Afleveringen

 • Meta Volante, het midweekse tussensprintje van De Grote Plaat, is terug. John en Blaudzun praten je in de tweede week van de Vuelta bij over koers en nieuwe muziek. 


  Remco Evenepoel staat 'superdroog' en lijkt op weg naar zijn eerste eindzege in een grote ronde. Samen met Jay Vine en de jonge broekies Juan Ayuso en Carlos Rodriquez steelt hij de show in de Spaanse bergen. Kan Primoz Rogliç de Vlaamse wielergod nog van de troon stoten of wordt Corona de grootste tegenstander van Evenepoel? En wat is er eigenlijk aan de hand met Thymen Arensman?


  Muziek is er van Arctic Monkeys, Eyedress en als bonus een dikke tip voor de bezoekers van Into The Great Wide Open. En er zijn weer mooie prijzen te winnen.

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Deze zomer wordt nog heter als vrijdag Lowlands begint en de Vuelta van start gaat met een Nederlands drieluik. Net als onze tafelgast Daan Hoole hebben we daar heel veel zin in. De 23-jarige Trek-Segafredo-renner valt het hele jaar al op met aanvallend en attractief koersen en maakt in Utrecht zijn grote-ronde-debuut. Afgelopen zondag piloteerde hij Fabio Jakobsen nog naar de Europees titel en stiekem droomt hij al zelf wel eens van het podium op een WK Tijdrijden.


  Met de vice-Nederlands kampioen op de weg bespreken we het Vuelta-parcours, de deelnemers en de kansen voor hem en zijn team. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar zijn mening over het nieuwe tricot van het Nederlands nationale team en vertelt hij uitgebreid over hoe je een tijdrit voorbereidt en welke muziek daarbij hoort.


  Uiteraard zijn er dikke tips voor je prono en delen we sterren uit aan de favorieten. Wordt het ijzersterke Bora-Hansgrohe de grote uitdager van Rogliç of pakt Yates of Carapaz het rood in Madrid? Daarnaast vragen we ons af of hoe ver 'vriend van de show' Thymen Arensman in het algemeen klassement kan komen en bellen we met Intermarché-Wanty ploegleider Aike Visbeek over de aspiraties van zíjn team.


  Muziek is er van Lowlands-act Fred again.. plus Danger Mouse en Black Thought, en de Australische Julia Jacklin.


  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/

  Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Zijn er afleveringen die ontbreken?

  Klik hier om de feed te vernieuwen.

 • Een snikhete editie waarin we nog even na schudden van de Jumbo-Visma-coup in de Franse Alpen, vooruitblikken naar de finale in de Pyreneeën én natuurlijk ons licht laten schijnen op het zomerse toetje – of is het een extra hoofdgerecht?; de Ronde van Frankrijk voor dames. Allez allez!


  Onze tafelgast is ex-profrenster en wielercommentator Iris Slappendel, die tijdens Tour de France Femmes voor Eurosport in de voetsporen van Renaat Schotte, Alberto Contador en Bradley Wiggins treedt als verslaggever op de motor in koers. Als de Nederlands kampioen van 2014 niet achter een microfoon zit, ontwerpt ze prachtige en zeer hoogwaardige fietskleding voor haar eigen kledinglijn IRIS. We bespreken de mooiste wielertricots, fietsenwinkels met een goede muzieksmaak en natuurlijk het parcours van de Tour de France Femmes. Wat zijn de kansen van Lorena Wiebes, Demi Vollering, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten?


  Daarnaast vragen we ons af of Jonas Vingegaard zonder Steven Kruijswijk en Primoz Roglic het geel naar Parijs brengt en is er discussie over het al dan niet 'vals vlak' van de Champs Elysees en prestaties leveren op grote hoogte.


  Muziek is er van onder meer Angèle en Sessa. Verder dikke tips van Shimano’s Joost Hoetelmans en er zijn mooie prijzen te winnen.

