Kind en gezin – Nederland – Nieuwe podcasts

 • Het is zeker: je kindertijd doet ertoe!
  Er is geen wetenschappelijke twijfel meer: je kindertijd is het fundament onder je volwassen welzijn en gezondheid. Wat je vroeg in het leven ervaart, vormt de blauwdruk voor alles wat volgt.
  Hoe ondersteunend was de omgeving in je jonge jaren? Mocht jij vroeger jezelf zijn? Dan laat je waarschijnlijk ook nu je unieke persoonlijkheid zien. Konden je ouders al je emoties aan: je heftige boosheid, diepe verdriet, wilde blijheid, stille teruggetrokkenheid, uitbundige enthousiasme? Dat vergroot de kans dat je open, empathisch en inspirerend reageert op de authenticiteit van anderen, je vrienden, familie- en gezinsleden, collegaโ€™s en buren, doelgroepen waarmee je werkt โ€“ je medemensen overal ter wereld.

  Veerkracht: resultaat van aandacht en compassie
  Wanneer je goed in contact bent met jezelf, als je vooral ook je lijf goed kent, word je je bewust van wat je lichaam je te vertellen heeft. Voel je je veilig of juist niet? Weten hoe je je voelt, is belangrijk voor je stressregulatie. Het wijst je de weg naar wat je nodig hebt. Daarmee voed je je veerkracht: flexibel met omstandigheden kunnen omgaan, zeker ook met de lastige. Aandacht en compassie hebben voor wat je voelt is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo voorkom je dat je jezelf kwijtraakt en ziek wordt. Daar komt meer bij kijken dan jij alleen. Hoe je je ontwikkelt, heeft veel te maken met de wereld om je heen. Veerkracht is niet simpelweg een persoonlijke eigenschap. Veerkracht is het resultaat van de dynamiek in een grotere sociale omgeving.

  ACEโ€™s โ€“ Adverse Childhood Experiences
  Er kan van alles misgaan in de ontwikkeling van veerkracht. Bij een kind dat toxische stress ervaart (voortdurende onrust, angst en dreiging), raken stressregulatie en hersenontwikkeling verstoord. Ook het immuunsysteem krijgt daar een tik van mee. Dat kan, nu of later, leiden tot onzekerheid, een negatief of juist opgeblazen zelfbeeld, ongeduld, agressie, zelfdestructie. Zelfs depressie, verslaving of zelfdoding kunnen het gevolg zijn. Hoe bewust zijn we ons van de factoren die veerkracht ondersteunen of juist ondermijnen? Hoe beรฏnvloedt ons eigen levensverhaal hoe we met anderen omgaan en wat we uitstralen? Hoe laten we als samenleving zien dat we begrijpen wat kinderen nodig hebben in hun vroege levensfase? Waar zoeken we oorzaken van ziekte?

  ACEโ€™s โ€“ Awesome Childhood Experiences
  In de ACE Aware NL-podcast โ€˜Voed de veerkracht!โ€™ gaan we met mensen in gesprek over veerkracht. Sommigen vertellen hun persoonlijke verhaal over het overwinnen van de gevolgen van tegenslag. Anderen vertellen hoe ze in hun rol als ouder, therapeut, coach, persoonlijk begeleider, docent of zorgverlener omgaan met hun kinderen, cliรซnten, bewoners, leerlingen, studenten en patiรซnten.
  Ieder kind verdient de inzet van volwassenen voor zoveel mogelijk Awesome Childhood Experiences, ervaringen die vertrouwen in het leven, de ander en de wereld te stimuleren. En ieder mens verdient compassie voor het verdriet om wat ontbrak en wat destijds moeilijk was of nu nog altijd is.

