Afleveringen

  • NIJMEGEN – Ik zie je aan de overkant is de nieuwste roman van de Nijmeegse schrijfster Brenda Meuleman. In aflevering 172 praat ze met presentator Raymond Janssen over de totstandkoming van haar boek en over de lessen die we eruit kunnen leren.

    Ik zie je aan de overkant vertelt het verhaal van moeder Antonia, de verloskundige die door de stad reist, en de zussen Claar en Hanna, die met hun eigen vorm van verzet een onverbrekelijke eenheid vormen. Maar wanneer Antonia een Joods jongetje in huis neemt, worden de grenzen van hun verbond op de proef gesteld.

    Volgens Meuleman kan Nijmegen nog wel wat leren over de wijze waarop Market Garden wordt herdacht. "Er zijn in Nijmegen behalve militairen ook zoveel burgers om het leven gekomen, daarvoor mag best wat meer aandacht zijn", aldus de schrijfster.

    In de rubriek Terugbladeren staat ook Rob Jaspers stil bij de velen burgerdoden in de Nijmeegse oorlogsjaren. Zie ook op www.oorlogsdodennijmegen.nl.

    ⁠Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier!⁠

    Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

    foto: David van Haren

  • NIJMEGEN – Een deel van de gemeenteraad van Nijmegen wil tijdens het experiment met de gereguleerde wietteelt het beleid voor coffeeshops aanpassen. Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de raad. Tegenstanders van dit voorstel willen liever eerst de conclusies van deze zogenoemde wietproef afwachten.

    Daarover gaat het in de aflevering 171 van Ien, de podcast. Daarin bespreken oud-journalist Rob Jaspers en presentator Raymond Janssen ook het parkeerbeleid van de gemeente Nijmegen. Het college wil een groot deel van het centrum steeds autoluwer maken en overweegt nu ook het straatparkeren in het centrum af te schaffen.

    Zowel het coffeeshopbeleid als het parkeerbeleid zouden wel eens thema’s kunnen worden in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.

    In de rubriek Terugbladeren kijkt Rob Jaspers naar het Thermion-gebouw in Nijmegen-noord.

    ⁠Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier!⁠

    Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

    foto: David van Haren

  • Zijn er afleveringen die ontbreken?

    Klik hier om de feed te vernieuwen.

  • NIJMEGEN – Het blijft onrustig rondom de aanleg van de warmtenetten in Nijmegen. Dat zegt Renate Giesbers, die zelf als huurder van een woning in Hengstdal het verzoek kreeg om 'van het gas' te gaan.

    Giesbers vond de informatie vanuit de gemeente en de woningcorporatie te eenzijdig en ging op onderzoek uit. "Ik vond het een verkoopverhaal en geen onafhankelijke voorlichting", zegt ze in aflevering 170 van Ien, de podcast. Het project ging uiteindelijk van tafel, omdat het niet de benodigde 70 procent steun kreeg van de huurders in de wijk.

    Sindsdien volgt zij de ontwikkelingen rondom de aanleg van warmtenetten op de voet en ziet dat ook in stadsdeel Dukenburg huurders niet altijd de juiste informatie krijgen. Daar gaat de aanleg van het warmtenet gepaard met een renovatie van de woningen. "Daardoor stemmen mensen makkelijker in met de plannen", meent Giesbers.

    Toch zijn er huurder in Dukenburg die terugkomen op hun voornemen om van het gas te gaan. Een enkele huurder overweegt de gang naar de rechter en ook toezichthouder Autoriteit Markt en Consument (AMC) wordt gevraagd om de gang van zaken rondom het plan voor Dukenburg te gaan onderzoeken.

    In de rubriek Terugbladeren duikt Rob Jaspers in de geschiedenis van het experiment gesloten coffeeshopketen, beter bekend als de 'wietproef'.

