Afleveringen
-
Elien De Vos is kinesist, podcasthost van Wellnesswijven en een Disney Klassiekers resident-in-wording. Ze koos zelf voor de film âInto the Woodsâ, een verfilming van een Stephen Sondheim musical waarin de verhaallijnen en personages van verschillende sprookjes door elkaar lopen. We hebben het over de straffe prestaties van onder meer Meryl Streep, Anna Kendrick, Emily Blunt en James Corden. Maar ook over thee drinken uit Chip, plannen voor Tokyo Disneyland en haar vrijgezellen in Disneyland Paris. Over emoties in 'The Office', over DMâs sturen naar Rachel Zegler en het concert van Disney-teenage-idol Sabrina Carpenter. En Elien stelt me een Disneyvraag waar ik het antwoord op schuldig moet blijven. Jawel, dat kan!
-
GaĂ«lle Goubau werkt voor de Klantendienst van VRT. Ze beantwoordt vragen, opmerkingen en klachten van kijkers en luisteraars met de glimlach. Daarnaast maakt ze ontzettend grappige TikToks over sociaal (on)wenselijke situaties. In aflevering 97 hebben we al gebabbeld over Pixars âElementalâ en toen bleek dat ze als kind grote fan was van de âHigh School Musicalâ-trilogie. Ik geef toe: een gat in mijn Disneycultuur, die bij deze is gedicht. We hebben het over het choreogenie Kenny Ortega, de niet normaal blauwe ogen van Zac Efron en zijn off-screen relatie met Vanessa Hudgens. Over het ontdekken van de films via de muziek op een vlucht, over Mevrouw Konijn en het groenste gras ooit in cinema. We discussiĂ«ren of âHigh School Musicalâ misschien wel een bĂ©tere âGraeseâ is, of â#LikeMeâ de vergelijking doorstaat en of Sharpay misschien toch niet zoân bitch was. In ons enthousiasme waren we ook bijna iets vergeten (check zeker ook de post-credit).
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Een speciale aflevering over Disneyâs Snow White. Omdat ik voel dat ik dit moet doen, ook al heb ik er zelf niks aan. Niemand wou meedoen, daâs ook oke. Dit is mijn relaas van een film die al vier jaar wordt verguisd zonder dat iemand âm zag. Een film die in het oosten groots wordt gepromoot, maar hier enkel zure krantenkoppen oplevert. Ja, ik maak me een beetje kwaad hierin. Excuses bij voorbaat. And Iâm waiting on a wish.
-
Stand-upcomedian en muzikant Johnny Trash is ook een Disneyfan. Dat weet ik, omdat hij vorig jaar nog last minute naar mijn boekvoorstelling van âDo you speak Disney?â is gekomen. Uit een reeks van door mij gecureerde Disneyfamiliefilms koos hij âHoney, I Shrunk the Kidsâ. Een film die hij als jongvolwassene nog in de bioscoop zag. Een film met acteur Rick Moranis, die hij vooral kende als comedian. En een ook van de laatste films waarin special effects nog met de hand werden gefabriceerd. We hebben het over de grammaticale fout in de titel, over one-hit-wonder Nick Kamen en over de regisseur die later âThe Rocketeerâ, âJumanjiâ en âCaptain America: The First Avengerâ zou maken. We praten ook uitgebreid over zijn fascinatie voor all-things-Marvel. En over de cartoon âTummy Troubleâ - een spin-off van âWho Framed Roger Rabbitâ - die de film destijds vooraf ging in de bioscoop. Oh, en we verzinnen een reboot van de Disneyland-attractie âHoney, I Shrunk the Audienceâ. Geen dank, Disney.
