Rikard Podcasts
-
I avsnitt nr 40 av Podden om Hantverksbira är det mat-/ölpairing för hela slanten. Detta är ett collabavsnitt med Instagramkontot Stockholm Food Adventures. Joakim, Susanne och Rikard som driver kontot har bidragit med smårätter och Hantverksbira har matchat med hantverksöl. Nyligen gav Joakim, Susanne och Rikard ut en kokbok med titeln Snacks och Smårätter. Det är givetvis därifrån som rätterna till denna mat-/ölpairing kommer. Håll till godo med våra mmm, ahhh och men det var inte så dumt ;)
Tycker ni att jag ska fortsätta med denna typ av mat-/ölpairing så skicka gärna ett meddelande till mig. All feed back är välkommen :)
*Laxbullar med koriander - Mikkeller Drink´in The Sun Alcohol Free
*Bakad chevé med chips - Poppels Bryggeri Belgisk Wit
* Ostdipp med baconkrisp och rostade brödstavar - Old Jock Champion Double Ale
* Ansjovissnurror - Solna Bryggeri Avspark
-
Nu är det sista gången vi blickar tillbaka på 2022 innan det är full fart framåt. För det nya året har ju faktiskt börjat lite roligare, när detta avsnitt spelades in var OMXS30 upp +4,60% sedan årsskiftet vilket påminner om att börsen kan stiga.
I avsnittet får vi lyssna till när Rikard sammanfattar året som gått, blickar framåt och berättar om vad han tror om 2023. När bottnar börsen egentligen? Får Rikard ont i magen när portföljen svänger och har han gjort några förändringar i sitt sparande?
Dessutom pratar vi plånboksnära frågor och när Avanza kan tänkas gå utanför Sveriges gränser.
Det och mycket mer i detta traditionsenliga avsnitt.
Delikat lyssning på dig,
Nicklas -
Idag är det ett knöligt program. Vi snackar nämligen potatis! Har du hittat något udda i potatislandet? Råkat skicka med potatis till barnets fruktstund? Eller har potatisgroddar invaderat kylskåpet?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.
Potatis är verkligen ett ämne som engagerar! Vi pratar med flera lyssnare som äter potatis, Rebecka hennes son målar med tuschpennor på potatisen innan de äter den. Rikard köpte loss farbrorns traktor efter att ha råkat kasta en potatis genom rutan. Wenche blev av med hela kastrullen till fåglar.Dessutom tipsar kocken Stefan Ekengren om sina bästa potatisrecept och berättar om lite om knölens historia och betydelse för det svenska köket.
Mums!
-
Det här är poddversionen av nyhetsbrevet "Coachteamet". Ett ljudsamtal om något perspektiv kring basketutveckling med Svenska Basketbollförbundets basketutvecklare Rikard Aspegren och Andrew Pleick.
I det här samtalet pratar Rikard och Andrew med Maria Modig som är ungdomslandslagsansvarig på Svenska Basketbollförbundet. Maria berättar om verksamheten kring ungdomslandslagen, föregående landslagsår, hur man blir landslagscoach och ger en del tips till dig som klubbcoach.
-
Det här är poddversionen av nyhetsbrevet "Coachteamet". Ett ljudsamtal om något perspektiv kring basketutveckling med Svenska Basketbollförbundets basketutvecklare Rikard Aspegren och Andrew Pleick.
I det här samtalet pratar Rikard och Andrew med basketcoachen och idrottsforskaren Anton Kalén om hur du som coach kan planera säsongen för ditt lag och varför det viktigt med en säsongsplanering.
-
Allting förändras med tiden, inklusive muterade ninja-sköldpaddor och den här veckans uppställning. Både Björn och Aron står åt sidan och släpper fram Ellen och Rikard som får ta på sig bandanas och diskutera allehanda muterade djur och huruvida en jättestor råtta kan vara en bra fadersfigur.
-
Rikard Karlberg är golfproffs men också inbiten gräsentusiast. Vi pratar världens bästa banor, grässorter på golfgreener och Rikard delar med sig av sina bästa maskiner och tips för att få en riktigt fin gräsmatta.
-
I Tyngre Träningssnack den här veckan så gästar professor Rikard Landberg för att berätta om hans forskning. Rikard forskar inom området ”food and health” och framför allt så har han forskat på olika biomarkörer för att via dem försöka avgöra vad människor äter för kost. Så i stället för att fråga människor vad de äter och få ganska otillförlitliga svar så försöker man hitta olika markörer i blodet som kan berätta hur mycket av olika livsmedel som en person har ätit den senaste tiden.
Förutom forskningen på markörer så är Rikard även iblandad i en hel del annan forskning. Bland annat har han utfört interventionsstudier där man tittat på gluten och FODMAP, han har varit med i olika projekt där man tittat på tarmflorans inverkan på vår hälsa och om man kan göra bra mat av termiter.
Framför alltså handlar dock det här avsnittet mycket om skillnaderna mellan vad forskningen idag säger och det som påstås vara fakta i dietböcker och på sociala medier.
På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.