    ⁠Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier!⁠

    Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

    foto: David van Haren

  • NIJMEGEN – De Nijmeegse politiek moet wellicht nadenken over een nieuwe locatie voor de bouw van de Eyup Sultan Moskee. Dat vindt althans het raadslid voor de Stadspartij Nijmegen Rosalie Thomassen. Ze deed die suggestie tijdens een bijeenkomst over binnenstedelijke projecten.

    Daarover gaat het in de eerste reguliere aflevering van Ien, de podcast na het zomerreces. In die podcast bespreken oud-journalist Rob Jaspers en presentator Raymond Janssen onder meer de plannen van het moskeebestuur om een multifunctioneel gebouw te bouwen ter vervanging van hun kleine gebedshuis in de Vondelstraat. De plannen voor een nieuwe moskee stammen van voor de tijd dat de nieuwbouw in Winkelsteeg werden ontwikkeld. Mogelijk loopt de ontwikkeling van dat gebied de bouw van de moskee in de weg.

    Het Planbureau voor de Leefomgeving kwam recentelijk met nieuwe gegevens over de aanleg van warmtenetten. Dat heeft de discussie over die alternatieve manier van verwarming wederom op gang gebracht. Een van de huurders van Talis maakte recentelijk de gang naar de rechter omdat hij toch niet wilde instemmen met de aansluiting op het warmtenet met zijn woning. Ook daarover gaat het gesprek in aflevering 169.

    Onlangs werd bekend dat verzorgingshuis Kalorama haar activiteiten in hospice Bethlehem wilde staken. Veel Nijmegenaren kwam in opstand tegen dit besluit en startten een petitie. Rob Jaspers blikt in de rubriek Terugbladeren terug op het ontstaan van het hospice.

    De petitie voor het behoud van het hospice vind je hier: https://petities.nl/petitions/houd-hospice-bethlehem-in-nijmegen-open?locale=nl

    foto: David van Haren

  • NIJMEGEN – Raadslid Michelle van Doorn (ODV) wisselde haar rol als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in om zelfstandig raadslid te worden. Dat doet ze optimistisch, duurzaam en vrij. Kortweg: ODV.

    Van Doorn verliet kort na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 de fractie van de Partij voor de Dieren. In dit derde zomergesprek blikt zij terug op dat besluit en vertelt hoe ze als lid van de VVD uiteindelijk fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren werd.

    Van Doorn blikt ook vooruit op haar politieke toekomst. Is ODV een blijvertje in de Nijmeegse politiek of sluit Van Doorn zich aan bij een andere partij in de Nijmeegse raad? En waar wil zij voor strijden in de laatste anderhalf jaar van de huidige gemeenteraad?

    Dat en meer in aflevering 168 van Ien, de podcast.

    Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier!

    Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

    foto: David van Haren

  • NIJMEGEN – Raadslid Delano van Luik (CDA Nijmegen) zal Nijmegen niet snel verlaten. Na zijn komst is hij snel verknocht geraakt aan de stad. Zijn doel is dan vooral Nijmegen, maar ook het CDA beter te maken. Hij praat erover met presentator Raymond Janssen in aflevering 167 van Ien, de podcast.

    Van Luik is een opvallende verschijning in de Nijmeegse gemeenteraad. Hij is scherp in het debat en goed op de inhoud. Als vervanger van fractievoorzitter Marjolijn Mijling liet hij geregeld zien dat hij zijn plek wel heeft gevonden.

    Van Luik was verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar. Heeft Van Luik écht Haagse ambities of was het een steunbetuiging voor zijn zieltogende partij, die onder aanvoering van Henri Bontenbal aan een voorzichtige wederopstanding lijkt te zijn begonnen?

    Ook de toekomst van de christendemocratie kwam ter sprake. Waarvoor staat de C van CDA in Van Luiks wereld?

    Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier!

    Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

  • NIJMEGEN – Rosalie Thomassen stelt zich na de verkiezingen van 2026 beschikbaar voor het fractievoorzitterschap van Wendy Grutters, indien nodig. Daarnaast is ze ook beschikbaar als wethouder, mocht haar partij opnieuw deel uitmaken van de coalitie.

    Thomassen zegt dat in het eerste zomerportret van Ien, de podcast in gesprek met Raymond Janssen.

    Na de verkiezingen wilde GroenLinks als grootste partij aanvankelijk niet in gesprek met de Stadspartij, weet Thomassen. De Stadspartij kwam pas later aan tafel, toen GroenLinks doorkreeg dat de partij van duolijsttrekkers Grutters en Broeren een deel van de stad had bereikt dat de Groenen niet in beeld had. “Volgens GroenLinks begrepen wij kennelijk beter wat er in de samenleving speelde dan andere partijen”, zegt Thomassen hierover.

    Door de grote overwinning van de Stadspartij deden veel nieuwe, onervaren raadsleden hun intrede in de Nijmeegse gemeenteraad. “We hebben ze van mbo tot universiteit. Dat was niet per se heel gemakkelijk.” De fractie moest flink aan de slag om de raadsleden klaar te stomen voor het politieke werk.

    foto: David van Haren

    Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier! Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

  • NIJMEGEN – Tijdens de zomer gaat presentator Raymond Janssen in gesprek met verschillende Nijmeegse raadsleden op terug te blikken op de eerste helft van het politieke jaar.

    Zo staan er gesprekken op de rol met raadslid voor de Stadspartij Nijmegen Rosalie Thomassen, CDA-raadslid Delano van Luik en Michelle van Doorn, van de eenmansfractie ODV.

    Kijk deze aflevering voor de andere plannen van Ien tijdens de zomer.

  • NIJMEGEN – Geen fietstunnel en nieuwe busroutes rondom het station. Dat zijn twee onderdelen van een nieuw en ambitieus plan voor het stationsgebied in Nijmegen. Dat meldt Rob Jaspers in aflevering 164 van Ien, de podcast.

    Ook woningbouw zal een groot onderdeel vormen van het nieuwe plan, dat in het najaar nog door de raad moet worden vastgesteld, evenals het vergroenen van het gebied.

    Jaspers heeft voor deze podcast ook de zogenoemde Stads- en Wijkmonitor gelezen. Het stuk, dat een beeld geeft van de stand van zaken van de stad, behandelt thema’s als zorg, onderwijs of veiligheid. Jaspers maakt de balans op.

    Tijdens de laatste raadsvergadering voor het reces stond wederom de tippelzone op de agenda. Aanleiding was een uitspraak van de rechter dat sekswerkers onterecht geen toegang tot de zone krijgen. Ook de zero-emissiezones en parkeren bij het zwembad in de Winkelsteeg kwamen ter sprake in deze aflevering van Ien, de podcast.

    In de rubriek Terugbladeren kijken Raymond Janssen en Rob Jaspers terug naar een aantal onderwerpen uit de podcasts van de eerste helft van dit politieke jaar.

    foto: David van Haren

    Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier! Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

  • NIJMEGEN – Een week na het ontvlamde debat over de erkenning van de Palestijnse staat door de gemeenteraad van Nijmegen is de verontwaardiging tussen raadsleden nog steeds voelbaar. Dat zegt Raymond Janssen in aflevering 163 van Ien, de podcast.

    Vorige week dienden GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP een motie in om voortaan in de gemeentelijke communicatie over Palestina te spreken.

    Palestina

    Dat leidde tot een fel debat, waarin raadsleden weigerden te stemmen omdat ze zich niet wilden uitspreken over een kwestie die niet op gemeentelijk niveau zou moeten worden. Daarover ging het deze week in Ien, de podcast. Want heeft de motie het beoogde doel bewerkstelligd?

