Afleveringen
-
De adventskalender gaat van start en de agenda’s lopen vol met kerstdinertjes. Wat zet jij dit jaar op tafel? Hoe behoud je de vrede tussen vleesetende oudooms en vegetariërs? En kun je de gemoederen misschien bedaren met een Etenstijdquiz? Je hoort het in Etenstijd!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Met koud weer drinken Teun en Yvette warme wijn. Welke specerijen warmen de glögg op? Is glühwein altijd Duits, of laadt Sinterklaas zijn stoomboot in met Spaanse Bisschopwijn? En waar vind je de lekkerste recepten voor mulled wine? Je hoort het in Etenstijd!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Yvette was op dadelreis: samen met de medjouls lag ze te bakken in de Saudi-Arabische zon. Welke zwarte dadels lijken op dropjes? Zitten er beestjes in iedere soort dadel? En hoe erg zou dat eigenlijk zijn? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com, kies je black friday actie, gebruik de code etenstijd en ontdek je extra korting bovenop de black friday deals!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Bovengronds groeit haast niets meer, dus winnen we eten uit de aarde. Rettich, rammenas, pastinaak en koolrabi zijn de edelstenen van de winter. Hoe geef je scherpe radijsjes een zachte smaak? Wat is de groenteregel van Ottolenghi? En hoe pof je knollen zonder barbecue? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Oot Granola: Ga naar oot.nl/etenstijd en vraag een Starterspakket aan!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tussen de tropische vissen en de Europese keuken leeft Donna Hay. Haar recepten zijn the best of all worlds en toch makkelijk te volgen. Waarom was Donna Hay zo bijzonder in de jaren 90? Hoe veranderden haar boeken door de jaren heen? En welke recepten hebben Teun en Yvette uitgekozen? Je hoort het in Etenstijd!
Tips:
Haal nu ons boek in huis! Etenstijd, hapklare culinaire zaken
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Deze week stroomde AFAS vol met superfans, chefs, kookliefhebbers, en vooral: comfort. Ottolenghi is op wereldtournee, en hij maakt een pitstop bij Teun en Yvette. Welke jeugdherinneringen stopt Yotam in zijn nieuwe kookboek? Wat voor saus stond altijd te pruttelen op het fornuis van zijn vader? En wat is comfort food nou eigenlijk? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Delicious: Ontvang het nieuwste boek van Ottolenghi nu GRATIS bij 4 nummers delicious. Betaal slechts € 33,99 i.p.v. € 69,- Dat is 51% korting!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Yvette kookt, van woede dit keer. Na de uitreiking van het Gouden Kookboek 2024 is kookboekschrijvend Nederland in rep en roer - en de rest heeft geen idee wat een Gouden Kookboek is. Wat is er allemaal (niet) gebeurd deze Kookboekenweek? Waarom is Yvette boos? En wanneer zetten we Nederlandse kookboeken alsnog in het zonnetje? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Delicious: Ontvang het nieuwste boek van Ottolenghi nu GRATIS bij 4 nummers delicious. Betaal slechts € 33,99 i.p.v. € 69,- Dat is 51% korting!
Tips:
Haal nu ons boek in huis! Etenstijd, hapklare culinaire zaken
mionbiotuin.be
sterkebollen.nl
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Wanneer de ijzige noorderwind tekeer gaat, haal je het warme zuiderse kruid in huis: saffraan. Hoe maakt Teun zijn empanada's nog Spaanser? Wat is het slappe aftreksel van saffraan? En waar stopt Yvette haar draden uit Dubai in? Je hoort het in Etenstijd!
Tips:
Haal nu ons boek in huis! Etenstijd, hapklare culinaire zaken
Onze sponsor:
Storytel: Ga naar story.tel/etenstijd en probeer Storytel nu 30 dagen gratis!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Zaterdag werden onze luisteraars kijkers. In Tivoli Vredenburg trapten Teun en Yvette samen met jullie de Kookboekenweek af. Welke titels staan er in de top 3 van de beste kookboeken aller tijden? Wie is de Freddie Mercury van de kookboekentop? En welk boek is het allernieuwste? Je hoort het in Etenstijd!
Tips:
Haal nu ons boek in huis! Etenstijd, hapklare culinaire zaken
Onze sponsor:
Storytel: Ga naar story.tel/etenstijd en probeer Storytel nu 30 dagen gratis!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Rode en gele blaadjes dwarrelen naar beneden, maar de laurier blijft altijd groen. Teun en Yvette bekransen het blad tot onwrikbare smaakmaker. Welke bladeren roer je door de soep als er geen laurierboom in je tuin groeit? Smaken gedroogde of verse bladeren intenser? En welke vis schittert in lauriergroen? Je hoort het in Etenstijd!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Jongvolwassenen lopen met lege zakken lege keukenkasten tegemoet. Hoe moeten die arme studenten nog tamagoyaki bakken als ze op kamers gaan? Welke aanrechtkastelen geef je je kinderen mee? En in welk boek vind je al het onmisbare keukengerei terug? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg met de code etenstijd 30% korting!