-
Serena Ciavarella werkt voor EcoPower, is boekingsagent in bijberoep en studeerde theater- en filmwetenschappen. Onlangs mocht ze zeven filmtips selecteren voor de Filmklub-nieuwsbrief van Ben Van Alboom. Daartussen: âHomeward Bound: The Incredible Journeyâ, ofwel âDe ongelofelijke reisâ. âAls kind hadden mijn broer en ik weinig videocassettes. We groeiden op op den buiten en waren echte ravotters - nog niet zo verknocht aan schermen. Zeker op vlak van Disney ben ik een laatbloeier. Zo zag ik âThe Lion Kingâ pas voor het eerst toen ik al op kot zat - in 2010! Mijn medekotgenoten vonden het ongehoord dat ik die klassieker nog nooit had gezien en een vage B-Disney als âDe ongelofelijke reisâ als mijn favoriet bestempelde.â Dat lezen, deed dan weer een âcore memorieâ uit mijn eigen jeugd onverwacht bovendrijven. We hebben het over stunts met levensechte dieren (die niet gewond raakten tijdens de opnames), fatshaming uit een dierenbek en een huisdier vernoemen naar deze film. Maar ook over een regisseur die eerder voor George Lucas en David Lynch werkte, het stemmenwerk van Michael J. Fox en een prachtige score van de ondergewaardeerde Bruce Broughton.
-
Zangeres Emma Bale maakte onlangs de prachtige VRT MAX-podcast âSPLITâ over wat het is om kind te zijn van gescheiden ouders. De geknipte gast voor een aflevering over âThe Parent Trapâ, een zeldzame Disney-familiefilm die gaat over⊠kinderen van gescheiden ouders. En toch voelde Emma meer bij het gegeven van een tweede âjijâ te vinden. Net zoals de identieke tweeling in deze film, beide rollen gespeeld door Lindsay Lohan, in haar eerste filmrol. We hebben het uitgebreid over de film, onze eigen gezinssituaties, maar ook over onze liefde voor Disney. Voor haar hebben Disneyfilms iets rustgevend en vertroetelend. Op een blauwe dag zet ze wel eens zoân film op, zoals âMonsters en Coâ, âRatatouilleâ of âDe Aristokattenâ. Niet toevallig films met een fijne, jazzy soundtrack. Net als âThe Parent Trapâ, trouwens. (Ja, ik noem deze aflevering nummer 136. Ik was verkeerd in mijn eigen telling. Excuses voor het ongemak.)
-
Telidja KlaĂŻ is ontwikkelingspsychologe en contentmanager bij Ketnet. Kortom, de geknipte persoon om te duiken in de wereld van Pixars âInside Outâ. Volgens Telidja hebben de makers zichtbaar research gedaan. Dat begint al in de eerste film, die volledig draait rond een gebeurtenis die traumatisch kan zijn voor kinderen: verhuizen. Maar waar het personage Riley in de eerste film nog vooral gericht is op zichzelf, gaat ze zich in de sequel focussen op de referentiegroep. Ook dat klopt vanuit ontwikkelingsperspectief. Meer zelfs, Telidja zegt dat de eerste vijftien minuten van âInside Out 2â de hele checklist van de start van de puberteit afvinkt. Rileys hoofdkwartier wordt overgenomen voor een nieuwe emotie: Anxiety. Toch gaat het hier over anxiety die heel normaal is in de puberteit en niets te maken heeft met de huidige Anxious Generation. Conclusie: als er Ă©Ă©n film is die je samen met je kinderen moet bekijken - voor, tijdens Ă©n na de puberteit - laat het dan âInside Out 2â zijn. En als er een âInside Out 3â komt, bel dan Telidja.
-
Comedian Roosje Pertz is slecht met decoratie, waardoor de kerstsfeer in haar huis wat ingewikkeld wordt. En eigenlijk is ze ook niet zoân Disneyfan. Top idee dus, om met haar door drie Disney-kerstspecials te gaan. Voor de gelegenheid ploffen we samen in de zetel om deze - voor haar - harde noot te kraken. Zo houdt ze niet van dieren in tekenfilms. En jawel, dat heeft deze âAn Almost Christmas Storyâ (2024) van David Lowery en Alfonso CuarĂłn natuurlijk wel. Ze houdt niet van triestige verhalen terwijl âHet meisje en de zwavelstokjesâ (2006) bezwaarlijk opbeurend is te noemen. En ze heeft het niet de pedagogische boodschappen in zoân films, waardoor ze zich niet kan ontspannen. We hebben het ook over haar aversie tegen mannen met gitaren, interieurstijlen in vakantiehuisjes en een bordkartonnen Piet Huysentruyt. Er is een topweetje over uilen in de Afrikaanse cultuur. En we staan even stil bij de dure reclamespot âThe Boy and the Octopusâ (2024) van Taika Waititi. Al bij al is Disney niets voor Roosje. Maar uitgerekend dat heeft haar al veel tijd en geld uitgespaard.
