Afleveringen

  • Julie D'heygere begon haar culinaire pad als deelnemer -en winnares- van het populaire Komen Eten programma toen ze nog studente was. Na haar studies sloeg ze een andere richting uit, maar toen ze mama werd en plots tijd tekort had om haar eigen tomatensaus te maken, ging ze op zoek naar een alternatief. En kwam ze van een kale reis thuis.

    Massa is kassa, moet ze gedacht hebben, dus ze begon haar saus in grote hoeveelheden te bottelen voor eigen gebruik. Maar toen kwamen vrienden en familie ook saus vragen. En dus ontstond Think Tomato als merk. Een verhaal met ups en downs, van tanden vastzetten en doorbijten, maar vooral een van tijd winnen en iets lekkers op tafel willen zetten. Eerst voor zichzelf en ondertussen voor zoveel mogelijk mensen.

    Meer info over Think Tomato vind je hier:

    ▸ https://www.thinktomato.be/

    ▸ https://www.instagram.com/thinktomato

    ▸ https://www.facebook.com/thinktomato

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

    Goesting in iets anders?

    Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten.

    ▸ http://www.oostendeverteld.be

  • Glen Ramaekers is een meer dan bezige bij. 8 jaar lang runde hij Humphrey Chez Pias waar hij invloeden uit de Filipijnse cultuur op een vlotte manier verweefde met fine dining. Niet alleen dat, hij is ook al jarenlang het gezicht van Don Papa, een rum uit de Filipijnen. Cocktailwedstrijden, brand activaties, noem maar op; Glen is er druk voor bezig.

    In deze aflevering hebben we het over failliet gaat toen zijn vader vroeg overleed, zotte projecten en hard werken, een restaurant starten zonder budget, werken voor Don Papa Rum, de impact van werken in een restaurant op een relatie en de liefde voor Brussel.

    Meer info over Glen Ramaekers vind je hier:

    ▸ https://www.glenramaekers.com/

    ▸ https://www.instagram.com/glenramaekers/

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

    Goesting in iets anders?

    Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten.

    ▸ http://www.oostendeverteld.be

  • Zijn er afleveringen die ontbreken?

    Klik hier om de feed te vernieuwen.

  • Halverwege Tournee Minerale is het perfecte moment om te praten over thee. Thee staat niet hoog op het lijstje van de favoriete drankjes van de Belg. En toch voel ik aan mijn theewater dat het een interessante drank is, met duizenden jaren geschiedenis. Door de helft van de wereldbevolking wordt dit zelfs meer gedronken dan koffie!
    De consumptie stijgt, maar onbekend maakt onbemind. Ik nodigde thee expert Farah Soeleimansjah uit om mij meer te vertellen over deze drank. Ze geeft trainings, tastings en reist regelmatig naar Azie om thee te sourcen rechtstreeks van de plantage. Van witte tot zwarte thee, ze geeft een hele duidelijke uitleg wat het is en hoe je best thee kan zetten.


    Meer info over Farah Soeleimansjah vind je hier:
    ▸ https://www.thenoodleagency.com/
    ▸ https://www.instagram.com/thenoodleagency
    ▸ https://www.facebook.com/thenoodleagency/
    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.
    Schrijf je hier gratis in!
    ▸ https://overeten.substack.com
    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:
    ▸ http://www.overetenpodcast.be
    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast
    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast
    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave
    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast
    Goesting in iets anders?
    Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten. 
    ▸ http://www.oostendeverteld.be

  • Geen Belgischer groente, ook al is er weinig groen aan, dan ons witloof. Behalve het feit dat er grondwitloof en waterkweek bestaat en dat de kroppen in het donker groeien, weet ik eigenlijk niets van witloof.

    Sjanse dus dat Hanne Pluim me vertelde over Thomas Cools, een vierde generatie grondwitloofboer uit Zemst, die niet alleen witloof kweekt, maar ook witloofkroketjes ontwikkelde met reststromen uit zijn bedrijf en daar een food waste award voor pakte, maar ook nog eens internationaal ambassadeur is voor Goesting, het project van Toerisme Vlaanderen om de wereld goesting te doen krijgen om van Vlaanderen te proeven.

