Waargebeurde misdaad – Nederland – Nieuwe podcasts

 • True crime meets middeleeuwen. Tweewekelijks bespreken Sander en Femke middeleeuwse misdaad mysteries. Vermoorde graven, taveerne ruzies gone wrong, omgelegde koningen en magie complotten: ook in de middeleeuwen zijn er mensen die het criminele pad bewandelen. Wij duiken in de bronnen van zowel roemruchte zaken van de elite als misdadige misstappen van het gewone volk en reconstrueren de zaak van crime scene tot vonnis.

 • Hi allemaal! Mijn naam is Lonneke de host van de podcast Moord en Mysterie. Een true crime podcast gevuld met moordzaken, vermissingszaken en andere interessante cases. Volg me op instagram via: https://www.instagram.com/moord.en.mysterie/ en neem eens een kijkje op mijn website, hier vind je binnenkort informatie over de afleveringen. www.moordenmysterie.nl.

 • Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen; moord, rechtszaken en georganiseerde misdaad. Iedereen komt aan het woord: advocaten, journalisten, politie en de boeven zelf. Een podcast van Omroep West door misdaadjournalisten Anniek Enthoven en Sander Knura.

 • Pro Forma, een podcast over recht en media. Wat is de rol van de media in een strafzaak en vice versa? In deze podcast bespreken strafpleiter Christian Flokstra en journalist Wouter Laumans, bekend van de populaire podcast Napleiten, elke week actuele thema's op het gebied van strafrecht en media.

  Pro Forma is uitsluitend via Podimo te beluisteren. Met deze link kun je de eerste 90 dagen gratis luisteren: go.podimo.com/nl/proforma

 • Dit is Kunstmaffia, een podcast serie over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo.
  Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffia

  Uiteraard wordt dat door ons tweeën zeer gewaardeerd! Bedankt!

 • “Чужди Очи” е нашето малко онлайн пространство, където всяка седмица ще си говорим за криминални истории, истински престъпления и стъпките, които водят до тях.

  Приятно слушане, авери!

 • Een podcast over true crime, mysteries en andere duistere dingen. Elke twee weken op dinsdag bespreken we een onderwerp dat de duistere kant van onze samenleving aan het licht brengt.

  Disclaimer: wij zijn géén journalisten, onderzoekers of media- of geschiedenisexperts, maar slechts een amateur podcastmakers.

 • Misdaadjournalist Tom Meerbeek duikt in de wereld van cybercrime. Hoe veel gevaar lopen organisaties in Nederland? En wat zijn de mogelijke gevolgen van een hack? Om antwoord te krijgen op deze vragen gaat hij in gesprek met bedrijven die slachtoffer zijn geworden. Hij ontdekt hoe veilig organisaties zijn en wat zij kunnen doen om zich nóg beter te beschermen tegen cybercriminaliteit.

 • Suzanne Janssen was net 17 jaar oud toen ze overleed na een aanrijding in haar woonplaats Beusichem. In deze podcast hoor je wat daarna gebeurde. Het verdriet, de pijn, en de woede. Hoe ga je als gezin om met de dood van je dochter en zusje? En wat doet het met je als de man die haar doodreed ook nog eens bezwaar maakt tegen zijn straf?

 • Join Jessica Chobot as she resurrects the BIZARRE STATES podcast from the beyond! A monthly dive into the world of the paranormal, weird and macabre! Welcome back, Bizarros!

 • In deze podcast word je meegenomen in de juridische jungle waar nabestaanden van dodelijk geweld in terecht komen. De zus van Lucinda van de Ven, Nadia werd op 25-jarige leeftijd vermoord door haar Utrechtse huisbaas. Lucinda gaat met professionals en lotgenoten in gesprek om duidelijk te krijgen waarom de psycho-emotionele maar ook de financiële nazorg aan haar en andere gedupeerden zo te kortschiet en hoe dit verbeterd kan worden.

  Heeft u vragen of wilt u meer weten, neem contact op met Lucinda van de Ven: www.lucindavandeven.nl

  Regie: Lucinda van de Ven

  Host: Richard Grootbod van Audiodroom podcastproducties

  Eindproductie: Audiodroom podcastproducties

 • Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Samenwerking is daarbij essentieel. Ons motto is dan ook: veiligheid maken we samen. In deze podcast zoomen we in op actuele veiligheidsthema’s.

