Gezondheid en fitness – Nederland – Nieuwe podcasts

 • What if parenting could evoke a sense of calm, joy, and connection? Brandi Jordan, baby and parenting expert, not only believes that it can, but that it should with the right mix of empathy and grace! What if you had a village that was available for weekly support, advice, inspiration, and practical tips to make this parenting journey not only easier, but enjoyable? Grab a cup of tea and join Brandi as she dives into deep conversations that will help you to rediscover your intuition, joy, and sense of calm, along with interesting guests to give you the parenting village that you always knew you needed.

 • Hoi! Ik ben Bjelke van Bjels Coaching & Healing, moedercoach én moeder van vier en mijn doel is om vanuit de juiste energie blijvend gelukkig te zijn.

  In deze serie van podcasts deel ik levenslessen én tips over LEF, Liefde, Energie en Focus.

  Ben jij er klaar voor om vol energie voor je eigen geluk te gaan? Luister mee!

 • Dr. Bones is een podcast over een serieleugenaar. Over een man die leugen op leugen stapelt: van internationaal bekroond tennisser tot luitenant-kolonel. Uiteindelijk geeft hij zichzelf de titel forensisch patholoog en wordt hij wereldwijd ingevlogen om te helpen na grote vliegrampen. Hij stelt zich aan mensen voor als dr. Bones, zijn zelfverzonnen bijnaam. Op zijn visitekaartje staat: ‘I open corpses to close cases’.

  Makers Hansje van de Beek en Michelle Salomons zoeken in drie afleveringen uit hoe het dr. Bones lukte om bij toonaangevende organisaties binnen te komen.

 • Charlie (33) is al twaalf jaar samen met grote liefde Boris - de vader van haar twee kinderen. Ze hebben het goed samen. Maar hun seksleven is routinematig, saai. Charlie heeft vaak genoeg haar best gedaan om de boel op te spicen. Ze stelde een rollenspel voor, anale seks, een trio. Maar Boris schoot al haar ideeën af. Hij vindt het gedoe. En ook niet passen bij hun levensfase.Charlie wil nog niet leven als een bejaarde. Dus er zit niks anders op: als ze spannende seks wil, moet ze dat zelf organiseren, buiten Boris om. Seks met twee mannen, het eens doen in een darkroom op een erotisch feest, een kwartet, seks in het openbaar, experimenteren met bondage - Charlie is vastbesloten het allemaal eens te proberen.

 • In deze podcast gaat Emmely de Wilt op zoek naar het verhaal achter bijzondere ingrediënten uit de natuur. Hoe komt chiazaad aan zijn superkracht, en kan aloë vera echt levens redden? Samen met haar goede vriend Filip neemt ze je mee in deze tuin vol verhalen. Hij kent de legendarische geschiedenis achter alles in de natuur. En Emmely vertelt je meer over de werking van deze geneeskrachtige kruiden en medicinale planten. Zo ontdek je alles over brandnetel, aloë vera, hennep, argan, chiazaad en gember.

 • In deze podcast gaat host Thijs van Dijk in gesprek met (oud-)topsporters over hun belangrijkste bronnen van inspiratie en motivatie. Wie zijn hun helden, welke sportmomenten inspireren hen en waarom? En welke boodschap willen zij meegeven aan de volgende generatie?
  Of het nu gaat over mentale kracht, bovenmenselijke prestaties of maatschappelijke impact, inspiratie komt in verschillende vormen. In dit eerste seizoen zijn onder andere volleybalsters Laura Dijkema & Celeste Plak, oud-tophockeyster Ellen Hoog, oud-voetbalsters Anouk Hoogendijk & Daphne Koster, shorttracker Sjinkie Knegt, judoka Roy Meyer, schaatstalent Joy Beune en zwemtalent Stan Pijnenburg te gast. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering.

  Helden, de podcast is een coproductie van Helden en Topcast Media. Interesse in een samenwerking? Neem contact op via helden@topcast.media.

 • Oud top-sportster Vera Koedooder gaat in gesprek met haar gasten over moed, doorzettingsvermogen en de drijfveren van haar gasten.