-
Tijdens mijn bezoek aan USC-filmstudent Victor Longin in Los Angeles belanden we per ongeluk op een buurtfeest in de straat in Los Feliz waar in 1923 de eerste Disney Studio openging. Op de hoek van Kingswell Avenue en Vermont Avenue werd het nieuwe Disney Brothers Cartoon Studio Square ingehuldigd door Disneylegende Don Hahn (producer van âBeauty and the Beastâ en âThe Lion Kingâ). Walt Disney komt hier per spoor van Kansas City terecht met amper 40 dollar op zak. Op 16 oktober 1923 richt hij hier samen met zijn broer Roy de Disney Brothers Cartoon Studio op. Vandaag zit er in dat pand een skatewinkel en een printshop. En zo kreeg ik het idee om de plekken van Walt in Los Angeles, zoals opgelijst in mijn boek, een voor een te bezoeken. Kan je horen: de speech van Don Hahn, een interview met Kingswell skateshopuitbater DJ Chavez, een bezoek aan restaurant Tam OâShanter dat model stond voor het ontwerp van het huis van de dwergen in âSneeuwwitjeâ en een laatste groet aan Walt in het Forest Lawn Memorial Park. (Sorry voor de vele âf*ckinâsâ in de laatste 15 minuten.) Meer over het boek op doyouspeakdisney.be.
-
Welke prinsessen zijn het leukste? Ik zoek het uit met twee topvrouwen en trouwe luisteraars van de podcast. Elien De Vos is kinesist en maakt haar eigen podcast Wellness Wijven. Laura Van Alphen is orthopedagoog en inclusiecoach. Elk hebben ze een top tien prinsessen samengesteld. Mijn zus en ikzelf doen hetzelfde. Elien kiest vooral op basis van het sprookjesgehalte. Laura heeft dan weer een heel systeem uitgedokterd. Zij doet aan kwalitatief onderzoek dat zoveel mogelijk wordt gestaafd met kwantitatieve gegevens. We hebben het over prinsessen die klungelig zijn, die zagen of te vanille zijn. Wat zegt het over een kind als ze fan is van Assepoester? Moet een prinses eindigen in trouwkleed? Welke prinsessenthema wil je in je kamer in het Disneyland Hotel in Parijs? En welke Disneyfilms voor een reset kunnen zorgen op zondagmiddag. Maar ook: zullen we Anastasia omarmen als Disneyprinses?
-
Michiel Veenstra is programmaleider en dj bij KINK, podcaster bij de beste Nederlandstalige Disneypodcast D-Tales Ă©n de Nederlandstalige stem in Disneyland Parijs. Volgens zijn tienerkinderen is dat laatste de âgrootste flexâ uit zân carriĂšre. Zijn liefde voor Disney begon met een abonnement op het tijdschrift Donald Duck. âEen Duckje lezenâ is iets oerhollands, iets wat appelleert aan de calvinistische inborst. Voor Michiel is de eend dan ook meer Disney dan Mickey Mouse. We praten over de film âSaving Mr. Banksâ, een geromantiseerde geschiedschrijving over de samenwerking tussen Walt Disney en âMary Poppinsâ-auteur P.L. Travers. Is die te sugarcoated, of toch een mooi portret van beide kindervrienden? We hebben het over Tom Hanks die voor zijn rol thuis luidop de krant heeft voorgelezen in de stem van Walt. Over Emma Thompson die 39 uur audiomateriaal van de schrijfster heeft geluisterd. Over de prachtige recreatie van Waltâs kantoor en het Disneyland van 1961. We vragen ons af hoe zou Walt de dingen vandaag zou aanpakken? Of er vroeger ook zoân publieke ontevredenheid was bij elke verandering?
