Afleveringen
-
Johannes Wirix-Speetjens wil weten op wiens schouders hij vandaag als queerpersoon staat in de wereld van de kunst en maakt een pakkende reis door de geschiedenis van de gemeenschap waartoe hij behoort. Van Lully tot Mercury, van Oscar Wilde tot Proust: allemaal hebben ze de kunstgeschiedenis gekleurd met veerkracht en creativiteit. Hun erfenis is indrukwekkend, en toeval is dat niet.
-
Raf ziet zijn tante terug, na 39 jaar. De zus van zijn vader. Ze toont Raf een foto vanop de trouw van Edgard en ze hebben het over een erfeniskwestie. Het is een emotioneel weerzien.
-
Zijn er afleveringen die ontbreken?
-
Na een grote oproep spitten Raf en Kenneth alle reacties uit, de podcast maakt heel wat los. Raf leert over het uitgaansgedrag van zijn vader en gaat op zoek naar zijn laatste sporen.
-
Hoe is de vader van Raf gestorven? Hij had een doodvonnis gekregen maar heeft nog zeven jaar geleefd. Wanneer Raf zijn vader wil opzoeken, zitten ze allebei net in een rolstoel, ze zien elkaar niet meer.
-
Wat drijft de vader van Raf ertoe om een dubbelleven te beginnen? Raf komt terecht bij de beste vrienden van zijn vader.
-
Raf en Kenneth gaan op bezoek in Vlijtingen, het dorp waar de vader van Raf zijn slagerij had. Een onthulling van zijn vader liet daar een bom ontploffen. Raf droomt ook weg van Ibiza, het toevluchtsoord van zijn vader.
-
Raf krijgt een bericht van een onbekende man. Hij wil hem vertellen over wie zijn vader was, een man met een dubbelleven. Hun gesprek zal het beeld van Raf over zijn vader helemaal veranderen.
-
Raf heeft een vraag voor zijn vader: waarom wilde hij een kind? Samen met podcastmaker Kenneth Berth duikt Raf in de jaren '70 en '80 om het dubbelleven van zijn vader te ontwarren. Het is een tijd waarin veel mannen verstandshuwelijken aangingen om hun seksualiteit te verbergen. In deze podcast hoor je de zoektocht van Raf naar de identiteit van zijn vader. Een identiteit die mee is gevormd door een maatschappij die worstelt met homoseksualiteit.