Gerelateerd aan
-
-
emma prefers to share her thoughts with a microphone rather than a physical human being, so thank god she has a podcast. recorded from the comfort of her bed...and some other fun places, emma talks at length about whatever is on her mind every week. anything really does go on this podcast. sometimes philosophy, sometimes a random story from 10 years ago, sometimes advice, sometimes fun interviews, and sometimes nothing at all. you never know what you are going to get, but that’s what keeps it interesting. new episodes every thursday and sunday, video available only on spotify.
-
-
In Cocaïnekoorts onderzoekt misdaadverslaggever Jan Meeus hoe Nederland is uitgegroeid tot de draaischijf van de cocaïnehandel in West-Europa. Onder welke omstandigheden groeien criminelen uit tot cocaïnebaronnen?
In het eerste seizoen onderzoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr hoe een Marokkaanse jongen uit het Utrechtse Vianen kon uitgroeien tot cocaïnebaron. Welke rol heeft onze samenleving daarin? En waarom wordt Ridouan Taghi gelinkt aan de moord op Derk Wiersum?
In het tweede seizoen onderzoeken Jan Meeus en Elze van Driel waarom de politie Piet Costa verdenkt van het oprichten van de martelcontainer die werd gevonden in Wouwse Plantage. Hoe groeide hij uit tot echte Nederlandse narco? Wat zegt dat over hem? En vooral, wat zegt dat over Nederland? .
-
Crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek gaat in gesprek met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen. Met hen praat hij over de hoogte- en dieptepunten in hun carrière. Welke zaken zijn tot op heden het meest bijgebleven? Waar zijn zij het meest trots op en zijn er momenten geweest waarbij zij zelf serieus in de problemen kwamen? Daarbij wordt een unieke inkijk gegeven in hoe het er achter de schermen aan toegaat en worden verhalen gedeeld die tot op heden onbekend waren voor het grote publiek. Dit seizoen gaat Kees in gesprek met Alberto Stegeman, Mick van Wely, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Nicole Buch. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur dan een mail naar: [email protected]
Voor deze podcast heeft Kees ook met Peter R. de Vries gesproken, kort voor de aanslag op zijn leven. Een bijzondere special met dat gesprek is te bekijken via Videoland, getiteld ‘Het Laatste Interview met Peter R.’. Alle gesprekken in deze reeks zijn opgenomen in de A’DAM Toren in Amsterdam, kort vóór de aanslag op Peter.
-
-
Wat als diegene die jij het meest vertrouwt al jouw gedrag wil controleren? In Een soort god onderzoeken Volkskrant-journalisten Simone Eleveld en Anneke Stoffelen in zeven afleveringen hoe het kan dat slimme mensen in een sekte belanden. Kan dit jou ook overkomen?
Een soort god is een podcast van de Volkskrant. Kijk voor meer informatie op volkskrant.nl/eensoortgod
-
Stel, iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? Het overkwam schrijver, muzikant en journalist Frans Pollux.
Nu is hij een man op het spoor gekomen die in zijn garage een apparaat heeft staan waar de mensheid eeuwenlang tevergeefs naar zocht. Maar de uitvinder is bang dat zijn idee gestolen wordt. Hij houdt het angstvallig geheim en weigert nog met Frans te praten.
Het apparaat tart wat we denken te weten over tijd en eeuwigheid, over leven en dood.
De Laatste Dans
In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood? -
-
-
In 1977 wordt de bekende societydiva Mathilde Willink dood aangetroffen in haar hemelbed. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd.
In de zesdelige true crime podcastserie 'Mathilde's Mysterie' duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink (makers van 'De Showbizzmoord') in deze geruchtmakende zaak vol intriges. Is Mathilde's dood zelfmoord of toch moord? Te beluisteren vanaf 28 januari 2021. -
Wij zijn Femke en Barbara van Saar Magazine. In deze podcast bespreken we alles, maar dan ook echt alles waar je als vrouw van rond de 50 tegenwoordig tegenaan loopt. Doe je beugel bh maar uit, zet je rode oortjes op. Dit is de Saarpodcast: 50+ maar nog lang niet dood. Voor meer informatie kijk op saarmagazine.nl Deze podcast is gratis. Je kan ons steunen door een abonnement te nemen op ons heerlijke magazine dat 6x per jaar verschijnt of ons nieuwe Premium abonnement met exclusieve podcasts, specials en live-events. Kijk op saarmagazine.nl/abonnement. Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
In 1983 werd Dick van Leeuwerden, butler en verzorger van een rijke weduwe in Amsterdam-Zuid, aangehouden voor moord. Maar was het wel moord? Dick heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn maar volgens de Hoge Raad is er niks mis met zijn veroordeling. Wat is waar?
In deze zesdelige podcastserie duiken journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin (makers van o.a. De Showbizzmoord en Mathilde’s Mysterie) in de geruchtmakende Butlermoord, de rechtszaak met de meeste herzieningsverzoeken van ons land. -
Vanuit het tuinhuis van zijn uitgeverij Atlas Contact komt Adriaan van Dis met zijn eigen podcast. In Van Dis Ongefilterd praat hij over alles wat hem bezighoudt met Simon Dikker Hupkes, bekend van de Wie is-podcastreeks en als redacteur bij de uitgeverij. Verschijnt elke twee weken op zaterdag.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Over de mysterieuze verdwijning en dood van de Scheveningse Anja van der Zwan. Op het online spel Habbo Hotel ontmoet ze een Belgische vrouw, waarvan ze compleet in de ban raakt. Wie is zij? En wat bewoog Anja om met haar familie te breken en het grote familiehuis in Scheveningen weg te geven?
Het Habbo Mysterie is een zesdelige podcast van het AD en de aangesloten regionale dagbladen. Luister exclusief vooruit op ad.nl/hethabbomysterie
Credits:
Onderzoek, script en presentatie: Jorina HaspelsOnderzoek, script en montage: Annet RöstEindredactie: Daan HofsteeMuziek, sounddesign en nabewerking: Thomas HoonhoutContentmanagement: Kelly de JongPR: Emilie van KinschotArtwork: Guido van der Mark -
Dit is het cold case podcastkanaal van de politie. Achter elke onopgeloste zaak zit veel leed. Aandacht voor de cold cases blijft nodig. We nemen de luisteraars hier mee in de dossiers van diverse cold cases waarin we op zoek zijn naar antwoorden. Antwoorden die nabestaanden meer duidelijkheid geven en helpen om een zaak alsnog op te lossen. Het is nooit te laat om te praten.
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: 'Help, bel 112'. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn? Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
-
Wanneer de 47-jarige Amersfoorter Hanno van Mil op 12 april 2014 vermist raakt, belandt zijn gezin in een onwerkelijke film. Zijn 11-jarige zoon vindt de volgende middag hun auto terug bij de Pyramide van Austerlitz. De Volkswagen Passat is nog open, de sleuteltjes zitten in het contact en ook zijn telefoon ligt er gewoon. Negen jaar later lijkt er van Hanno nog steeds geen spoor.
Podcastmaker Dija Kabba volgt journalist Iris van den Boom in haar pogingen meer te weten te komen over de raadselachtige vermissing van deze liefhebbende vader en de gevolgen voor de achterblijvers. Maar al snel wil de familie van Hanno niet mee werken en hangt de podcast aan een zijden draadje. Steeds meer vraagt Dija zich af: hoe ver kunnen we eigenlijk gaan in onze zoektocht?
Wat volgt is een constante worsteling van de makers met de balans tussen journalistiek en mededogen.Als je meer weet over de vermissingen die in deze serie besproken worden, mail dan naar [email protected].
-