Gerelateerd aan
-
Johannes Vermeer. Een van de meest bekende kunstschilders uit de geschiedenis. Het melkmeisje, Meisje met de parel, Het straatje van Vermeer: ze zijn te bewonderen in de meest toonaangevende musea ter wereld. Maar dat geldt niet voor al zijn werken. Een aantal Vermeers is onvindbaar, kwijt of gestolen. Terwijl we weten dat ze bestaan. Of in ieder geval bestaan hebben.
Wat gebeurt er als talentvolle audiomakers aan de slag gaan met deze zoekgeraakte werken van Johannes Vermeer? Dan krijg je de Nieuwe Vermeer Podcast. In deze serie maken verschillende podcastmakers een persoonlijke vertaling van éen van de zes verloren gewaande Vermeers. Van minidocumentaires tot hoorspelen; de creativiteit van deze makers komt in vele vormen. Presentatie: Dionne Stax. Podcastmakers: Eva Nijs, Bert Scholten, Wisse Beets, Mandula van den Berg, Lara Aerts en Mina Etemad.
De Nieuwe Vermeer Podcast is onderdeel van het Omroep MAX en NPO 1 project De Nieuwe Vermeer. Voor meer informatie over het televisieprogramma, de online serie en het digitale museum: www.denieuwevermeer.nl -
Do you love documentaries? Join me for a series of conversations with directors who discuss the craft of documentary filmmaking. You'll learn how these talented creators find great stories and how they bring them to life on screens around the world.
www.talkingdocumentary.com -
-
-
Arti Farti Podcast, de irritant vrijblijvende kunstenaarspodcast vanuit Arti et Amicitiae.
Arti Farti et Amicitae; een verwijzing naar het geluid van een kunstscheet voor vrienden.
Tweewekelijks praten kunstenaars Teun Castelein en Selby Gildemacher met collega-kunstenaars over de kunsten.
Een podcast met scherpzinnige en minder scherpzinnige observaties en ideeën, kortom Arti Farts; bewogen lucht.
Opgenomen in kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I’m an abstract artist and art educator and I’m hellbent on helping my fellow artists redefine their freedom by tapping into their creative spirit. If you want to have a whole lotta fun while you learn about art, creativity, and what it takes to build a thriving art career, you’re in the right place.
-
We gaan experimenteren met groentes als voedsel. Van aardappel tot cashewnoot, allemaal dragen ze iets lekkers bij. In deze podcast zoomen we elke aflevering in op een andere plant (of schimmel of bacterie), of de vrucht van een plant, of de wortel, of het blad. Whatever, als we het uiteindelijk maar kunnen eten. Hoe maken we het klaar? En welke combinaties benadrukken elkaar op een mooie manier?
Het gaat over genieten van smaken en over hoe mooi eten mensen bij elkaar kan brengen. Dat is het mooie van eten, iedereen houdt van lekker eten met een verhaal. En wat we eten heeft ook een enorme invloed op onze planeet, en op ons lichaam en of we daarbij dieren nodig hebben. Zo proberen we zo holistisch mogelijk te kijken naar alles wat we in onze mond proppen. Maar het is geen manifest, het is een onderzoek. Alles is goed.
Jars Schalkx en Cas Schalkx zijn broers en co-Chefs van thuisrestaurant møde, het dining concept waarbij zes mensen die elkaar niet kennen zes gangen samen optrekken. In deze podcast verkennen ze samen hun passie voor de wereld en alles wat daarop leeft. Het cadeau wat ons per ongeluk in de schoot is geworpen…. die wereld dan hè. -
-
The Multicultural Middle Ages Podcast brings medievalists from all professional and disciplinary tracks together to think and talk about the too-oft-unsung diversity of the Middle Ages. We offer public-facing, open access content directed at experts and non-experts alike to present updated, accurate, and culturally responsible accounts of the plurality of the medieval period.
Series producers: Will Beattie, Jonathan Correa Reyes, Loren Lee, Reed O'Mara, and Logan Quigley.