-
Rutger Denaet is kortfilmregisseur, Dalilla Hermans is schrijfster. En allebei zijn ze opgegroeid met Disneyfilms. âStrange Worldâ is Ă©Ă©n van de favoriete films van de kinderen van Dalilla. Zij zien er een bijzondere representatie in: kinderen van een gemengd koppel. Maar ook voor Rutger toont het een herkenbaar personage: Ethan Clade is de eerste openlijk homoseksuele jongen in een Disneyfilm. En dat terwijl beide themaâs op geen enkele manier worden benoemd. Eerlijk is eerlijk: âStrange Worldâ deed het niet goed aan de bioscoopkassa. Volgens conservatief Amerika is dat te wijten aan een te âwokeâ verhaal. Al kan je je ook afvragen of een film zonder marketing en merchandise wel op de radar stond van het publiek. We hebben het ook over een rosse AriĂ«l, een te weinig blauwe Stitch en het connecteren met verloren familie. En het gaat over de korte documentaire âYoung Ones of Bruges #11 - Noortjeâ, over een jonge vrouw met duisternis in haar hoofd, die contrasteert met haar liefde voor het kleurrijke Disney. Deze aflevering is opgenomen voor een live publiek in Villa Bota (Brugge), een communityradio voor en door jongeren, samen met het online contentplatform Jong Volk, MOOOV en Lâestaminet.
-
Een controversiĂ«le aflevering, want is Anastasia nu een Disneyprinses of niet? De film is in 1997 bewust door 20th Century Fox als rechtstreekse concurrent in de markt gezet, maar sinds de overname door Disney staat de tekenfilm van Don Bluth (âPlatvoetâ, âDuimelijntjeâ, âAll Dogs Go to Heavenâ) gewoon op Disney+. Riddle me this! Podcast-resident Jana Martens is onvoorwaardelijke fan en de perfecte gast om dit losjes op geschiedenis gebaseerde verhaal te bespreken. Eindelijk nog een Ă©chte getekende musical met ensemble stukken en strakke choreografieĂ«n. We hebben het ook over âRasputinâ van Boney M., de Haunted Mansion vibes en hoe Meg Ryan werd overtuigd toch haar stem aan de titelrol te verlenen. Wat deed Carrie âPrincess Leiaâ Fisher voor deze film? Wie had vroeger een crush op Gunther Levi? En wat voor Disneylandattractie zou deze film verdienen? Als en slechts als we Anastasia als prinses erkennen, natuurlijk.
-
Slechts weinig filmcomponisten kunnen zoveel verschillende genres aan als Michael Giacchino. Een ware Pixar-legende (âThe Incredibleâ, âUpâ, âRatatouilleâ, âInside Outâ, âCocoâ), maar ook Disney-vertrouwde (âZootropolisâ, âTomorrowlandâ) en muziekleverancier van andere afdelingen van het moedermerk (âAliasâ, âLostâ, âRogue One: A Star Wars Storyâ, âMarvelâs Doctor Strangeâ en de aangekondigde âThe Fantastic Four: First Stepsâ). Hij maakte zelfs muziek voor Disneyland: âSpace Mountain: Mission 2â. Sinds enkele jaren is het prachtige 'Married Life' uit âUpâ in een ragtimeversie te horen in Main Street, U.S.A. van het park. En voor zijn nieuwe album âExotic Themes for the Silver Screen - Volume Oneâ stak hij heel wat van zijn bekende melodieĂ«n in een exotica jasje. Exoti-wat? Exotica is een muziekgenre, genoemd naar het gelijknamige album van Martin Denny uit 1957 dat in de jaren vijftig tot midden jaren zestig populair was bij Amerikanen. Het doet wegdromen naar tropische eilanden en bijbehorende tiki-cocktails. En dat kan nu dus op de tonen van filmmuziek van Giacchino.
-
VRT NWS-journaalanker Riadh Bahri is een overdreven nostalgicus, dus hij blijft vooral fan van de oude, handgetekende Disneyfilms. De grootste herinneringen heeft hij aan de VHS-collectie wanneer hij alleen thuis zat, een Disney On Ice-voorstelling met zijn zus en een trip naar Disneyland Parijs wanneer zijn andere zus terminaal ziek was. Als kind had hij evenwel grote nachtmerries van Ursula uit âThe Little Mermaidâ. Vandaag hebben we het over âCinderellaâ, waarvan zijn man Niels een handgetekende, originele prent uit de animatiefilm in bezit heeft. Riadh vindt Lady Tremaine veel enger in de tekenfilm dan in de vertolking door Cate Blanchett. Hij heeft ook moeite met de casting van acteurs die hij van elders kent, zoals Lily James uit âDownton Abbeyâ en Helena Bonham Carter uit de Harry Potter-films. We hebben het natuurlijk ook over de onnatuurlijke taille van die Lily James, over het schoentje dat toch niet past en de zin en onzin van glazen schoeisel. Maar we hebben het ook over de bobbel in de broek van de prins, trouwen in Birkenstocks en denken aan Martine Tanghe. Riadh introduceert me in de wereld van Cinderslut. En we verzinnen een nieuw genre: true crime-versies van Disneyverhalen.
