Afleveringen
-
Hoe ziet werken bij Velox eruit? Wat doen wij als projectbureau en wat zijn de dagelijkse activiteiten? Rik Harsevoort, corporate recruiter bij Velox, gaat in gesprek met collega's en stelt allerlei vragen om jou kennis te laten maken met de mensen achter het bedrijf. In deze aflevering gaat Rik in gesprek met Nino Klieverik. Nino is Consultant Installatietechniek bij Velox. Dagelijks is hij in contact met Engineers E & W en matcht hij onze professionals aan de mooiste bouwprojecten van Nederland.
-
Hoe ziet werken bij Velox eruit? Wat doen wij als projectbureau en wat zijn de dagelijkse activiteiten? Rik Harsevoort, corporate recruiter bij Velox, gaat in gesprek met collega's en stelt allerlei vragen om jou kennis te laten maken met de mensen achter het bedrijf. In deze aflevering gaat Rik in gesprek met Hilena dos Santos Fernandes. Hilena is Consultant Installatietechniek bij Velox. Dagelijks is zij in contact met werkvoorbereiders en matcht zij onze professionals aan de mooiste bouwprojecten van Nederland.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Hoe ziet werken bij Velox eruit? Wat doen wij als projectbureau en wat zijn de dagelijkse activiteiten? Rik Harsevoort, corporate recruiter bij Velox, gaat in gesprek met collega's en stelt allerlei vragen om jou kennis te laten maken met de mensen achter het bedrijf.
In deze aflevering gaat Rik in gesprek met Bart Cépèro. Bart is Marketing Automation Specialist bij Velox. Hij is dagelijks bezig om onze doelgroep te bereiken en ze te verleiden om contact op te nemen, bijvoorbeeld in de vorm een informatie aanvraag of een daadwerkelijke sollicitatie.
-
De wereld draait steeds sneller – ontwikkelingen en technologieën in de bouw en techniek lijken niet meer bij te benen. We zien dat de bouwwereld razendsnel innoveert. Van slimme gebouwen tot modulair bouwen. Alles data gedreven en duurzaam. Van werken met een volledige eigen team, naar een combinatie van een sterke eigen kern en een flexibele schil van ervaren professionals.
Voor deze snelle veranderende bouwwereld is een brede flexibele schil van goed opgeleide, vakkundige en gedreven midden en hoger kader meesters in de bouw en techniek een belangrijke succesfactor. En die flexibele schil in de bouw en techniek…dat is Velox. Samen met onze partners en onze eigen collega's bouwen wij zo aan de duurzame toekomst van Nederland.
Maar hoe ziet het werk er bij Velox uit? Wat doen wij als projectbureau en wat zijn de dagelijkse activiteiten? Rik Harsevoort, corporate recruiter bij Velox, gaat in gesprek met collega's en stelt allerlei vragen om jou kennis te laten maken met de mensen achter het bedrijf.
-
In deze aflevering van Meesters in de Bouw is Sven Asijee te gast, Directeur Wij Techniek. Paul Laseur gaat in gesprek met Sven over de vakmensen in de installatietechniek. Misschien ligt de nadruk wel veel meer op het behouden van medewerkers. 'Behouden is het nieuwe werven', aldus Sven. Hoe aantrekkelijk ben je als werkgever? Wat zijn de mogelijkheden voor ontwikkeling? En hoe zit het met ambassadeurschap? Kortom, genoeg te doen binnen de installatietechniek.
-
In zijn nieuwe column bekritiseert Paul Laseur de jophoppers in Nederland. Vorig jaar wisselden 1 op de 5 medewerkers van baan, dat staat gelijk aan 1,5 miljoen Nederlanders. Dat lijkt veel, maar vergeleken met andere delen van de wereld zoals Amerika, valt het bij ons nog reuze mee (of tegen) met de arbeidsmobiliteit. De combinatie van gunstige economische vooruitzichten en een krappe arbeidsmarkt die volgde op de coronapandemie, gaf personeel daar het extra vertrouwen om massaal hun betrekking op te zeggen.
-
In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Tom Haak. Sinds 10 jaar leidt Tom het HR Trend Institute. Trendwatchers op het gebied van mensen en organisaties. Afgelopen 10 veranderen er wel dingen in het HR landschap, maar het gaat volgens Tom wel langzamer dan je zou willen. Kijk je naar technologie dan zie je hele grote en snelle ontwikkelingen, maar als mensen vraagt om een organisatie uit te tekenen, dan wordt er al snel een pyramide getekend. Met een baas bovenaan en daaronder een organisatieschema. En dat is nog vrij traditioneel, aldus Tom.
Zorg dat je de basis goed doet. En dat heeft niks met trends te maken. Behandel medewerkers op een respectvolle en goede manier. Wees vriendelijk, betaal goede salarissen, ga met medewerkers in gesprek en luister naar ze.
-
In deze aflevering gaat Arno Doornenbal in gesprek met Jeffrey de Roo. Als kind was Jeffrey al geïnteresseerd in techniek. Hij haalde van alles (denk aan oude radio's) uit elkaar om zo de techniek erachter te ontdekken. Nu, jaren later, is Jeffrey hoofd uitvoerder elektrotechniek en heeft hij zich in snel tempo kunnen ontwikkelen in deze rol. Zijn nieuwsgierigheid heeft hem gebracht op de plek waar hij nu is. Daarnaast vertelt hij in deze aflevering waarom hij enthousiast wordt van het aansturen van een team.