  Van harte welkom!
  Heb jij mooie wijsheid te delen over veerkracht? Heb je een verhaal waar anderen veel van kunnen opsteken? Heb je expertise die voor de luisteraars inspirerend is? Dan ontvangen we je graag als gast in onze podcast! De missie van ACE Aware NL is aandacht vragen voor ACEโ€™s, werkend vanuit zeven pijlers: verbinding, compassie, moed, nieuwsgierigheid, vertrouwen, vriendelijkheid en veerkracht.

  Hoe voeden we de veerkracht in de kinderen voor wie we zorgen en in het kind in onszelf?

  Dรกt is onze centrale vraag en we zijn nieuwsgierig naar het antwoord dat jij daarop hebt!
  Wil je het delen met ons en de luisteraars? Laat je horen โ€“ van harte welkom!

 • Kerstverhalen en wintersprookjes: de kerstpodcast van dit jaar. Stap in de betoverende wereld van de winter en kerst met onze sprankelende kinderkerstpodcast! Luister naar hartverwarmende verhalen, vrolijke liedjes en magische avonturen die de magie van het seizoen tot leven brengen. Laat je kinderen meeslepen door de gezellige sfeer terwijl ze lachen, leren en genieten van speciale momenten. Met o.a. Gerda Havertong, Willem Voogd, Nina Pierson en vele anderen.

 • Puzziblies brings puzzles to life with an audio story and a toy.
  Purchase your Puzziblies at our online store so that your kids can play along!

 • Ken je dat? Van die dagen waarop je denkt: hoe ben ik hier nu weer beland? In de fictie podcast Het spoor bijster, geproduceerd voor de NS, wordt journalistiek-student Naomi Bijster op een dag aangesproken door een onbekende man op Utrecht Centraal. Ze vindt een geheimzinnig boekje en samen met klasgenoot Olaf gaan ze met de trein op avontuur door Nederland. Met aanwijzingen uit het gevonden boekje doorkruizen ze het hele land op zoek naar iets. Is het een schat? Of toch iets anders? In zes afleveringen onthullen ze goed bewaarde geheimen van een aantal stations en ontdekken ze waar dat geheimzinnige boekje over gaat.

  Deze podcast is een productie van de NS. Dit is een podcast voor de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

  Het scenario is geschreven door Janna Grosfeld.

  Regie: Sjoerd Madou

  Eindredactie: Jordy Hubers

  Mixage: Niels Smulders

  Geluid: Lennart Nooren

  Hoofdrolspelers: Yasmin Blake, Joep van Weert, Hans Beijer en Rick Nicolet

  Muziek: Bouke Hennipman

  Covert art: Ferdi van der Veen

  Productie: iO

 • Moeders of Loeders?! De podcast waar Rebecca Boektje en Saskia Weerstand per thema onderzoeken of ze een moeder of een loeder zijn. Met humor en scherpte duiken ze in de meest uiteenlopende onderwerpen en nemen geen enkel blad voor de mond. Geen filter, alleen maar humor en herkenbare momenten.

 • Simone Beijer is uitvaartonderneemster en schrijfster. Sinds de stilgeboorte van haar zoontje Stan in 2000, had zij het gevoel dat ze ooit in de uitvaarten wilde gaan werken. Beijer Uitvaartzorg is sinds 2015 uitgegroeid tot een grootbedrijf wat in de Gelderse vallei en op de Veluwe werkzaam is. Waar ze met name bekend staan om de liefdevolle en speciale aandacht voor kinderen tijdens een uitvaart.

  Vanuit haar passie voor schrijven en kinderen en rouw ontstonden meerdere (kinder)boeken, zoals 'Als je dood gaat verhuis je' en 'Doodeenvoudig'. Ook haar dochter heeft een boek geschreven; 'Stil! Mijn broertje slaapt niet, hij is stilgeboren', welke er ook in een zusjes variant is. Deze boeken zijn uitgebracht door Uitgeverij Beijer. Naast het schrijven van (kinder)boeken), geeft Simone les bij Regalia Coaching en Opleidingen over verschillende onderwerpen rondom de dood en rouw.

