Abonnementen

  • In deze podcast ga ik in gesprek met anderen die geraakt zijn door kanker. Dit kunnen patiënten zijn, maar ook naasten, nabestaanden of personen die er dagelijks vanwege het werk mee te maken hebben.

    Door laagdrempelig over het onderwerp kanker te praten, hoop ik dat het onderwerp wat makkelijker bespreekbaar wordt. 1 op de 2 mensen krijgt ooit in zijn of haar leven de diagnose kanker. Daarom denk ik dat het goed is om zoveel mogelijk te praten over de ziekte en te luisteren naar verhalen van anderen.

    Zelf ben ik in december 2018 ook gediagnostiseerd met kanker en heb ik een lang traject achter de rug. Hier vertel ik over in aflevering 1.

    Helaas heb ik na dit hele traject waarover ik vertel in aflevering 1 te horen gekregen dat er nieuwe uitzaaiingen zijn gevonden.. In de longen, bij de alvleesklier, lymfklieren en botten. Dit betekend helaas dat ik niet meer zal genezen. Wel zijn er nog behoorlijk wat behandel mogelijkheden die het een lange tijd kunnen beperken. Van de resterende tijd wil ik vooral een mooie tijd maken en me inzetten voor andere, via de podcast maar ook met stichting Kankerpraat. (www.kankerpraat.nl)

    Voel je vrij om vragen te stellen of een bericht te sturen naar

    [email protected]

    Ik wil iedereen bedanken voor het luisteren en de mooie reacties die ik heb mogen ontvangen.

  • 'De Heks van Anjum' is de titel van het boek van journalist Margriet Brandsma over de beruchte pensionmoorden in het Friese Anjum. Het roept zoveel reacties op dat er nu een vervolg is in de vorm van een podcast. De zaak in het kort: in de tuin van pension 'Het Station' wordt op kerstavond 1997 na een tip het lichaam van een vermoorde man gevonden. Twee dagen later graaft de politie op het terrein van het pension een tweede lijk op, deze man is een half jaar eerder met geweld om het leven gebracht. Pensionhoudster Marjan van der E. wordt voor de moorden veroordeeld maar heeft altijd ontkend. De ongewone moordzaak leidt tot veel ophef en publiciteit. Waarom sloeg de 52-jarige vrouw twee mannen die veel jonger, groter en sterker waren dan zijzelf de schedel in? Welke rol speelt de hennepkwekerij die een week eerder werd opgerold? Waarom is die rol nooit meegenomen in het onderzoek naar deze zaak? Is de onverwachte dood van Marjan vlak voor de verschijning van het boek toeval of speelt er meer? In de podcast ' De heks van Anjum' spreekt Margriet Brandsma met mensen die reageerden op haar boek. Dat leidt tot weer nieuwe bevindingen over de moordzaak, tot (nog meer) verbazing over de manier waarop politie en justitie te werk zijn gegaan. In de podcast leren we Marjan van der E. beter kennen, horen we belastende verklaringen over een van de mannen die de hennepkwekerij in haar schuur exploiteerde en vertelt de advocaat van de pensionhoudster over de mogelijkheden deze zaak heropend te krijgen.   'De Heks van Anjum' is de titel fan it boek fan sjoernalist Margriet Brandsma oer de beruchte pensjonmoarden yn Eanjum. It ropt safolle reäksjes op dat der no in ferfolch is yn de foarm fan in podcast. De saak yn it koart: yn de tún fan pensjon 'Het Station' wurdt op krystjûn 1997 nei in tip it lichem fan in fermoarde man fûn. Twa dagen letter wurdt in twadde lyk opgroeven. Dizze man is in heal jier earder mei geweld om it libben brocht. Pensjonhâlder Marjan van der E. wurdt foar de moarden feroardiele mar se hat altyd ûntkend. De nuvere moardsaak soarget foar in soad opskuor en publisiteit. Wêrom sloech de 52-jierrige frou twa manlju dy't folle jonger, grutter en sterker wiene as sysels de holle yn? Hokker rol spilet de himpkwekerij dy't in wike earder oprôle waard? Wêrom is dy rol nea meinommen yn it ûndersyk nei dizze saak? Is de ûnferwachte dea fan Marjan flak foar de ferskining fan it boek tafal of spilet der mear? Yn de podcast 'De heks van Anjum' praat Margriet Brandsma mei minsken dy't reägearren op har boek. Dat liedt ta wer nije ynsjoggen yn de moardsaak, ta (noch mear) fernuvering oer de wize hoe't plysje en justysje ûndersyk dien ha. Yn de podcast leare we Marjan van der E. better kennen, hearre we belêstende ferklearringen oer ien fan de manlju dy't de himpkwekerij yn har skuorre behearde en fertelt de abbekaat fan de pensjonhâlder de mooglikheden dizze saak opnij foar it gerjocht te krijen.

  • Wie vermoordde in 1986 de stiefmoeder van de 15-jarige Samir Sabri? Op basis van zijn eigen schuldbekentenis wordt Samir veroordeeld voor het plegen van de moord. Maar anderhalf jaar later trekt hij zijn verklaring in. Hij beweert hij onschuldig te zijn. In een diepgravende journalistieke zoektocht probeert journalist Anders Johansson de waarheid boven tafel te krijgen.

    De Stiefmoedermoord is de Nederlandse versie van de Zweedse podcast #Fallet. De originele inhoud is met behulp van acteurs naar het Nederlands omgezet.

    De Stiefmoedermoord is een podcast van het AD en de aangesloten regionale bladen.

    Copyright: Podster

    Productie: audio agency Airborne