Matarv Podcasts
-
I detta avsnitt av Matarvspodden ger vi oss in i veganismens och vegetarianismens historia. Lisa Haeger diskuterar det gröna matarvet med Anita Synnestvedt, Göteborgs universitet och författaren Anna H Lundahl. Vi ser närmare på trender, mat som identitet och attityder till vegetarianism och veganism. Vi pratar hållbarhet och mat som statusmarkör och avslutar med tips från det gröna köket.
DeltagareAnna H Lundahl, författare till boken Min farmor var vegan
Anita Synnestvedt, arkeolog och redaktör för boken Matarv: berättelser om mat som kulturarv, Institutionen för historiska studier, Göteborgs universitet
Lisa Haeger, Matarvspoddens moderator
-
Lisa Haeger möter Anita Synnestvedt ochdiskuterar mat, kulturarv och traditioner och varför detta är något som beröross alla.
Anita Synnestvedt är arkeolog vid Institutionenför historiska studier och koordinator för Kulturarvsakademin, Göteborguniversitet. Anita är en av projektledarna för projektet #matarv och en av redaktörerna för boken Matarv: berättelser om matsom kulturarv, utgiven av Carlssonsförlag 2021.
Kulturarvsakademin, #matarv: https://www.gu.se/kritiska-kulturarvsstudier/forskning/matarv