Hålltider
Hålltider
00:00:00 Gudiol har fått en lite skada i vadmuskeln 00:02:43 Ny pulsklocka med ett lite flashigt pulsband 00:05:47 Wille har blivit pappa igen!!! 00:08:36 Veckans gäst, Rikard Landberg 00:12:48 Varför kan man inte bara fråga folk vad de äter? 00:20:05 De tre huvudspåren i Rikards forskning 00:23:36 Det är epidemiologiska prover på gång som mäter exponeringen bättre 00:30:16 Nya forskningspengar för att försöka producera bättre epidemiologisk forskning 00:31:52 Tarmbakterierna och förhoppningen om mer personligt anpassade hälsoråd i framtiden 00:37:51 Hyper ligger långt före forskningen just nu 00:41:09 Viljan att börja mäta och testa saker bara för att man kan, inte för att man har nytta av det 00:43:39 Dagens kostråd inkluderar väldigt lite av de hetaste nya hypoteserna 00:45:28 Det är svårt att veta när man ska ge ett råd och kalla det för "fakta" 00:47:18 Rikards studier på IBS där man testade olika saker likt gluten och FODMAP 00:54:18 Noceboeffekten kan vara stor när man studerar saker kring kost och tarmen 00:59:07 Hade vi kunnat förbättra studier på matkänslighet genom upprepade omgångar med placebo eller aktivt ämne? 01:03:26 Det finns inga belägg för att gluten ger betydande problem i befolkningen i stort 01:06:24 Kan ett problem med IBS vara att det är en för bred diagnos som egentligen inkluderar olika grupper? 01:08:15 Framtida studie på fermenterade livsmedel 01:11:54 Tidiga studier på att få fram proteinpulver från termiter -
Vi har fått äran att ställa de svåra, roliga och udda frågorna till Avanzas vd Rikard. Hur är det att driva ett bolag med 1.7 miljoner användare och vad är hans tips för nya sparare/investerare. Från hockeyspelare till bankman och ni får redo på hur!
LÄNKAR
Avanzas Instagram
Personen bakoms Instagram
-
En podcast om IFK Norrköping. Dagens avsnitt gästas av vår klackledare Posse, vår tränare Rikard Norling och vår kapten Totte Nyman. Inledningen på säsongen avhandlas med alla tre, sen blir det snack om Curva Nordahl med Posse, om att man borde göra Norrköpingsgrabbarna ekonomiskt oberoende med Rikard och om vad vi kan förvänta oss med Totte. Såklart mycket mer med alla tre - såsom vad som måste lossna, varför vi gjort noll mål första två matcherna, vad Rikard tycker om "sin" ramsa, vilken spelare som borde få nästa och om när Mitov jävlades med Totte. God lyssning! Framåt Kamrater är en podcast av Marcus Thapper och IFK Norrköping.
-
Det här är ett väldigt bra samtal med överläkaren, kirurgen, föreläsare och författaren Rikard Karlsson. Rikard har jobbat som läkare de senaste 23 åren. Han har skrivit boken ”Konsten att möta sig själv och andra” som handlar om mänskliga interaktioner och personlig utveckling. Du hittar boken där du hittar böcker. Rikard är verkligen intresserad av att möta människor och att utveckla sig själv.
I det här avsnittet pratar vi om tankar och hur vi kan leva mer i nuet istället för att vara i framtiden eller i dåtiden. Hur Rikard har kommit till självinsikt och formar sin dag. Vi pratar om möten mellan människor och hur vi kan förbättra möten mellan varandra. Vi pratar även om vikten av att vara sann mot sig själv, att följa sina drömmar och omge sig med rätt personer. Det här är ett avsnitt där man kan ta med sig flera bra saker.Hör gärna av dig med återkoppling kring vad du tyckte om avsnittet!
@Rikardkarlsson
@Kimschoultz
-
”Åt all er jämmer skrattar vi, och från ert goda snattar vi; vi kan nog aldrig bättre bli - vi ä’ ogräs vi”. Citatet kommer från Elsa Beskows Blomsterfesten i täppan från 1914, där underklassen, dvs plister-, maskros-, tistel- och nässelpojkar, invaderar trädgårdsväxternas blomsterfest. I avsnitt 24 av ARTpodden pratar Emma, Rikard och Anna Maria om hur både önskade och oönskade (?) växter frodas i näringsrik jord. Men hur kommer det sig egentligen att en jord är rik på näring och en annan fattig? Och vad är egentligen ett ogräs och kan ett sådant hamna på rödlistan och till och med dö ut?
-
Kairos Future Club är ett kunskapsnätverk för alla organisationer som vill investera i en bred omvärldsspaning. Sju rapporter på ett brett spektrum av teman levereras under året och i december kommer som vanligt What’s On-föreläsningen som spanar in i den nära framtiden. Rikard Molander är rapportgeneralen som driver arbetet framåt och det här avsnittet berättar Rikard om de teman som är aktuella för 2022. Låter det intressant? Välkommen att gå med i Kairos Future Club, mer information finns på hemsidan. Framtidsstudions värd är som vanligt Fredrik Torberger.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi träffar en gemensam gammal vän, Rikard, och diskuterar tankar som ställer till det för oss. Som t ex "yips" - en plötslig och oförklarlig förlust av förmågan att utföra vissa färdigheter hos erfarna idrottare.
Följ oss gärna på sociala medier och dela avsnittet om du tyckte om det.
Facebook:
https://facebook.com/tvanaknakullor
Instagram:
https://instagram.com/tvanaknakullor
-
Peter, Mattias och Rikard går igenom den senaste tidens säkerhetsnyheter.
- Laat meer zien