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/Hier zie je alle moois dat Iris Slappendel ontwerpt: https://www.i-ris.ccAlle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Het Deense openingsweekend was een amuse voor in de boeken, met de twee beste sprinters ter wereld in een hoofdrol. Als eerste gang kwam daar dinsdag nog de impressionante overwinning van een vliegende Vlaming bij. De Tour van 2022 lijkt een verrassend een heerlijk acht gangen diner te worden. Santé!


  Onze tafelgast is Bart Voskamp, die tenminste één Touretappe won, maar misschien wel recht had op twee. Hij maakte in het roemruchte shirt van TVM de zwarte wielerbladzijden van de jaren 90 van dichtbij mee én is de uitvinder van de 'klak cabriolet'. Met de geboren Wageninger praten we over zijn avonturen in Le Grande Boucle, over de rits aan de voorkant van het snelpak van Ganna, over zijn EPO-bekentenis en het dopingspook. Is het nu weg of onzichtbaar aanwezig?


  Uiteraard kijken we terug op het majestueuze Deense Grand Départ, filosoferen we over hoe het nu verder moet met Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen en blikken we vooruit naar de aankomende etappes. Met welke tactiek en wanneer gaat Jumbo-Visma ten strijde om Pogaçar te verslaan, is MVDP klaar voor de kasseienrit en de komende 'puncheur finales' en heeft Roglic al nachtmerries van de Planche de Belles Filles?


  Daarnaast is er veel zomerse muziek van onder meer Rotterdamse Tramhaus, het Utrechtse Cavolo Negro en Française Carla Blanc. Verder zijn er wederom mooie prijzen te winnen waaronder een voedingspakket van Enervit en een waardebon voor een Shimano Service Center. On y va!

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De zomer is pas echt begonnen als we vooruit kunnen blikken op de Tour de France. Een onvoorspelbare en afwisselende ronde die over de Deense vlakten en bruggen naar de Noord-Franse kasseien gaat en via de ‘super springplank van de mooie meisjes’ het peloton in de tweede week naar de Hollandse Alp brengt,en vervolgens via Saint Etienne naar Hautacam en uiteindelijk de renners naar de Champs Elysees voert..


  We blikken vooruit met Bora-Hansgrohe-topper én ‘potentieel beste leadout-man bij de profs’: Danny van Poppel. Vanaf volgende week mag hij 'zijn' sprinter Sam Bennet naar ritzeges leiden én ondertussen kopman Vlasov uit de problemen houden. Hoe kijkt hij naar de Tour, de komende massasprints én wat mag absoluut niet ontbreken in zijn Tour-koffer?


  De favorieten voor de eindzege zijn op een halve hand te tellen, maar verwachten we ook verrassingen?! Volgens John wordt het een spectaculaire Tour met nadruk op de eerste week waar wij een clash verwachten tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Hoe houdt Poga het op de Noord-Franse kasseien, en kan Rogla revanche nemen op La Planche des Belles Filles? Genoeg om over te speculeren en dan zijn er ook nog mooie prijzen te winnen.


  Nieuwe muziek is er onder meer van Phoenix, Yeah Yeah Yeahs en Betrand Belin. On y va!

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4Informatie over het Lucinda Brand Wielerfestival vind je op www.lucindabrand.nl

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Vorige week schreef zij geschiedenis op Zwitserse bodem door het werelduurrecord te verpulveren. Ellen van Dijk, de Europese wegkampioen en tweevoudig wereldkampioen tijdrijden is te gast. Met Ellen praten we over fysiek en mentaal pijnlijden, haar nog immer aanwezige Olympische droom, over komijn- en venkelzaad, over haar gebrekkige zelfvertrouwen en hoe het lied "Poes in de Playboy" en een song van Imagine Dragons haar aan het uurrecord hielpen.


  Verder blikken we terug op de Giro d'Italia die onder meer gekleurd werd door 'showman' Mathieu van der Poel en revelaties Thymen Arensman, Gijs Leemreize en bergkoning Koen Bouwman. Daarnaast natuurlijk veel nieuwe muziek onder andere van Elephant en Sudan Archives.