    1 februari start ook de "Week van het Witloof", dus als dit alles geen perfecte reden was om van Thomas te leren hoe witloof gekweekt wordt! Een nobele groente, en vanaf nu niet langer onbekend!

    Meer info over Thomas Cools Grondwitloof vind je hier:

    ▸ https://www.grondwitloof.be/thomas-cools/

    ▸ https://www.lekkervanbijons.be/producten/rechtvanbijdeboer/brussels-vollegrondswitloof-cools-thomas

    ▸https://www.facebook.com/profile.php?id=100083570132249

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

    Goesting in iets anders?

    Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten.

    ▸ http://www.oostendeverteld.be

  • Sarah Renson ging na haar kunstudies in het middelbaar aan de slag in een restaurant en dat lag haar wel. Ze werkte haar omhoog van afwasser tot chef patisserie en ging op zoek naar meer. Van Hof Van Cleve, via Joost Arijs en The Jane naar haar eigen zaak, waar ze ondertussen twee winkels heeft, 4 workshops per week geeft, en haar taartjes aan tal van andere horeca zaken, Delhaize en Cru verkoopt. Tussen dat alles vond ze nog de tijd om een boek te schrijven en in haar hoofd zitten nog talloze ideeen. Tijd om te vragen wat een goed taartje nu juist is en hoe ze haar evolutie heeft meegemaakt.

    Meer info over Sarah Renson vind je hier:

    ▸ https://www.sarahrenson.be/

    ▸ https://www.instagram.com/sarah.renson/?hl=nl

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

    Goesting in iets anders?

    Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten.

    ▸ http://www.oostendeverteld.be

  • Hanne Pluim is een vrouw die mij intrigreert: Ze werkt in het dagelijkse leven als culinair expert voor Toerisme Vlaanderen, waar ze op de grootste culinaire events schouder aan schouder staat met vertegenwoordigers van onze Vlaamse keuken zoals Peter Goossens, Frederic Van Tricht en Willem Hiele, maar ook met gepassioneerde producenten zoals Witloofboer Thomas Cools of Friturist Sven De Ville.

    Daarnaast is eten ook haar hobby: ze is grote fan van het spelen met vuur. Koken op vuur, eigenlijk. Ze houdt enorm van alles BBQ: pitmaster bij 's lands jongste bbq team, presentatrice bij ATV en ze geeft workshops in verschillende steden over BBQ. De fotos op haar instagram zien er altijd ongelofelijk uit en de receptjes zijn heerlijk. Hoog tijd dus om deze dame, die normaal altijd achter de schermen opereert, even haar ogenblik in de spotlights te gunnen.

    Meer info over Toerisme Vlaanderen en Rookpluim vind je hier:

    ▸ https://www.manyheadedstudio.be/rookpluim/

    ▸ https://www.facebook.com/rookpluim/

    ▸ https://www.instagram.com/rookpluim_/

    ▸ https://www.visitflanders.com/nl/goesting

    ▸ https://www.instagram.com/visitflanders/

    ▸ https://www.facebook.com/toerisme.vlaanderen.nl

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

    Goesting in iets anders?

    Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten.

    ▸ http://www.oostendeverteld.be

  • Nick Hofman is zot van ramen noodles. Zo zot, dat hij naar Japan vloog om te studeren aan de International Ramen school. 2 maand lang leerde hij er in school en op stages de kneepjes van het vak en keerde hij zo terug naar Belgie met een enorme valies aan kennis.

    An sich lijkt dat niet speciaal, tot je weet dat hij eigenlijk geen positieve ramen ervaringen had voor zijn eerste Japan reis en daar zodanig weggeblazen was dat hij een Ramenhead werd, iemand geobsedeerd door ramen noodles.

    5 jaar geleden gebruikte hij zijn kennis en ervaring dan om zuruzuru op te richten in Gent, genoemd naar het geluid die je maakt als je de noodles uit de soep slurpt. Nick vertelt een verhaal van verrassende plottwists en hoe toevallige ervaringen zijn leven een volledig andere wending bezorgden.

    Meer info over Zuru Zuru Ramen vind je hier:

    ▸ https://zuruzuru-ramen.be/

    ▸ https://www.instagram.com/zuruzururamen/

    ▸ https://www.facebook.com/ZuruZuruRamen.be/

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

    Goesting in iets anders?