  Vanuit de vraag naar verhalen en met de overtuiging dat het belangrijk is om te blijven praten over degenen die je mist, is Simone deze podcastserie begonnen. Hierin voert ze gesprekken met ouders van (stilgeboren) kinderen, jonge weduwen en weduwnaars, kinderen die hun vader of moeder verloren zijn en jonge mensen die een broer, zus of vriend of vriendin moeten missen, door ziekte, een ongeluk of zelfmoord.

 • Dit is MZLF, de podcast
  Een wekelijkse podcast, waarin ik, Sjoerd praat, adviseer en inspireer over de leuke en uitdagende kanten van onderwijs, opvoeding en ouderschap.
  Of je nou werkzaam bent in het onderwijs, een ouder bent of gewoon nieuwsgierig naar de fascinerende wereld van kinderen. Dan is dit de podcast voor jou
  Ik deel graag inzichten, anekdotes en eigen ervaringen. En ik praat je graag bij over de laatste trends en ontwikkelingen

 • En este podcast hablaremos acerca de diferentes personajes que hicieron historia el en Perú. Con nuestras invitadas: Luana Castillo, Stephany Mejía, Zarelly Nuñez, Génesis Ramirez y Grace Manrique.

 • Alle ins en outs over het opvoeden van honden, hun lichaamstaal, en gezondheid. De meest gestelde vragen over onze viervoeter zullen behandeld worden. En we zoeken naar leuke hond vriendelijke plekken in Nederland en activiteiten om samen met de hond te doen om de band te versterken.

  For the English version go to: https://open.spotify.com/show/5cyXLmTmIWP5Xs8kXvXEDv

 • The Money Mondays Podcast is a financial empowerment channel created by Lawrence Cain, Jr. Lawrence is an author, financial coach, and CEO of Abundance University. This podcast provides financial/business gems that are resourceful and practical for any and everybody who wants to take their finances to the next level. For more information about us, visit abundanceuniversity.net Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/moneymondays/support

 • Cranleigh Connects: Young Minds Talk- Senior pupils discussing and addressing the Prep School in a variety of topics in wellbeing, how to make a difference in the world and everything in-between. Created for the community by the community.

  A big shout out to Mariam, our wonderful Prep School Year 6 pupil, who created the podcast theme song.

 • In dit doldwaze muzikale avontuur belandt Rocco Romano, de slechtste journalist van Nederland, in de 14e eeuw. Daar onderneemt hij, samen met de twaalf jarige Sophia, een epische queeste. Ze gaan op zoek naar een remedie voor haar broertje die leidt aan een mysterieuze ziekte. Zal het ze lukken de pest te verslaan? Mondkapjes op, en gaan!

 • Welkom bij De Jeugdkantine, dรฉ ontmoetingsplaats voor jongeren, ouders, beleidsmakers en jeugdprofessionals. Presentatoren Nienke de la Rive Box en Rida Deraoui nemen je mee op verkenningstocht door de leefwereld van jongeren. We duiken in themaโ€™s zoals sociale media, jeugdcriminaliteit en prestatiedruk. In elke aflevering verkennen we een onderwerp onderbouwd door praktische ervaring, wetenschappelijke inzichten en persoonlijke levenservaring. Luister jij mee?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • In V4der probeert Pepijn Lanen samen met andere bekende vaders én moeders uit te vogelen hoe het vaderschap in elkaar steekt. Hoe proberen zijn gasten elk op hun eigen manier de allerleukste en beste ouder ter wereld te zijn? Van vroeg opstaan en flesjes geven tot lange puberende slungels aan je keukentafel. Onlangs werd het vierde kind van Pepijn en Coco geboren en dus is het tijd voor het vierde seizoen van V4der!

 • Talking Transgender is for parents of transgender children who want to learn to accept their children just the way they are. Podcast narrator is a licensed clinical social worker with her own transgender child.