Anders Melldén Podcasts
-
Som säsongsavslutning har vi bjudit in författaren och sommeliern Lotta Lundgren som samtalar kring vinets trender och historia med en namnkunnig panel bestående av tidigare gäster i podden - Anders Melldén, Helena Ekman och Ellen Franzén. Det blir också tips på bästa bubblet inför nyår. Inspelat från Fotografiskas scen 11 december 2022.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Möt poddens gäst Anders Melldén; sommelier, lärare i vinkunskap, krönikör och författare till läsvärda vinböcker.
Så här går en proffs-provning till på Systembolaget. Vi pratar hållbart och Systembolagets nya märkning, samt om framtidens förpackningar.
Och är vinspråket onödigt krångligt?
Mer om avsnittet och böckerna på Vinbetyget >
Mer inspiration: Se Vinbetygets Instagram >
Mer om mat och vin: Se Vinbetygets nyhetsbrev >
Vinbetygets 18 topplistor med expertbetyg >
Vinbetygets App: Bästa vinerna på Systembolaget >
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Andra och sista delen av intervjun med vinfolkbildaren och det levande vinuppslagsverket Anders Melldén där vi fokuserar på hans böcker Winesplaining – värt att veta om vin och Winesplaining – prova, lagra, njut av vin. Ett avsnitt packat med mycket intressanta samtal kring bland annat vinbetyg, Robert Parker och betygsnationalism. Vidare tar vi upp de stora och för podden återkommande ämnena terroir och biodynamiskt vin. Vad är terroir och vilka är de olika åsikterna kring fenomenet? Finns det något korrekt eller inkorrekt sätt att definiera begreppet? Och vad är egentligen biodynamiskt vin och vilka typer av certifieringar finns det? En annan viktig fråga som vi diskuterar är förpackningar, hållbarhet och miljöaspekten av vin. Hur kan vinindustrin förbättras ur hållbarhetssynpunkt och hur ser framtiden för hållbara vinförpackningar ut? Vi pratar även om hur jäst, fat och sulfiter påverkar vinets doft och smak. Slutligen passar vi också på att testa ett superintressant vin framställt på druvan Timorasso! Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vilken druva är absolut svårast att odla? Och går det att producera vin i Sverige? I det här avsnittet pratar vi druvor och ursprung med Anders Melldén.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vilken druva är absolut svårast att odla? Och går det att producera vin i Sverige? I det här avsnittet pratar vi druvor och ursprung med Anders Melldén.
-
Vi kickar igång 2022 med första delen av två avsnitt med vingurun och vinfolkbildaren Anders Melldén! Anders är sommelierutbildad författare, utbildad journalist, föreläsare samt en av Sveriges främsta vinskribenter. Han skriver bland annat i tidningarna Svenska Dagbladet, Gourmet, Whiskey & Bourbon, Törst och Livets Goda. I sitt eget projekt ”Winesplaining” publicerar han korta filmer på sociala medier där han tar död på myter och levererar sanningar till alla vinintresserade. Han är även författare till böckerna Winesplaining – värt att veta om vin och Winesplaining – prova, lagra, njut av vin. Sedan 1999 har han arbetat som provningsledare, konsult och föreläsare på restauranger, restaurangskolor, konferensgårdar och företag. Han reser runt i vinområden över hela världen, möter vinproducenter och provar och recenserar de hundratals viner som lanseras på Systembolaget varje månad. I den här första delen av två fokuserar vi på hans personliga resa och erfarenheter i vinbranschen. Det blir fantastiskt intressanta samtal om bland annat musik och vin, när och hur vinet slog igenom på allvar i Sverige och mycket mer! Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.