    Sinds kort heb ik een nieuwe podcast erbij, in het Oostends! Oostende Verteld is een podcast naar het gelijknamige boek van Karel Jonckheere, waarbij ik de verhalen afstofte, vertaalde naar het sappige Oostends en ze nieuw leven gaf door middel van muziek en geluidsfragmenten.

    ▸ http://www.oostendeverteld.be

  • Manon Van Aerschot is living the dream. Dat klinkt cliche, maar het is haar realiteit. Al toen ze sociologie studeerde, was die drang er om iets meer te doen met eten en drinken dan gewoon consumeren. Ze groeide op in een gezin waar eten alomtegenwoordig was, waar de kippen op zn heel binnenkwamen en de fazanten in de garage gepluimd werden voor Kerst. 
    Ook al studeerde ze sociologie, toch was de link met eten niet veraf: haar thesis ging over de impact van kookprogrammas. Op het moment dat ze afstudeerde was er niet meteen een duidelijk pad hoe je er je job van kon maken, dus ging ze nog snel even naar de kokschool. Daarna begon ze hier en daar te freelancen en zo vormde zich meer en duidelijker een weg naar haar droom.
    En ondertussen is ze freelance journaliste en styliste, werkt ze voor magazines zoals Libelle Lekker en het huismagazine van Carrefour om er maar een paar te noemen, maar ook voor producenten en andere auteurs. Alsof dat nog niet genoeg is, blogt ze nog eens alsof het een lieve lust is en is ze haar derde boek aan het pennen. Een vlotte madam met een leuke, eigen stijl; dat hoor je in deze aflevering!
    Meer infomatie over Macaron Manon vind je hier:
    ▸ https://macaronmanon.be/
    ▸ https://www.instagram.com/macaron_manon/?hl=nl
    ▸ https://www.facebook.com/Macaron.Manon/?locale=nl_NL
    ▸ https://njam.tv/chefs/manon-van-aerschot
    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.
    Schrijf je hier gratis in!
    ▸ https://overeten.substack.com
    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:
    ▸ http://www.overetenpodcast.be
    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast
    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast
    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave
    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • Peppe Giacomazza is een van Vlaanderens bekendste chefs. Enerzijds is deze sympathieke Limburgse Italo-Belg een gevierde chef in zn eigen recht: Gault-Millau bekroonde hem en zn restaurant La Botte in Genk tot twee maal toe met de titel “Italiaan Van Het Jaar” en anderzijds is hij een van die sterkhouders van tv-kanaal njam! waar hij al van het prille begin de liefde voor de Italiaanse keuken deelt met gans Vlaanderen.

    Peppe groeide op in La Botte, het restaurant gestart door zijn vader Vincenzo. Dit zorgde ervoor dat hij al beter Italiaans kon koken dan zijn leerkrachten toen hij richting de Hasseltse hotelschool trok als jonge knaap. In zijn nieuwste boek Identità keert hij terug naar zijn roots en toont hij zo wie hij is. Meer nog dan een klassiek kookboek vol recepten is dit een reis langs wie Peppe is geworden en tegelijkertijd een eerbetoon aan de Italiaanse keuken en natuurlijk een goede reden om te praten over een van Europas meest geliefde keukens met een van ‘s lands meest geliefde kok.

    Meer infomatie over Peppe Giacomazza vind je hier:

    ▸ https://www.labotte.be/

    ▸ https://www.instagram.com/labottegenk/

    ▸ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064754914581

    ▸ https://njam.tv/chefs/peppe-giacomazza

    ▸ https://www.pelckmansuitgevers.be/identita.html

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • Belgian Smaak is een blog. Belgian Smaak is een podcast. Belgian Smaak is een verzameling fotoreportages. Belgian Smaak is het werk van Breandán Kearney waarmee hij met een outsidersperspectief naar ons kleine landje kijkt en in beeld brengt wat onze Belgische smaak nu juist is. Breandan houdt ons en onze gastronomie, met zijn team, een spiegel voor.

    Soms is dat heel verrijkend, soms is dat ook confronterend. In elk geval is het telkens fantastisch geschreven, in beeld gebracht of in een podcast gegoten en dat werd ook al beloond met prijzen, waaronder zelfs een Belgian Podcast Award.