    Netcongestie

    Diezelfde avond werd ook het zogenoemde koersdocument besproken, waarin raadsleden nieuwe plannen voor de stad met elkaar deelden. Rob Jaspers bespreekt enkele van die voorstellen. Ook netcongestie kwam weer aan de orde. Nijmegen moet een plek vinden voor 500 trafohuisjes, om de stad van stroom te kunnen voorzien. Maar is daar wel genoeg plek voor?

    Faalpaal

    In de rubriek Terugbladeren ging het over misschien wel de grootste soap in de Nijmeegse politiek: het kentekenparkeren met – wat later werd genoemd – de faalpaal.

    foto: David van Haren

    Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier! Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

  • NIJMEGEN – Oud-raadslid in Nijmegen en voormalig Tweede Kamerlid Ad Lansink (CDA) werd begin juni 90 jaar oud. Lansink, ook bekend van zijn invloed op het Nederlandse afvalbeleid, was eind 2022 te gast in Ien, de podcast.

    Rob Jetten

    In het gesprek met presentator Raymond Janssen blikt Lansink terug op zijn politieke loopbaan, met onder meer herinneringen aan de Nijmeegse krakersrellen in de jaren 80, over klimaatminister Rob Jetten en over de rechtstatelijkheid van het openbaar bestuur.

    foto: David van Haren

    Fan van Ien, de podcast? Tof! Wil je ons werk steunen? Klik hier! Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

  • NIJMEGEN – De gemeenteraad van Nijmegen heeft verontwaardigd gereageerd over de steeds duurder wordende verbouwing van museum Het Valkhof. Met name vanuit de zijde van de oppositie kreeg verantwoordelijk wethouder Noël Vergunst het zwaar te verduren.

    Daarover gaat het in aflevering 161 van Ien, de podcast. Daarin bespreken presentator Raymond Janssen en oud-journalist Rob Jaspers onder meer de redactie van de wethouder, de houding van burgemeester Bruls en de inbreng van leden van de coalitiepartijen.Burgemeester Bruls werd woensdag ook kritisch bevraagd over het optreden van de politie tijdens de pro-Palestinaprotesten op en rond de Radboud Universiteit. De reactie van Bruls hield de verschillende raadsleden óók een spiegel voor.

    In de rubriek Terugbladeren bespreekt Rob Jaspers de geschiedenis van het verschijnsel 'woongroepen' in Nijmegen.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 Klik hier! Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Het Europees Parlement lijkt ver weg, maar is wel degelijk óók belangrijk voor de regio Nijmegen. Dat zegt oud-Europarlementariër voor het CDA Maria Martens.

    De Nijmeegse was tussen 1999 en 2009 lid van het Europees Parlement en benadrukt in aflevering 160 van Ien, de podcast nog maar eens hoe belangrijk het is om te gaan stemmen voor het Europees Parlement. “Denk aan de zorg. Je kunt als je in de grensstreek woont ook gebruikmaken van zorg in Duitsland”, aldus Martens. “Maar ook werken in het buitenland is mogelijk gemaakt door Brussel.”

    Martens gaat in gesprek met presentator Raymond Janssen ook in op een aantal veelgehoorde klachten over Europa. Zo zou er veel te veel geld naar Brussel gaan en ‘Europa’ ook veel te veel macht naar zich toe trekken. Martens is het daar niet mee eens en legt uit waarom.

    Onlangs werd in de tijdelijke vestiging van museum Het Valkhof aan het Keizer Karelplein de tentoonstelling over de ‘loden lady’ geopend. In de rubriek Terugbladeren vertelt Rob Jaspers er meer over.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 Klik hier! Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Omdat er mogelijk niet voldoende bussen gaan rijden naar de nieuwbouw in Winkelsteeg, komt de realisatie van die nieuwe wijk in het gevaar. Dat zegt Rob Jaspers in aflevering 159 van Ien, de podcast.

    "Wethouder Vergunst zegt dat de nieuwbouw onder druk staat omdat er geen goed ov meer is in Winkelsteeg", aldus Jaspers in gesprek met presentator Raymond Janssen.

