Afleveringen
-
Jaap is terug van een welverdiende vakantie. En wat doe je als je op vakantie bent: grillen! Vers ingevlogen vanaf de Canarische eilanden perst hij er toch nog een mooie kerstaflevering uit. Luuk valt in herhaling, maar weet kent dan ook als geen ander de kracht van herhaling en een slechte woordgrap.
Volgtip: Cooking for LeviBoxing Day ToastiesCanarische aardappels
Veel luisterplezier en tot in 2025! -
De Hollandse pot, wie kent het niet?
https://www.bol.com/nl/nl/p/home-sweet-home/9200000079578964/ Guga FoodsOok interesse in zelf zuurkool?
Nou, wij blijkbaar. Want al die gerechten die we als Hollands beschouwen blijken helemaal niet zo Hollands. En wat kun je daar nou weer over vertellen... Dit bleek een ware uitdaging voor de grillgasten, maar het is weer gelukt! En nog belangrijker; het ritme is hervonden. Lekker barbecuend de winter in, wij hebben er zin in. -
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Welkom terug bij Grillgasten!
Na een lange tijd zijn we er eindelijk weer en we zijn wat blij dat weer achter de microfoon zitten. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd, maar dat bespreken we uiteraard uitgebreid in de aflevering van vandaag. We stoppen ook officieel een van onze rubrieken, maar dat brengt ook weer ruimte voor iets nieuws met zich mee.
Dus steek de kolen aan, maak het jezelf gemakkelijk, en geniet van deze speciale comeback-aflevering van Grillgasten!
Linkjes:
https://www.instagram.com/donaldo_cooks/
https://www.juliusjaspers.nl/recipe/sate-daging-rund/ -
Daar zijn we weer hoor! Netjes volgens onregelmatig schema een heerlijk snotterige aflevering over de Nederlandse oven. Of het nu bakken, braden, frituren, stoven of koken is, alles kan met dit veelzijdige product. Daarom hebben wij deze ode gemaakt aan de enige echte Dutch Oven; het gietijzeren wonder met alleen een naam uit de Lage Landen.
Linkjes
Youtube kanaal Martijn Doolaard15 minuten pizza deeg
Lekkere Koreaanse recepten
-
In deze jubileum aflevering (de 30e) alweer, zijn meesters Luuk en Jaap bezig met het uitleggen van veelgebruikt BBQ-jargon. Wat is pellicle en wat zijn 'zeven wielen'? We draaien aan ons digitale rad en bespreken (bijna) alle barbecuetermen waar we op konden komen!
-
Tijd voor een echte Paasspecial! Want ja, zeg nu zelf. Als echte hardcore barbecuemaster draait de grill natuurlijk al lang weer op volle toeren richting het voorjaar. Met Pasen voor de deur bespreken we onze voorkeuren en ideeën voor het gebruik van de barbecue voor/tijdens de paasbrunch. En o ja, we praten jullie sowieso weer even gezellig bij over alles dat is gebeurd in ons leven de afgelopen periode!
ANTI-CHEF op YoutubeRecept voor FricandeauKip met mosterd korstKip Gyros van PitmasterX
Links: -
Er zit een hoop tijd tussen deze aflevering en de vorige. Waarvoor een welgemeend excuus. We hebben beiden last gehad van de befaamde BBQ Blues. Niet getreurd: we zijn weer terug. Met de juiste intenties en we kijken uit naar wat 2024 ons brengt.
Links:
Souvlaki!
Porchetta van Noskos en de Porchetta-creatie van Ralph
Short Rib Empanadas -
Het was weer even wachten, maar hopelijk wel de moeite waard. Een bewaaraflevering voor iedere vakantieganger, we bespreken vandaag namelijk alles wat je mee moet nemen als je op reis gaat en wil gaan barbecueën.
Daarnaast maken we graag gebruik van de mogelijkheid om een aankondiging te doen van een uitbreiding van de Grillgasten franchise. -
In deze aflevering duiken we in de wondere wereld van vis. Welke soorten vis zijn geschikt voor de barbecue? Welke bereidingen kan je maken? Genoeg om over te hebben! We zijn als een vis in het water.
Linkjes:
Heilbot met chorizo-korst
Zwaardvis tortilla's
Trinchado
Sardines in venkelvinaigrette -
Favoriet vakantieland van menig barbecue-liefhebber, ook wel bekend als de laars: Italië! De zomervakantie ligt in het vooruitzicht en ongetwijfeld zal er een kleine volksverhuizing op gang komen die kant op.
Hoogste tijd om de wereld van de Italiaanse BBQ verder te ontdekken!
Links:
- Tagliata di Manzo -
In onze langste aflevering tot nu toe bespreken we alle ins en outs van kamado's die nu op de markt en voor ons interessant zijn. Na twee jaar intensief barbecueën op onze Bastard en Kamado Joe is de vraag; zouden we nu een andere keuzen maken? En wat zou die dan precies zijn?