  De podcastserie is een initiatief van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  Deze podcastserie is geproduceerd door: Audiodroom-podcastproducties

 • iO en Nationaal Monument Kamp Amersfoort presenteren de (voorlopig) zesdelige podcast: De Verdwenen SS’er. Een zoektocht naar de mysterieus verdwenen SS-kampcommandant Walter Heinrich van Kamp Amersfoort.

  Heinrich is een oorlogsmisdadiger, een massamoordenaar en de grondlegger van één van de gruwelijkste concentratiekampen in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. In februari 1945 verdwijnt Walter Heinrich. Spoorloos. Wat is er met hem gebeurd? In deze podcast gaan podcastmaker Jordy Hubers en Floris van Dijk, Hoofd Onderzoek bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op zoek naar het antwoord. Ze onderzoeken zijn mogelijke voetsporen en komen tot verrassende ontdekkingen.

  Wil jij meer weten over Nationaal Monument Kamp Amersfoort of over Walter Heinrich? Kijk dan op kampamersfoort.nl of bezoek het vernieuwde museum over het voormalige concentratiekamp.

  In samenwerking met: Nationaal Monument Kamp Amersfoort

  Producent: iO

  Eindmixage: Podcastguru

  Muziek: Bouke Hennipman

 • The true crime and weird shit podcast where two sisters take you on a wild ride through some of the world’s most fucked up places. Each episode, we journey to a new location and explore its sordid past, creepiest urban legends, and landmarks you won’t find in the guidebooks. So buckle up, ’cause it’s about to be a bad trip. Support this podcast: https://anchor.fm/badtrippod/support

 • Blauw Geboren is een podcast van de Nationale Politie eenheid Amsterdam over het politiewerk van toen en nu, verteld van binnenuit.

 • Just a couple of friends bringing you the satire of true crime, historical oddities, and other mind boggling nonsense while having a few beers. Pull up a chair and pour a pint with us.

 • Wat zijn de kenmerken van een sekte? Hoe trekken ze hun leden aan? En wat houdt leden jarenlang in sekteachtige gemeenschappen? In deze podcast vertellen we over de meest spectaculaire sekten uit de geschiedenis. De verhalen in deze podcast zijn echt, gebaseerd op eerder gepubliceerde informatie. We willen je erop wijzen dat de beschrijvingen gewelddadig zijn, waarvan sommige wreed en verontrustend kunnen zijn.

  Als je meer van 'In de ban van sektes' wil beluisteren, ga dan naar www.podimo.nl. Meld je aan en luister 30 dagen gratis naar deze en nog veel meer exclusieve true-crime podcasts.

 • Een mysterieus kleurboek brengt schrijvers Nikki Dekker en Daan Windhorst op een waanzinnige zoektocht naar de maker ervan. Iedere woensdag een nieuwe aflevering.

 • Tijdens de true crime podcast Ontvoerd duiken Kevin van den Berg en Maya Noordam wekelijks in een geruchtmakende ontvoering die wereldwijd voor opschudding heeft gezorgd.

  Verhaal, edit en ingesproken door: Kevin van den Berg en Maya Noordam

  Contact: [email protected]

  Volg ons op Instagram: @ontvoerddepodcast

  Voor deze podcast hebben we gebruik gemaakt van bronnen uit het publieke domein.

  De verhalen kunnen als schokkend worden ervaren.

 • Op 14 juli 1984 worden drie schilderijen gestolen van de Friese schilder Jopie Huisman.

  Ze verdwenen uit galerie 't Weefhuis in Nuenen waar Huisman exposeerde, gelijk met een tentoonstelling van werk van Vincent van Gogh, ook in Nuenen. Er gaan verhalen dat Huisman voorafgaand aan de tentoonstelling zou zijn gewaarschuwd. Maar toch wilde hij de expositie ontzettend graag door laten gaan.  Misschien wel té graag. 

  Voor Huisman was het alsof hij met het verlies van de schilderijen "Het merelnest", "De drie lotgenoten" en "Handschoenen" drie van zijn kinderen verloor. Ze zijn nooit meer teruggevonden.

  Podcastmakers Simon Heijmans en Marion Oskamp gaan op zoek. Lukt het hen de gestolen werken op te sporen? Een vierdelige podcast voor NPO Radio 1 en de NTR.