 • Een podcast-serie van het Nederlands Herseninstituut over je brein. Host Robin Rotman praat met toponderzoekers die zich bezighouden met de mysteries van de hersenen. Zo vertellen o.a. slaapprofessor Eus van Someren en directeur van de Hersenbank Inge Huitinga over hun onderzoek. Daarnaast beantwoordt Dick Swaab elke aflevering een brandende vraag van een luisteraar.

 • Heb je wel eens voor een groot keuzemoment gestaan, of sta je daar misschien nu voor? Een nieuw huis kopen, een gezin starten of je baan opzeggen? In De kunst van kiezen duiken we elke aflevering in een grote levensveranderende keuze. Benieuwd naar deze ingrijpende keuzeverhalen en naar hoe keuzes tot stand komen in je brein? Luister naar De kunst van kiezen.

  De kunst van kiezen is een podcast van Nationale-Nederlanden. Presentatie: Lotte van Gaalen. Producent: Microphone Media & Virtue. Redactie/research: Iris Cohen en Kees Dorresteijn. Muziek: Victor Butzelaar.

 • Een podcastserie van NRC over dementie, liefde, vriendschap en loslaten.

  Op 65-jarige leeftijd krijgt Hans Goebertus, een vrolijke verwarmingsmonteur uit Amsterdam, de diagnose alzheimer. In de 5-delige documentaireserie โ€˜Hansโ€™ duikt NRC vijf jaar lang in het leven dat hem langzaam ontglipt.

 • Hersens uit de Cel, Een podcast voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en hun familie en vrienden. De persoonlijke ervaring en zoektocht van mij, Pauline. In 2012 liep ik NAH op door een ernstige septische shock met zuurstof tekort. Mijn insteek voor praktisch & gelukkig leven met NAH, hoe gaat dat en hoe doe je dat.

 • 'Lust als last' is de podcast die hoort bij het gelijknamige boek. 5 afleveringen, 5 mannen. In elke aflevering geeft een van hen een intiem inkijkje in het patroon waarin ze vastliepen: seks.De host is Matthijs Kruk. Hij is psycholoog en initiatiefnemer van Mind Your Sex, waarmee hij mannen helpt die teveel bezig zijn met seks om hun patroon te doorbreken. Omdat het mijn missie is om een breder publiek meer inzicht te geven in hoe een relatie met seks uit de hand kan lopen, geeft hij in elke aflevering zijn visie als psycholoog op wat de man in kwestie vertelt.

 • In De Vagina Dialogen van Libelle loodsen Marieke, Ellen en Anne-Marie de luisteraar langs alles wat we maar willen weten over de vagina. Het ultieme doel: álles bespreekbaar maken en wég met die schaamte.  

  Wat weet jij eigenlijk van je vagina? En waarom praten we er zo weinig over? Libelle en Bureau Vrouwenzaken zijn on a mission om de vagina voor eens en altijd uit de schaamstreek te halen. In zes afleveringen van De Vagina Dialogen ontrafelen Marieke (43), Anne-Marie(45) en Ellen (53) de geheimen en schaamte over de vagina. Het trio stelt ongestelde vragen en deelt open en bloot al hun ervaringen en inzichten met jullie.

  Luister naar dit openhartige gesprek en wordt in alle vrolijkheid een beetje wijzer. Van te grote schaamlippen tot de mythe van de visgeur, van menstrueren tot masturberen: het wordt allemaal ongegeneerd besproken. Want als we weten hoe onze vagina zich gedraagt, hoe ze ruikt, geurt en kleurt, dan maakt de schaamte plaats voor trots en zeg je, net als wij: Viva la Vulva!

