Sebastien Boudet Podcasts
-
Möt Sébastien Boudet, som med sin brinnande passion för bra råvaror och genuina metoder gjort bakning och bröd till en angelägenhet för svenska folket. Nu är han aktuell med en bok om mat och bakning under det mörka halvåret, "Sébastiens vinter". I det här avsnittet pratar vi om surdeg (så klart), om vikten av bra mjöl och om det är ok med bake-off (det är det inte).
Programledare: Fritte Fritzson
Producent: Ida Wahlström
Klippning: Marcus Tigerdraake
Signaturmelodi: Vacaciones - av Svantana i arrangemang av Daniel Aldermark
Grafik: Jonas Pike
Foto Sébastien Boudet: Johan Marklund
Facebook: https://www.facebook.com/alltduvelatveta/
Instagram: @alltduvelatveta / @frittefritzson
Twitter: @frittefritzson
Har du förslag på avsnitt eller experter: Gå in på www.fritte.se och leta dig fram till kontakt!
Podden produceras av Blandade Budskap AB och presenteras i samarbete med Acast
Organisationer som hjälper Ukraina
https://lakareutangranser.se/nyheter/oro-over-situationen-i-ukraina
Ukrainska statens egen lista (militär och civil hjälp)
https://www.defendukraine.org/donate
Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Linnea "Killmaterskan" Wikblad blir till sig när kocken och bagaren Sébastien Boudet kommer förbi studion. Han kollar genom sina "fransosglasögon" på den svenska maten och julmaten under hans 20 år i landet. Det snackas även om hur man ska göra maten mer hållbar och traditionell julmat som kan göras icke-traditionell. Och självklart snackas det surdeg med surdegskingen!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: David Druid, Linnea Wikblad och Kodjo Akolor.
-
Vi summerar Kodjos rekordbössa som nådde över 3 miljoner, tack!
-
Sébastien Boudet är ett välkänt namn för alla som intresserar sig för bakning och surdegsbröd. Med sina bagerier, böcker och framträdanden har han befäst sin plats i offentligheten, en plattform han gärna använder för att bråka med livsmedelssektorn och visa på mer hållbara alternativ i matsystemet. Heja Framtiden träffade Sébastien hösten 2021 för ett kort samtal (avsnitt 248) efter att han stängt sitt bageri på Södermalm i Stockholm efter tre framgångsrika år. Nu är han tillbaka för att föra ett längre resonemang kring vikten av att odla och handla ekologiskt - och så pratar vi förstås om hans nya bok Sébastiens Vinter - Fransmansfasoner och nya traditioner. // Inspelat i Kitchen Studio på Roslagsgatan 23 i Stockholm. // Programledare: Christian von Essen // Läs mer på hejaframtiden.se och kolla in vårt nyhetsbrev.
-
Sébastien Boudet är en av landets mest välkända bagare. När Heja Framtiden träffar honom på konferensen Tomorrow's Food Travel har han precis stängt ner sitt framgångsrika surdegsbageri för att istället kunna fokusera på de större frågorna. Till exempel ett hållbart matsystem, präglat av mångfald och småskalighet. Programledare: Christian von Essen // Läs mer på http://www.hejaframtiden.se och beställ boken Nu fattar jag till vrakpris!
-
#240: Sebastien BoudetDet svåra tvåhundrafyrtionde avsnittet med bagaren Sébastien Boudet. Vi pratade om småskalighet, industrimat, matfestivaler, Coq au Vin, kockböcker, råvaror, luftbaguetter, laga mat med famlijen, halvfabrikat, fransk matkultur, gulaschsoppa, förädla sin egen mat, baka sitt eget bröd, Petite France, det svenska debattklimatet, gluten, att sakna havet, att dö i Frankrike och givetvis en hel del om vad som skulle krävas för att Sebastien skulle tungkyssa Johan Jureskog. Producent: David Mehr.Distribution: Acast.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.