Afleveringen
-
Sam gaat graag samen met zijn vriend op vakantie in Europa, toch vinden we het lastig om naar landen als Hongarije te gaan. Waarom hebben niet alle Europese landen dezelfde LHBTIQ+ rechten?
-
Sophie dompelt zich graag onder in de verschillende subculturen die Europa rijk is. Bijvoorbeeld de techno-scene in Berlijn. En zij vraagt zich daarom af: kan ik ervan uitgaan de Europese Unie dit ook belangrijk vindt en deze subculturen in leven houdt?
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Johanna stemt zelden tot nooit bij de Europese Verkiezingen. Ze weet eigenlijk niet hoe de EU werkt en de verkiezingen leven ook niet echt bij haar vriendengroep. Daarom vraagt zij zich af: hoe kom je aan informatie over de Europese verkiezingen en doet de EU eigenlijk zelf iets om jongeren naar de stembus te krijgen?
-
Erik wil wel eens online gokken. Een vriend van hem is helemaal fan van een Roemeense site waar hij naar eigen zeggen vaak geld wint. Zou dit veilig zijn? Of kan hij beter bij een Nederlandse site beginnen? Waar moet hij op letten en misschien trucjes hoe ik mijn kansen verbeter?
-
Joris wordt gek van de bepalende algoritmes en irritante #Ads op insta. En hij vraagt zich af of hier eigenlijk regelgeving voor is. Mag dit allemaal zomaar? En wat ik vooral wil weten: Hoe kom ik hier van af?
-
Laurens kijkt veel naar de Premier League en de Champions League, wat natuurlijk een Europese competitie is, en dat voelt elk jaar weer als een van de belangrijkste evenementen van het jaar. Hij heeft het gevoel dat UEFA dan ook de markt controleert, omdat clubs afhankelijk zijn van hun beleid en prijzengeld. Is de UEFA echt zo machtig en heeft de EU daar nog een beetje controle op?
-
Lizet is fan van Dopebwoy maar ze woont in Spanje en dus luistert ze zijn muziek daar. Maar nu heeft ze gehoord dat een artiest niet in elk land evenveel betaald krijgt voor zijn streams. Krijgt Dopebwoy wel waar hij recht op heeft als ze zijn muziek streamt vanuit Spanje?
-
Hilde woont samen in Nijmegen en wil haar kleine tuintje ombouwen tot een groene oase. Hoe kan zij haar tuintje goedkoop en verantwoord vergroenen?
-
Als Marjolein door een Spaans straatje loopt, dan vliegen de parmahammen haar om de oren. Waarom zijn we dan in zo'n klein landje als Nederland druk met meer vega op het menu? Moet dat niet veel Europeser gestimuleerd worden?
-
Tijdens de treinreis door Europa in seizoen 1 stroomde onze inbox vol met jullie vragen. Wat kan de Europese Unie nou voor je betekenen.. of juist niet? Teun duikt in dit seizoen in de machinekamer van de Europese Unie, op zoek naar antwoorden. En dat doet hij niet alleen maar samen met mensen die er verstand van hebben! Vandaag is dat Teun van den Elzen; bekend als cabaretier of van zijn YouTube serie Saaie Kutpolitiek. Kunnen Teun & Teun luisteraar Bas verder op weg helpen met zijn vraag: hoe goed is het eigenlijk gesteld met de democratie binnen de Europese Unie?
-
Wat gebeurt er met jouw stem in Brussel? In Europa groeien de rechtse stemmen maar wat betekent dat? En hoe zit het nou met die vergoedingen van Europarlementariërs?
-
Zeg je Berlijn, dan zeg je feesthoofdstad van Europa. Van een extreem goede lunch (de beroemde kebab) naar opkomend extreem-rechts. Waarom is Duitsland het kloppende hart van Europa?
-
Warschau is dan misschien niet de meest sprankelende stad van hun reis, Polen blijkt wel één van de grote voorlopers in de Europese Unie te zijn. Maar waarin?
-
De Tsjechen voelen zich niet echt verbonden met de EU, maar best wél met Nederland.
-
Onze Europaliefde resoneert niet écht in Hongarije. Daar duiken we eens diep in, en daarvoor gaan we zelfs undercover.
-
Allemaal leuk en aardig die EU, maar sinds haar toetreding heeft Kroatië last van leegloop van slimme koppen. Maar daar heeft de Britse Paul wat op bedacht.
-
In de moeilijkst uit te spreken stad van deze trip bespreken we in gestrekte draf en later onder het genot van een biertje de voordelen die de EU Slovenië heeft gebracht. De ober blijkt niet alleen lekker bier te serveren maar ook een visie op de EU.
-
In Milaan scoren we de beste koffie met Johan en de beste analyses van Catherine de Vries over Europa's problemen.
-
In deze aflevering gaan we opzoek naar onszelf. Ofja, naar dé Europeaan. Of Spanjaard. Of Catalaan.
-
Onze eerste stop! De stad van de Eiffeltoren, bistro’s, croissants, maar ook… het Klimaatakkoord. Wat is de rol van Europa hierin? Laat daar nou net een Nederlander in Parijs allemaal wilde ideeën over hebben. Want we zijn er in Nederland misschien dol op, maar in Parijs moet je je leven ervoor wagen. We hebben het over de fiets.