Tips
Start Here: Instructions for becoming a Better Cook - Sohla El-Waylly
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Iedere winter luiert Yvette tussen de palmen. Welke kolen en knollen groeien nog meer in haar tuin? Wat roerden Leidenaren door de hutspot voordat ze aardappelen uit de Nieuwe Wereld verscheepten? En hoe vieren Teun en Yvette Nationale Boerenkooldag? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Delicious: Ga naar deliciousmagazine.nl/etenstijdkerst en haal Kerst 1 én 2 in huis met 20% korting!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Yvette reisde dit weekend naar een metaalwerkplaats én terug in de tijd. Hier presenteerden Jonah en Garrelt de culinaire geschiedenis van Nederland. Wat voor oer-Hollandsche amuse at Yvette tijdens de boekpresentatie? Wie zijn Jonah en Garrelt? En waarom is hun boek zo belangrijk? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Delicious: Ga naar deliciousmagazine.nl/etenstijdkerst en haal Kerst 1 én 2 in huis met 20% korting!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Bij koud weer warm je op met een kom soep. Welke drie elementen maken van een saaie soep een spannende? Op welke soepgroenten kan je de hele dag teren? En wat voor soep staat er eeuwig te pruttelen op het fornuis van Yvette? Je hoort het in Etenstijd!
Tips:
Schuilplaats voor andere tijden - Georgi Gospodinov
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Met spetterende smaken doorbreekt Vanja van der Leeden alle regels van de Indische keuken. Zelfs Yvette schept stiekem een extra lepeltje jackfruit op als het gebakken is met Indorock. Hoe pimpt Vanja de gerechten van Beb Vuyk? En welke recepten rocken Teun en Yvette deze week? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Oot Granola: ga naar oot.nl/etenstijd en vraag een starterspakket aan!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Na de zomer zijn de wijnrekken van Teun en Yvette afgeladen met vakantieflessen. Yvette heeft nog Morgon in de kelder liggen, en Teun trekt een Chablis open. Wie eet er dan een frisse bonenstoof, en wie kookt met cantharellen? Wat is Vivino? En hoe kies je het eten bij de wijn? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Delicious: Ga naar deliciousmagazine.nl/etenstijd om gebruik te maken van deze aanbieding!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Samen met eetvriend Barend struinde Teun Berlijn af: van het Görlitzer Park naar de Vietnamees en van Tim Raue naar de set van Triangle of Sadness. Welk restaurant serveerde waterige tomaten en korrelige boter? Waar at Teun de lekkerste schnitzel van Duitsland? Und mit oder ohne? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg met de code etenstijd maar liefst 30% korting!
Tips:
Frietopia
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Teun zapte ouderwetsch tv, tot hij zomaar Anthony Bourdain en René Redzepi tegenkwam. Wat deden die twee in een Tokioos visrestaurant? Hoe werd de Scandinavische keuken de heetste keuken ter wereld? Wat is Cook it raw? En hoe organiseer je het thuis? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
Delicious: Ga naar deliciousmagazine.nl/etenstijd 51% korting op vier nummers van Delicious!
Tips:
cookitraw.org
Cooke it raw met Anthony Bourdain
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
De Opal, de Czar, Reine Claude, Victoria, de zuurpruim en de mirabel - het klinkt als de cast van een Disneyfilm. Maar het zijn de lievelingspruimen van Yvette. Welke mag je niet rauw eten? Met wat voor soort pruim brouw je sloe gin? En in welke supermarkt liggen de sappigste steenvruchten? Je hoort het in Etenstijd!
Tips:
Black apple butter - Koken met van Boven
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Koop kaartjes voor Etenstijd! in TivoliVredenburg (2 november) en DeLaMar (4 november)
Veel mensen krijgen van orgaanvlees kippenvel - dat is volgens Yvette gefrituurd het lekkerst. Stierenpenis is eng, maar Nederland schuift jaarlijks toch 600 miljoen kilo aan frikandellen naar binnen. Hoe kan dat? Is van kop tot staart eten altijd duurzamer? En welke organen kook je makkelijk in je eigen keuken? Je hoort het in Etenstijd!
Onze sponsor:
De koffiejongens: Ga naar dekoffiejongens.nl en krijg met de code etenstijd! twee keer €5 korting op je abonnement!
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar:
Adverteerders (direct): [email protected]
(Media)bureaus: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Laat meer zien