Nieuws – Nederland – Nieuwe podcasts

 • De uitslag van de verkiezingen voor het Europese parlement van 9 juni 2024 bezorgde Marine Le Pen een klinkende overwinning in Frankrijk. Als gevolg hiervan besloot Emmanuel Macron nieuwe parlementsverkiezingen aan te kondigen, en wel op de kortst mogelijke termijn: 30 juni 2024. Macron is echter momenteel zeer impopulair, maar lijkt met deze verkiezingen aan het Franse volk te willen zeggen: ‘weten jullie zeker dat jullie rechtsaf willen gaan?’ Hoe dan ook zal de absurde move van Macron grote Europese impact hebben.

  Tussen 23 juni en 8 juli presenteert BNR een toegankelijke en luchtige podcast over de Franse verkiezingen. BNR presentator Stefan de Vries geeft in samenwerking met FD correspondent Eva Rammeloo een dagelijkse update over de stand van zaken.

  Speciaal voor de geïnteresseerden zonder achtergrondkennis trapt deze serie af met een extra lange explainer aflevering. Hierin hoor je context, hoe het systeem werkt, welke verschillende partijen er zijn, wie de hoofdrolspelers zijn, etc. Vervolgens krijg je dagelijks 5 á 10 minuten verkiezingsnieuws, opmerkelijke anekdotes en sprekers die een relevante link met Frankrijk hebben.

 • Volkert van der G. is de moordenaar van Pim Fortuyn, maar wie hielp hem aan het pistool waarmee hij de aanslag pleegde? Die vraag kent na ruim twee decennia nog steeds geen bevredigend antwoord. Maar dan krijgt Argos-journalist Eric Arends een vertrouwelijk politierapport in handen en begint een zoektocht naar een geheimzinnige man die er maandenlang van werd verdacht de wapenleverancier te zijn. Een oud-plofkraker die banden had met topcrimineel Stanley Hillis en op de radar stond van de inlichtingendienst. 

  Vriend van Volkert is een verhaal over feiten en vermoedens, over opzet en toeval, over politieonderzoek, inlichtingendiensten en criminaliteit. Maar ook over journalistiek speurwerk en de vraag: bestaat er een maximum aantal toevalligheden?


 • De Urker stuurman Albert Romkes verdwijnt op een koude zaterdag in januari 1961 in het niets. Een ongeval aan boord van een binnenvaartschip wordt hem, naar alle waarschijnlijkheid, fataal. Jelle Bakker en Ruben Romkes van Het Urkerland – de lokale krant van vissersdorp Urk - gaan alsnog naar hem op zoek en leggen een verhaal bloot dat allang uit het collectieve geheugen was verdwenen. • The Keep Your Day Job Podcast is an interview show with the goal of shining a light onto some of the more colorful people in Central Illinois.

 • The PokerNews Podcast, the longest-running news show in the poker world with over 800 episodes, releases new episodes every Friday! Each episode includes the latest news, stories, debates, and gossip from the community. From Poker Hall of Famers to World Series of Poker (WSOP) Main Event champions, the PokerNews Podcast has welcomed the biggest guests in the industry.

  WSOP bracelet winner Chad Holloway hosts alongside Game of Gold star and 2021 MSPT Player of the Year Kyna England & two-time WSOP.com Online Player of the Year and bracelet winner Mike "Brock Lesnar" Holtz.

  Tweet about the podcast at #PNPod and follow PokerNews on X at @PokerNews for more!

 • Grote Markt 1 is dé podcast over de Groninger politiek. Elke aflevering bespreken Ecco en Wouter met één of meerdere gasten een relevant en actueel onderwerp. 

 • AT5 bespreekt iedere twee weken de lopende zaken met de burgemeester. Gepresenteerd door politiek verslaggever Nicolai Brannan.

 • In 'Anja in Europa’ krijg jij een kijkje achter de schermen van de Europese politiek. Europarlementariër Anja Haga zit namens de ChristenUnie in de EVP-fractie van het Europees Parlement. In deze podcast neemt ze je mee in haar werk in dit grote politieke instituut.