    Belgian Smaak is voor mij een bron van verwondering en inspiratie en heel blij dat ik Breandán mocht verwelkomen!

    Meer info over Belgian Smaak vind je hier:

    ▸ https://www.belgiansmaak.com/

    ▸ https://www.instagram.com/belgiansmaak

    ▸ https://www.facebook.com/BelgianSmaak/

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • Twee jaar geleden kwam ik toe in de lege gebouwen van Hertog Jan voor een sollicitatie met Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. De sollicitatie ging goed en Joachim vroeg of ik nog vragen had op het eind van ons gesprek. Automatisch antwoordde ik: "Wanneer kunnen we samen een podcast aflevering opnemen?"

    Ik ben blij dat we eindelijk dit gesprek hebben kunnen voeren en vooral dat we iets langer gewacht hebben. Joachim Boudens en Gert De Mangeleer leerden elkaar kennen in 't Molentje van chef Danny Horseele en gingen niet lang daarna samen aan de slag in Hertog Jan in Brugge. Daar maakten ze al snel furore en ging het in sneltreinvaart van niets naar drie sterren. De term sneltreinvaart, dat is trouwens iets wat je voor het volledige parcours van deze heren kan gebruiken. De sluiting, pop-ups, opening, nieuwe pop-ups en zaken, nog een sluiting en een renaissance... Het hele parcours en de lessen die getrokken werden, met alle ups en downs, die hoor je in deze aflevering van dit legendarische culinaire duo.

    Meer info over de Hertog Jan Restaurant Group vind je hier:

    ▸ https://hertog-jan.com/

    ▸ https://hertogjanrestaurantgroup.com/

    ▸ https://barbulot.be/

    ▸ https://l-e-s-s.be/

    ▸ https://babu.be/

    ▸ https://www.facebook.com/hertogjanbrugge

    ▸ https://www.instagram.com/hertog_jan_restaurant_group/

    ▸ https://nl.wikipedia.org/wiki/Gert_De_Mangeleer

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • Kristel Balcaen heeft al meer wijn-gerelateerde diplomas, prijzen en opleidingen verdiend en behaald dan ik in twee zinnen in een introductie kan opnoemen. Ze was Wine Lady Of The Year 2018, werd Champagne Ambassador voor ons land, scoorde het hoogste resultaat op het WSET4 examen in Europa en er kan nog een eindje doorgegaan worden.

    Ze leert over wijn, maar ze geeft evenzeer les over wijn. Ze schrijft, denkt, proeft en leeft wijn en dat leidde er allemaal toe dat ze zich binnenkort misschien ook wel Master of Wine mag noemen. Al haar kennis heeft ze verzameld en in begrijpbare taal in een boek neergepend: Het wijnboek voor foodies; dus de hoogste tijd om meer te leren over deze bijzondere winefluencer, een term die ze haat, trouwens.. maar die discussie hebben we ook nog in deze aflevering!

    Meer info over Kristel Balcaen vind je hier:

    ▸ https://www.wineandwords.be/

    ▸ https://www.instagram.com/kristel_balcaen/

    ▸ https://www.facebook.com/kristel.balcaen.1/

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • Over Eten is een naam die de lading van deze podcast wel dekt... Overeten daarentegen is een werkwoord die een problematische relatie met voeding beschrijft. Ik nodigde An Vandeputte uit, oprichtster van Eetexpert.be; kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblematiek.
    Als klinisch psycholoog en gedragstherapeute die graag gezien wordt voor lezingen, trainingen en als gastlector aan onder andere de VUB, de KUL en de Universiteit Antwerpen is An de geknipte persoon om mij meer te vertellen over overeten. en andere eetstoornissen natuurlijk.
    Wat het juist (niet) is, hoe je het herkent en hoe je er als slachtoffer en omgeving mee kan omgaan.
    Een boeiend gesprek over eten als net dat eten wat moeilijk wordt.

