Johan Sörberg Podcasts
-
I det här avsnittet får vi bästa baktipsen av Johan Sörberg som är jury i Hela Sverige bakar. Johan guidar oss bland surdegar och stenmalda grödor och hans passion är att baka med stenmalet mjöl. Tävlings-bagare som han är, vill Johan förenkla för oss hemmabagare som vill bli vän med våra surdegar och våga oss på äventyr med nya (alltså urgamla) grödor. Snart kan vi ta del av Johans kunskap i hans kommande bok "Johan Sörberg Bröd, Bullar och Kakor".
Följ oss i sociala medier, på instagram: warbrokvarn
På facebook: Warbro Kvarn
Har du frågor? Maila oss på [email protected] -
Som konditor och kock är Elisabeth Johansson en mångfaldig prisvinnare i både författarskap och tävlingar. 2004 tog hon guldmedalj i Mat-OS. Hon arbetar även som matstylist och har medverkat i flera tv-program. Vi pratar en del om hur hon upplevde det senaste framträdandet i Hela Sverige bakar, där hon var jurymedlem tillsammans med Johan Sörberg. Samtalet glider också in på roliga barndomsminnen, eftersom vi kände varandra från Ranchen, min familjs ridläger. Men den viktigaste diskussionen var nog ändå den om ämnet kreativitet. Eller mer konkret: Finns det någon koppling mellan att vara kreativ och andlig? I så fall, hur kan man använda sig kreativitet för att uppnå större andlighet? Elisabeth väver också in några tankar om hur tacksamhet kan hjälpa oss må själsligt bättre. Ett mycket fint samtal, med en mycket fin kvinna.
Vill du veta mer om Elisabeth eller kontakta henne:
Instagram: @queenoflicorice; @bettansbaking
Web: www.koket.se/elisabeth-johansson
Min mammas havrekaka: www.louisherrey.com/post/mom-s-oatcake