Our podcast is made possible by our partnership with the Graduate Student Committee of the Medieval Academy of America. Our Speculum Spotlight series is produced in partnership with Speculum: A Journal of Medieval Studies, and we are especially grateful for the support of Speculum’s Editor, Katherine L. Jansen.
For more information about The Multicultural Middle Ages, visit our website:
https://www.multiculturalmiddleages.com
For more information about the Medieval Academy of America and the work being done by its Graduate Student Committee, visit: https://www.medievalacademy.org/page/Graduate_Students.
-
Welkom bij de 11fountains podcastserie. In deze serie luister je naar het verhaal van een Friese stadsbewoner en zijn of haar relatie met de fontein die daar staat. In 2018 zijn in de elf steden van Friesland elf fonteinen geplaatst. Deze zijn ontworpen door elf internationaal gerenommeerde kunstenaars. De 11fountains staan er nu vijf jaar. Ze zijn onderdeel van het stadbeeld en daarmee een verzamelpunt en 'Instagrammable' landmark. Hoe kijken de stadbewoners nu naar hun stad en fontein? Je hoort het in deze elf afleveringen.
Deze podcasts zijn gemaakt in opdracht van 11fountains en stichting Merk Fryslân en opgenomen door Het Podcastlokaal.
-
'Stad van de toekomst, Zuidoost 2040’: de luisterversie van het gelijknamige boek van Daan Dekker.
Credits:
‘Stad van de toekomst’ is een uitgave van gemeente Amsterdam en Zuidoost City, geschreven door Daan Dekker, voorgelezen door Kiddo Cee en geproduceerd door Vinger.nl.
Creative direction: Jeffrey Croese
Recording: Jeffrey Croese
Mixing: Jeffrey Croese & Mitchell van Ommeren
Master: Mitchell van Ommeren
Stem: Kiddo Cee, Tanja Jadnanasing
Beats: Jacob the Sleepy
Studio & Productie: Vinger.nl
Met dank aan alle geïnterviewden en alle anderen die dit boek en podcast mede mogelijk maakten.
Amsterdam 2023 -
Elsbeth Vernout van Riboet Verhalenkunst gaat voor deze vijfdelige podcast op zoek naar de mooiste verhalen achter de Indische en Indonesische toko’s in Amsterdam. Zowel tradditionele toko's, die al tientallen jaren in de hoofdstad te vinden zijn (Toko Ramee, Toko Joyce, Toko Bandung) komen aan bod, als initiatieven van de jonge generatie zoals Stick-up Indofood en MIKO.
De vijf afleveringen horen bij de expositie 'Toko Mokum - Indische eetcultuur in beweging' die Riboet Verhalenkunst maakte in samenwerking met het Amsterdam Museum. De expositie is nog tot 7 januari 2023 te zien in Amsterdam Museum aan de Amstel 51.
Interviews en montage: Elsbeth Vernout, Riboet Verhalenkunst -
Audiomixage en eindversies: Sambros Media/ Wessel Sambros -
Artwork: Arjen IJff -
Jingle Toko Mokum: Suzanne Mateysen -
Mede mogelijk gemaakt door steun van V-fonds en StichtingAmsterdam750. -
We zijn hier maar tijdelijk. Niet alleen wijzelf, als individuen, maar ook als mensheid. Als bewoners van een planeet die op raakt. Iets wat we alleen kunnen stoppen door onze omgang met grondstoffen en de manier waarop we onze samenlevingen inrichten te veranderen. En op een andere manier over de toekomst - en dus ook over tijd - na te denken.
Maar wat is tijd eigenlijk? Tijd is voorafgaand, tijdens, hierna, lang geleden en ver in de toekomst. Ze is altijd aanwezig, en een voorwaarde voor alles wat er gebeurt. Tegelijkertijd is de tijd zelden onderwerp van gesprek. Hoe kunnen we op andere, meer duurzame manieren luisteren naar en omgaan met de tijd?