    Op de fiets naar de bushalte

    Daar komt nog bij de wethouder Daemen die over het openbaar vervoer gaat eerder al zei dat Nijmegenaren in de toekomst misschien met de fiets naar een bushalte moeten, omdat die mogelijk verder weg liggen dan eerder.

    Gereguleerde wiet

    Vanaf 17 juni wordt in Nijmegen gereguleerde wiet verkocht. Nadat in Breda en Tilburg al met deze wijze van wietverkoop is geëxperimenteerd, kan in een aantal Nederlandse steden, waaronder Nijmegen, nu ook met de gereguleerde verkoop worden begonnen. Het hoofdlijnenakkoord, dat onlangs door de vier beoogde regeringspartijen werd gepresenteerd, kan mogelijk roet in het eten gooien. Wat dat voor Nijmegen betekent, is te horen in deze podcast.

    Terugbladeren

    Dat het 'wietexperiment' al jaren op de agenda staat, blijkt in de rubriek Terugbladeren. Daarin kijkt Rob Jaspers terug naar de berichten van weleer.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 Klik hier! Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Hans van Hooft, scheidend fractievoorzitter van de SP in Nijmegen, blikt in een extra lang gesprek met Raymond Janssen terug op zijn tijd in de Nijmeegse politiek.

    Van Hooft, die eerder deze week zijn vertrek aankondigde, blikt terug op de start van zijn politieke loopbaan in 1994, vertelt waarom delen van Dukenburg en Lindenholt de SP inruilden voor de PVV van Geert Wilders en legt nog een keer uit waarom Nijmegen zelf woningen zou moeten bouwen.

    Ook de versmalling van de Graafseweg, de referendum over de herbouw van de donjon en de GroenLinkse 'arrogantie van de macht' komen ter sprake.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 Klik hier! Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Wethouder John Brom trok woensdagavond ternauwernood zijn nieuwe plan met de vergunningen voor ligplekken van boten terug. Hij deed dat omdat er over de ingrijpende plannen geen overleg met de huidige booteigenaren is geweest.

    Brom moet, aldus Rob Jaspers, 'een blackout' hebben gehad. Jaspers zegt dat in aflevering 157 van Ien, de podcast, in gesprek met presentator Raymond Janssen. Voordat de gemeenteraad de wethouder over zijn plan kon ondervragen, trok Brom het plan terug, de gemeenteraad in verbazing achterlatend. In de podcast hoor je er meer over.

    Ien, de podcast bespreekt ook andere actuele kwesties. Zo valt de verbouwing van museum Het Valkhof bijvoorbeeld steeds duurder uit. Inmiddels moet voor de werkzaamheden ruim 16 miljoen euro worden neergeteld. Het geval deed Rob Jaspers denken aan twee bouwprojecten uit het verleden die óók veel duurder uitvielen. Ook in de rubriek Terugbladeren gaat het over de ontwikkelingen aan en rond de Waalkade.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 Klik hier!Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Wethouder Noël Vergunst van stedelijke ontwikkeling moet gaan onderzoeken of woningbouw over de grens mogelijk is. Uitbreiding in andere windrichtingen is vrijwel onmogelijk.

    Dat zegt Wilco Veldhorst, bestuurder van FNV Bouw en Wonen in aflevering 156 van Ien, de podcast.

    Grensstreek van Gelderland

    Veldhorst doet de uitspraken in gesprek met presentator Raymond Janssen. De vakbondsbestuurder is al sinds jaar en dag betrokken bij de ontwikkelingen in de grensstreek van Gelderland. Veldhorst is dan ook een fanatiek voorstander van de heringebruikname van de treinverbinding tussen Nijmegen en Kleve. Duitsland wil daar financieel aan bijdragen, maar de gemeente Berg en Dal ligt dwars.

