Afleveringen
-
Hoe bewijs je schuld in een moordzaak zonder lichaam? Is de strafmaat voor het wegmaken van een lijk te laag? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met nabestaande Martine Sinkeldam, Lena Olivier van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers en Officier van Justitie Miranda van Turennout, die voor het eerst haar verhaal doet over de zaak Sumanta Bansi. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel maakt een rondgang langs nabestaanden.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Hoe betrouwbaar is een fotoconfrontatie? Wordt het nog vaak gebruikt? En welke rol kan AI spelen in het creëren van niet-bestaande figuranten? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met oud-hoofdinspecteur van de politie Adri van Amelsvoort, rechtspsycholoog Eric Rassin en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel die vertelt over haar persoonlijke ervaringen met de fotoconfrontatie.
-
Donny M. snikte vandaag tijdens zijn laatste woord in de rechtbank: hij heeft spijt. De zussen van het slachtoffertje, de 9-jarige Gino, noemden hem eerder deze week ‘een havik die op zijn prooi loerde’. Misdaadverslaggever van De Limburger Bas Dingemanse en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel vertellen aan presentator Maaike Timmerman wat er besproken is deze week tijdens de rechtszaak.
-
Sophie Keulemans ontdekt op Facebook een foto van de thuiszorgmedewerkster die het sieraad van haar dementerende moeder draagt. De vrouw, de 51-jarige Sharda N., is onlangs veroordeeld. Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Sophie en particulier rechercheur René, die speurt naar diefstallen in de zorg. Onderzoeksjournalist Alissa Hippe zoekt uit hoe vaak diefstallen in de (thuis)zorg voorkomen.
-
Een groep undercover-boa’s krijgt bezoek van staatssecretaris Ingrid Coenradie. Podcastmakers Maaike Timmerman en Noa van Oostrom gaan mee. Ze spreken een Utrechtse Boa die vertelt hoe zij zelf het slachtoffer is geworden van seksuele straatintimidatie. De dader is deze week veroordeeld, net als twee andere mannen.
-
Bij gijzelingen telt elke minuut. Hoe legt een politieonderhandelaar contact met de gijzelnemer? En voor welke dilemma’s staan slachtoffers? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met politieonderhandelaar Aad Egberts en onderzoeksjournalist Alissa Hippe, die de rechtszaak over de gijzeling in Ede bijwoonde. Ook horen we het verhaal van Jeffrey, die in het stadhuis van Almelo werd gegijzeld door een doorgedraaide restauranthouder.
-
Van de Taghi’s tot een beruchte woonwagenfamilie: hoe komt het dat misdaad vaak van de ene op de volgende generatie wordt overgedragen? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met misdaadverslaggever van het AD Chiel Timmermans en criminoloog Henk Ferwerda van Bureau Beke. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom neemt een aantal dubieuze dynastieën door.
-
De moorden in het Drentse Weiteveen zijn van a tot z gefilmd. Dat blijkt uit een nieuwe reconstructie van het AD. Hoe kon een ruzie over een pas gekocht huis zo uit de hand lopen? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met AD-journalist Victor Schildkamp en onze eigen onderzoeksjournalist Alissa Hippe.
-
Een sporttas vol goud of diamanten: criminelen zijn er gek op. Een kleine hoeveelheid is al snel een gigantisch bedrag waard. En dan kan je goud ook nog eens omsmelten en diamanten herslijpen. Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Hanco Zwaan van het Nederlands Edelsteen Laboratorium en Joost van Slobbe, directeur de Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en achtergronden.
-
Is het veilig en dus verstandig om de kroongetuigeregeling uit te breiden? En hoe betrouwbaar is een kroongetuige? Presentatoren Noa van Oostrom en Martijn de Greve gaan in gesprek met VVD-fractievoorzitter en voormalig Justitieminister Dilan Yesilgoz, advocaat Sander Janssen die promoveerde op het fenomeen kroongetuige en met misdaadjournalist Marian Husken.
-
Wordt voetbalgeweld extremer? Lukt het om daders te herkennen? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met burgemeester van Breda Paul Depla, Nine Kooiman van de Nederlandse Politievakbond en politieagent Paul Francken, die al 18 jaar ME’er is. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt uit welke straffen voetbalvandalen krijgen.