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4Informatie over het Lucinda Brand Wielerfestival vind je op www.lucindabrand.nl

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De Giro d'Italia stelt wederom niet teleur en spettert met een heerlijke openingsweek. Heel veel te bespreken dus en dat doen we met niemand met minder dan voormalig roze truidrager Jeroen Blijlevens. In 1999 won hij de etappes in Messina en Lanciano, waardoor hij nog steeds een held in Italië is.

  Met het voormalig sprintkanon spreken we over zijn eigen loopbaan als renner en ploegleider, de bedorven wielerjaren 90 en zijn bewondering voor Mario Cipollini. Uiteraard staan we stil bij Mathieu van der Poel in pink, Tom Dumoulin in de penarie, en Koen Bouwman in de prijzen. Daarnaast heeft Jeroen een gepeperde mening over het vingertje van Groenewegen, het gebrek aan snelheid van Cees Bol en de almaar aanwassende Nederlandse sprint-elite.


  Verder een schokkende onthulling over de leader van De Grote Plaat én er is nieuwe muziek van Kendrick Lamar en Arcade Fire.

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Daags voor de voor de start van de Giro d'Italia blikken we vooruit op de leukste grote ronde van het jaar. Onze vorige gast Bas Tietema, die van Bingoals-Pauwels inderdaad, is gezellig blijven hangen en filosofeert mee over het parcours, de potentiële rittenkapers en alle kanshebbers op de Maglia Rosa. Spelen we Yates, Almeida of Carapaz in onze tourpoule of stellen we Tom Dumoulin en Wilco Kelderman op? En welke sprinters nemen we mee in ons Scorito ploegje?


  Geen Mortirolo of Blockhaus voor Bas Tietema, wel de Amerongse- en de Grebbeberg in de aanstaande semi-klassieker Veenendaal-Veenendaal. Zit hij op 21 mei mee in de vroege vlucht?


  Verder is er muziek van Mark Knopfler, nieuws van Warpaint, dikke tips van Joost en er zijn mooie prijzen te winnen.

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Het verhaal van onze gast Bas Tietema leest als een jongensboek. Als goedlachse jeugdtalent van BMC moet hij door blessures zijn droom om profrenner te worden opgeven, maar ontpopt zich vervolgens - met een succesvol YouTube kanaal - tot social media-ster. Dit voorjaar verrast hij vriend en vijand door alsnog zijn profdebuut te maken bij Bingoal Pauwels Sauces.


  John en Blaudzun spreken met Bas over zijn avonturen in de traditionele wielerwereld, over de Tour de Tietema, de uitgeholde kaiserbroodjes van Mathieu van der Poel, gitaarles en zijn fans in het profpeloton. Voelt hij zich weer helemaal thuis tussen de wielen en hoe bekijkt hij zijn carrière tot nu toe? Denkt hij ooit een grote koers te kunnen winnen?


  Verder blikken we met Bas terug op het afgelopen klassieke voorjaar, staan we stil bij de dood van Nederpop-legende Henny Vrienten en is Joost Hoetelmans terug met dikke tips.


  Daarnaast is er nieuwe muziek van Fontaines DC en er zijn mooie prijzen te winnen.

  Check hier de nieuwe Isaac Element waar John op rijdt #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Ontdek een Shimano Service Center bij jou in de buurt https://www.shimanoservicecenter.com/nl/dealers/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Geloof het of niet, onze gast maakt vandaag haar podcastdebuut. In 2015 verraste ze zichzelf en ons met haar winst in Gent-Wevelgem en sindsdien kleurt ze het peloton en de dameskoersen met haar glimlach, haar aanvallende rijstijl en prachtige uitslagen. Floortje Mackaij is de naam en Team DSM is haar ploeg.


  John en Blaudzun spreken met Floortje over de afgelopen Amstel Gold Race, haar bewondering voor Sagan, haar jarenlange passie voor Jan Smit en haar ontembare liefde voor appels. Daarnaast blikken we met Mackaij vooruit naar dé keienklassieker Parijs-Roubaix, waar zij zaterdag mikt op een podiumplaats.


  Verder vragen we ons af of het überhaupt verstandig is dat Wout van Aert denkt aan starten in Parijs-Roubaix. En is de groeiende vorm van oud-winnaar Niki Terpstra genoeg om voor een verrassing te zorgen?