    Slechte omstandigheden

    Arbeidsmigratie is een ander thema dat Veldhorst op de voet volgt. Volgens hem gaat er nog veel fout bij bedrijven die – vaak op uitzendbasis – medewerkers aannemen die over de grens wonen. Alleen in Kleve zijn al tientallen panden waarin louter Polen ondergebracht zijn, vaak onder slechte omstandigheden.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 ⁠Klik hier!⁠

    Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Op veel vlakken kan de samenwerking tussen Nijmegen en Beuningen veel beter. Dat zegt fractievoorzitter van de VVD Beuningen Karin van den Heuvel in aflevering 155 van Ien, de podcast.

    Van de Heuvel merkt dat op tal van dossiers de aansluiting tussen de randgemeenten en Nijmegen ontbreekt. De geboren Nijmeegse noemt de discussie over het Engie-terrein en het industriegebied tussen Weurt en Nijmegen.

    Centrum Nijmegen

    In gesprek met presentator Raymond Janssen komen ook de centrumfunctie van Nijmegen aan de orde, net als de rol die Nijmegen heeft voor scholen waar ook leerlingen uit randgemeenten naar toe gaan.

    In de rubriek Terugbladeren bespreekt Rob Jaspers de Architectuurprijs.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 ⁠Klik hier!⁠

    Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Wethouder Cilea Daemen van mobiliteit lijkt voor te sorteren op bezuinigingen op het busvervoer in Nijmegen. Daemen signaleert een mogelijk kostenverhoging, zegt Rob Jaspers in aflevering 154 van Ien, de podcast.

    Hij hekelt de houding van de wethouder. "Ze moeten bij de provincie Gelderland met de vuist op tafel gaan slaan", aldus Jaspers.

    Betaald parkeren

    Woensdagavond stond het thema mobiliteit op de agenda van de gemeenteraad. Uiteraard kwam in dat debat ook de rol van de fietser en de automobilist aan de orde. Raadsleden gingen ook met elkaar in debat over het betaald parkeren in de stad.

    Dak- en thuislozen

    De Nijmeegse VVD kwam met een voorstel om bedelen in Nijmegen te verbieden. De groeiende groep dak- en thuislozen in Nijmegen zorgen voor overlast, aldus de VVD die daarom voor een verbod pleitten. Andere partijen zagen meer heil in het begeleiden van dak- en thuislozen.

    In oktober van het vorige jaar sprak ik met GroenLinks-raadslid Sander van der Goes over dat onderwerp. Deze aflevering is hier terug te luisteren.

    Bedelverbod

    In de rubriek Terugbladeren zocht Rob Jaspers naar eerdere voorstellen om bedelen in Nijmegen te verbieden.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 ⁠Klik hier!⁠

    Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

  • NIJMEGEN – Wilco van Schaik en Marcel Boekhoorn brachten na roerige jaren de rust terug bij NEC. Daardoor kon de club opklimmen tot een "bijna subtopper". Dat zegt VI-verslaggever Sander Janssen in aflevering 153 van Ien, de podcast.

    De twee schakelfiguren hebben na de degradatie in 2017 ervoor gezorgd dat NEC kon groeien. De club wist zelfs een finaleplaats in het bekerduel af te dwingen door met 2-1 te winnen van SC Cambuur.

    Linkerrijtje

    Janssen blikt, in gesprek met presentator Raymond Janssen, terug op de roerige jaren die de club achter heeft gelaten. En wat is er voor nodig om in de toekomst mee te kunnen blijven doen in het linkerrijtje van de eredivisie? Ook daarover gaat het in deze speciale bekereditie van Ien, de podcast.

    Goffertstadion

    Rob Jaspers graaft in zijn rubriek Terugbladeren in het verleden van de Nijmegen Eendracht Combinatie en ontdekte onder meer dat een voorganger van burgemeester Hubert Bruls ooit een verbod op straatvoetbal afkondigde.

    foto: David van Haren

    Wil jij onze podcast steunen?

    Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

    👉 ⁠Klik hier!⁠

    Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