Gerelateerd aan
-
Everybody has a story to tell. The Smithsonian’s Stories from Main Street podcast shares the authentic voices and stories of people from small towns and rural communities across the United States. Gathered by the Smithsonian Institution's Museum on Main Street program, the stories featured in these curated episodes are raw, and real, and provide a unique window into the ever-changing, multi-faceted and diverse nature of America. Join the Smithsonian for a look at stories and issues that have an impact on rural communities. Listen in and hear the patterns and connections in the stories—there may be differences between the miles, but there are probably a lot of similarities, too.
-
-
emma prefers to share her thoughts with a microphone rather than a physical human being, so thank god she has a podcast. recorded from the comfort of her bed...and some other fun places, emma talks at length about whatever is on her mind every week. anything really does go on this podcast. sometimes philosophy, sometimes a random story from 10 years ago, sometimes advice, sometimes fun interviews, and sometimes nothing at all. you never know what you are going to get, but that’s what keeps it interesting. new episodes every thursday and sunday, video available only on spotify.
-
-
-
Voor de ANWB reist podcastmaker Pascal van Hulst naar alle uithoeken van Nederland, op zoek naar mysteries: raadselachtige natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes. Verhalen die vaak al eeuwen van mond-tot-mond gaan. Zijn het fantasierijke sprookjes? Of ligt er op deze plekken werkelijk een geheim verscholen? Pascal zoekt het voor je uit. Wil je meer weten of zelf eropuit? Kijk op anwb.nl/podcast
Verborgen Verhalen wordt geproduceerd door audio agency Airborne in samenwerking met Pascal van Hulst. -
Alles wat eindigt, laat iets na: een erfenis. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder opgelijst op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen. Mirke, Nele en Siona van AudioCollectief SCHIK volgen mensen die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap, en daar iets aan proberen te doen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Welkom bij Dag voor Dag, een podcast met gewone gesprekken over rouwen en de dood. Mijn naam is Liesbeth, en in deze serie ga ik in gesprek met mensen die mij zeer dierbaar zijn, en die allemaal net als ik iemand verloren hebben. We hebben het over verlies, verdriet, huilen, pijn, doorleven, en nog veel meer. Gewoon aan de keukentafel, met thee of een fles wijn. Deze serie is gemaakt als steun en houvast voor iedereen die iemand is verloren, maar ook voor degene die een rouwende vriend of vriendin hebben en beter willen begrijpen wat diegene doormaakt. En ook als je niet tot één van die twee categorieën behoort ben je natuurlijk van harte welkom om te luisteren. Dus, welkom bij Dag voor Dag.
----
Deze podcast is mede tot stand gekomen door een subsidie van Stichting Stimuleringsfonds Rouw.Artwork is gemaakt door Jasmijn Solange Evans www.jasmijnevansillustration.com----
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Stel, iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? Het overkwam schrijver, muzikant en journalist Frans Pollux.
Nu is hij een man op het spoor gekomen die in zijn garage een apparaat heeft staan waar de mensheid eeuwenlang tevergeefs naar zocht. Maar de uitvinder is bang dat zijn idee gestolen wordt. Hij houdt het angstvallig geheim en weigert nog met Frans te praten.
Het apparaat tart wat we denken te weten over tijd en eeuwigheid, over leven en dood.
De Laatste Dans
In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood? -
Diep in de bossen van Belgisch Limburg ligt een verlaten begraafplaats waar zo’n 1800 psychiatrische patiënten liggen. In Monsters in het bos proberen bram ieven en Aafke Romeijn verhalen van deze patiënten te redden van de vergetelheid. Ze raken al snel verstrikt in een web van tragische en avontuurlijke levensverhalen dat hen confronteert met hun eigen verleden.
-
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: 'Help, bel 112'. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn? Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
Wie is Swift? Ze is de grootste popster ooit. Haar Eras Tour breekt alle records en landen smeken haar langs te komen vanwege de economische boost die haar komst teweegbrengt. Al 18 jaar lang zet Taylor Swift de muziekindustrie op zijn kop. Hoe doet ze dat? Waar komt de devotie van haar 500 miljoen fans vandaan? En waarom roept ze ook zoveel weerzin op?
In Wie is Swift? onderzoeken hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol samen met experts Swift als cultureel, zakelijk en maatschappelijk fenomeen. Een must listen voor iedereen die wil begrijpen waarom de wereld in de ban is van Taylor Swift.
Wie is Swift is het vierde seizoen van de Wie is-serie met inmiddels meer dan 1 miljoen beluisteringen.
-
-
In Datevermaak zoeken Timo, Lisa en Lieke uit wat daten in 2020 betekent. We gaan massaal op date en swipen ons een slag in de rondte. Maar waarom is daten zo ingewikkeld? En kun je er beter in worden?
Iedere aflevering van Datevermaak behandelen we een ander date dilemma. Van versieren in de kroeg tot gifjes sturen op dating apps en van Fear of Better Options tot bad break-ups. Alles komt voorbij.
En we gaan natuurlijk op date! Iedere twee weken hoor je hoe het ons vergaat in de liefdesjungle.
Wij slaan die flaters, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.
Ons logo is gemaakt door Diederick Bulstra
-
In vijf podcasts wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders.
Hij maakt een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello, op ‘haar’ eiland Texel loopt hij met Karina Wolkers naar de Slufter en met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland 'De Woude' voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Twans’ boek Wandellust, is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat.
De serie Wandellust is geproduceerd door VISIONAIR ORDINAIR. -
Nieuwe afleveringen zijn onderweg! Luister in de tussentijd naar onze andere podcast: 'Waar komt pindakaas vandaan?'
Over taal gesproken is dé podcast over het Nederlands. In elke aflevering spreken Laura van Eerten en Raymond Noë een deskundige over de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld over dialecten, over het belang van vaktaal of over het ontstaan van nieuwe woorden. Ook onderwerpen als taaltechnologie, inclusieve taal en het Nederlands in België komen aan bod. Over taal gesproken is een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (https://www.ivdnt.org) en het Genootschap Onze Taal (https://onzetaal.nl). Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes). Reageren? Mail naar: [email protected].