YYY Podcasts
-
COMPUTER SAYS NO. Vi dyker rakt in i en veritabel karateduell om hur man uttalar ”Hakushu”. Gänget pratar mer om fatfyllning och hur gör man när man inte har råd att öppna flaskan? Bonus: smaknoter man INTE gillar. Veckans destilleri är Amrut. En runda plump, nån?Wi-Fi och Maslows behovskurva:https://www.joineduphealth.net/blog/is-wifi-an-inate-needVad var det i glaset?David körde två Longrow 18, buteljerade 2016 respektive 2018: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/111830/longrow-18-year-oldhttps://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/81670/longrow-18-year-oldMathias pimplade denna Port Charlotte från privatfat: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/125619/port-charlotte-2004Jeroen söp upp mer av Lars Cederbros samples, närmare bestämt Ohishi sherry cask: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/ohishi-4094601/Just den på 42,3% finns inte i whiskybase men där finns ett par andra liknande:https://www.whiskybase.com/search?q=ohishi+sherryHur uttalas Hakushu egentligen?Personen YYY på youtube säger ju Hack-shoo iallafall…? David spelade upp introt från den här videon i polemik mot Martin Linder, vår man i Japan:https://www.youtube.com/watch?v=pZZAN6zCUv0Mer om fatfyllningsstyrka!OLA kan man läsa om till exempel här:https://www.marklittler.com/8-things-to-know-before-you-buy-a-cask/Det finns också RLA, regauged litres of alcohol, som gäller när man mätt både alkoholhalt och mängd i ett givet fat…Smaknoter på sådant en inte gillar?Det här med Aflodal och bajs tog David tydligen upp även i avsnitt 45. Det Aflodal skrev var: ”Sin vana trogen är Talisker-nosen stum. Det luktar parfym och jordiga bajstoner, vädring släpper ut böcklingpastej. Väldigt attraktivt.” Underbart!https://spiritsnews.se/single-malts-of-westeros/Davids smaknoter på ung jätterökig Kilkerran är inte sådant man normalt kanske skulle uppskatta i mat: https://tjederswhisky.se/kilkerran-heavily-peated-batch-2/”Jag har inte råd att öppna den…”Hur tänker ni lyssnare om detta månne? Vi är mycket nyfikna! Veckans destilleri: AmrutHemsida:https://www.amrutdistilleries.com/Destilleriet grundades 1948 men man började inte göra maltwhisky förrän på 1980-talet så där hade David fel. Däremot var han helt rätt ute vad gällde produktionsmängder faktiskt!Läs gärna också Uday Balajis text om Amrut:https://www.thewhiskyadvisor.com/post/amrutdistilleryAmrut Intermediate Sherry: https://tjederswhisky.se/amrut-intermediate-sherry/whisky.coms destilleripresentation är sevärd:https://www.youtube.com/watch?v=EaoyI-uys4EHär når du oss:En trea whisky på Facebook (https://www.facebook.com/entreawhisky)Maila till oss på [email protected] blogg tjederswhisky.se (https://www.tjederswhisky.se)Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/entreawhiskyBli medlem! https://entreawhisky.memberful.com/checkout?plan=74960