Gerelateerd aan
-
Presentator Michael Schaap wil weten hoe om te gaan met een onzekere toekomst. Hij komt zo terecht in de wetenschap, de kunst, het bedrijfsleven, de overheid, de journalistiek, de filosofie en allerlei mengvormen daarvan. Vanuit de studio duiden futurist Tessa Cramer en kunstenaar Merlijn Twaalfhoven de interviews en reportages.
Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen BrabantKennis, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Fontys hogescholen. Bij deze podcast hoort ook een gids waarmee je zelf aan de slag kan met onzekerheidsvaardigheden, te bestellen op www.onzekerezaken.nl.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Bij elke nieuwe crisis kijken we hoopvol naar wetenschappers: kunnen jullie ons hieruit redden? In Focus hoor je de beste wetenschapsverhalen, aansluitend en aanvullend op het gelijknamige tv-programma op NPO2. Onderzoekers die streven, worstelen, falen en slagen in het vinden van oplossingen van de problemen van deze tijd.
Verslaggevers van wetenschapsredactie gaan het veld en de laboratoria in om verslag te doen van het onderzoek in de praktijk. In de studio ontvangt Lara Billie Rense wetenschappers voor een verdiepend gesprek over hun vakgebied. -
-
-
Tune in as cognitive psychologist and award-winning CRO specialist Guido X Jansen grills his expert guests on experimentation, user research, digital marketing and everything in between.
Funny. Real. Raw. And never boring. Every episode of the CRO.CAFE is filled with knowledge bombs that will inspire and motivate you, as well as give you practical tools to help you up your CRO game.
Join 14K+ subscribers for the world's most exciting, raw discussions on experimentation, CRO, user research and digital marketing from the industry leaders who live and breathe it.
Start listening right now with 100+ episodes on tap! -
Wat doet Nederland om te zorgen dat we droge voeten houden? Hoe zorgen we voor voldoende water in droge tijden? Is Nederland wel voorbereid op een veranderend klimaat? Hajo Magré praat met wetenschappers en experts die elke dag met die vragen - en de antwoorden! - bezig zijn. En we gaan op bezoek bij Nederlanders die met het veranderende klimaat te maken hebben. Vraag jij je af wat Nederland doet om zich voor te bereiden op de stijgende zeespiegel, aanhoudende droogte en ander extreem weer? Luister dan naar deze podcast over het Deltaprogramma.
-
Leer toepasbare inzichten uit de psychologie terwijl je geschokt wordt door buitensporige Duitse humor, slechts één keer per week - voor je eigen veiligheid. Deze podcast wordt alleen aanbevolen voor mensen met een mentale leeftijd boven de 13.
Gerhard Ohrband is een psycholoog en taalleraar uit Hamburg/Duitsland. Momenteel gevestigd in de Republiek Moldavië, helpt hij bedrijven in communicatieve vaardigheden met het gebruik van humor. -
Welkom bij SPS-NIP: Aan tafel met ... Wij zijn dé podcast voor alle psychologie studenten in Nederland. In deze podcast gaan wij, Teske, Vera en Elze, elke maand in gesprek met beginnend psychologen binnen elke hoek van de psychologie. We gaan met onze gasten onder andere praten over hun studententijd, bijbaantjes, stages en eerste stappen in het werkveld.
