Overheid – Nederland – Nieuwe podcasts

 • d|facto is een dynamisch nieuwsinitiatief dat zich toelegt op het presenteren van kritische en boeiende content via verschillende mediavormen, waaronder video's, podcasts en meer. Met een scherp oog voor relevante en diepgaande verhalen, streeft d|facto ernaar om mensen en verhalen in de schijnwerpers te zetten die het waard zijn om gehoord en gezien te worden.

 • 'On Future War' is a 12-part series exploring the evolving landscape of military strategy and defense technologies with a focus on the Pacific. Visit the On Future War website.


  Brought to you by Authentic Media and Cubic Defense


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hoe een koe een haas is de podcast van BrabantKennis die je helpt Brabant beter te begrijpen. In deze podcast praten we met interessante gasten over belangrijke onderwerpen, zoals nieuwe technologie, nieuwe vormen van democratie en over hoe we met elkaar willen samenleven. En over alles wat we verder nog willen weten over het Brabant van vandaag en morgen. Om zo samen weer verliefd te worden op de toekomst. Luister elke twee weken naar een nieuwe aflevering in je favoriete podcastapp. 


  Op brabantkennis.nl/podcast kun je meer lezen over deze podcast en alle onderzoeken, publicaties en verkenningen waar we in de podcasts aan refereren. 


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • In deze vierdelige podcast-reeks luistert u naar verhalen van mensen die leefden in energiearmoede. René Bruijns en René Schellekens spreken gasten met verschillende achtergronden over hun ervaring met generatiearmoede, opgroeien in armoede, armoede na een ingrijpende gebeurtenis en armoede als gevolg van migratie. Door de stijgende energiekosten is het voor mensen die al te maken hadden met schaarste nog moeilijker geworden. Vaak lijkt het niet of nauwelijks verwarmen van het huis dan een manier om rond te komen.

  Met ervaringswerkers praten we over de impact die schaarste had en heeft op hun leven. En vooral: wat hun behoeften zijn. We hopen dat deze podcastreeks beleidsmakers, energiecoaches, energiefixers en alle anderen die werken aan het verlichten van energiearmoede bereikt. In de overtuiging dat het oplossen van energiearmoede begint met luisteren.

  De podcast reeks is tot stand gekomen met dank aan de ervaringswerkers van Sterk uit Armoede.

  Regie: Pasquale de Groot

  Edit: Dési Ducrot

  Techniek: Louise Akkermans

  Voice over: Leonoor Avis

 • Bruisend Maastricht zoekt enthousiast boegbeeld! Dat was de titel van de vacature. Maastricht ging op zoek naar een nieuwe burgemeester. En die hebben ze gevonden: Wim Hillenaar. Hij heeft Brabant verruild voor Zuid-Limburg, en is sinds 1 juli 2023 burgemeester van Maastricht. Deze podcast volgt hem in het eerste jaar in zijn nieuwe stad. Hoe begin je als burgemeester van buiten in een stad als Maastricht? Een stad met een eigen cultuur, eigen tradities, en zelfs een eigen taal?

 • Equipe, vakvereniging voor politie, verbindt vakmensen én behartigt hun belangen. Gaat in gesprek en bespreekt interessante thema’s.


 • Wat doen we aan de veiligheid op ons eiland? Hoe houden we de dorpen leefbaar? Luisteren we als gemeente wel naar wat de mensen van Schouwen-Duiveland te zeggen hebben? Met welke uitdagingen gaat de gemeente de komende tijd aan de slag?

  In de podcast ‘Samen voor Schouwen-Duiveland; de podcast van burgemeester en wethouders’ geven de burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland antwoord op deze - en nog veel andere - vragen. Luister dus snel!De collegeleden worden geïnterviewd door Robert Verkerk (journalist). 

 • Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Vooral voor de overheden verandert er veel.

  Om u mee te nemen in al deze wijzingen lanceren wij de podcastserie 'Thuis in de Omgevingswet'.

 • Onze eerste test om te kijken of het ons lukt.


 • Zes authentieke levendige kernen, boordevol activiteiten. Betrokken inwoners en een vrijwilligerslegioen om ú tegen te zeggen. De strategische ligging in het hart van de zuidwestelijke delta, het rijke vesting verleden én innovatieve bedrijven die vanuit onze agrarische wortels de wereld plantaardig helpen te maken. De gemeente Steenbergen heeft het allemaal in huis! Met een glansrijke toekomst in het vizier, gaat burgemeester Ruud van den Belt het gesprek aan met inwoners, ondernemers en andere gasten. Hoe kunnen we samen alle kansen die hier liggen verzilveren? Je hoort het in de podcast: 'We hebben hier goud in handen!'. 

 • "The Reid Hoffman Podcast" dives into the fascinating world of technology, entrepreneurship, and innovation, offering insightful discussions on the latest topics and news. Each episode features in-depth analysis and unique perspectives, shedding light on emerging trends and groundbreaking ideas in the tech industry. Hosted by Reid Hoffman, listeners are treated to a blend of thought-provoking content and engaging storytelling. This podcast is a must-listen for anyone interested in staying ahead of the curve in the rapidly evolving digital landscape.


