Grythyttans restaurangskola Podcasts
-
I den här veckans avsnitt har vi den stora äran att få följa med på en resa genom branschikonen Johan Magnussons karriär! Hans CV får det mesta att blekna i jämförelse. Han är en utbildad sommelier som startade sin resa på Grythyttans restaurangskola och praktiserade vid Grythyttans Gästgivaregård. Därifrån hamnade han så småningom i Bordeaux där han jobbade på olika vingårdar varpå han kom tillbaka till Sverige och blev VD på vinkällaren Grappe. Vidare utsågs han till auktoriserad värderingsman av Sveriges Handelskammare för vin och destillat, han var med och startade Systembolagets dryckesauktioner och blev även vald till ordförande i svenska sommelierföreningen. Hans bok, Konsten att bygga en vinkällare, är ett standardverk för alla som intresserar sig för hur man bygger och inreder en vinkällare. Sedan 2008 driver han MFW, Magnusson Fine Wine, på Grevgatan 26 i Stockholm, en plats som vi kommer att fokusera på i nästa veckas avsnitt. Häng med på den första delen av ett dubbelavsnitt om Johan och MFW där vi även passar på att prova en riktigt fin Bordeaux från 1995! Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.