Volg ons op Instagram voor updates over de podcast en andere evenementen van SPS-NIP! @spsnip -
HOI, IK BEN NIEUW! is een 7-delige podcast over genderidentiteit. Journalist Lara Billie Rense en acteur en regisseur Fabian Claes Jansen zijn beiden non-binair en redelijk nieuw in deze gendervorm. In deze podcast serie gaan zij in gesprek met te gekke en fijne trans, non-binaire en cisgasten over alles wat met genderidentiteit te maken heeft. Van geschiedenis tot taal, politiek tot activisme, jeugd tot ouderen en expressie tot identiteit. Ze stellen alle vragen die zij zelf hebben en die jullie wellicht ook hebben over genderidentiteit, om zo nog meer kennis en begrip te krijgen over hun nieuwe gendervorm en die van anderen. Tijdens elke aflevering bellen we ook even met Dr. Margriet van Heesch, Cultuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) om haar visie te horen op het thema van de aflevering. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering! De laatste aflevering gaat over de theatervoorstelling GEMMA: een voorstelling van Fabian Claes Jansen over de zoektocht naar genderidentiteit, waar deze podcast uit ontsproten is. Onze fijne gasten zijn: Ryan Ramharak, Romy Loe a Foe, Senn van Beek, Nanaoh Struik, Tijn de Jong, Pascal de Vormer, Sharmila Vooren, Laura Hermans, Margriet van Heesch en Geertje Mak. Deze podcast is onderdeel van het project GEMMA van inclusief film- en theaterproductiehuis Fabuch Social Cinema. Abonneer je op deze podcast en geef ons je duim, like of sterren, om zo door anderen ook beter gevonden te worden in het woeste woud op de podcast-apps! Kijk voor meer informatie op www.fabuch.nl/gemma.
-
Iedereen werkt samen: individuen, organisaties, samenwerking zit ons in de genen. Maar over wat nu eigenlijk wel en niet werkt als we samenwerken wordt maar mondjesmaat gesproken. In onze podcast Plank met Vier Poten spreken wij met doeners en denkers over zichzelf en over samenwerken.
We duiken de diepte in: we praten over verschillende soorten samenwerking, behandelen doorwrochte en minder doorwrochte theorieën en gaan op zoek naar samenwerkingsparels en briljante mislukkingen. Soms leren we van de geschiedenis, soms van de actualiteit. Clichés worden zoveel mogelijk vermeden. -
Psychiater Joost Stolker en psycholoog Yonda Poslavsky gaan elke paar weken in gesprek met inspirerende gasten op het gebied van psychotrauma. Iedereen die een schokkende gebeurtenis heeft meegemaakt, kan psychische en lichamelijke klachten krijgen. Soms zijn de gevolgen zo ernstig dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. De afgelopen decennia is kennis over trauma, PTSS en de behandeling daarvan enorm toegenomen. Joost en Yonda belichten in hun podcast diverse vormen van psychotrauma en wat er aan gedaan kan worden. Nieuwsgierige vragen aan bijzondere mensen voor iedereen die meer over trauma en de gevolgen wil weten.
-
Hoe bieden we mensen met een licht verstandelijke beperking de juiste zorg en begeleiding? Zodat ze zich staande kunnen houden in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt? Ruim 1 miljoen mensen hebben een licht verstandelijke beperking - een lvb. Zij hebben een IQ tussen de 50 en 85. Middin heeft veel ervaring in de zorg en begeleiding van mensen met een lvb. In Studio lvb delen medewerkers van Middin - en hun samenwerkingspartners - hun ervaringen en kennis op dit gebied. Deze podcast wordt gehost door Nathalie Koopman.
-
Studio Veenweide – De verdieping is een serie colleges over de reductie van broeikasgassen in het Veenweidegebied. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de veenweiden gaan zorgen voor het verminderen van een jaarlijkse emissie van 1 megaton in 2030. Hoe gaan we dat doen? Wat wéten we al en wat weten we nog níet?
Het Nationaal Onderzoeksprogramma Broeikasgassen Veenweiden (NOBV) is opgericht om dit verder te onderzoeken. In deze podcastserie komen verschillende aspecten van het onderzoeksprogramma komen aan bod aan de hand van de 6 M-cyclus: Meten, Mechanistisch begrip, Modelleren, Maatschappelijk kosten-batenanalyses (MKBA’s), Maatregelen en Monitoren.
In elke aflevering geeft één onderzoeker een hoorcollege over de betreffende M. Jan Peter Lesschen (WUR) geeft college over meten en rapporteren, Gilles Erkens (Deltares/UU) over mechanismen die leiden tot bodemdaling en veenafbraak, Jim Boonman (VU) over modelleren, Sien Kok (Deltares) over MKBA’s, Jan van den Akker (WENR) over maatregelen en Ronald Hutjes (WUR) over monitoren.