    Meer info over An Vandeputte, Eetexpert.be en eetstoornissen vind je hier:
    ▸ https://www.eetexpert.be/
    ▸ https://www.instagram.com/eetexpert.vzw/?hl=nl
    ▸ https://www.facebook.com/Eetexpert/about?ref=page_internal
    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.
    Schrijf je hier gratis in!
    ▸ https://overeten.substack.com
    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:
    ▸ http://www.overetenpodcast.be
    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast
    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast
    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave
    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • Karla Plancarte startte begin 2015 als eerste in de Benelux een traditionele Mexicaanse Tortilleria, net buiten Amsterdam. Het ganse proces begint met maiskorrels en eindigt met een warme, verse, dampende maistortilla.

    Om tortillas te kunnen maken en om mais volledig verteerbaar te kunnen maken voor het menselijk lichaam is er een gans proces nodig, Nixtamalisatie genaamd, wat in noord- en centraal amerika al meer dan 3500 jaar gebruikt wordt.

    Taiyari was de eerste die dit proces toepaste en die traditionele smaak wordt geapprecieerd door tal van Mexicaanse restaurants en taquerias, maar ook door topchefs zoals Sergio Herman, Edwin Vinke, Adriana Cavita en een hele resem meer!

    Karla vertelt over tortillas, masa en nog een massa meer over Taiyari en de basis van de Mexicaanse keuken: Mais.

    Meer info over Tortilleria Taiyari vind je hier:

    ▸ https://www.taiyari.nl/

    ▸ https://www.instagram.com/tortilleria_taiyari/

    ▸ https://www.facebook.com/TortilleriaTaiyari

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten?

    Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • Zeewier, dat groeit in de zee. Ik bedoel, de naam zegt het zelf, toch? Dus als je zeewier kweekt, dan doe je dat toch ook gewoon in de zee. Ook dat lijkt een logische conclusie en over de ganse wereld zijn er plekken in ondiep water waar zeewier ook zo gekweekt wordt.

    In Oostende kozen Sander en Hendrik van Oceanbites voor een andere aanpak. Ze opteerden ervoor om in de Oostendse Vismijn een zeewierkwekerij op te starten en dat brengt een paar uitdagingen met zich mee. Deze start-up staat aan het prille begin: er wordt volop geexperimenteerd om de ideale groeicondities voor zeewier te vinden en hun kwekerij heeft dan ook wel een beetje mad scientist vibes, op de best mogelijke manier!

    Ik zat samen met co-founders Sander en Hendrik om meer te weten over zeewier, waarom ze dat nu juist op land doen en hoe de toekomst er uitziet voor Oceanbites.

    Meer info over Oceanbites vind je hier:

    ▸ https://www.oceanbites.eu/

    ▸ https://www.instagram.com/oceanbites.eu/

    ▸ https://www.facebook.com/profile.php?id=100080454453910

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

    ▸ http://www.tiktok.com/overetenpodcast

  • The future is now. of toch tenminste binnen handbereik! Al van kleinsaf aan hoor ik dat kweekvlees uit een labo gaat komen en dat we dan minder dieren hoeven te slachten voor hun vlees. Al jarenlang denk ik bij mezelf dat het science fiction is, maar de laatste paar jaar wordt die fictie langzaamaan realiteit. Van doorbraken hier en daar tot effectief kweekvlees op de markt in Singapore en de Verenigde Staten, het lijkt alsof de wereld klaar is voor cultured meat.

    Om er meer over te weten vroeg ik Indie Geurs, PHD studente en onderzoeker in the field of cultured meat, om langs te komen en me nu even te vertellen hoe dat vlees juist gemaakt wordt. Een tipje van de sluier van een wereld achter de schermen, maar waarin aan een razend tempo vooruitgang wordt geboekt!

    Meer info over kweekvlees vind je hier:

    ▸ https://www.ugent.be/ge/hsr/en/research/medical-cell-biology/in-vitro-development-of-structured-bovine-muscle-tissue.htm

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

  • Bockie De Repper is een fenomeen. Gekend voor zijn youtube videos waarin hij eet. Veel eet. Van alles eet: van de take away in studentenbuurten tot sterrenzaken over het ganse land.

    Dankzij zijn passage in De Slimste Mens en Boris werd hij ook door het grote publiek omarmd, wat er soms toe leidt dat hij zijn catchphrases kwijt raakt... Maar dit was een gesprek over lekker eten, goe eten en leuke dingen doen... Met hier en daar wat levenswijsheid en zelfkennis erdoorheen gestrooid.