  Naast 'haar' liedjes die Floortje woordelijk meezingt, is er muziek van Porridge Radio en Father John Misty en er zijn weer mooie prijzen te winnen.

  Check hier de nieuwe kleding van Isaac en de nieuwe Element fiets #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Informatie over de TrueBike vind je hier https://truekinetix.com/products/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/playlist/2SAjRIVrHIOCKqCeFPBr15?si=8c6b69946eff40b4

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Meta Volante is het midweekse tussensprintje van De Grote Plaat, waarin John en Blaudzun bijpraten over koers en nieuwe muziek. 


  In deze aflevering kijken we terug op de Vlaamse wederkomst van Mathieu van der Poel, de 'opwarm' klassiekers richting Hoogmis, staan we stil bij de dood van Taylor Hawkins én blikken we vooruit op dé Ronde. We bellen met kanshebber Dylan van Baarle, bespreken nogmaals fenomeen Bini Girmay met Taco van der Hoorn en voorspellen de winnaars van aanstaande zondag.


  Muziek is er van Confidence Man en Blake Mills.

  Check hier de nieuwe kleding van Isaac #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Informatie over de TrueBike vind je hier https://truekinetix.com/products/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/show/5phdiF9biXCsdSpPO5Ce9Y?si=353a589fbefd455e

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Met een verstelbare zadelpen, de return van MVDP, Poga op de Poggio en de gebalde vuisten van wereldkampioen Balsamo in Trofeo Binda gaat het peloton fabelhaft voort.


  Onze gast is Ineos-Grenadiers-ploegleider Servais Knaven, voor wie de week met de E3 Prijs en Gent Wevelgem een van de belangrijkste periodes van het wielerjaar is.


  We spreken met de Parijs-Roubaix-winnaar van 2001 over de grote ronde-zeges van toppers als Wiggins, Froome en Thomas en komen erachter hoe je zoveel vedetten in één ploeg kan managen. Verder krijgen we antwoord op de vraag of Ineos ooit weer zo attractief gaat koersen als in de Giro van 2020 en hoe hij de onverslaanbare Pogacar deze zomer in de Tour kan verslaan.


  Ook blikken we vooruit naar de komende wedstrijden en vertelt Servais over het herstel van Bernal, het gemis in zijn ploeg van vakman, en vooral de mens Nico Portal, zijn vier dochters die ook allemaal koersen én hoe hij met Dylan van Baarle, Tom Pidcock en Jonathan Narvaez een klassieker wil winnen.


  De muziek die Knaven zelf meebrengt, raakt hem bij de eerste tonen, een rock song die een bijzondere lading kreeg door de uitvaart van oud-ploeggenoot Wouter Weyland.


  Verder draaien we platen van onder meer de Nederlandse VanWyck, Midlake en staan we uitgebreid stil bij de nieuwe dubbelsingle van Arcade Fire.

  Check hier de nieuwe kleding van Isaac #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/WIN EEN TEST WEEK OP DE TRUEBIKE! Informatie over de TrueBike vind je hier https://truekinetix.com/products/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/show/5phdiF9biXCsdSpPO5Ce9Y?si=353a589fbefd455e

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Meta Volante is een nieuw, kort midweeks tussensprintje van De Grote Plaat, waarin John en Blaudzun bijpraten over de koers en nieuwe muziek. 


  In deze aflevering kijken we terug op Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico, én blikken we vooruit op Milaan-San Remo ofwel La Primavera. Verder vragen we EF-Easy Post-trainer Peter Schep of Mathieu van der Poel zonder echt koersritme mee kan doen om de grote voorjaarsprijzen, checken we de vorm van zijn pupil Alberto Bettiol en bespreken we de vele 'verkoudheidjes' in het peloton.


  Muziek is er van Labrinth en Oliver Sim.