Daar gaan wij - Laurie Hermans en Katía Truijen - naar op zoek in dit tweedelige audioverhaal. Met bijdragen van binnenvaartschipper en vlogger Liana Engibarjan, filosoof en schrijver Joke Hermsen, kunstenaar Mark IJzerman en chronobioloog Joke Meijer. Met muziek van LY Foulidis. -
In de podcastserie ‘De Keukencast, koken als je blind bent’ hoor je hoe je kookt als je blind of slechtziend bent. Welke hulpmiddelen zijn handig en welke apps maken het je makkelijk? In acht afleveringen reizen de redacteuren van de Voorste Kamer af naar alle uithoeken van Nederland. Daar duiken zij de keuken in met blinde en slechtzienden hobbykoks die hen de lekkerste gerechten voorschotelen.
-
Op de planken is een podcast van Internationaal Theater Amsterdam waarin onze host, Richard Kofi, in gesprek gaat met makers over theater, de maatschappij, en hoe deze twee elkaar beïnvloeden. Iedere maand nodigen we een maker én een specialist uit om te praten over de de thema’s die ons momenteel bezig houden.
Met dank aan de VandenEnde Foundation. -
Echo Offstage lures you into the world of playwrights, producers, directors, and creatives for Intelligent, Intimate dialogue with Impactful Women of Theater.
Echo Offstage is a production of Echo Theatre in Dallas, Texas. Founded in 1998, Echo is the Southwest's Premier Women's Theater; solely producing work by women+. www.echotheatre.org -
-
In de podcastserie ‘Over Datum‘ gaat Carolien Borgers op onderzoek uit en gaat dieper in op leeftijd en vrouwelijke schoonheidsidealen.
Want wat ís het toch met die angst om oud te worden? Het is de vraag die Carolien zichzelf stelde toen ze afgelopen jaar veertig werd. Waar komt het vandaan en waar is ze nou precies zo bang voor? “Vroeger dacht ik, ik word 34 en daarna sterf ik – dan houdt alles op”, vertelt ze. “Dus ik vroeg me af of het draaide om het verlies van ‘erbij horen’, of dat het afnemen van mijn vruchtbaarheid betekent dat mijn aantrekkelijkheid ook verdwijnt. Toen begon ik bewuster te letten op wat mij de hele tijd wordt verteld over ‘ouder worden’, gewoon op dagelijks niveau. Het is echt wálgelijk. Soms subtiel, soms heel duidelijk: hele algoritmes worden gevuld met cosmetische ingrepen en ‘vermindering van fijne lijntjes’. Waar gaat het hier mis? Waarom wordt er zo ingespeeld op onze onzekerheden?”
Het inspireert Carolien tot het maken van Over Datum, waarin ze met meer dan twintig BN’ers en experts het gesprek aangaat over schoonheid. Hoe komt het dat we jeugdigheid als fantastisch zijn gaan zien, en ouderdom als iets vreselijks? Maar ook vooral: “Hoe kan ik voor mezelf tot andere inzichten komen als het gaat om ouder worden? Dát is de zoektocht.”
-
-
Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium hun eigen waargebeurde verhalen. Een deel van die verhalen verschijnt op deze podcast. Presentatoren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim richtten Echt Gebeurd in 2008 op naar voorbeeld van het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij elke verhalenmiddag van Echt Gebeurd ook iemand voor uit het dagboek dat hij of zij bijhield als puber.
Wil je een keer een verhaal bij ons vertellen of leren hoe je dat het beste kunt aanpakken? Ga dan naar onze website www.echtgebeurd.net, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe vertellers. Onze redactie (die behalve uit Paulien en Micha bestaat uit Arianne Hinz, Tom van Rooijen en Renette Kwakkenbos) leest alle inzendingen en neemt contact op als je verhaal geschikt lijkt.
Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kun je Vriend van de Show worden via vriendvandeshow.nl/echtgebeurd.
Om te adverteren in onze podcast kun je contact opnemen met Dag en Nacht Media.
De illustraties tot en met aflevering 387 zijn afwisselend gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis, de illustraties van aflevering 388 tot en met 439 door Jill Heesbeen en onze illustrator sinds aflevering 440 is Eline Veldhuisen.