Gerelateerd aan
-
'De klank van' is de officiële podcast van Feyenoord! Vanuit de vaste basisopstelling verwelkomen Sascha Visser en Kaj Ramsteijn elke aflevering een vooraanstaande (oud-)Feyenoorder om het over van alles te hebben, béhalve de uitslag van de afgelopen speelronde. Anekdotes uit de kleedkamer, gedenkwaardige affiches, imposante carrières, en nog veel meer: je ziet én hoort het in ‘de klank van’.
Wil je de afleveringen een week eerder ontvangen én kunnen bekijken? Ga dan naar Feyenoord ONE.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
In de SANTOS Football Podcast zoomen de mannen van SANTOS in op bijzondere voetbalplekken. Van Amsterdam tot Anfield. En van Buenos Aires tot Beerschot. Wat is er zo bijzonder aan het stadion? Hoe kom je in godsnaam aan kaarten? Waar wordt je biertje getapt door een oud-prof, en is er nog een andere interessante club in de buurt? Jean-Paul Rison, Sjoerd Mossou, Bart Vlietstra en diverse (oud-)profvoetballers praten je helemaal bij.
Meer weten? Kijk op www.santosfootballplanet.nl voor uitgebreide reisgidsjes van voetbalsteden over de hele wereld, achtergronden en handige tips over voetbalreizen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Changing The Game is a captivating exploration of thirty years of the FIFA Women’s World Cup, told by the players involved.
Hosted by New Zealand international Ali Riley, this brand new FIFPRO podcast series brings you the biggest stars of women’s football, as they review the evolution of the tournament and sport.
Set against a backdrop of cultural and social transformation, each episode will focus on a different championship, going beyond the action on the pitch to offer a revealing perspective. While there’s much to celebrate, the beautiful game still has a long way to go, as discussion turns to hopes for the 2023 World Cup and the legacy it can leave for future generations.
Subscribe now! -
Hier vind je alle gedichten van het "Rustsignaal" van De AAP - De Amsterdamsche Ajax Podcast. Deze prachtige gedichten gaan altijd over mensen met een Ajax verleden en zijn geschreven en ingesproken door Dennis Beyerinck van Onbedroombaar. In elke aflevering van De AAP - De Amsterdamsche Ajax Podcast, is er een nieuw Rustsignaal te beluisteren, zo rond minuut 45. De gedichten zijn tevens als Dichtbundel te krijgen, een collectors item en absolute must-have!
-
Podcast gemaakt door en voor Heraclieden met aandacht voor de wedstrijden, supporterszaken, actualiteiten en oog voor de de historie van deze fantastische club!
Onze socials:
Facebook: https://www.facebook.com/PodcastGoudenHartVoorHeraclesInstagram: https://www.instagram.com/goudenhartvoorheracles/YouTube: https://www.youtube.com/@PodcastGoudenHartvoorHeracles -
-
De NOS-voetbalcommentatoren nemen de week door. Met aandacht voor de laatste voetbalwedstrijden, het voetbalnieuws en vooruitblikkend naar de komende wedstrijden. Anekdotes van de voetbalexperts die ter plekke waren en er de hele week bovenop zitten. Presentatie is in handen van Arno Vermeulen.
-
Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat dagelijks met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.
Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.
-
Voor de ANWB reist podcastmaker Pascal van Hulst naar alle uithoeken van Nederland, op zoek naar mysteries: raadselachtige natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes. Verhalen die vaak al eeuwen van mond-tot-mond gaan. Zijn het fantasierijke sprookjes? Of ligt er op deze plekken werkelijk een geheim verscholen? Pascal zoekt het voor je uit. Wil je meer weten of zelf eropuit? Kijk op anwb.nl/podcast
Verborgen Verhalen wordt geproduceerd door audio agency Airborne in samenwerking met Pascal van Hulst. -
Alles wat eindigt, laat iets na: een erfenis. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder opgelijst op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen. Mirke, Nele en Siona van AudioCollectief SCHIK volgen mensen die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap, en daar iets aan proberen te doen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
-
Voetbalpraat! De leukste voetbalpodcast van Nederland, met elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond een nieuwe aflevering, te luisteren via jouw favoriete podcastplatform. Hoor alle ins en outs, analyses en meningen van onze experts over de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en alles wat belangrijk is in het Nederlandse voetbal in Voetbalpraat.