    Meer info over Bockie De Repper vind je hier:

    ▸ https://www.youtube.com/@bockiederepper5977

    ▸ https://www.instagram.com/bockiederepper/

    ▸ https://www.facebook.com/bonkiebonk

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

  • Loic Van Impe is een bezige bij. Aan beide zijden van de taalgrens kun je hem op het kleine scherm terugzien in allerlei kookprogrammas. En dat begon eigenlijk allemaal een goeie 10 jaar geleden. Eerst deelname aan een TV programma dat niemand zich nog herinnert, wat leidde tot zijn eerste job voor Sophie Dumont. Daar leerde hij heel veel en dat bracht hem dan tot bij Kotfood, zijn reeks kookvideos die op facebook meteen viral gegaan zijn.

    Loic is een graag geziene gast en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Het bracht hem zelfs zo ver dat hij met Quick zijn eigen burger mocht ontwikkelen. Hoe dat allemaal gelopen is in de laatste 5 jaar, vertelt hij in deze aflevering.

    Meer info over Loic Van Impe vind je hier:

    ▸ https://loicfood.be/nl/

    ▸ https://www.facebook.com/LOICFOOD

    ▸ https://www.instagram.com/loicfood

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over Eten? Volg me op instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

  • Dominique Persoone en Tom Degroote zijn vrienden die een passie voor lekker eten en drinken delen. en om specifiek te zijn: lekker vlees op -en met een drankje rond - het vuur. Toen njam! vroeg aan Dominique om een nieuw conceptprogramma te ontwikkelen, was het voor hem ook niet meer dan logisch om voor een bbq programma te gaan, samen met zijn buddy Tom Degroote. Vanaf het eerste moment was de njam! ploeg fan van deze combo en dus mochten ze terugkomen voor een tweede seizoen.

    De zomer is uiteraard het perfecte BBQ seizoen, dus ik kon het niet laten om deze twee toppers uit te nodigen. Een goede mix van tips, tricks, inspiratie en mezcal overgoten anekdotes van tijdens de opnames!

    Meer info over Dominique, Tom en Open Vuur vind je hier:

    ▸ https://www.thechocolateline.be/en/

    ▸ https://njam.tv/chefs/tom-degroote

    ▸ https://www.instagram.com/dominiquepersoone/

    ▸ https://www.instagram.com/degroote_tom/

    ▸ https://njam.tv/programmas/open-vuur

    ▸ https://njam.tv/programmas/open-vuur-2

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave

  • Foodstyliste Els Sirejacob en fotograaf Bram Debaenst delen een passie voor lekker eten mooi presenteren. Daarnaast houden ze ook allebei van reizen en the camper life. Ze werken heel vaak samen en ze zorgden er in tandem voor dat een paar van je favoriete kookboeken vorm kregen. Alsof foodstyling en shooten voor anderen nog niet genoeg is, schreven ze ondertussen ook nog eens twee boeken over hun passie: leven uit een camper en lekker koken.

    Verhalen vanover heel Europa, met tips en tricks om luxueus te koken met lokale kost in een kleine omgeving brachten ze al eens samen in een eerste boek, maar nu is de opvolger er met een focus op de vele regios en luxes die Italie heeft.

    In ons gesprek ging het echter over veel meer dan dat: het ging over campers en crouten, maar ook over hun eigen stijl vinden, creativiteit vinden in strikt geregelde packshots en creatieve vrijheid.

    Meer info over Bram en Els vind je hier:

    ▸ hhttps://www.elssirejacob.com/

    ▸ https://www.instagram.com/els_sirejacob/

    ▸ https://www.instagram.com/b.r.a.m.s.k.i/

    ▸ https://nl.lusterpublishing.com/products/camperfood-fijne-plekken-italie?utm_content=Facebook_UA&variant=46510398046538&utm_source=IGShopping&utm_medium=Social

    Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken.

    Schrijf je hier gratis in!

    ▸ https://overeten.substack.com

    Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook:

    ▸ http://www.overetenpodcast.be

    ▸ http://www.facebook.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/overetenpodcast

    ▸ http://www.instagram.com/heartofagave