Ellen Franzén Podcasts
-
Som säsongsavslutning har vi bjudit in författaren och sommeliern Lotta Lundgren som samtalar kring vinets trender och historia med en namnkunnig panel bestående av tidigare gäster i podden - Anders Melldén, Helena Ekman och Ellen Franzén. Det blir också tips på bästa bubblet inför nyår. Inspelat från Fotografiskas scen 11 december 2022.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Säg hej till årets sommelier 2021! I detta avsnitt får ni möta en träffsäker tjej som kan sina smaklökar utan och innan. Ellen jobbar till vardags med att förmedla smakupplevelser på en av Sveriges bästa restauranger. Här får ni höra hur hon vägleder sina gäster för att dom ska känna sig trygga och bekväma med sitt eget smaksinne.
-
Hur ska du ta dig an vinlistan som sätts i dina händer när du är på restaurang? Finns det något som retar gallfeber på en sommelier? Och ”husets vin” vad är det – egentligen?
I dag pratar vi om vin på restaurang tillsammans med sommelier Ellen Franzén.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hur ska du ta dig an vinlistan som sätts i dina händer när du är på restaurang? Finns det något som retar gallfeber på en sommelier? Och ”husets vin”, vad är det – egentligen?
I dag pratar vi om vin på restaurang tillsammans med sommelier Ellen Franzén.
-
I den andra delen av intervjun med Ellen Franzén fokuserar vi på hennes arbetsplats, den tvåstjärniga Michelin-restaurangen Gastrologik som drivs av Anton Bjuhr och Jacob Holmström i Stockholm. Ellen berättar om restaurangens historia, verksamhet och filosofi samt hur hon fick jobbet som sommelier där. Hon berättar även mer ingående om just vin-delen av verksamheten. Avsnittets andra hälft ägnas helt åt lyssnarfrågor och frågor som man alltid ha velat ställa till en stjärnsommelier! Bland annat får vi reda på hur man på bästa sätt ska öppna, lufta och servera en gammal Bordeaux och en nyare Barolo! Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Det är med stor glädje vi välkomnar den svenska och nordiska sommeliermästaren Ellen Franzén till Rötjut! I det första av två avsnitt får vi följa hennes resa från att hon gick ut som kursetta vid Restaurangakademien till att hon kom med i sommelierlandslaget, vann både svenska och nordiska sommeliermästerskapen och började arbeta som sommelier vid den tvåstjärniga Michelinrestaurangen Gastrologik i Stockholm. Vi får höra Ellen berätta om bland annat sin sommelierutbildning, hur sommeliertävlingar är utformade, vad som krävs för att bli en god sommelier samt hur det har varit att som kvinna lyckas i en mansdominerad vinbransch. Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.