Thåströms Podcasts
-
Vi snackar om Rolling Stones lista över "the best lead singers of all time", Dolly Partons nej till Rock & Roll Hall of Fame, Thåströms nya turné, en konsert med Jontahan Fröberg och en hel del annat.Dessutom har Ricky Holmquist lyssnat på The Ark och Hatebreed medan Mikael Mjörnberg återvänt till The Motorhomes och hittat ett hotfullt akustiskt smycke.I vårt hiss och diss-segment "hög och mög" dissar vi en bra låt med genant usel text och hyllar vårens sprudlande musikkänslor.Musiken som diskuteras i avsnittet hittar ni här: https://open.spotify.com/playlist/02fuPmk5KfLYfZNfV0nFT8?si=8472218c071b427dVinjettfoto: Martin Wilson (https://www.facebook.com/fotografmartinwilson)Vinjettmusik: Systemet (https://open.spotify.com/artist/72k91zc6DR3LSq87r4fnVO?si=dcfb98a9377e428a)
-
Kristoffer berättar om sina reklamidéer som involverar Thåströms gamla låtar, Siri förklarar vad softpeaks är när det handlar om vispad grädde och någon är besviken på att det inte blev hemmagjord sockerkaka.
Det meckas en underbar efterrätt som byggs i ett vinglas!
Sommartrifle för 4 pers:
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl kesella
400 g jordgubbar
Några skivor sockerkaka
3 msk rabarbersaft
En nypa salt
1,5 msk socker
1 citron
1 mynta
Såhär gör du:
1.Vispa grädden mjuk, blanda med kesella.
2.Skiva jordgubbar och riv ned citronskal, citronjuice och socker samt en nypa salt. Rör runt och låt stå.
3.Bryt sockerkakan i mindre bitar och droppa över rabarbersaft.
4.Skiva myntan fint.
5.Lägg sockerkaka i botten på ett fint glas, varva med kesellablandningen, jordgubbar plus lite av saften de ligger i. Toppa med mynta. Upprepa till glaset är fyllt. Ställ svalt om du inte ska servera direkt!
Följ oss på instagram: @tack.fm
Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.