Afleveringen
-
Steeds meer mensen zien het belang van duurzaamheid omtrent het gebruik van (drink)water in. Dit leidt tot verschillende initiatieven om anders met ons water om te gaan. Wat zijn de risico’s als we lokaal water gaan opvangen, op kleinere schaal water gaan zuiveren en ook andere kwaliteiten water gaan gebruiken? En welke eventuele risico's brengt dit met zich mee voor de volksgezondheid?
Daarover vertellen Erik Lieftink (adviseur bij Partners4UrbanWater), Patrick Smeets(onderzoeker KWR) en Roberta Hofman (associate lector Water bij de Hogeschool Utrecht) in deze podcastaflevering van New Scientist en Hogeschool Utrecht.Hosts: Jim Jansen en Charlotte Dijkgraaf
Gasten: Erik Liefting, Patrick Smeets en Roberta Hofman
-
Nederland staat bekend als een waterland, maar zelfs hier dreigen we tekorten te krijgen aan veilig en schoon (drink)water. Weinig mensen realiseren zich hoe goedkoop drinkwater in Nederland is. Helpt een hogere prijs om gedragsveranderingen te realiseren? En in hoeverre kun je de drinkwaterprijs verhogen als je wil dat schoon water voor iedereen bereikbaar blijft?
Daarover vertellen Henk-Jan van Alphen (onderzoeker bij KWR) en Roberta Hofman(associate lector Water bij de Hogeschool Utrecht) in deze podcastaflevering van NewScientist en Hogeschool Utrecht.
Host: Jim Jansen en Charlotte Dijkgraaf
Gasten: Henk-Jan van Alphen en Roberta Hofman
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
In de komende honderd jaar zullen er belangrijke veranderingen plaatsvinden op aarde. Gletsjers zullen smelten, de zeewaterspiegel zal stijgen en de temperatuur op aarde zal omhooggaan. Toch hoor je hier aanzienlijk minder over dan over bijvoorbeeld stikstof. Moet dat anders?
Daarover vertellen Maarten van der Ploeg (directeur RIWA-Maas) en Roberta Hofman (associate lector Water bij de Hogeschool Utrecht) in deze podcastaflevering van New Scientist en Hogeschool Utrecht.
Host: Jim Jansen en Charlotte Dijkgraaf
Gasten: Maarten van der Ploeg en Roberta Hofman
-
Klimaatverandering heeft een grote invloed op ons water, met maatschappelijke en technische uitdagingen tot gevolg. Hebben we straks nog wel voldoende water en wat is er nodig om de kwaliteit van water hoog te houden? Samenwerking in de waterketen is essentieel om deze uitdagingen aan te pakken en een duurzame toekomst te garanderen met schoon en lekker water.
Hogeschool Utrecht leidt innovatieve beroepsprofessionals voor de vraagstukken uit deze waterketen. Daarover vertellen Wilma Scholte op Reimer (Voorzitter College van Bestuur) en Patrick Cramers (directeur Life Sciences and Chemistry) in deze podcast aflevering van New Scientist en Hogeschool Utrecht.
Host: Jim Jansen en Charlotte Dijkgraaf
Gasten: Wilma Scholte op Reimer en Patrick Cramers