-
Als kind was Thibault Christiaensen (Equal Idiots, Studio Brussel) gek van de tekenfilms en films in het algemeen, dankzij de VHS-collectie van zijn grootouders. Zijn favoriet? âPeter Panâ! Misschien lag dat wel aan de representatie, namelijk het enige mannelijke Disneypersonage van tel met rood haar. Doorheen de decennia is het verhaal van J.M. Barrie verschillende keren verfilmd, met wisselend succes. âHookâ van Steven Spielberg (1991)? Top! âPeter Panâ van P. J. Hogan (2003)? Verdienstelijk. Maar âPeter Pan & Wendyâ van David Lowery (2023)? Die mist wat magie, ondanks de straffe visuals, een prachtige reis naar Neverland en Jude Law als klasse-Hook. Toch was de Vlaamse pers verdeeld. De Morgen noemde het een âdoodse Disney-remakeâ, Het Nieuwsblad sprak van een âDisneyremake met zielâ. We hebben het over een stoute Tinker Bell, de Disneylandattractie âPeter Panâs Flightâ en de schitterende traditie binnen alle âPeter Panâ-adaptaties. Was J.M. Barrie een goede fantast of een man met een zwak voor minderjarigen? Wat zegt dat dan weer over andere notabelen met een zelfverklaard peterpansyndroom? En hoe is Peter Pan vereeuwigd in een nummer van Equal Idiots? Maar het gaat ook over all things Disney, zoals de tekenfilmreeks âBuzz Lightyear of Star Commandâ, het begindeuntje van âRobin Hoodâ en onze grote held Arnold Gelderman.
-
Tiktok-ster Bert De Kock is geboren in de Disney Renaissance, in het interbellum tussen âThe Lion Kingâ en âToy Storyâ. Het verbaasde me dat hij spontaan begon over âWishâ, maar er valt wel iets over te vertellen. Of dat ook veel goeds is, daâs iets anders. âWishâ is een prestigeproject, gemaakt voor de 100ste verjaardag van Disney. Het is te omschrijven als de origin story van een wens. Alleen is het verhaal te vĂ©Ă©l aangepakt als een soort supersprookje, waardoor de slinger wat is doorgeslagen. We hebben het over de bij benadering 54.218 easter eggs, een geit die niet hoefde te praten en Asha die technisch gesproken geen prinses is. Wat is er mis met âDe Reddertjesâ? En wat had Pixar gedaan met het gegeven âwensâ. Allicht komt hier geen sequel van, tenzij deze film ooit als cult wordt bestempeld. Voor de 200ste verjaardag misschien een âWish 2â? Toch is âWishâ de favoriete film van mijn petekind Liv, wat we proberen te ontrafelen. En we babbelen ook ontzettend veel over Disney (en Pixar) in het algemeen. âInside Out 2â, iemand? (Over zijn favoriete tekenfilm - âThe Incrediblesâ - sprak Bert onlangs uitgebreid in de podcast âDVDKastâ van Jelle Gordyn, check it out.)
