wordt in de podcast zijn onderzoek in Nederland en de VS voortgezet.
-
Het is 1948 als de jonge Mies van Bekkum zich in een opwelling aansluit bij het vrouwenkorps van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Als een van de eerste vrouwelijke militairen vertrekt ze naar de oorlog in voormalig Nederlands-Indië. Nederland verliest, het KNIL wordt opgeheven en het vrouwenkorps raakt in de vergetelheid. Mies heeft 70 jaar gezwegen over haar soldatenbestaan, maar nu vertelt ze aan kleindochter Jorien Wallast haar verhaal.
Wat dreef vrouwen zoals oma Mies? En maakt haar deelname aan het KNIL haar medeplichtig aan een bedenkelijke bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis? Jorien Wallast gaat in de vijfdelige podcast serie “Mijn Oma de Soldaat” op zoek naar het vergeten Vrouwenkorps. Met elk stukje informatie dat ze boven tafel krijgt, komen de vrouwen van het KNIL verder tot leven. -
In Bizar neemt Henrik Slagter, bekend van Moordcast, je mee in ongelofelijke verhalen, die waargebeurd zijn of echt geloofd werden. Bijvoorbeeld het ongelofelijk verhaal van de visser die in zijn gezonken boot nog dagenlang kon overleven, een spectaculaire diamantroof in Londen of MH370. Laat je verrassen door alle mysteries die Henrik en zijn wisselende sidekicks voor je in petto hebben! Luister iedere maandag naar een nieuwe aflevering en vergeet Bizar niet te volgen in de app.
Wil je nog meer bizarre verhalen luisteren? Bij Podimo hebben we nog veel meer van Bizar, de podcast. Ga naar podimo.nl/bizar en luister 60 dagen gratis.
Geproduceerd door: Henrik Slagter
-
Storytelling is as old as time and for some of us, the darker the story the more the intrigue. Scary Stories We Tell navigates the muddy trails of true crime, supernatural frights, and horror culture. Let us be your storytellers on this bizarre journey.
This show is part of the Spreaker Prime Network, if you are interested in advertising on this podcast, contact us at https://www.spreaker.com/show/4274437/advertisement -
How Did We Miss That?! is a true crime and conspiracy theory podcast that aims to answer that very question by diving deep into little known cases of murder, serial killers, missing persons, crazy plots, schemes and cover-ups. Each week hosts Christine and John will discuss cases that seem to have been swept under the rug, disregarded or just didn't get the attention they deserved. Make sure to subscribe so you don’t end up asking yourself “how did I miss that?!”
-
Op zondag 17 november 1974 werd de 67-jarige Jan van Kapel uit Vlaardingen dood aangetroffen in zijn woning. Uit politie onderzoek bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een wurgmoord.
De toen nog jonge rechercheur Theo de Vree neemt ons bijna 50 jaar later mee in de wijze waarop hij samen met zijn collega Lex deze moordzaak destijds heeft onderzocht.
Wat was de rol van de wereldberoemde revue danser Johnny? Wat speelde zich allemaal af op het Centraal Station? Hoe is het om wekenlang dag en nacht bezig te zijn met die ene zaak? Hoe kijken de oudere dienders aan tegen die twee jonge rechercheurs? Wat was de rol van Interpol en de Duitse politie? En wat was nou die Sjors en Sjimmie werkwijze?
Vaak worden moordzaken uit de zeventiger jaren opgetekend door hedendaagse storytellers maar het unieke van dit verhaal is dat deze story wordt opgetekend door een direct betrokkene.
U kunt dit allemaal beluisteren in deze unieke jaren-70 podcast. -
-
Kunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo.
De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.
https://www.kunst-verzekering.nl/
Instagram: @Kunstmaffia
Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via:
https://fooienpod.com/kunstmaffia -
Moord en mysterie in de Hofstad.
In deze podcast bespreek ik regelmatig Haagse moorden en mysteries uit het heden en het verleden.
Voor de updates en beeldmateriaal bij de afleveringen:
www.facebook.com/haagsemoordcast
www.Instagram.com/haagsemoordcast
Titelmuziek: Harmen Schouten
-
-
In Cocaïnekoorts onderzoekt misdaadverslaggever Jan Meeus hoe Nederland is uitgegroeid tot de draaischijf van de cocaïnehandel in West-Europa. Onder welke omstandigheden groeien criminelen uit tot cocaïnebaronnen?
In het eerste seizoen onderzoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr hoe een Marokkaanse jongen uit het Utrechtse Vianen kon uitgroeien tot cocaïnebaron. Welke rol heeft onze samenleving daarin? En waarom wordt Ridouan Taghi gelinkt aan de moord op Derk Wiersum?
In het tweede seizoen onderzoeken Jan Meeus en Elze van Driel waarom de politie Piet Costa verdenkt van het oprichten van de martelcontainer die werd gevonden in Wouwse Plantage. Hoe groeide hij uit tot echte Nederlandse narco? Wat zegt dat over hem? En vooral, wat zegt dat over Nederland? .
-
-