Zoals je van ons kunt verwachten bespreken we uiteraard onze tips, bucketlist en wat er zoal is gemaakt de laatste weken.
En oja, we hebben nieuwe apparatuur! Hopelijk horen jullie er wat van terug.
Heel veel luisterplezier.
- Bockie de Repper Drip festival -
In deze aflevering vervolgen we onze reis naar Mexico, het land van liefde en van zon als je Zangeres zonder Naam mag geloven.
We gaan wat dieper in op een aantal veel gebruikte ingrediënten, we lossen het tortillamysterie op en we pochen over onze Mexicaanse creaties.
Ook is er deze aflevering een belangrijke aankondiging en we worden een klein handje geholpen.
Bezoek onze nieuwe website www.grillgasten.com
Shownotes
- Taco's al pastor
- Barbacoa
- Carne Asada
- Hoe rol je een buritto
- Trinchado -
In deze aflevering verkennen we de wereld van de Zuid-Koreaanse bbq. Hier zijn een hoop smaken en recepten te ontdekken. Ook delen we onze ervaring met een Ests BBQ restaurant en uiteraard hebben we weer waardevolle tips!
Recepten:
Bosui salade - Pajeori
Uncle Roger
Maangchi's Kimchi recept
Kimchi recept van de Receptenninja
Onze Elote wordt hier een variant op
Receptenmaker app -
Terug van een (korte) winterbreak!
Vandaag staan de Grillgasten officieel aan de vooravond van het tweede seizoen van deze podcast. Als afsluiter van het afgelopen jaar is er druk gebarbecued en dat wordt uitgebreid gedeeld. Daarnaast kijken we vooruit in wat je de komende periode van ons mogelijk kunt verwachten!
- Cordon blue van Iberico Secreto
- Gerookte Ossobuco met safraanrisotto en een groene salade van doperwt, tuinbonen, groene asperges en parmezaan
- Gepickelde groenten -
In deze aflevering ontdekken we een deel van de wereld van de borrelhap. Best wel ingewikkeld, want wat valt onder borrel? En is het vaak niet gewoon een bijgerecht? Als je het dan maakt, hoe maak je het dan en kun je dat een beetje timen?
Uiteraard staan we ook weer stil bij wat we recentelijk hebben gemaakt en biecht Jaap zijn gebrek aan BBQ inspiratie op. Ook laat Luuk zich van zijn meest huiselijke kant zien.
Shownotes:
Jorts Kitchen
Shotgun shells -
En daar zijn we alweer met aflevering 19 van de Grillgasten. Deze week bespreken we ons tot nu toe hypothetisch (barbecue)kerstmenu en hoe we dat hebben samengesteld. Daarnaast gaan we uitgebreid in op hoe je zo'n lange dag met eten maken nu goed aan kunt pakken.
Luuk's Menu
- Stoofpeertjes in balsamicodressing
- Ossenhaas omwikkelt met spek
- Chocoladecake met gegrilde peer en espressocrème
Giacomo's Italiaanse Kerst
- Feast of the (almost) seven fishes met gemarineerde ansjovis, toastje warm gerookte zalm (BBQ Feast on Fire), gegrilde dorade en gegrilde smashed potatoes
- Geroosterde artisjok met kruidenolie
- Porchetta met polenta of brood
- Gegrilde panettone met espresso zabaglione
Overige linkjes
- Recepteninspiratie doe je op op Lindenhoff.nl
- Een van de manieren om sauce vierge te maken (recept van Julius Jaspers - BBQ Bijbel) -
Alles wat je (veel) gebruikt, vraagt ook om goed en regelmatig onderhoud. Zeker ook je kamado.
In deze aflevering behandelen we het onderhoud van de kamado. Mocht je nou een schuuroverwinteraar zijn of een bikkel die in weer en wind staat te barbecuen, deze aflevering mag je niet missen.
Linkjes:
Smoking Dad BBQ krijgt zijn kamado helemaal schoon -
Vandaag is de enige echte vega editie! We bespreken onze ervaringen met betrekking tot vegetarisch barbecueën en benoemen de do's en don'ts als het aankomt op de vegetarische barbecue. Deze podcast heeft de vorm van een college van Professor in de Vegetatiekunde Luuk.
- maïsvingers -
Nu de dagen langer worden en Sinterklaas en de Kerstman zich aandienen, wordt het de hoogste tijd om na te denken over je verlanglijstje. Wat moet daarop? En wat vooral niet? In deze aflevering geven we je de nodige inspiratie voor een goed gevuld verlanglijstje!
-
Na een vakantie onderbreking is de herfst officieel van start gegaan. En om eens een keer met de actualiteit mee te gaan, hebben we het deze keer over... barbecueën in de herfst! Waar denken wij aan qua gerechten, hoe kun je rekening houden met het weer of is dat helemaal niet nodig?
Linkjes:
Butternut squash (helaas is het recept en het filmpje onvindbaar)
Hoe je een kamado kapot maakt - Laat meer zien