-
Actrice MaĂŻmouna Badjie (Season of Sex, Liefdestips aan mezelf, 2DEZIT, Groeien & Bloeien) heeft een Gambiaanse vader en een Belgische moeder. Tot haar achtste heeft ze zelfs in Gambia gewoond en was daarom ontzettend benieuwd naar âIwĂĄjĂșâ. Dat is niet alleen de allereerste serie onder de vlag van de Walt Disney Animation Studios, maar ook de eerste co-productie in zân 100-jarige geschiedenis. Het maakt het eens zo bijzonder dat het een samenwerking is met een Afrikaans mediabedrijf. Die komt tot stand nadat Disney-chief creative officer Jennifer Lee (Frozen) een interview leest met de baas van Kugali. Die zei: âWeâre going to kick Disneyâs ass.â Maar waarom de krachten niet bundelen, dacht de Amerikaanse. Disney heeft de laatste twee decennia immers zeer bewust ingezet op diversiteit. Maar Afrika? Dat is nog niet gebeurd. (âThe Lion Kingâ even niet meegerekend.) We hebben het over de herkenbare klassenstrijd, straatverkopers en typische maaltijden. Maar ook over de details die âIwĂĄjĂșâ typisch Nigeriaans maken, de reeks speelt zich immers af in een afro-futuristische versie van Lagos. Je zou kunnen denken dat het een geanimeerde uitbreiding is van Marvelâs âBlack Pantherâ, ook deel van de grote Disneyfamilie. Alles draait om de tienjarige Tola, een jong meisje van rijke komaf en haar beste vriend Kole, een tuinman uit de armere buurt van de stad. Voor haar verjaardag krijgt Tola een hagedisachtige robot van haar vader, die een succesvolle tech ondernemer is. En die heeft het gadget bedacht om te dienen als een soort bodyguard voor kinderen, nu het land te kampen heeft met veel kidnappings. De link met Boko Haram is niet ver te zoeken. âIwĂĄjĂșâ zelf kampt soms met inconsistente tempoâs en een voorspelbaar verhaal, maar moet niet onderdoen voor het kunnen van wat de Disney Studios vandaag. Het is duidelijk gemaakt met de nodige budgetten, dus niet op een drafje, met veel liefde voor de Nigeriaanse cultuur. En dat is iets wat potentieel iedereen kan bekoren. Waar je ook geboren bent.
-
Muzikant, theatermaker en auteur Jaouad Alloul houdt van de Kleine Zeemeermin. In die mate zelfs, dat hij haar beeltenis op zijn enkel liet tatoeĂ«ren. Voor Jaouad is AriĂ«l een figuur die tussen twee werelden beweegt en moet kiezen, terwijl ze misschien toch beiden kan zijn. Het is een metafoor voor wat hij zelf heeft doorgemaakt als kind, toen hij dacht dat hij een meisje was (zoals beschreven in het mooie boek en gelijknamige voorstelling âDe meisjeâ). Hij is grote fan van de originele Ursula, gebaseerd op de dragqueen Divine. Maar net dat personage komt niet tot haar recht in de live-action remake. Halle Bailey als AriĂ«l doet het goed, maar ook dat was voor hem niet nodig. Hij noemt het een move, en geen keuze vanuit een artistieke integriteit. Eerder dan een actrice van kleur casten in deze rol, mogen we âde kracht niet onderschatten van nieuwe verhalenâ. Maar de racistische backlash die zij heeft ondergaan, vindt hij wel verwerpelijk. We vragen ons af waarom er zoveel remakes zijn. Noemen we dit soort film niet beter nabootsingen, met teveel compromissen, moves en computeranimatie? Hoe komt Triton aan zeven diverse dochters? Heeft hij misschien overal wat met zijn vinnen zitten flapperen? We hebben het over grote onderwerpen als LGBT en de kracht daarvan, over de al dan niet noodzaak van een homoseksueel personage in een Disneytekenfilm en de kunst van het op hakken lopen. Maar ook over Botje die er in de nieuwe versie wat ziek uitziet, over het gespierde lijf van Triton in de originele tekenfilm en over Disney kijken op katerzondagen.
-
Klara-presentatrice Clara De Decker heeft geen fijne jeugdherinneringen aan âDumboâ. Kinderen kunnen hard zijn, en op de speelplaats werd ze wel eens Dumbo genoemd. Intussen is de originele tekenfilm uit 1941 de favoriet van haar zoontje. Of hoe een nare herinnering plots een positieve wending kan krijgen. Maar de nieuwâ verworven liefde voor âDumboâ gaat niet op voor de remake door Tim Burton. Nochtans is het een film vol toptalenten, met veel kansen om de politiek incorrecte fouten uit het verleden recht te zetten. In plaats daarvan vijlt Burton alle scherpe hoekjes van het verhaal, zodat er hooguit een cirkel overblijft. Iets wat de regisseur achteraf ook heeft toegegeven: hij wil niet meer voor Disney werken. We hebben het intussen ook over het kleuren van haar, de truc van het mollenjagen en het net niet werken voor Disneyland Parijs. We doen een vreemde shoutout naar Vitaya. En we kijken uit naar âMufasa: The Lion Kingâ door âMoonlightâ-regisseur Barry Jenkins. Mag het nog eens goed zijn, Disney?
- Laat meer zien