  Check hier de nieuwe kleding van Isaac #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Informatie over de TrueBike vind je hier https://truekinetix.com/products/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/show/5phdiF9biXCsdSpPO5Ce9Y?si=353a589fbefd455e

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Annemiek van Vleuten en Wout van Aert overklasten de rest, en ook Fabio Jakobsen maakte indruk in het openingsweekend. De koers is nu echt aan! Te gast is wielerjournalist, podcastmaker, zandhapper, AD-boegbeeld en doping-verhalen-jager Thijs Zonneveld.


  Een persoonlijk portret waarin we praten over shirtjes ruilen met Chris Froome, zijn plezier in het strandracen, over de haat-liefdeverhouding met Valverde, kwetsbare mannen die scheurtjes mogen vertonen en over het dopingspook dat nooit ver weg is.


  Daarnaast bespreken we de actualiteit, peilen we uiteraard de oplopende temperatuur in het voorjaarspeloton en we blikken vooruit op het 'zesde monument': Strade Bianche.


  Verder is er nieuwe muziek van o.a. Florence + The Machine, Anand Wilder, eren we Mark Lanagan en komt de misschien wel mooiste zin ooit in een nummer voorbij. 

  Check hier de nieuwe kleding van Isaac #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.com/nl_NL/cycling-gear/397/Informatie over de TrueBike vind je hier https://truekinetix.com/products/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/show/5phdiF9biXCsdSpPO5Ce9Y?si=353a589fbefd455e

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De rondjes aan de costa's, praias, plages en andere zandbakken zitten er bijna op. Tijd voor het Vlaamse openingsweekend, de traditionele start van het wielervoorjaar. Zaterdag is de aftrap met De Omloop Het Nieuwsblad én zondag Kuurne!


  We blikken vooruit en bespreken de kanshebbers met Strava-speurneus Bram van der Ploeg. Voor zijn populaire rubriek 'Gespot Op Strava' op de website In De Leiderstrui duikt hij wekelijks in de krochten van de bekende – volgens sommigen zelfs onmisbare - wieler-app en gaat hij opzoek naar geüploade routes, gemiddelde hartslagen, wattages en piekvermogens van de profs. Wat denkt Bram te kunnen aflezen aan alle gegevens die hij tegenkomt en wat zijn die gegevens waard als het echt koers is?


  Slaat Wout van Aert meteen al toe, is Asgreen in vorm, pakt Dylan van Baarle eindelijk die grote vis, en is MVDP op tijd klaar voor Vlaanderen en Roubaix? Op deze en meer vragen speuren wij mee naar het antwoord.


  Verder is er nieuwe muziek van o.a. Caroline Polachek en Metronomy.

  Isaac is supporter van De Grote Plaat #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.comInformatie over de TrueBike vind je hier https://truekinetix.com/products/Alle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/show/5phdiF9biXCsdSpPO5Ce9Y?si=353a589fbefd455e

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De wielerwereld schiet schoorvoetend in gang en een zomer vol muziekfestivals gloort aan de horizon. Tijd dus voor een nieuw seizoen van je favoriete podcast.


  We trappen af met EF-EasyPost renner Julius van den Berg. Deze week begint hij in Spanje aan zijn vierde jaar als prof. Hij ontpopt zich langzamerhand tot meesterknecht van Hugh Carthy in de grote ronden en pakte in 2021 zijn eerste World Tour zege in de Ronde van Polen, de wedstrijd waar een jaar eerder zijn goede vriend Fabio Jakobsen vreselijk ten val kwam.


  We praten met de Noord-Hollander over groene koersbroeken, extreme lactaat-tolerantie, zijn kansen op het podium in Roubaix, het showmanship van ploegmaat Rigoberto Uran en het beste lied aller tijden.


  Verder blikken we vooruit en turven we de favorieten voor de eerste klassiekers en er is nieuwe muziek van Mitski, The Smile en Alexander Flood.

