Michelin Podcasts
-
I veckans avsnitt besöker jag däckföretaget Yokohama och Göran Bengtsson som är general manager. Vi pratar bl.a. om hans karriär inom däckförsäljning som började 1987 hos Michelin. Men vi pratar även om Yokohamas olika däck, tips och tricks för vad man ska tänka på vid bankörning men även om dom olika samarbeten som Yokohama har med bl.a. STCC, Time Attack och Formula Nordic. Trevlig lyssning!
-
Lisa Blomqvist är en mästare på att hitta kul och spännande matställen där man minst anar det. Hon drar oss med på en upptäcksfärd. Och berättar om sina knep.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Lisa visar upp kartorna i sin telefon. De är fulla med pins i olika färger – favoriter, ställen som är helt OK och ställen hon vill besöka.
- Mina tips för att hitta ställen är att prata med folk, säger Lisa. Kolla med kompisar, fråga kockar var de själva äter.
Hon rekommenderar också att söka på nätet, kolla i matforum eller matgrupper på sociala medier, sök i mobiltelefonens kartor, och kolla t ex platstaggar på instagram. Lisa gör ofta en gedigen research innan hon ger sig ut.
- Läs vad folk skrivit, kolla på bilderna. Och spara på det som intresserar dig.
Det gäller att avvika från huvudgatan eller de stora vägarna.
- Industriområden är ofta en guldgruva, säger Lisa.
Ibland gäller det bara att gå hundra meter från en huvudgata, vilket Lisa visar oss mitt i centrala Stockholm.
Lisa har tidigare gjort ett nyhetsbrev om mat, med tips, recensioner och resor. I sitt jobb på en PR-byrå har hon varit med och tagit fram Not So White Guide.
White guide är en svensk variant på Michelinguiden, en guide som listar och betygsätter restauranger i Sverige. Not So White Guide är inte lika omfattande och betygsätter inte. "Matinspiration och riktigt bra restaurangupplevelser bortom den flådiga stadskärnan och linneservetter och dyra avsmakningsmenyer", som de själva uttrycker det. Fokus ligger på Stockholm, Göteborg och Malmö.
Michelinguiden startades en gång i tiden av bildäckstillverkaren Michelin, som en guide till bra matställen för de som var ute på vägarna och på däcken i Frankrike. Finansiär bakom Not so white guide är en mobiloperatör. Guiden har kommit ut i tre år och finns att ladda ner gratis på nätet.
-
Stellz grillar Mickiz. Mickiz minns sin katastrof-födelsedag. Stellz återvänder till Las Vegas. Dion träffar Weeknd. Hur uttalas Michelin? Är det värt att gilla sport för att få bli ihop? Stellz planerar en ny IVF-resa. Välkomna!
-
Thomas Sörensson, vd för Scandinavian Enviro Systems, berättar om företagets satsning i Uddevalla där man vill implementera ny teknologi för återvinning av råvaror, en banbrytande teknik som minskar både avfall och klimatpåverkande utsläpp. Thomas berättar också om råvaran kimrök, digitala tvillingar och betydelsen av samarbeten över värdekedjan, man arbetar bland annat med Volvo och Michelin är en partner.
-
Nobelmiddag, Guide Michelin stjärna och Sveriges Mästerkock, en levande legend kliver rakt in i Sommarstudion på Björkö. Redan vid 29 års ålder startade han Thörnströms Kök. Häng med på en fantastiskt historia om vad vad ett brinnande intresse och tålmodigt arbete kan leda till! Som många redan vet, det tar oss långt bortom vad den vildaste fantasin kunde ana.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.