-
De politie staakt: wat gaan we daarvan merken? En waarom voeren agenten actie? Presentator Maaike Timmerman vraagt het in deze korte, extra aflevering aan Nine Kooiman, voorzitter van de NPB, die spreekt namens de politiebonden, burgemeester van Breda Paul Depla en politieagent Paul Francken, die al jarenlang ME’er is.
-
Ex-tbs’ers die toch weer de fout in gaan: hoe vaak komt het voor? Hoe bepalen deskundigen of het veilig is om ze terug in de maatschappij te brengen? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met tbs-advocaat Jan-Jesse Lieftink, psycholoog Anita Heuveling van Beek en Saskia Wolters, de man die haar broer Joost doodstak zit nu vast in een tbs-kliniek. Onderzoeksjournalist Rick Pietersz duikt in de cijfers en is aanwezig bij de zaak over de tbs-verlenging van drievoudig moordenaar Richard H.
-
Een onderwereldvete tussen drugsbaron ‘Piet Costa’ en zijn rivaal ‘Ali de Iranees’ mondde uit in een bloederig conflict. Een nieuwe kroongetuige doet daar nu een boekje open. Wie zijn de hoofdrolspelers? En waar draait het conflict om? Presentator Maaike Timmerman bespreekt het in deze korte, extra aflevering met onderzoeksjournalist Noa van Oostrom.
-
Hoe jaag je op voortvluchtige misdadigers? Misdaadverslaggever John van den Heuvel vertelt hoe zware jongens er alles aan doen om uit handen te blijven van de politie. Presentator Maaike Timmerman gaat ook in gesprek met Stef de Jonge, hij is de teamleider van FastNL, het team dat alles op alles zet om criminelen achter de tralies te krijgen. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel spreekt met slachtoffers en nabestaanden die hopen op dat ene telefoontje.
-
B&B-deelnemer Malgosia blijkt in een Poolse gevangenis te hebben gezeten en in België deed een veroordeelde ontuchtpleger mee aan de Vlaamse variant van het populaire tv-programma. Hoe kan dat? Een speciale B&B Vol Crime-aflevering: presentator Maaike Timmerman neemt alle relletjes door met collega Rick Pietersz. Misdaadverslaggever van De Telegraaf John van den Heuvel, zelf ook tv-producent, geeft zijn kijk op de zaak.
-
Inrijden op een beveiliger, een mes trekken bij een ruzie of op elkaar inslaan met glazen bier. Regelmatig gaat het mis tijdens een gezellig avondje uit. Hoe kan het dat de vlam in de pan slaat, soms om helemaal niets? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Cornel Gorsselink van de Dutch Bouncer Federation en met Yiannis Zafiris. Hij werd in 1996 het slachtoffer van uitgaansgeweld en zijn redder Joes Kloppenburg kwam daarbij om het leven. Onderzoeksjournalist Rick Pietersz gaat op pad met uitsmijter Martijn die tijdens zijn werk is neergestoken en bedreigd met een vuurwapen.
-
Is het slechte imago van Scheveningen terecht? Maaike Timmerman en Rick Pietersz reizen af naar de badplaats en ontmoeten daar misdaadverslaggever van AD Haagsche Courant Jorina Haspels, ondernemer Hans van den Broek en bewoner Martin Pronk. Want wat trekken ondernemers, bewoners en de gemeente uit de kast om een dagje strand gezellig te houden en het imago van Scheveningen weer op te krikken?
-
Hoe worden drugsladingen in de Rotterdamse haven onderschept? En hoe worden uithalers opgespoord? Jarenlang hoorden we over de ene recordvangst cocaïne na de andere in de Rotterdamse haven, maar er is iets opvallends aan de hand. In deze aflevering gaan Jill Bleiksloot en Sandra van den Heuvel op pad met de douane. Ze krijgen uitleg over de nieuwste technologieën die de douaniers moeten helpen bij het opsporen van drugs en criminelen, de laatste smokkeltrends en hoe criminelen proberen havenwerkers om hun vinger te winden.
- Laat meer zien