 • Welkom bij Het Haags Bakkie, dé podcast van SGP-jongeren waarin we je iedere maand meenemen in de wereld van de Haagse politiek. Als politieke hoofdstad van Nederland is Den Haag een belangrijke plek waar beslissingen worden genomen die ons allemaal raken. Of het nu gaat om de formatie van een nieuw kabinet, het opstellen van wetten en regels of het voeren van debatten: in deze podcast praten Floris en Carla je bij over de politieke ontwikkelingen in Den Haag.

 • Yn it nijsfoarum fan Buro de Vries sitte trije opinymakkers oan tafel om oer aktuele saken te praten. Faak binne dat gasten dy't wurksum binne yn de polityk of yn in belangeorganisaasje en it binne ek faak gasten dy't it net oer alles mei inoar iens binne. Der ûntstiet sadwaande gauris in stevige diskusje. De ûnderwerpen dêr't oer praten wurdt kinne ynternasjonaal, landelik of provinsjaal spylje.

 • Sinds begin jaren ’50 van de vorige eeuw werkt Nederland economisch samen met andere landen in de Europese Unie. Om te beginnen met de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal die later opgaat in wat wij nu kennen als de Europese Unie. Ruim 70 jaar is er dus al invloed van Europa op ons land en op hoe we leven en werken. En deze invloed gaat diep. De etiketten op je pak soep, je oplader, de bus waarmee je naar je werk gaat: je kunt het zo gek niet bedenken of er zitten Europese richtlijnen, wetgeving, of subsidie achter.

  Met de Europese verkiezingen in het zicht onderzoekt Europaverslaggever Geert Jan Hahn in welke mate Europa inmiddels in de haarvaten van onze maatschappij zit. Zijn we al meer Europees dan Nederlands? Welke invloed hebben we dan met onze Europese stem op ons dagelijks leven in Nederland? En als iets niet goed is geregeld, moet ik dan boos zijn op Den Haag, of op Brussel?

  Over de makers

  Geert Jan Hahn is slavist en BNR's Europaverslaggever. Naast 100% Europa maakt hij onder meer de Perestrojkast, Dossier Europa en De Wereld.

  Eline Derakhshan is journalist gespecialiseerd in het Midden-Oosten. Voor ze bij BNR neerstreek studeerde ze Midden-Oostenstudies in Leiden en werkte ze bij De Correspondent.

 • Oosterburen is de Duitsland-podcast van BNR Nieuwsradio die je een toegangspas geeft voor het politieke centrum van het grootste industrieland van Europa. Een van de invloedrijkste Duitse parlementsleden, Otto Fricke, neemt correspondent Derk Marseille mee voorbij de beveiligingspoortjes door de wandelgangen van de Bondsdag in Berlijn. Samen bieden ze een unieke kijk op de laatste ontwikkelingen bij onze oosterburen.

  Duitsland, de derde economie ter wereld, staat voor immense uitdagingen. Het land moet een evenwicht zien te vinden tussen de economische reuzen Verenigde Staten en China, omgaan met opkomende extremistische partijen, en zijn industrie verduurzamen en digitaliseren zonder zijn grootste bedrijven te verliezen. Bovendien zijn er de voortdurende dreigingen van de oorlogen in Oekraïne en Gaza, die de stabiliteit in Europa op de proef stellen.

  Kan Duitsland, waar Nederland zo afhankelijk van is, deze transformatie aan?

  In elke aflevering maakt Bondsdaglid Otto Fricke tijd in zijn agenda vrij om met Derk Marseille de burenrelatie tussen Nederland en Duitsland dieper te doorgronden. Hoe praat je met die ene AfD-collega die bewust de Holocaust-herdenking overslaat? Hoeveel last krijgt het Nederlandse bedrijfsleven van de Duitse economische stagnatie? Wat kunnen Duitsland en Nederland voor elkaar betekenen nu de dreiging van buitenaf en binnenuit lijkt toe te nemen? Wanneer mag de fax het raam uit, en waarom heeft Duitsland zoveel moeite met digitaliseren? 

  BNR Oosterburen biedt een fascinerende inkijk in de complexe van de Duits-Nederlandse relaties en brengt je op plekken waar de meeste mensen niet mogen komen. Luister mee en krijg een uniek perspectief op de toekomst van Europa's grootste economie.