Luister ook naar de podcastserie Studio Veenweide met daarin tafelgesprekken met diverse gasten en veldreportages. -
In het Klimaatakkoord hebben we afgesproken dat de Veenweiden gaan zorgen voor het verminderen van een jaarlijkse emissie van 1 megaton in 2030.
Hoe gaan we dat doen? Wat wéten we al en wat weten we nog níet? Het Nationaal Onderzoeksprogramma Broeikasgassen Veenweiden (NOBV) is opgericht om dat verder te onderzoeken. De podcast Studio Veenweide is een serie over meten, weten en voorspellen.
Presentator Inge Diepman gaat vanuit de studio in Zegveld in gesprek met onderzoekers, bestuurders en beleidsmakers over het Nationaal Onderzoeksprogramma Broeikasgassen Veenweiden (NOBV). Verschillende aspecten van het onderzoeksprogramma komen aan bod aan de hand van de 6 M-cyclus: Meten, Mechanistisch begrip, Modelleren, Maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA’s), Maatregelen en Monitoren. In zes afleveringen belichten we de problemen en mogelijke oplossingen in het veenweidegebied, gaan we in op de stand van zaken van huidig onderzoek en blikken we vooruit naar het veenweidegebied van de toekomst.
Luister ook naar de podcastserie Studio Veenweide – De verdieping met daarin hoorcolleges van verschillende onderzoekers over de 6 M’s. -
Een podcast voor en door planologen. De geschiedenis van de Nederlandse ruimtelijke ordening, steeds bekeken vanuit één planconcept. Hosts Peter Pelzer, Lilian van Karnenbeek (Universiteit Utrecht) en Jannes Willems (Universiteit van Amsterdam) gaan in gesprek met direct betrokkenen en onderzoekers. Technische afwerking en ondersteuning: Evert Aalten.
-
Veel mensen in Nederland maken zich zorgen om de klimaatcrisis. Maar hoe zit het met onze Caribische eilanden? Houden mensen daar zich bezig met klimaatverandering? En wat merken ze ervan? John Samson neemt jou mee op reis.
Op het platte BONAIRE zien we boven en onder de zee al wat verandering. Wat doet de hitte met mensen, kinderen en toeristen op ARUBA? Waarom vervuilen veel mensen hun ‘dushi’ CURAÇAO eigenlijk? En SABA... wat staat het enige regenwoud van Nederland te wachten?
Op SINT-EUSTATIUS dreigen de effecten van klimaatverandering in een versnelling terecht te komen door geiten. En SINT-MAARTEN werd in 2017 door verwoest door orkaan Irma. Nog steeds wachten ouderen op de reparatie van hun huis. -
Welcome to PhD Unplugged!
Juggling all the different tasks in your PhD can be tough. How to start when work is piling up? How to perform well when there is so much pressure? How to relax when work is always on your mind? How to make plans when the future is uncertain?
In 𝐏𝐡𝐃 𝐔𝐧𝐩𝐥𝐮𝐠𝐠𝐞𝐝, we bring together PhD students and professional coaches. Every podcast episode, we will talk about common struggles and how to overcome them. -
-
Praktijk Wijsheid is de podcast van Levvel, specialisten voor jeugd en gezin. De podcast is gemaakt voor en door professionals in de jeugdzorg. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar de daadwerkelijke transformatie van hoe wij werken. We vragen jeugdzorg-professionals naar hun meest krachtige en bijzondere verhalen. En we horen hoe zij hun vakmanschap hebben ingezet. Wat heeft gewerkt? En wat ook juist niet? En wat kunnen wij hiervan leren?
-
Hoe werkt fundamentele maatschappelijke verandering? En hoe krijgen we te midden van een klimaatcrisis, biodiversiteitscris en groeiende ongelijkheid het roer radicaal om?
In deze podcast voelt Wouter Mulders (samen met wisselende co-hosts) experts aan de tand over transitiewetenschap en -praktijk. Want door transities naar duurzaamheid en rechtvaardigheid te begrijpen, kunnen we ze versnellen. Althans, dat hopen we.
Als jij ook aan de slag wilt met transities, of er gewoon meer over wilt weten, ga dan naar drift.eur.nl.