  Isaac is supporter van De Grote Plaat #ChallengeTheElements https://www.isaac-cycle.comAlle muziek die we draaien in De Grote Plaat is hier te beluisteren https://open.spotify.com/show/5phdiF9biXCsdSpPO5Ce9Y?si=353a589fbefd455e

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hij is verantwoordelijk voor het meest verrassende kippenvelmoment van dit wielerseizoen. Tegenwoordig weet iedereen in het profpeloton dan ook, als deze doordouwer in de kopgroep zit, moet je meezitten. In de laatste De grote Plaat van dit seizoen kerstborrelen we met de renner die een van de allermooiste Nederlandse overwinningen van 2021 behaalde, terwijl hij aan het begin van het jaar nog amateur dreigde te worden. Taco van der Hoorn is de naam en wát een jaar had hij.


  We spreken met de 28-jarige Wageninger over zijn pure liefde voor de koers en natuurlijk die bizarre ritoverwinning in de Giro. Verder hebben we het over zijn jacht op zeldzaam vinyl, het echte geheim van winnende ontsnappingen, techno-clubben in Kiev én waarom hij niet aan de start bij het WK in Leuven stond.


  Er is muziek van o.a. Goldband en Hurray For The Riff Raff. En er zijn weer mooie prijzen te winnen.

  .

  http://degroteplaat.nl/


  Garmin en Tacx zijn supporter van De Grote Plaat #neverstopcycling


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De donkere dagen zijn aangebroken, tijd voor glühwein, haardvuur en carbidschieten. Wereldkampioen relay, tijdritspecialist en Jumbo-Visma speerpunt Riejanne Markus schuift aan voor onze tweede kerstbrunch van het jaar.


  De 27-jarige uit Amstelveen pakte afgelopen seizoen met een prachtige solo haar eerste zege in de World Tour en heeft grootse dromen voor de toekomst. Een openhartig gesprek over haar liefde voor de tijdrit, hoge wielersokken en voorbeeld Fabian Cancellara, En over de magie van strandracen, mentor Marianne Vos, hoe de koers het won van Holland Next Top Model, de voorliefde voor foute openingszinnen en haar grootste fan die afgelopen jaar tijdens Gent-Wevelgem overleed.


  Verder natuurlijk muziek met o.a. I Am Oak en Dry Cleaning.


  http://degroteplaat.nl/


  Garmin en Tacx zijn supporter van De Grote Plaat #neverstopcycling


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De donkere dagen zijn aangebroken, tijd voor glühwein, haardvuur en carbidschieten. Team DSM-renner Thymen Arensman schuift aan bij onze eerste kerstbrunch van het jaar.


  De 21-jarige coureur uit Beesd, die in 2018 al tweede werd achter Pogacar in de Tour de l'Avenir, maakt pas sinds kort zelf zijn fiets schoon en verraste dit jaar met een daverende derde plek in de slottijdrit van de Vuelta. Brengt zijn talent hem straks zelfs op het podium van een grote ronde?


  We spreken met Thymen over hoe zijn liefde voor de bergen ontstond op een camping in Allemont, een gedroomde erelijst, zijn – soms wat bekritiseerde - ploeg Team DSM, het missen van ‘leider’ Wilco Kelderman en de lyrics van zijn favoriete band Bastille, die hem lichamelijk én geestelijk door pittige trainingen helpen.


  Verder natuurlijk muziek met o.a. Little Simz en het Rotterdamse Lewsberg


  http://degroteplaat.nl/


  Garmin en Tacx zijn supporter van De Grote Plaat #neverstopcycling


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Een special bedoeld en gemaakt om te luisteren tijdens De Grote Plaat // Tacx social ride op Zwift. Deze virtuele fietsrit door Londen vindt plaats op dinsdag 19 oktober om 20:15 uur. Ook geschikt voor in de dagelijkse file of tijdens je welverdiende herfstvakantie.


  Mijmerend over het afgelopen wielerjaar en vooruitblikkend op de eerste Le Tour Femmes en de Tour de France 2022 fietsen John en Blaudzun op hun Tacx een groepsritje met fanatieke luisteraars op Zwift. Begeleid door veel hete nieuwe platen, rijden we onszelf in het zweet. Doe je mee?


  Start deze podcast terwijl je in afwachting bent van de social ride en een warming up doet.


  p.s. deze episode bevat een epiloog met bonus materiaal


  https://www.degroteplaat.nl


  Garmin en Tacx zijn supporter van De Grote Plaat   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.