-
In deze aflevering gaat Arno Doornenbal in gesprek met Hans Meisters. Hans is een zeer ervaren uitvoerder en heeft jaren ervaring in de bouw. Ooit begon Hans als timmerman en leerde hij het vak in de praktijk.
-
In deze aflevering gaat Arno Doornenbal in gesprek met Peter de Vreugd. Peter is BIM Modelleur. Tekenen zat er al vroeg in bij de geboren Katwijker. In de afgelopen 25 jaar heeft hij een hele ontwikkeling doorgemaakt en meegemaakt: van het tekenen met potlood tot het uitwerken van complete 3D modellen.
-
In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Maurice Beijk. Aan het eind van vorige eeuw gooit Maurice alles om en start hij zijn missie duurzaamheid, of hoe hij het liever noemt: volhoudbaarheid. Als Rentmeester 2050 draagt hij deze missie dagelijks uit. Altijd vanuit een logische beredenering en geïnspireerd door de natuur. Toch blijft hij tegen veel systeemfalen aanlopen. Hij vertelt erover in deze aflevering.
Op de vraag of hij niet bij de vijand in dienst is getreden zegt hij stellig nee. “We dragen niet bij aan meer asfalt, maar zorgen vooral voor het onderhoud. We doen aan upcyclen en nemen ook aanbestedingen aan om bijvoorbeeld parkeerplekken te reduceren voor groen en speelplekken voor kinderen.”
Luister naar die mooie gesprek tussen Paul en Maurice.
-
In deze aflevering gaat Arno Doornenbal in gesprek met Erwin Kalmeijer. Eens een timmerman, altijd een timmerman. Erwin heeft het vak geleerd in de jaren ’70. Zijn voorliefde voor iets maken zal nooit verdwijnen. Nu, jaren later, werkt hij als uitvoerder en neemt hij ons mee in de reis die hij aflegde.
Erwin: "Vroeger ging je werken in de bouw om jezelf te bewijzen. Daarna ging je pas over je salaris praten. Tegenwoordig wordt er eest over het salaris gesproken en dan gaan we pas bewijzen wat we kunnen. Dat is het grote verschil."
In zijn loopbaan heeft hij veel zien veranderen in de bouw. Nieuwe technieken, betere processen, maar ook een andere mentaliteit. Luister naar deze ervaren professional uit de bouw.
-
In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Philip van Nieuwenhuizen. Philip is voorzitter van MKB INFRA en bovendien president van EBC, de European Builders Confederation. Welke rol hebben mkb-ondernemingen in dit complexe Europese speelveld? Philip was in zijn jeugd al niet weg te slaan van de bouwplaats. Zijn vader had met zijn broers een aannemersbedrijf en hij liep als jonge jongen al mee. “Maar vanaf mijn twaalfde deed ik vakantiewerk op de bouw en later, toen er studieweken vrijgegeven werden om te leren voor tentamens, was ik altijd op de bouw te vinden omdat ik het zo leuk vond. En nu nog… Als ik een van onze leden bezoek en op een bouwplaats rondloop, blijven die machines boeien.’’ Luister naar dit boeiende gesprek tussen Paul en Philip.
-
In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Maarten de Gruyter. Maarten is vastgoedondernemer en directeur bij projectontwikkelaar Boelens de Gruyter. In 2018 was hij Vastgoedman van het jaar. Hij heeft een sociaal hart, met zijn stichting Diabetes Onderzoek Nederland. En hij maakt zich vaak druk over maatschappelijke uitdagingen in de vastgoedwereld en de woningmarkt. In ieder geval een ondernemer die niet verlegen is in zijn mening.
-
In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Ruurd Kramer. Ruurd is directeur en werkzaam bij Slokker Bouwgroep Almere.
-
In deze aflevering gaat Arno Doornenbal in gesprek met Atilla Sahin. Atilla is werkzaam als Engineer Werktuigbouw en via Velox werkzaam bij Deerns. En in deze aflevering neemt Atilla ons als het ware mee achter de schermen van de projecten waar hij zich mee bezighoudt en zijn rol daarin als engineer. Ook kijken we met hem terug op hoe hij ooit startte op de arbeidsmarkt en zijn opleidings- en ontwikkelpad wat daarna volgde. Luister naar een mooi verhaal van een zeer ervaren engineer.
-
In de tweewekelijkse column neemt Paul Laseur het fenomeen 'dido-economie' op de hak. In de file op dinsdag en donderdag? Of toch wat meer thuiswerken? Nu kun je overdag tenminste nog flink besparen op persoonlijke uitgaven voor verwarming, koffie en wc-papier, door toch maar naar de zaak te gaan, waar de kachel brandt. Los daarvan wordt, zeker bij banken en zakelijk dienstverleners, tegenwoordig veel vanuit huis gewerkt. Tientallen grote werkgevers in de sector, zoals Aegon, Deloitte en EY, hebben sinds de pandemie vierkante meters afgestoten. ING gaat zelfs nog een stap verder. Vanaf januari sluit de bank drie van zijn Amsterdamse hoofdkantoren op vrijdag, omdat er dan nauwelijks mensen aanwezig zijn.
-
In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Geert-Jan Waasdorp over data driven recruitment en wat dat betekent op de huidige arbeidsmarkt.
-
In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Joost Straat van Innax.
- Laat meer zien