  Over de makers

  Derk Marseille, al 13 jaar correspondent voor BNR Nieuwsradio in Duitsland, brengt een schat aan ervaring en inzichten mee. Otto Fricke, een veteraan in de Duitse politiek en een groot Nederland-fan, biedt een unieke kijk op de Duits-Nederlandse relaties vanuit zijn rol als parlementariër voor de FDP. Als woordvoerder van begrotingszaken passeren zo’n beetje alle nieuwe plannen en wetten inclusief bijbehorende financiële onderbouwingen zijn bureau.

 • Mijn naam is Job Knoester. Deze podcast maak ik met Christiaan Kwint. Wij zijn strafrechtadvocaten en experts op het gebied van tbs. In deze podcast nemen wij mensen mee in de bijzondere wereld van strafrecht en tbs met oa verhalen uit de praktijk en actualiteiten.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Welcome to The Royal Record. Every week Cameron Walker, GB News' Royal Correspondent, and Svar Nanan-Sen, Royal Editor of GBNews.com, will bring you the latest news and analysis on the Royal Family and give you exclusive insight into everything going on behind palace walls. New episodes released every Thursday.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • In de Visiolab Innovatiepodcast hoor je de nieuwste ontwikkelingen en innovaties voor mensen met een visuele beperking. Van AI tot VR en van indoor navigatie tot braille, je hoort het in de Visiolab podcast. Reageren kan door een mailtje te sturen naar [email protected].
  Dit is een podcast van Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen.

 • SEG STORIES

  Inside the game and beyond

  The podcast that lets you dive deep into the world of football, cycling, esports and music.

  Management agency SEG has many exceptional talents in its roster, each with their unique story to tell. In the SEG Stories podcast our football players, coaches, riders, gamers, artists and agents take centre stage. Immerse yourself in their revealing insights and captivating anecdotes. 

  Listen to Daley Blind as he recounts his long and successful career, culminating in this year's historic season with Girona FC. Witness Kevin Strootman reflect on the less pleasant aspects of his career. And don't miss Rory Sutherland’s episode, where the Australian cycling legend shares his most personal memories.

  This is just a glimpse - stay tuned for many more revealing episodes.

  Host Joost Hofman excels in making studio guests feel at ease and has the exceptional ability to steer the conversation from casual chit-chat to in-depth discussions and back again. Most podcasts are recorded in our studio, but we don’t hesitate to travel abroad to record on location. 

  Tune in to SEG Stories for a unique insight into the world of sports and entertainment.

  Please note: most podcasts are in Dutch, some in English.

  This is SEG

  SEG is a leading international talent management agency that guides over 600 talents in football, cycling, esports and music. SEG talents include – among many others – footballers Cody Gakpo, Daley Blind, Rasmus Højlund, Vivianne Miedema and Jill Roord, football coaches Erik ten Hag, Pep Guardiola and Robin van Persie, riders Dylan van Baarle and Pauline Ferrand-Prévot, esporters Jaccob ‘yay’ Whiteaker and Dion ‘FASHR’ Derksen, and artists Broederliefde and Kybba.

 • Europa kiest!

  In de podcast Douze Points praat ik, Dieuwke Teertstra, met twaalf correspondenten in twaalf Europese hoofdsteden. In twaalf afleveringen van twaalf minuten.

  Hoe leven de verkiezingen in hùn land? Hoe kijken de Italianen naar de Unione Europea? Wat willen de Ieren van Brussels? En wat willen de Fransen vooral niet van Bruxelles?

  De podcast Douze Points van de makers van De Dag, vanaf 25 mei in je podcast app.

 • El Primer Fichaje comienza una nueva etapa una nueva era en esta temporada 2023/2024 donde nos vas ha encontrar en todas las plataformas digitales.El equipo habitual y nuevos colaboradores/as que se sumaran en este recorrido os haran sentir el deporte de una forma única y nitida como nos caracteriza.Aqui os dejamos un pequeño avance de lo que va ser el comienzo de una nueva era de como informar sobre el Deporte en su maxima extensión.