 • Bij Koken met de Vos gaat het over goed eten koken, met ingredienten die je gewoon in je keuken hebt, zonder moeilijk recept. Geen gedoe dus. Daarnaast komt al het goede van het leven aan de orde. Lekker drinken, vrienden, gezelligheid.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Med.in.Business ist dein Podcast, wenn du als Med.preneur goldrichtig gründen oder als Gesundheitsexpertin profitable selbständig sein möchtest. Hier erfährst du, welche Schritte du als Unternehmerin in deinem eigenen Business gehen solltest - angefangen vom Mindset bis hin zur klaren Umsetzung.
  Egal ob Businessplan, Money Mindset, Steuern, Unternehmensstrukturen, Finanzplan, Gründungszuschuss oder Versicherungen als Selbständiger: In den einzelnen Podcast-Folgen leitet dich Dr. Julie ausführlich Schritt für Schritt durch den Business-Dschungel, damit du entspannt mit deinem individuellen Unternehmen als Gesundheitsexpertin starten kannst. Denn Dr. Julie ist überzeugt: Wir lernen im Gesundheitswesen nichts über kaufmännische Tätigkeiten - doch wir können es alle lernen!
  Dr. Julie ist seit 5 Jahren Ärztin und hat sich inmitten der Corona-Krise selbständig gemacht. Dieser Weg in die Selbständigkeit als Ärztin wurde ihr voller Steine gelegt, welche sie erfolgreich nutze, um daraus ihre eigene Vision einer bunteren unf vielfältigeren Medizin zu kreieren. Denn sie ermutigt alle Gesundheitsexpert*innen sich selbständig zu machen und begleitet sie auf diesem steinigen Weg, um diese Vision immer größer zu bauen.
  Wenn du dich zur Gesundheitsbranche dazu zählst als Medizinerin, Physiotherapeutin, Heilpraktikerin, Hebamme, Pflegerin.... und deine ganz eigene Vision der Medizin hast, dann bist du in Dr. Julies Podcast "Med.in.Business" genau richtig. Gemeinsam werden wir die Medizin revolutionieren!
  Weiterführende Inhalte erfährst du in Dr. Julies Gründungsmentoring "Goldrichtig Gründen".

 • Welkom bij Tuinierkwartier. In deze podcast bespreken Petra Vijverberg en hovenier Joost van Rooijen alles op tuingebied. Wat komt er kijken bij het aanleggen en onderhouden van een tuin? Wat zijn de do's en don'ts? Elke aflevering is er ook een tuinfavoriet die in het zonnetje wordt gezet.

 • Tijdens de coronacrisis stijgt met het aantal besmettingen ook de kritiek op de maatregelen. Want waar doen “we” het voor? En voor wie? Is de economie niet belangrijker dan de kwetsbare groep die we beschermen? Het lijkt alsof we zijn opgesplitst in twee groepen, waarvan één risicogroep. In de podcast Dor Hout gaat Mieke van der Weij in gesprek mét de mensen óver wie we het toen ging.

  Gasten zijn onder anderen: rechter Frank Wieland, die met pensioen ging, corona kreeg, maar nu helpt om de achterstand in de rechtspraak weg te werken. De 28-jarige zangeres Mira Thompson, die zich heftig verzet tegen de term Dor Hout, de 86-jarige Eva Weyl, die aan scholieren vertelt over haar tijd in Westerbork en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman (30).

 • Marvalous Health biedt producten die helpen om zoveel mogelijk kwaliteit van leven te bereiken in de huidige hoge snelheid en veeleisende samenleving van toenemende technologische ontwikkeling. In onze podcasts deelt Marc van Lokven waardevolle informatie die je meer bewust maakt van de mate waarin de huidige manier van leven van invloed is op onze gezondheid en hoe we daar zelf vanuit het fundament, en terug kijkende naar hoe we zijn geëvolueerd, zelf wat aan kunnen doen. Een ding kunnen we alvast beloven: na het luisteren van elke podcast zal je leven een beetje zijn veranderd... in positieve zin! Marvalous Health offers products that help to achieve as much quality of life as possible in today's fast-paced and demanding society of increasing technological development. In our podcasts, Marc van Lokven shares valuable information that makes you more aware of the extent to which the current way of life influences our health and how we can ourselves, from the foundation, and looking back at how we have evolved, do something about it. One thing we can already promise: after listening to each podcast your life will have changed a little already ... for the better!

 • Jenny Linford, food writer and heroine of the cheese world after her essay on the plight of the UK cheesemaker in Covid went viral, talks all things cheese. Cheese, foods that go with cheese, cheese pairings and more

 • In deze podcast bespreken we spiritualiteit op een manier die je bijna nergens tegenkomt. Tegendraads, down-to-earth, simpel, effectief en ook dat je er gewoon ook meteen iets mee kan. Geen zweverig gepraat (vind ik dan) en gewoon op zijn boerenhollands uitgelegd. Spiritualiteit in spijkerbroek.