-
Stel, iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? Het overkwam schrijver, muzikant en journalist Frans Pollux.
Nu is hij een man op het spoor gekomen die in zijn garage een apparaat heeft staan waar de mensheid eeuwenlang tevergeefs naar zocht. Maar de uitvinder is bang dat zijn idee gestolen wordt. Hij houdt het angstvallig geheim en weigert nog met Frans te praten.
Het apparaat tart wat we denken te weten over tijd en eeuwigheid, over leven en dood.
De Laatste Dans
In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood? -
Diep in de bossen van Belgisch Limburg ligt een verlaten begraafplaats waar zo’n 1800 psychiatrische patiënten liggen. In Monsters in het bos proberen bram ieven en Aafke Romeijn verhalen van deze patiënten te redden van de vergetelheid. Ze raken al snel verstrikt in een web van tragische en avontuurlijke levensverhalen dat hen confronteert met hun eigen verleden.
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: 'Help, bel 112'. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn? Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
Wie is Swift? Ze is de grootste popster ooit. Haar Eras Tour breekt alle records en landen smeken haar langs te komen vanwege de economische boost die haar komst teweegbrengt. Al 18 jaar lang zet Taylor Swift de muziekindustrie op zijn kop. Hoe doet ze dat? Waar komt de devotie van haar 500 miljoen fans vandaan? En waarom roept ze ook zoveel weerzin op?
In Wie is Swift? onderzoeken hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol samen met experts Swift als cultureel, zakelijk en maatschappelijk fenomeen. Een must listen voor iedereen die wil begrijpen waarom de wereld in de ban is van Taylor Swift.
Wie is Swift is het vierde seizoen van de Wie is-serie met inmiddels meer dan 1 miljoen beluisteringen.
-
In vijf podcasts wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders.
Hij maakt een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello, op ‘haar’ eiland Texel loopt hij met Karina Wolkers naar de Slufter en met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland 'De Woude' voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Twans’ boek Wandellust, is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat.
De serie Wandellust is geproduceerd door VISIONAIR ORDINAIR. -
Op 6 mei 2002 trekt een dan nog onbekende man op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum zijn pistool en vuurt zes schoten af op Pim Fortuyn. De moord veroorzaakt een schokgolf in Nederland. Iedereen weet nog waar hij was en wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dat geldt des te meer voor de mensen die op 6 mei aanwezig waren in en om het gebouw van 3FM, waar Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was bij de radioshow van Ruud de Wild. Paul van der Lugt was destijds de zendercoördinator van 3FM en maakte het drama van dichtbij mee. Hij spreekt met andere directe betrokkenen, waaronder Claudia de Breij, Herman van der Zandt, Filemon Wesselink en Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, over hoe zij die dag hebben beleefd. Een reconstructie van de laatste dag van Pim Fortuyn, door de ogen van de mensen die erbij waren.
-
Willem was 13 toen hij zwaar mishandeld werd door een groep leeftijdsgenoten. Dertig jaar later gaat hij op onderzoek uit en zoekt hij contact met de betrokkenen van toen: de agent, de rechter, getuigen. Wat weten zij nog? Hij spreekt een socioloog over waarom groepen jongeren dit doen, een lotgenoot en haar vader over hun ervaring met ernstig geweld, rechters over wat zij zien in de rechtszaal en een journalist over hoe berichtgeving in de media door de jaren heen is veranderd. Weet hij uiteindelijk de daders te vinden? Willen ze met hem in gesprek? Waarom hebben ze dit eigenlijk gedaan en hebben ze spijt?
-
Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bespreken een maand lang op geheel eigen wijze in een dagelijkse live talkshow de actualiteiten van de dag. Hierbij schuiven dagelijks interessante gasten aan.
Marcel & Gijs is iedere werkdag om 21:30 uur te zien bij SBS6 en terug te luisteren via deze podcast.