 • De Gezondheidsraad is een onafhankelijk adviesorgaan voor de regering en het parlement op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg in Nederland. Regelmatig verschijnen nieuwe adviezen binnen de domeinen Arbeidsomstandigheden, Leefomgeving, Preventie en screening, Voeding en Zorg. In deze podcastserie praat programmamaker Bart Nelissen met het bestuur en leden van de Gezondheidsraad over de aanleiding en belangrijke punten van de adviezen. 


 • Sinds de commissie Elias weten we meer over wat er mis kan gaan met IT bij de overheid. Het Adviescollege ICT-toetsing (voorheen BIT) is opgericht om met gezond verstand helder te adviseren over de grote risico’s rond IT. Maar hoe proberen de betrokkenen die risico’s te voorkomen en sneller beoogde effecten te bereiken. En waar en hoe is dat gelukt? In deze podcastserie bevragen we mensen uit de praktijk van beleid en uitvoering over hun IT-aanpak en de dilemma’s die ze daarbij tegenkomen. En gaan we op zoek naar goede voorbeelden en de lessen om met elkaar te delen.

 • Het officiële podcastkanaal van de Gemeente Groningen. Dit kanaal dient als platform voor onze informatieve en boeiende podcasts, waarin er dieper wordt ingegaan op verschillende thema’s. Hier luister je naar gesprekken en verhalen die de veelzijdigheid van onze gemeente belichten. Het podcastkanaal biedt een gevarieerde luisterervaring.

  Instagram: https://www.instagram.com/gemeente_groningen

  Facebook: https://www.facebook.com/groningen050/

  Twitter: https://twitter.com/gem_groningen

  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/gemeente-groningen

  Website: https://gemeente.groningen.nl

 • Tracey Brown is on a mission to promote and protect the public interest in the use of evidence – for policymaking, for scientific research, for everyday life. Join the director of Sense about Science as she reflects on the challenges of campaigning to put sound science at the heart of public life and empower people to ask questions about the evidence behind policies. 

   

  Tracey Brown OBE is the director of Sense about Science, where she has turned the case for sound science and evidence into popular campaigns, including AllTrials, a global campaign for the reporting of clinical trial outcomes, and ‘Ask for Evidence’. Tracey leads Sense about Science’s work on transparency of decisions, to ensure the public has access to the same evidence as decision-makers. This has included establishing the Principles for the Treatment of Independent Scientific Advice and the Transparency of Evidence framework, now internationally emulated.In 2022 she led the What Counts? inquiry, and a national survey of the public’s experience of policy information during the pandemic and is leading calls for all policy announcements to meet an evidence transparency standard. Tracey is also honorary Professor, Science, Technology and Engineering in Public Policy at UCL.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De Gezondheidsraad adviseert de regering en het parlement over relevante gezondheidsvraagstukken. In zijn 120-jarig bestaan bracht de Gezondheidsraad zo’n 3500 adviezen uit, altijd gebaseerd op de stand van de wetenschap. In deze podcastserie praat programmamaker Bart Nelissen met nauw betrokkenen over relevante onderwerpen binnen diverse domeinen van de Gezondheidsraad.

 • De podcastserie ‘iBewust, werken met overheidsinformatie’ is een interne podcastserie van Dienst Toeslagen. Deze serie is ontwikkeld om de verschillende onderwerpen die binnen het brede thema ‘bewust werken met overheidsinformatie’ onder de aandacht te brengen bij onze medewerkers en op inhoud uit te kunnen diepen.

 • In deze reeks werpen onafhankelijke experts hun blik op het vaccinatiebeleid in Nederland. Host Suzanne Spliethoff duikt met hen in het verleden, de huidige situatie en werpt een blik in de toekomst. Waar blijft gezondheidswinst liggen en hoe maken we dat beleid innovatiever? Van een preventieve aanpak rondom vaccineren tot aan wat we kunnen leren van de landen om ons heen. Infecties kennen geen grenzen, dus waarom verschilt het beleid dan zo per land? Je hoort het in Vaccinatiebeleid onder de loep.               

                                      

  Dit is een branded podcast in samenwerking met Pfizer en Sanofi. De inhoud van deze commerciële content valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.  

  Goedkeuringscodes: PP-NIM-NLD-0096 & MAT-NL-2301103-V1.0-102023

 • Dit is een zesdelige Interviewreeks met Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, over o.a. zijn ambt en nevenfuncties.

 • Welkom bij de podcastserie van BBB over ons verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023.

  Je luistert hier naar onze visie op een iedere dag BBBeter Nederland en heldere concrete antwoorden op de uitdagingen waar ons land voor staat. Over elk thema uit het verkiezingsprogramma is een aparte podcast gemaakt.

  Reageren en aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via www.BoerBurgerBeweging.nl